Şimdi Ara

ASUS ROG SWIFT PG248Q 180HZ GSYNC KULLANICILARI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
13
Favori
17.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    Evet kardeşim aynen yazık. Kanunlar bizden yana ama uygulanmıyor, ama satandan yana olsa kanunlar o zaman vay halimize sürüm sürüm süründürürler.
  • 1ses1 kullanıcısına yanıt
    yapacak bişey yok bu haliyle bile kanunlar onlardan yana bizden değil
  • TN panel nasıl kullanıyorsunuz arkadaşlar. Özellikle İPS kullanıpda tekrar TN'ye geçen var mı hiç, isterse 1500hz 0ms Gsnc + Freesync olsun TN panel berbat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OPTİMİST

    TN panel nasıl kullanıyorsunuz arkadaşlar. Özellikle İPS kullanıpda tekrar TN'ye geçen var mı hiç, isterse 1500hz 0ms Gsnc + Freesync olsun TN panel berbat.



    Beyaz renklerin sarımsı olması dışında berbat denecek bir durum göremedim ben. Ayrıca bu videodaki şahıs kalibrasyon yapmamış henüz renklere.




  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt
    Evde TN panel (Asus PG248Q), iş yerimde ise IPS panel kullanan birisi olarak düşüncelerinize katılmıyorum. IPS panelin görüntü kalitesi, TN panele kıyasla daha iyi olsa da bu durum TN paneli berbat kılmıyor.
  • ..Knight.. kullanıcısına yanıt
    Renk canlılığı ve tonların doğruluğu açısından IPS bariz şekilde üstün. Fakat oyuncular için ekranın tepki süresi daha önemli olduğu için TN daha iyi diye biliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Doğru biliyorsunuz. Özellikle profesyonel fotoğrafçılıkla uğraşanlar için IPS paneller tek çare.
  • TN panelden IPS panele geçtim (LG 34UC98 34"). TN panel gerçekten işkence arkadaşlar. Koltukta biraz geriye yaslansanız renkler bozuluyor, IPS'te 0 açıdan baksanız dahi oynama yok. Kullandığım monitörüm incelemesini de yaptım, ilgilenen bakabilir.

    http://biltek.info/incelemeler/lg-34-inc-34uc98-curve-ultra-wide-monitor-incelemesi_y347.html
  • Ben şahsen tn panelin görüş açısını ve renklerini pek sevmedim. Pg248q kullanıyorum. Mesela siyahlar grimsi gibi eski 60 hz ips olmayan monitörümdeki renkler daha iyiydi parlaklık ayarı yapiyordum sadece. Nasıl desem uzun süre bilgasayara oturmayınca sonra gelip bir oturuyorum monitöre bakarken renklerde sanki gereksiz bi sislenme olmuş gibi grimsi,soluk böyle diyeyim. Ama oyun oynadığım için pek takmıyorum zaten oyuna dalarken renklerin detayları dikkat cekmiyor.Burdan tn panelin renkleri çok kötü algısı çıkmasın benim için zaten en önemli özellik yüksek hz ve tepki süresi akıcılık daha önemli oyun için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu monitörü aldım.
    Ölü piksel veya ışık süzmesi-sızması gibi herhangi bir durum yok.
    Tam istediğim gibi mat, 1080p çözünürlük ve gayet canlı renkler. Renk ayarlamasını da kendi göz zevkime göre ayarladım, gayet memnunum.
    Vatan Bilgisayar, Topkapı şubesinden aldım. Alırken orada çalışan arkadaş baya yardımcı oldu sağ olsun.
    Bu konudaki sıkıntılardan bahsettim, kendisi de bu durumu bildiğini söyledi, yeni bir parti üretim yapılmış, stok yerine bizzat beni de götürdü gösterdi, ürünler 2016 9. ay çıkışlı. Yani yeni seri.
    Eski serilerdeki tüm hataları giderdiklerini söyledi, zaten bir çok iade almışlar eski serilerden.
    Şansıma düşeş geldi diyebilirim.
    60hz'den sonra 144hz özellikle G-SYNC ile birlikte muazzam bir akıcılık sağlıyor. Ben gayet memnunum üründen, biraz daha ucuz olsa, sanırım türünün en iyisi denilebilir.




