Şimdi Ara

ASUS ROG SWIFT PG279Q 27' 165 HZ IPS Panel G-Sync Monitörü duyurdu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
808
Cevap
6
Favori
35.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EcZaNeT

    ü.hocam bence gümrük mevzuatında arızalı ürünlerin geri gönderimi ile kısmı okuyun.. amazon iyi firma ama monitor yurtdışından çok riskli.. ölü pixel / light bleed / renklerin yada panelin hoşuna gitmemesi gibi bir çok olumsuzl durum senaryosunda tekrar kargo ile uğraş, vakit kaybet çok can sıkıcı olur..

    Haklısınızda Tr ile Yurtdışı arasında çok fiyat farkı var.Adamlar resmen fiyatları bindiriyormuş tr de.
    Dediğiniz yeri bulmaya çalşacağım,siz gümrüğü arayıp böyle bir durumda neler yapılıyor sordunuz mu?Bu belge gerekliyse nasıl alınıyor falan...Zaten arkadaş Tr garantisi olsa adam yurtdışına göndermez.Ha böyle satmaya çalışırlar deseler bile ya servise ya da böyle alışveriş mağzalarına gider.servise giden muhakkak tamirat için gider,alışveriş mağzalarındada iadeye gider,satış mağaza üzerinde olmasına karşın kişi sattığında direk kişiye kendi stoğundan gider diye düşünyorum.ya da basit bir belge zaruraeti olabilir yoksa koskoca monitör elimde belge peşinden koşturacaklarına sanmıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EcZaNeT

    quote:

    Orijinalden alıntı: buyukbang

    quote:

    Orijinalden alıntı: EcZaNeT

    quote:

    Orijinalden alıntı: buyukbang

    quote:

    Orijinalden alıntı: belverus

    Amazon'da 2600'e çıkacakmış ama yemiyor oradan monitör almak

    Amazon'dan 2,5 sene önce aldığım HDD 3 yıllık garanti süresi içinde bozuldu. Hitachi firması Türkiye'den tamir/değişim için gönderimi kabul etmiyordu. Yazdım Amazon'a, "ne yapacağız" dedim. Bana verdikleri cevap "gönder, parasını iade edelim" oldu. İademi aldım. Aynı şekilde 200 dolarlık kulaklığım 6 ay sonra bozuldu, aynı yöntemle para iadesi yaptılar. Daha birkaç tecrübem daha oldu benzer şekilde. Türkiye'deki hangi firmaya Amazon kadar güvenebilirsiniz ki? Amazon Asus garantisinden bile daha fazla güven veriyor bana.

    amazonda aynı şekilde aldıgım pny marka micro sd kart bozuldu.. daha ürünü geri almadan bana ücretsiz karşılık ürün yolladılar.. ben ürünü biraz tembellik edip yollamadım bi hatırlatma yaptılar 1 ay geç olarak yollamış oldum. ama monitor çok ağır burdan amerikaya 200usd altına gitmez bide gelirken yeniden gümrük vs uğraşırsın..

    Ürün zaten kapıya geliyor, gümrükle uğraşmıyorsunuz. Gümrük ücretini peşinen alıyorlar, Amerika'dan kapına gelene kadar tüm sorumluluk Amazon'da.
    Gümrükte %50 ihtimalle ücret kesilmez, kesilmezse gümrük ücretin 3 ay içinde iade edilir. Bu süreci 2200 liralık üründe bizzat tecrübe ettim.
    Arızalı üründe geri iade işlemi yapacaksanız ürünü siz kargoya veriyorsunuz, ama kargo ücretini size geri ödüyorlar.

    ürünün ilk gelişinde Gümrük ücretinin Amazonda dahil edildiğini biliyorum...ama gümrük kanununa ürünü geri gönderirken ürünin tamirinin TR de mümkün olmadgına dair ticaret bakanlıgından belge almanızı istiyor mevcut gümrük kanunu.. gümrük mevzuatında kendinizde okuyabilirsiniz..ben amazondan SSD / CPU /RAM , vs küçük malzemeler aldım cidden sağlam ve güvenilir firma ama Monitor çok riskli .. riskine değmez gibi geliyor..yinede gün ola harman ola belki gözüm dönüp amazondanda alabilirim.. XR341CKA TR ye gelmeyecek.. PG348Q nun gelişine tahminen 2-3 ay var.. 34" alıyım almışken diyorum.. çözünürlüğü 1080p olmasa(gsync yada freesync olmamasına bakmayacagım) BENQ 3501 alırım..

