Şimdi Ara

Asus TUF Gaming Ryzen 4.Nesil İşlemcilerle Kullanıcı Kulübü (209. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.983
Cevap
69
Favori
269.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Norge23 N kullanıcısına yanıt
    %100 olduktan sonra ekran karti surucusunu yukledi de mi karardi acaba diye umut ettim ama malesef donanimsal dediginiz gibi. Yilbasi tatilinde kullanmis olucam 1 kere bile tekrarlarsa gonderiyim servise o zaman.

    Format oncesi 5dk acik kalamiyordu pc, simdi formattan sonra cok cok azaldi. Cok degisik..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vyl -- 31 Aralık 2020; 8:41:54 >
  • Merhaba arkadaşlar, bilgisayarı çoğunlukla uzaktan eğitim için kullanıyorum öğrenciler genellikle sesin çok gelmediğinden şikayet ediyor acaba mikrofon ayarını nasıl yükseltebilirim? Her zaman cep telefonun mikrofonu kullanıyorum(kendi mikrofonuda aynı şekilde). Driver olarak sadece Windows güncellemesinde yüklenen driveri kullanıyorum. Gerekli tüm ayarları yükselttim ama yeşil ses seviyesi sadece bir tık yukarı çıkiyor. Dts i yüklemedim. Yüklersem bana bir faydası olur mu? Ayrıca dts ses çıkışı için mi mikrofon içinde kullanıyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusufpb Y kullanıcısına yanıt

    zoom içerisinde gürültü azaltma varsa onu kapatın. discordda sorun çıkarıyordu bende belki zoomda da öyledir.

  • yusufpb Y kullanıcısına yanıt

    Merhaba, ses denetim masasından mikrofon ses düzeyini ve basını ayarlamayı denediniz mi? İlk kullandığım zamanlarda benimde sesim kısık geliyordu ama bu yöntemle düzelttim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusufpb

    Merhaba arkadaşlar, bilgisayarı çoğunlukla uzaktan eğitim için kullanıyorum öğrenciler genellikle sesin çok gelmediğinden şikayet ediyor acaba mikrofon ayarını nasıl yükseltebilirim? Her zaman cep telefonun mikrofonu kullanıyorum(kendi mikrofonuda aynı şekilde). Driver olarak sadece Windows güncellemesinde yüklenen driveri kullanıyorum. Gerekli tüm ayarları yükselttim ama yeşil ses seviyesi sadece bir tık yukarı çıkiyor. Dts i yüklemedim. Yüklersem bana bir faydası olur mu? Ayrıca dts ses çıkışı için mi mikrofon içinde kullanıyor mu?

    Yüklü değilse MyAsus üzerinden Realtek Audio Console uygulamasını yükleyin Microsoft Store'a yönlendirecek sizi. Orada mikrofon ayarları var, benim de çok kısık gidiyordu sesim uygulamadan çözebildim.





  • Fyberest F kullanıcısına yanıt

    Ayarlariyla oynadım hepsini en full yaptım..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt

    Windows un kendi yüklediği program değil mi bu ? Ama bir bakayım dediğiniz gibi bı de bunu yukleyeyim..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Audio Console en yeni sürümü yüklüymüş bilgisayarımda. Ayrıca birşey daha sormak istiyorum, myasus da sadece 2 tane driver karşısında kırmızı nokta var diğerlerinde yok. Kırmızı noktalar herhalde yüklenmesi gereken güncel driverlar diğerleri ise zaten bilgisisayarımdakilerle güncel anlamına mı geliyor? Bu arada hiç bios güncellemedim acaba faydası olur mu ? Şuan bios 314 versiyonu çıkmış..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusufpb

    Audio Console en yeni sürümü yüklüymüş bilgisayarımda. Ayrıca birşey daha sormak istiyorum, myasus da sadece 2 tane driver karşısında kırmızı nokta var diğerlerinde yok. Kırmızı noktalar herhalde yüklenmesi gereken güncel driverlar diğerleri ise zaten bilgisisayarımdakilerle güncel anlamına mı geliyor? Bu arada hiç bios güncellemedim acaba faydası olur mu ? Şuan bios 314 versiyonu çıkmış..

