Şimdi Ara

ASUS, ROG Strix XG27VQ kavisli oyuncu monitörünü duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ASUS, ROG Strix XG27VQ kavisli oyuncu monitörünü duyurdu 
    ASUS tanıttığı yeni ROG Strix sınıfı monitörüyle uygun fiyatlı kavisli monitör arayanları hedef alıyor. Çözüm konumlandırıldığı fiyat segmentine rağmen zengin bir özellik listesine sahip ki bu açıdan bir çok kullanıcıyı memnun edeceğe benziyor.

    Teknik özellikler

     
    ROG Strix XG27VQ adlandırmasına sahip monitör 1920x1080 çözünürlüğünde 144 Hz 27‘’ panel üzerinde şekilleniyor. 300 nit parlaklık değerine, 3000:1 kontrast oranına ve 4 ms gecikme değerine sahip çözüm, 178 derecelik görüş açısı sunarken 1800R’lık kavisiyle de oldukça kıvrımlı bir yapıda. Kavisli yapısı sayesinde oyunculara daha gerçekçi bir oyun deneyimi yaşatması beklenen model sahip olduğu FreeSync ve ELMB (Extreme Low Motion Blur) özellikleri ile de oyuncuları kendine çekeceği söylenebilir.
     
     
    HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 ve DVI-D bağlantı imkanlarına sahip oyuncu sınıfı monitör altında ROG amblemi oluşturan bir aydınlatmaya sahipken arkasındaki özelleştirilebilir RGB aydınlatmasıyla da oyuncu sisteminin aydınlatmasının uyumunu monitörüne de taşımak isteyen kullanıcılara göz kırpıyor.
     
    ASUS, ROG Strix XG27VQ kavisli oyuncu monitörünü duyurdu 
     
    Son olarak ASUS’un GamePlus modlarını da destekleyen kavisli monitörün 349.99$’lık fiyat etiketiyle içinde bulunduğumuz çeyrekte raflardaki yerini alması bekleniyor. Öte yandan dileyen kullanıcılar için ROG Strix XG27VQ Newegg ve Amazon’da ön siparişe açılmış durumda.







  • Çok pahalı ve gereksiz bi ürün olmuş daha ucuz fiyata daha iyi ms değerinde monitörler varken buna ilgi duyulmaz gibi

  • RGB aydınlatma ve oyuncu... Fiyat artırmada en çok kullanılan kelimeler :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zreael

    Çok pahalı ve gereksiz bi ürün olmuş daha ucuz fiyata daha iyi ms değerinde monitörler varken buna ilgi duyulmaz gibi

    Ne yazık ki işin içine RGB ve Gaming denilen şeyler girince normal monitörde bile fiyat en az %35 fark ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerim5100

    RGB aydınlatma ve oyuncu... Fiyat artırmada en çok kullanılan kelimeler :D

    Alacak adam zaten kafaya koymuş, aradıkları özellikleri belirlemiş, yani monitörü alacak.İki rötuş yapıp, fiyatı kaktırmak gibisi yoktur.
  • +9 oyuncu itemi, rgb ışıklandırma ve rog logosu. Bu arada monitör konusunda asusa pek güvenmıyorum, öncelıgım samsung olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 20 Ağustos 2017; 22:52:12 >
  • Monitörün indicator ledini bile kapatırken bunlar her tarafından ışık fırlayan monitör yapıyor.

  • yanlışlıkla 24" yazılmış

  • HDR Olaydı iyidi :(

  • murat özün abi bunu 1200 euroya almıştı
    türkiyede bunu 1200 liraya sattıklarını düşün

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 27'' en azından bir de 2K olsaymış iyimiş. Tüm özellikleri ekstra iyi, ama çözünürlük standart kalmış, olmamış.

  • skynet hocam neden samsung tercih edersiniz, son 1 yıldaki modelleri pek takip edemedim ancak asusun oyuncu monitörleri gayet tatminkar, samsungun ise genelde oyuncuarın ilgisini çeken yüksek tazelenme hızı, düşük tepki süresi, düşük gecikme süresi ve pivot ayak gibi özellikleri beraber sunduğu pek fazla paketi yok. asusta bu özellikleri beraber sağlayan en az 10 tane değişik çözüm var. profesyonel amaçlı kullanılacaksa (ciddi oyuncu, fotoshop uzmanı vb) asusun sunduğu çözümler bence daha başarılı. asusu bu konuda eleştireceğim nokta pahalı olmasıdır. bir de bu fiyatlara göre garanti hizmetlerinin bence yeterli olmamasıdır. acer, benq ve dell markasının da benzer profesyonel çözümleri var.