  • marshall_fb kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun öncelikle. Eski serideki hatalar derken ? Benimkinde pc açılırken bazen displayport sinyal yok uyarısı verip monitörü açmıyor kasa calısıyor ama. Tekrar kapatıp acınca düzeliyor. Bide 180 hz alınca görüntu çok sisli oluyor renkler baya sisli görünüyor genel göruntü olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hz aski gitgide artti son yillarda.120 den 144 hz ye daha sonra asus bi atilimla ilk 165hzyi ips panelli 4ms tepkime sureli bi ekrana koydu. Daha sonra aynisini acer yapti. Asustan 180 lik atak bu sefer gercekten fps icin mantikli 24 inc 1ms bi monitore konmasi mantikli oldu. Bu sefer Acer da altta kalmadi 200hz monitor yapti. Surekli bi hz meselesine girdiler ama fps finalleri vs genelde benq zowie xl2411Z 144hz ile oynaniyor. Pro oyuncularinda buna itirazi olmadigini dusunursek 144hz yerine 180hz e fazladan para vermeyi pek mantikli bulmuyorum. 144hz monitorler yeterli gibi duruyor fps icin. Sahsen 165hz 4ms pg279q dansa 144hz 2411z de cs go daha akiciydi benim icin. goruntu ve long shotlarda benim gibi gozluk kullaniyorsaniz gorusunuz daha zor oluyor hem panel hemde cozunurlukten ama akicilikta 144hz 1ms daha basariliydi. 180hz 144hz 1 ms tartismalari yakinda baslar mi incelemeler gelince iyice youtube a gorucez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hata_I -- 25 Ekim 2016; 12:37:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • informix kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Açılışta bende herhangi bir mesaj yazmıyor, doğrudan UEFI BIOS açılış ekranı geliyor ve sonrasında Windows açılıyor.
    Eski seride ölü piksel ve ışık süzmesi gibi şikayetler varmış.
    180hz'e çıkartmadım hiç, onu bir deneyeyim, gözlemlediğim herhangi bir sorun olursa buraya yazarım.
  • marshall_fb kullanıcısına yanıt
    Bu eski seri yeni seri muhabbeti nedir tam olarak? Nereden anlıyorsunuz monitörün hangi seriden olduğunu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emreDZ kullanıcısına yanıt
    %100 doğruluğunu bilmeyerekten şöyle izah etmeye çalışayım durumu.
    Monitörü almaya gittiğim gün Vatan Bilgisayar'daki bölümde çalışan arkadaşa ben durumdan bahsettim. Çok sayıda kişinin şikayetçi olduğunu, ölü piksel ve ışık süzmesi gibi durumların boy gösterdiğini anlattım.
    Kendisi bu durumu bildiğini, daha önce aynı monitörden bir çok iade talep aldıklarını bana bizzat gösterdi bilgisayar panelinden. ASUS'un da bu durumdan haberdar olduğunu ve yeni bir seri üretime başladığını söyledi. Bu yeni seri üretimin ne zaman yapılmaya başlandığı konusunda bir bilgim yok. Zaten benim aldığım ürün, kendilerine 30 Eylül'de ulaşmış, kutunun üzerinde etiket mevcut. Bu yeni serilerde, herhangi bir problemle karşılaşmadıklarını söyledi. Ben de kendisine güvendim, ürünü aldım.
    İyi ki de almışım diyorum, oldukça memnunum ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım çok şükür.




  • Arkadaşlar, biraz araştırdım ve şunu buldum aşağıdaki linkte monitorun arkasındaki etikette zaten yazıyor yapım tarihi sizde orayı paylaşırmısımız. Tahminime göre seri no başlangıcı G5 ile başlıyorsa 5. Ay üretim yani bu linkteki gibi veya G7,G8 bunlarda 7.,8, ay üretim sanıyorum...

    http://www.3dnews.ru/assets/external/illustrations/2016/08/04/937256/photo_19.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tècnics -- 26 Ekim 2016; 8:30:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuç olarak ne yapıyoruz.
    Bu monitörün bu fiyata Türkiye'de rakibi yok mu?
    Yani illa gsync istiyorsak 2000 üstüne çıkamıyorsak alabilenecek en iyi Gsync bu mudur?
  • Tècnics kullanıcısına yanıt
    Seri numarasına bakmanıza gerek yok. Üretim tarihini doğrudan yazmışlar. Benimkisi Temmuz 2016 mesela.
  • informix kullanıcısına yanıt
    Monitörü 180 Hz'e overclock ettiğinizde kontrast oranı düşüyor. Bundan dolayı renkleri sisli görüyorsunuz.
  • Hocam öylede ürünü satın alma aşamasında olanlar için kutu üzerindeki G7 G6 G5 bunlar ayların sayısal ismini belirtiyor bnm üründe bugün geldi ve G7 Temmuz 2016 yazıyor... Dediğiniz gibi 180 Hzde Siyah ekranda hafif bulutlanma oluyor... sizde oluyor mu ?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.