Şimdi Ara

Asus teknik servis rezaleti (Teleservice)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD'den gl702vm modelini getirttim, ilk kez kullanmaya başladığımda benden yapmamı istediği bios güncellemesinde başarısız oldu ve laptop çalışmaz oldu. Ürünü ABD'den aldığım için bu modele kendim ram takıp takamayacağımı oraya sordum ve izin alarak kendim ram taktım. Türkiye'de işlerin en ufak bir şeyde garantiyi iptal edip, dolandırmak olduğunu bilmiyordum tabii.

    Global garantiden yararlanmak istedim ve laptop u asus a gönderdim. Bana izinsiz ram takılmıştır anakart yanmıştır ve bunların değişimi için toplam 3370 lira istediklerini söylediler. Ben inanamadım, yazılım sorunu nedeniyle yolluyorum ve bana kısadevre diyorlar. Laptopu derhal geri istedim ve garantimi haksız yere de olsa iptal ettikleri için Ankara'daki bir laptop tamircisine götürdüm. Bir kaç gün sonra aynı modelin çalışan bios yazılımını buldu ve bunu bios çipine yazdı ve halletti. Laptop sapasağlam çalışıyor ve hiçbir donanımsal hasar, kısadevre vs yok. Düpedüz dolandırmaya kalktılar, yalandan arıza çıkartıp binlerce lira kopartmaya çalıştılar.

    Elimde teknik servisin çıkarttığı arıza raporu ve fatura bulunuyor. Şu anki tek derdim garantinin yalandan iptal olması ve bunu yanlarına bırakmak istemiyor oluşum. İlk iş Asus ABD'ye şikayet ettim sonra Türkiye'deki müşteri hizmetlerini aradım ve yine suçu bana attılar. Olmayan arıza yazılmaz, yetkisiz ram takmışsın paralı olur tabii dedi ve kendimi dinletemedim. Ayrıca mail de yazdım bunlara. Ama Asus müşteri hizmetleri beş para etmiyor maalesef, dinlemiyorlar düzgün cevap vermiyolar.

    Sizce elimdeki seçenekler nedir? Ne yapmalıyım? Tüketici hakem heyetine gitmeyi düşünüyorum, elimdeki çalışan laptop ve teknik servisin raporu yeterli deliller midir?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.