Şimdi Ara

Asus Tuf Gaming vg249q1r İzlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba yaklaşık 1 hafta önce trendyol, turuncu bilgisayardan aldığım Asus Tuf Gaming vg249q1r modelini 2 gün önce tekrar iade ettim. Umarim iade süreci sorunsuz sonuçlanır. Kesinlikle önerdiğim bir model değil, arti ve eksilerinden bahsedeyim.


    Olumlu

    - Monitör oc ile 165Hz değerine çıkıyor ve stabil çalışıyor.

    - Son derece ince ve şık bir gövdeye sahip.

    - Ghosting tolere edilebilir düzeyde, çoğu zaman fark edilmiyor.

    - Freesync sorunsuz ve stabil.

    - İnce çerçeve.


    Olumsuz

    - Işık sızması fark edilir derecede bir kaç noktada var, youtube üzerindeki videoların bir çoğunda görülüyor.

    - Parlaklık değeri düşük hissettiriyor.

    - Renk ve kalibrasyon konusunda ciddi bir sıkıntısı var, IPS panel ibaresine ve markasına güvenerek pek araştırmadan aldım. Oyun modlarından birini (gamevisual) kullanmak zorundasınız. Fps, rpg, racing vb yanısıra manzara, sinema ve sRgb modu da mevcut. sRgb modu monitörünüzün TN panel gibi kötü renk vermesini sağlıyor. Manzara modu heryeri yeşil yapıyor, sinema modu da gereksiz kontrastla gözünüzü mahvediyor, diğer oyun modlarının da pek farkı yok. Ne kadar kalibrasyon yaparsanız yapın özellikle sarı renkler konusunda memnun olamıyorsunuz. Sarıları ya turuncu ya da yeşil görmek durumundasınız. Sarıları olduğu gibi görebilmek için, saturation kısmak ve kontrastı 100'e yükseltmek durumundasınız. Bunu yaptıktan sonra da yüksek kontrast hem izleme deneyiminizi mahvediyor hem de kalibrasyondan dolayı, beyazların ve grilerin yaptığınız ayarlamalara göre pembeleştiğini ya da sarardığını fark ediyorsunuz. Bu bağlamda gerçekten berbat bir panel. Philipsin daha ucuz bir VA paneli ile yanyana karşılaştırdım ve renk doğruluğunun VA panel Philips monitörde çok daha iyi olduğunu gözlemledim.


    Bu renk doğruluğu işini kafanıza takmayacaksanız tatmin olacağınız bir model. Ancak benim gibi hassas iseniz -ki renk problemini fark edebilmek için kesinlikle hassas olmak gerekmiyor- uzak durun derim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altygktn -- 16 Ocak 2021; 2:45:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.