Şimdi Ara

Asus Sabertooth x79 soket pinleri eğildi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba asus sabertooth x79 anakartımın soketinden 4-5 pin eğilmiş ya da dikleşmiş durumda, 2 tanesi üstüste binerek eğilmiş, bu kondua bilgim olmadığı için hiçbirşekilde dokunmak istemedim, ürün 1 aylık acaba çizgi elektroniğe göndersem ürünü yapma durumları nedir?Çizgi elektronik ürünü yapmaz ise nasıl bir yol izlemeliyim, bu işi iyi bilen birine düzelttirsem son çare olarak?



  • aslında cok zor bır durum .. ne olacagını kestırmek guc.. cızgı elektronık yapamıyorsa bu benım yorumum sanırım yapan cıkmaz dıye dusunuyorum .. kartı gosterın onlar zaten sıze bılgı verecekdır.. ama masrafı hakkında bılgı alın.. cunku yapıldıgı taktırde stabıl calısmama gıbı bır durumuda goz onunde bulundurun ..eger yen bır kart almak daha mantıklı ıse sıze acdıgı masrafa gore ..o zaman sanırım yaptırmanında bır anlamı yok .. konuya bıraz olumsuz yaklasdım ama zaten sorunsuz bır sekılde halledılırse problemınız bunları dusunmeyede gerek kalmaz ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cro@oan -- 21 Nisan 2012; 9:29:23 >
  • Bikeresinde egik disli bir anakartı duzeltmeye calısmıstım 10-15 tane dis bir birlerinin ustune yatmıslardı. Buyutec ile zor duzeltmistim eliniz yatkın degilse bulasmayın derim. Cizgi yapmazsa eger normal bilgisayarcılarla gorusun (arada bu sekil islemleri yapanlar oluyor) yada siz deneyin yapmayı
  • birçok defa yaptığım bir işlem.ancak siz yapmayın çünkü eğik pin kırılırsa düzeltmesi çok çok zor smd rework hava istasyonu ile pini çıkarıp başka bir anakarttan sökülen pini takmak gerekiyor.ve 1155 soket pinleri gerçekten çok inceler.Garanti servisleri pinlerin eğilmesini garanti dışı sayıyor.ücret karşılığı düzeltirler(çizgi bu konuda en iyisidir.).Size tavsiyem Kadıköy'e götürün Yazıcıoğlu pasajında 3.kat kadem notebook servis veya ara sokakta Borsapazar bilgisayar sorununuzu ufak bir ücret karşılığı çözecektir.
  • Bu arada anakartınız 1155 değil lga 2011 soket ve çok pahalı bir model.Montajı keşke uzman birine yaptırsaydınız.Eğer bilgisayarınız çalışma konusunda bir sıkıntı yaratmıyor ve düzgün çalışıyorsa (bunu pc mark ve passmark testlerini yaparak deneyebilirsiniz)eğik pinleri ellemeden kullanabilirsiniz.İşlemci üzerindeki birçok pin (özellikle kenardakiler) işlemciye besleme (12 volt) güç vermek için kullanılır ve birbirine işlemci içinde köprülenir.(pinlerden yüksek akım tek tek alınamadığından birçok pin ile iletilen küçük akım daha sonra birleştirilerek kullanılır.sizin birkaç pin eğer şansınız varsa bu besleme uçlarından ise ve işlemciniz testlerden sorunsuz geçiyorsa böyle kullanmaya devam edin işlemciye giden akım miktarı bunu tolere edecek güce sahiptir.ancak bir şekilde bilgisayar açılmıyor veya mavi ekran veriyor veya test sırasında resetliyorsa mutlaka düzelttirin aksi halde işlemciniz de zarar görebilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mardina

    Bu arada anakartınız 1155 değil lga 2011 soket ve çok pahalı bir model.Montajı keşke uzman birine yaptırsaydınız.Eğer bilgisayarınız çalışma konusunda bir sıkıntı yaratmıyor ve düzgün çalışıyorsa (bunu pc mark ve passmark testlerini yaparak deneyebilirsiniz)eğik pinleri ellemeden kullanabilirsiniz.İşlemci üzerindeki birçok pin (özellikle kenardakiler) işlemciye besleme (12 volt) güç vermek için kullanılır ve birbirine işlemci içinde köprülenir.(pinlerden yüksek akım tek tek alınamadığından birçok pin ile iletilen küçük akım daha sonra birleştirilerek kullanılır.sizin birkaç pin eğer şansınız varsa bu besleme uçlarından ise ve işlemciniz testlerden sorunsuz geçiyorsa böyle kullanmaya devam edin işlemciye giden akım miktarı bunu tolere edecek güce sahiptir.ancak bir şekilde bilgisayar açılmıyor veya mavi ekran veriyor veya test sırasında resetliyorsa mutlaka düzelttirin aksi halde işlemciniz de zarar görebilir.

    Çizgiye arıza kaydı oluşturdum Adanada olduğum için kadıköye götürme şansım yok, çizgi elektronik sanırım fazla ücret almaz ya da sizce ne kadar ücret ister, zira 4 bilemediniz 5 pin eğik ya dikelmiş durumda...Yardımlarınız için teşekkür ederim...




  • Merhaba,

    Çizgi Elektronik bu işi yapmazsa, son çare olarak ince işçilik yapan kuyucumlar ile görüşmenizi öneririm. Bu tür işleri de kolaylıkla yapabileceklerine inanıyorum.
  • Çizgi büyük ihtimalle yapar ve ek ücret isteyecekler gibi geliyor bu durum garanti dışı olduğu için...Birazcık bilgisayar bilgisi olan bir kuyumcuya yaptırmak lazım.Kart elimizde kalmasın sonra...
  • Kuyumcu cok iyi fikirmis dogrusu
  • Amman ha..
    Kuyumcular metali kolay eğip bükmek için pürmüz kullanır.

    Düşünsenize sokete hörrrr diye ateş feşkirten eli cımbızlı kelli felli bi emmi... ... ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.