Şimdi Ara

Asus TUF GAMING X570 Bios update Ram hatası (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tuf Gaming X570 anakartı bugün 3602 bios versionuna güncelledim. Daha sonra her zamanki gibi biostan ramlerin hızını DOCP (xmp) yi aktif edip 3600'e çektim. Ram 3600 Mhz corsair anakartın destek listesinde kodu mevcut. Şimdi bilgisayar kendi kendine arada bir restart atmaya başladı. Kesinlikle DOCP açıkken pc yi kullanamıyorum. Docp kapatınca herhangi bir sorun olmuyor. Hatta daha önceki bios versionunda ramlere ekstra oc yapıyordum yine bişey olmuyordu. Araştırdığımda reddit.com da benzer sorunu aynı kartta yaşayanların olduğunu okudum. Bazıları iade etmiş. Sorunun şu an çözümü yok çünkü bios downgrade edilemiyor. Artık ramleri 2133 mhz de kullanmak zorundayım. Şimdi garantiye versem direk ramleri autoda çalıştırıp bunda bir sorun yok diyecekler. Sonra uğraş dur. (Not:Vaktim olursa ryzen dram calculator ile manuel başka ayarlar da denicem)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boldrex -- 28 Mart 2021; 23:45:16 >







  • ramlere biraz daha voltaj vermeyi deneyebilirsiniz. örn. docp açınca 1.35 ise 1.4 deneyin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_KeReMM -- 28 Mart 2021; 22:49:19 >
  • Aynen manuel timing ve volt verir bir sekilde yol bulunur ama asus o son beta sürümü müydü yoksa normal bios mu? Serviste downgrade yaparlar aslinda biosu? Crashfree 3 yokmuydu bu anakartlarda o da denenebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus TUF GAMING X570 Bios update Ram hatası (çözüldü)

    Görseldeki ayarları girdim dediğiniz gibi 1,4 volt verdim ve son yarım saattir stres testlerinde restart atmadı. Şu an sorun yok gibi ama anlamadığım niye bu bios versiyonunda docp hata veriyor. Sabahtan beri uğraşıyorum.Tşk ederim cevaplar için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boldrex -- 28 Mart 2021; 23:10:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Boldrex kullanıcısına yanıt

    Sadece sende degil reddit te de bir suru kullanici var downgrade hakkinda soran... Asus un bioslarda var bi sikinti yakinda cozerler o zaman upgrade yaparsin olmadi...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.