    Bu bilgi yanlış kardeş. Ben 1000TL'lik bir uydu cihazını değişim için geriye gönderdim. PTT'yle geri gönderirken ürünün faturasını, gümrük ödendi belgesini, satın almaya ilişkin kredi kartı ekstresini yanımda götürdüm ve yetkiliye gösterdim. Ürün gitti, yenisi gönderildi. Ürünü alırken tekrar aynı belgeleri gösterip ikinci bir gümrük ödemeden aldım. Elinde bu belgeler olmadan göndermeyenler sorun yaşıyormuş, bunu bende duydum. Ama onlar benim yaptığım gibi işlem yapmamış olabilirler.

    Fiyat farkı karar vermede çok önemli bir unsur. Amazon'dan uluslararası garantisi vs olmayan ekran kartı aldım ve bu hafta elime geçti. Türkiye'deki en düşük fiyatı baz alırsak 1000TL cebimde kaldı. Garantinin karşılığı 1000TL değil, PC bileşenlerinde garantinin firmaya maliyeti yaklaşık olarak satış fiyatının %7'sidir. Gerisi tüketicilere yağlı kazık...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 19 Kasım 2015; 16:32:52 >




  • buyukbang kullanıcısına yanıt
    quote:

    Soru: Hariçte İşleme Rejimi nedir? Bu Rejim çerçevesinde sağlanan kolaylıklar nelerdir?

    Cevap: Hariçte İşleme Rejimi: Serbest dolaşımdaki eşyanın işlenmek, tamir edilmek veya yenilenmek üzere geçici olarak ihraç edilmesi ve işlem görmüş ürünün tam veya kısmi muafiyetten yararlanarak serbest dolaşıma girmesinin sağlanması ile ithal edilen işlem görmüş ürünlerin aynısını veya benzerini üreten Türkiye’deki üreticilerin temel ekonomik çıkarlarının olumsuz etkilenmemesi kaydıyla ihraç eşyasının satışının teşviki amacıyla düzenlenmiş bir rejimdir.

    Buna göre,

    a)Hammadde, yardımcı madde, yarı mamul ve ambalaj malzemelerinin daha ileri safhada işlem görmek üzere Türkiye Gümrük Bölgesi dışına veya Serbest Bölgelere gönderilmesi için Ekonomi Bakanlığı’ndan,

    b)Maden cevheri ve konsantrelerinin izabe edilmesi ve işlenmesi amacıyla Türkiye Gümrük Bölgesi dışına veya Serbest Bölgelere gönderilmesi için Maden İhracatçı Birliklerinin bağlı olduğu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nden,

    c)Tamirat amaçlı garanti hükümleri uyarınca veya bir imalat hatası nedeniyle, Türkiye Gümrük Bölgesi veya Serbest Bölgelere gönderilen eşya için Bakanlığımızdan,

    İzin alınması gerekmektedir.



    aslında 2-3 yıl önce yurtdışından bayagı bişeyler alıyordum o zaman bu konu ile ilgili bi yazı okumuştum..şimdi bulamadım.. sanayi bakanlıgı izin belgesi hakkındaydı..
    ufak tefek şeylere pek takmayabilirler ama en az 2 ay gel git süresinide düşünmek lazım..belki uygun bişey olursa bende amazondan monitor alabilirim.. ama ordan aldıgım ürün TR de garanti verirse çok daha tercih edilesi olur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcZaNeT -- 19 Kasım 2015; 18:54:57 >




  • Arkadaşlar yeri değil biliyorum ama sormak istediğim birşey var BenQ XL2730Z alsam 980ti ile kullanacağım biliyorum gysnc yok bu monitörde freesync var ama ben zaten blue reduction özelliğini kullanacağım
    eskiden sistemde asus pg278q vardı fakat tek display port yetmediği için sattım sizce hatamı etmiş olurum araştırdım araştırmalırıma göre Blur Reduction Gsyncye göre daha avantıjlı gibi birde size sormak istedim fikirleriniz nelerdir yorum yapan herkese şimdiden teşekkürler
  • Bende önümüzdeki 2-3 ay içerisinde bir aksilik olmazsa monitör+ekran kartı alma hesapları yapıyorum arkadaşlar madem ki burada eylül ayından beri monitörler üzerine konuşulan canlı konu var yenisini açmayayım dedim.