    Evet kırmızı noktalı sürücüler güncelleme gelenler oluyor. 314'ü ben yükledim hocam bir sıkıntı yok. Yalnız BIOS güncellemesi yaparken bilgisayar mutlaka fişe takılı olsun. Ayrıca güncelleme yaptıktan sonra kendi kendine 4-5 kere açılıp açılıp kapanıyor, ben birşey oldu sandım güncellemeyi uyguladıktan sonra normal bir şekilde başladı.


    Audio Console'da mikrofon kısmındaki Ana Ses düzeyi bende çok düşüktü ondan ses gitmiyormuş. Onu %100'e çektim gayet net duyuluyor bende.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 1 Ocak 2021; 16:52:1 >




  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, biosun bı katkısı oldu mu acaba? Ben daha hiç bios güncellemesi yapmadin.Ayrıca kullanırken bilgisayarın mikrofonunu mu kullanıyorsunuz yoksa harici bir mikrofonu mu kullanıyorsunuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufpb -- 1 Ocak 2021; 17:3:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusufpb

    Teşekkürler, biosun bı katkısı oldu mu acaba? Ben daha hiç bios güncellemesi yapmadin.Ayrıca kullanırken bilgisayarın mikrofonunu mu kullanıyorsunuz yoksa harici bir mikrofonu mu kullanıyorsunuz?

    Bilgisayarın kendi mikrofonu. Mikrofonlu kulaklık vs. taktığınızda Audio Console'da o cihaz için ayrı bir sekme geliyor ayarlamalar için ona dikkat edin.

  • Şimdi arka kapağı söktüm 1 TB HDD eklemek için. İçinden çıkan kablo ile bağladım fakat HDD'yi metal raya düz koyarsam kablo kısa geliyor ters koyarsam kablo tam geliyor fakat vida yuvaları yerine oturmuyor ve vidalayamıyorum, kasada ileri geri hareket eder bu şekilde. Kapağı hala kapatmadım. Nasıl yapabilirim?

  • HDD'nin etiketli metal yerini sökersem vida yeri denk gelcek ama metal yerini sökünce direkt dönen disk ortaya çıkar daha kötü olur.

  • Orijinal kutusunda çıkan kablo, HDD'yi düz takarsam 1-2 cm kısa geliyor, ters takarsam HDD'yi kızağa vidalayamıyorum. Vidalamadan dursun dersek ileri geri hareket ediyor çok. HDD takmadım, kapağı kapattım fakat şunu farkettim. 16 GB RAM vardı, ben 8+8 şeklindedir diye düşünüyordum fakat bugün gördüm, 1 slot boş. Sanırım 1x16 ram takılı. Buna çok sevindim, RAM'i 32 yapacakdım. 2 tane 16 almak zorundaydım, hal böyle olunca 1 tane alsam yeticek.

  • Cihazı servise gönderen oldu mu daha önce? Kaç günde geri döndü yazabilirse sevinirim.
  • Asus TUF Gaming Ryzen 4.Nesil İşlemcilerle Kullanıcı Kulübü

    arkadaşlar windows store da DTS X ultra yı yüklerken sürekli böyle hata veriyor. yükleyemedim bir türlü. Bu neden olabilir ki?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akıncı2733

    arkadaşlar windows store da DTS X ultra yı yüklerken sürekli böyle hata veriyor. yükleyemedim bir türlü. Bu neden olabilir ki?

    Önce MyAsus'tan sonra MS Store dan yüklediniz değil mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vyl

    Birilerinden bir fikir çıkar diye güncel tutmaya ve gelişmeleri yazmaya çalışıyorum sorunumla ilgili.


    Önce oyundayken ekran karardı ve zorla kapattım bilgisayarı.

    İkincisinde bilgisayar açılır açılmaz oyuna giriyim bi daha olmaz heralde dedim, oyun tam açılırken ekran yine gitti.