    zreal hocam 4ms gecikmeyi anlamak mümkün değil. ips panellerin yumuşak karnı bu, gerçek değeri aslında daha fazla da olabilir oyun sırasında bu farkı hissetmek bence imkansız. ancak ips panel tn panele göre 3milisaniye gecikme dezjavantajı yanında daha derin ve canlı renkler, daha geniş görüş açısı, karanlık ortamı olan oyunlarda daha iyi görüntü sunması avantajları vardır. oyuncu laptoplarının pahalı olanları genelde ips panelli oluyor. tn ve ips panel arasındaki renk farkını ise hemen herkes ayırt edebilir.


    yazıda anlatılmamış ancak panel çok büyük ihtimalle ips (3000 kontrast ve rgb ve 4ms gecikme)
    24 inch de 1080p gayet yeterli 2k ve üzeri düşünülüyorsa çok daha büyük ekran tercih edilmeli. beni tedirgin eden bir diğer olay ips panellerin (tam tabirleri bilemiyorum) köşelerde grileşme, renk yoğunluğunu ekranın farklı bölgelerinde farklı verme (alabula görüntü) gibi özellikleri. bunlar garanti dahilinde olan değişmesi gereken paneller. bazen ülkemiz distrübütörleri veya mağaza yetkililerinin bu konuda yeterli hizmeti vermediğine şahit oluyoruz. benim çekindiğim nokta tam da burası.




  • Bu arada pc monitoru yerine 4k TV kullanan bir tek ben mi varım
    Tamam kabul pro gamer degilim oyunları en basit seviyede oynuyorum ama kişisel seçimim hep kaliteli TV den yana olmustur 40 inch ekran ve ultra yüksek kontrast ve parlaklık :D

  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    ms değerleri leş gibi hız gereken bir oyun oyna da göreyim

  • Pahalı diyenler ne anlamda pahalı demişler acaba? Samsung'un 27" kavisli modellerinin fiyatından haberiniz yok galiba? 1950 liradan başlıyor. Ben internet cafemde kullanıyorum Ankara'da. Hatta müşteriler o kadar beğendi ki, cafelere kavisli furyasını başlattım diyebilirim :) İlk 24" iyi diye burun kıvıranlar, şimdi kavisli ekranı bekler oldular.

    Asus'un bu modeli, 1500 TL civarına geliyor kdv'de eklersek. Açıkçası 5 takım daha alacağım o da Samsung olacak sanırım. Hem normal 4ms olan model, hemde Quantum dot 1 ms olanları kullanıyorum. Oyunlarda hiç bir şikayet duymadım. Tabi 1ms olanlarda fark var. Oyuncu anlıyor yani. Ekran kartlarımda 1060 6GB.

    Test etmek isterseniz beklerim bir gün cafeme. Ankara-Bahçelievlerde Skynet Cafe :)
  • Stones S kullanıcısına yanıt
    hocam ben evde oyuncu modeli asusu monitör zaten kullanıyorum. benim bahsettiğim model bazında pahalılık değil, asusu monitörler benzer özellikteki diğer monitörlere oranla bir tık (yüzde 4-5 kadar) daha pahalı bu gözlemi 3-4 yıldır yapıyorum. insan fazla para verince kalite sorunsuzluk ve garanti yönünden daha fazla beklentiye giriyoe, en azından ben böyleyim. model bazında uygun fiyatlı monitör olursa tadından tabiki yenmez. kaliteli ürünü ucuza almayı hepimiz seviyoruz.
    ben hala 1 ms ile 4 ms farkın insan gözünce algılanamayacağı kanaatindeyim. ( göz doktoruyum 2001 yılından beri az çok da oyun oynarım) extrem insanlar anlar o ayrı konu ama dünyada toplasan 100 tane bu özelliğe sahip insan ancak vardır.
  • Monitör 500 $ + KDV hadi hayırlı olsun

    NOT: Şu an piyasaya çıkmadı. Yani Türkiye'de var ama bireysellere sunulmadı. Cafeme alabilirsem test için beklerim Ankara'da..
  • ürünu aldım anlatılandan cok daha guzel.yaklasık 3 haftadır kullanıyorum.su an kı satıs fıyatından da 200 lira daha düşük fiyata aldım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    ürünu aldım anlatılandan cok daha guzel.yaklasık 3 haftadır kullanıyorum.su an kı satıs fıyatından da 200 lira daha düşük fiyata aldım.

    nereden satın aldınız ?
  • Tasarımları güzel ama
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.