    2k veya f/p 4k monitör + R9 390 veya 390X alayım 1080P deneyiminden sonra bir de 2k,4k oyun oynayayım diyorum , galiba Türkiye şartlarında astarı yüzünden pahalı bir hobi durumunda şu anda. :) Böyle bir ikili 3,5-4000 lirayı bulmakta zevk için de olsa aşırı harcama benim için.
    Amazondan halledeyim diyorum kayıt v.s işini hallettim , MSI R9 380 2g,4g modellerini sipariş aşamasına getirdim TR deki VATAN fiyatına yaklaştı abuk subuk vergiler veya ek masraflarla veya ben tam olarak doğru sipariş geçemedim.

    Velhasıl tüm bu beyin fırtınalarından sonra yeniden "1080P de kalayım , en azından 1 sene daha" dedim , bu durumda da , ASUS un disagno serisi Mx239 veya Mx259 monitörleri film + oyun ağırlıklı kullanım için beni cezbediyor ancak fiyatları TR de inanılmaz pahalı ! 23" modelin Vatan fiyatı 950 lira ! üstelik çoğu firmada da fiyatlar buna yakın , diğer tasarımı olsun panel özellikleri ve ekstra teknolojileri MX serisi kadar olmayan 1080P IPS lere de sırf 200,300 lira daha ucuza getireyim diye satın almak da istemiyorum.

    AOC nin beklenen 24,1" 4k U2477PWQ modeli de şimdilik piyasaya sürülmesini beklediğim tek ilgimi çeken monitör :) Eğer varsa başka marka/modeller sizden öğrenmek isterim zira bahsettiğim AOC modeli bana büyüklüğü,ergonomisi panel özellikleri ve 500$ bandında satış fiyatıyla alınabilir geldi , tabi vergileriyle TR fiyatı 2000 lirayı çok rahat görecektir belki de geçecektir...

    Bu işle içli dışlı olan arkadaşlar , sizce 900 liralardan da olsa MX Disagno serisinden bir monitör alınır mı ? Muhtemelen MSI veya ASUS R9 380 ile kullanıcam full hd için bana yeter zaten 60 HZ monitörler :)

    Son olarak sizin önerebileceğiniz , film,dizi ve oyun ihtiyacımı aynı anda görebilecek modeller var mı Türkiye dahilinde ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 20 Kasım 2015; 2:19:22 >




  • amazondan almak cazip gelmeye başladı PG279Q yı sabırla bekliyordum fakat şu anda gsync ve 144hz için 3500 vermek pek mantıklı gelmeye başladı.. haftaya black fridayda ASUS MX27AQ (2560x1440 AH-IPS 10 bit renk ve kenarsız güzel dizayn) alıyım diyorum şu anda kargo + gümrük dahil 600usd (1700tl) haftaya ne kadar düşer..yada haftaya kadar PG279Q çıkarsa blackfriday dan en düşük kaça kapatırız fikri olan varmı ???
  • EcZaNeT kullanıcısına yanıt
    bu konuda net birşey söylemek zor ama en az 799$ asagiya geleceğini zannetmiyorum ben amazon'da olsa arada ki o cuzzi farkada Türkiye den almanizi tavsiye ediyorum monitör neticede bu ufacık birşey can sıkabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nedwish

    Arkadaşlar yeri değil biliyorum ama sormak istediğim birşey var BenQ XL2730Z alsam 980ti ile kullanacağım biliyorum gysnc yok bu monitörde freesync var ama ben zaten blue reduction özelliğini kullanacağım
    eskiden sistemde asus pg278q vardı fakat tek display port yetmediği için sattım sizce hatamı etmiş olurum araştırdım araştırmalırıma göre Blur Reduction Gsyncye göre daha avantıjlı gibi birde size sormak istedim fikirleriniz nelerdir yorum yapan herkese şimdiden teşekkürler

    Yorumu olan yokmu arkadaşlar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EcZaNeT kullanıcısına yanıt
    Hocam black friday'de yeni cikan bir urun pek indirime girmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nedwish


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nedwish

    Arkadaşlar yeri değil biliyorum ama sormak istediğim birşey var BenQ XL2730Z alsam 980ti ile kullanacağım biliyorum gysnc yok bu monitörde freesync var ama ben zaten blue reduction özelliğini kullanacağım
    eskiden sistemde asus pg278q vardı fakat tek display port yetmediği için sattım sizce hatamı etmiş olurum araştırdım araştırmalırıma göre Blur Reduction Gsyncye göre daha avantıjlı gibi birde size sormak istedim fikirleriniz nelerdir yorum yapan herkese şimdiden teşekkürler

    Yorumu olan yokmu arkadaşlar ?