    Yine zorla kapadım ve 3. ye açtığımda masaüstünde çok kısa bir süre kaldı ve tekrar ekran gitti.

    4.ye bilgisayarı açtığımda şarjdan çıkardım ve bu şekilde 10 dakika bekledim herhangi bir şey olmadı. Sonra denemek için şarja taktım ve takar takmaz ekran gitti.

    5.de tekrar şarjdan çıkarıp açtım ve bir şey olmadı fakat bu sefer pil ayarlarında ufak değişiklikler yapmıştım bilgisayarı ilk aldığımda, kapak kapatıldığında yapılacaklar gibi. İnternette bir öneri buldum bu sorunu çözebilir diye "pil ayarlarını sıfırla" dedim ve der demez yine ekran gitti daha da kurcalamadım bu son oldu.


    Çarşamba günü bilgisayarı aldım ve kurdum. Hafta sonuna kadar toplam 3 saat açık kalmamıştır bilgisayar. Cumartesi sabahı HDD takmak için arka kapağı açtım, bataryayı soketinden çıkardım zarar görmesin diye, hdd takmaya çalıştım ancak hdd kalın geldi takamadım ve geri kapattım. Batarya soketini de ilk halindeki kadar sıkıştırdım ve arka kapağı geri kapattım. Cumartesi ve pazar toplam en az 15 saat açık kalmıştır bilgisayar, en son pazar akşamı bu sorun yaşandı.


    Ekran kartlarının sürücüleri güncel bu arada.


    Detaylı yazıyorum ki başına gelmeyen bile bir fikir üretir belki diye. İnşallah da fikir üreten birileri çıkar aranızdan.



    Alıntıları Göster

    Hocam HDD takma sorununu bende yaşadım dün. 2.5 inç laptop HDD'si takmaya çalıştım ama takamadım. İçinden çıkan kablo kısa geliyor düz takınca, ters takarsam vidalanmıyor. Vidalansa bile arka kapağın tam oraya gelen tırnağı oturmuyor yerine. 1 TB HDD denemiştim. Diğer laptopta 250 GB SSD var o sorunsuz oluyor 4 mm kadar daha kısa.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: RoyalDor

    İnanılmaz üzgünüm bu devirde tonla para verdik bu cihaza borca girip şuraya bak.. sessiz moda aldım sağdan da soldan da cok hafif cızırtılar geliyor.. napıcam ben arkadaşlar Allah rızası için fikir verin ağlayacağım şimdi okadar borca girdim bu cızırtı geçmezmi kimi aramam lazım ne yapmam lazım :(

    Hocam bende oyundayken ilk duyduğumda şaşırmıştım. Asus Yetkili Servisi ile görüştüm. Kasa içi akustik bir sorun dediler, isterseniz yollayın teknik ekibimiz baksın, gerek görürlerse değişim alırız dediler. Ben yıllardır coil whine nın zararı olmadığını biliyorum. Yine de Mesut ÇEVİK'in yayınında sordum. Sadece kulaklara zararı var dedi. Zaten oyundayken fan sesi bastırıyor. Kulağımı klavyeye dayadığımda duyuyordum.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: RoyalDor

    Beyler anlatamıyorum galiba. Nvidia ekran kartı devre dışıyken nasıl cızırdayabilir? Suan radeon dahili kullanılıyor

    @Critos hocamın dediği gibi, coil whine için ilk yaygarayı ben çıkardım :D Forumda sayfa sayfa geriye gidip okuyabilirsiniz. Ben çok takıntılıyım ama değişim olsa nolcak ki, gelcek olan laptopta da muhtelemen olcak. Ayrıca donanımlara hiçbir zararı yok sadece kulağa gelen bir ses. Üstelik oyundayken fan sesi bastırıyor. Sizde çok takılmayın bu konuya. Bilgisayarınızdan soğursunuz, halbuki hiç dert edilcek bir konu değil.

  • 
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.