Şimdi Ara

ASUS TUF GAMING VG27AQM1A - Arıza OSD Menüsü ve görüntü yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 3 gün önce amazon'dan başlıkta adı yazan monitörü yeğenim için satın aldık. Monitör iyi bir pc kasasına bağlı ve çalışıyorken, görüntü ayarları kısmından Hertz değerini 260'dan 240'a çektik ve görüntü gitti.

Ne yaptıysak ekrana görüntü gelmiyor, yetmez OSD menüsü de monitör fiziksel tuşlarına basmamıza rağmen açılmıyor. Monitöre elektrik geliyor ancak Sinyal yok yazısı da ekrana gelmiyor, sadece gri hafif parlak bir görüntü mevcut.

Monitörü 1 gün bile doğru düzgün kullanamadan bu durum meydana geldi. Fikri olan var ise yardım rica ediyorum, teşekkürler.

2 - OSD menüsünde Displayport seçilmiş mi

3 - OSD reset yapın

4 - Displayport 1.4 çıkışı kullan 10Bit kullanacaksan 180 - 205Hz çek HDR yi kapat RGB 4:4:4 çalıştır (8Bit kullanacaksan 240 - 260Hz çalıştır)

5 - Bunlar değilse WİNDOWS sorunlu (büyük olasılıkla lite windows kullanmışsınızdır TNCTR indirdiğiniz windowstur)

6 - Ekran kartı sürücüsü

ASUS TUF GAMING VG27AQM1A  - Arıza OSD Menüsü ve görüntü yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 20 Şubat 2025; 19:29:28 >

• bjkyener kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkürler. Ancak OSD menüsü hiç bir şekilde ekrana gelmiyor. Kullanılan işletim sistemi orijinal lisanslı win 11. Araştırıp ulaştığım bilgilere göre, yurt dışında Asus marka monitörler ile bu sorunu epey yaşayan olmuş.

Bizim yaşadığımız sorun tam olarak aşağıdaki ile aynı.

ASUS TUF GAMING VG27AQM1A  - Arıza OSD Menüsü ve görüntü yokreddit
    From the ASUS community on Reddit: Black screen on XG279Q. No Asus logo, no OSD menu, backlight is on but won't display image. Computer detects monitor. Tried changing resolution but it won't fix the problem. Was working fine, suddenly turned into black. Help!
    https://www.reddit.com/r/ASUS/comments/ptrprv/black_screen_on_xg279q_no_asus_logo_no_osd_menu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 20 Şubat 2025; 21:29:19 >

• BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt

Hocam format atmayı deneyebilirmisiniz tüm kabloları söküp 1 saat prizden çekin format atın %99 windows + sürücüden kaynaklı olduğunu düşünüyorum

asus aşırı kalitesiz monitör anakartı kullanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 20 Şubat 2025; 21:40:1 >

Monitör 1 gün boyunca elektriksiz şekilde bekledi. Elimizde 2 farklı pc kasası daha var. Monitörü bu cihazlarda denedik ama sonuç yine değişmedi. Yarın firmaya geri kargolayacağız, artık servise mi gider para iadesi mi olur bilemiyoruz. Alalı daha 3-4 gün oldu böyle bir durumu yaşadık ve anlam veremedik.

Satıcı gaming gen tr'nin diğer kuruluşu olan Beta Plus. Firmadan daha önce epey ürün almıştım.

amazon
    ASUS TUF GAMING VG27AQM1A 27 HDR 400 2K IPS FREESYNC VE G-SYNC Uyumlu Monitör
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0CQ5K4HG5?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 20 Şubat 2025; 21:41:51 >

cihazı 3 gün oldu diyorsunuz iade edin

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.