    980Ti ile birlikde 2730z yi kullanma fırsatı buldum. Gsync'e alışmış birisi olarak kesinlikle rahat edemedim. Gsync benim için çok öenmli değil diyorsan kesinlikle alabileceğin en iyi monitorlerden bir tanesi. Panel kalitesi vs çok yüksek, için rahat uzun süre kullanırsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZiveR


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nedwish


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nedwish

    Arkadaşlar yeri değil biliyorum ama sormak istediğim birşey var BenQ XL2730Z alsam 980ti ile kullanacağım biliyorum gysnc yok bu monitörde freesync var ama ben zaten blue reduction özelliğini kullanacağım
    eskiden sistemde asus pg278q vardı fakat tek display port yetmediği için sattım sizce hatamı etmiş olurum araştırdım araştırmalırıma göre Blur Reduction Gsyncye göre daha avantıjlı gibi birde size sormak istedim fikirleriniz nelerdir yorum yapan herkese şimdiden teşekkürler

    Yorumu olan yokmu arkadaşlar ?

    980Ti ile birlikde 2730z yi kullanma fırsatı buldum. Gsync'e alışmış birisi olarak kesinlikle rahat edemedim. Gsync benim için çok öenmli değil diyorsan kesinlikle alabileceğin en iyi monitorlerden bir tanesi. Panel kalitesi vs çok yüksek, için rahat uzun süre kullanırsın.

    Valla gsync nin farkını pek anlayamadım ya da ben farkedemedim asus taki sıkıntılar vs ve benq nun da ha çok. Özelliği olması beni onu almaya itiyor yorum için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sonunda, TV'ye elveda demenin zamanı geldi. Muhtemelen Perşembe elimde olur monitor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZiveR -- 24 Kasım 2015; 19:47:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZiveR

    Sonunda, TV'ye elveda demenin zamanı geldi. Muhtemelen Perşembe elimde olur monitor

    Hocam geldiğinde test falan yapıp paylaşırsanız sevinirim sizi overclockers sitesine görmüştüm orda bu monitörle çok sorun yaşayan var sizde görmüşsünüzdür hiç korkmuyormusunuz
    İnşallah sorunsuz Birtane gelir size

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nedwish


    quote:

    Orijinalden alıntı: ZiveR

    Sonunda, TV'ye elveda demenin zamanı geldi. Muhtemelen Perşembe elimde olur monitor

    Hocam geldiğinde test falan yapıp paylaşırsanız sevinirim sizi overclockers sitesine görmüştüm orda bu monitörle çok sorun yaşayan var sizde görmüşsünüzdür hiç korkmuyormusunuz
    İnşallah sorunsuz Birtane gelir size

    Overclock.net'de bulunan konuyu anlık takip ediyorum. Ölü piksel veya panel'de toz olmazsa muhtemelen BLB olmasına aldırış etmeden kullanıcam. Belirli bir zaman kullanıkdan sonra azaldıgını soyluyorlar. Ayrıca günlük kullanımda ne kadar rahatsız eder bilemiyorum. Gelsin deneyim burda bilgi veririm.








  • 3000 tl falan düşünüyordumda Vatan yine biraz abarti fiyatla getirmiş
  • 3,545 Lira nedir yahu yazık.
  • Gsync bildiğin ddr4 anakart fiyatından gidiyor kapitalist dünya işte..normalde kırılmalar donanım kusuru,bunu bizim parayla kapatmaya çalışıyorlar vaybe :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EcZaNeT kullanıcısına yanıt
    PG279Q 165hz çalışıyor. MG279Q'da free-sync modunda 35-90 hz arası çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi James T. Kirk -- 25 Kasım 2015; 18:55:43 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.