Şimdi Ara

asus rog strix g531gt i5-9300h gtx1650 inceleme (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
559
Cevap
12
Favori
35.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Trepeci T kullanıcısına yanıt

    Ben undervolt yapıp kullandım bir süre yine 90 derecenin üstüne çıkıyordu. 3-5 derece bilemedin 10 derece oynuyor. Şu sıralar turbo boost kapalı oynadığım için gerek duymuyorum undervolta. Yarın servisle iletişime geçip benim gönderdiğim macunu uygulayabilirler mi diye soracağım. Olumlu cevap alırsam önümüzde hafta değil de ondan sonraki hafta yollarım cihazı finallerim bittikten sonra. Sıcaklıklarda önemli derecede düşüş olursa haber veririm. Kararsızsanız siz de ona göre yollayın isterseniz. Bir de menteşe probleminden bahsetmeyi düşünmüyorum şimdilik.


    Bu arada kullanma kılavuzuna da baktım bu konu hakkında bir şey yazmıyor hocam.

  • Keşke bu cihazı daha önceden garantiye gönderseymişim, aldığım günden beri 95 derecede oyun oynamaya çalışırken servis tarafından fanlar temizlenip termal macun yenilenince undervoltlu şekilde 80 derecenin altında dropsuz takılıyorum artık. Boşu boşuna parçaların ömrünü kısalttık o derecelerde oynayarak. 100 dereceleri görerek oyun oynamaya çalışan varsa aranızda kesinlikle termal macunu yenileyin çok fark ediyormuş gerçekten.

  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt

    ben şuan 86 87 derecelerde takılıyorum. garantiye yollamayı düşünüyordum ama vazgeçmiştim. ne kadar sürede geldi ne için yollamıştınız tam olarak ve kendileri mi macunu yeniledi yoksa siz mi macun alıp birlikte yolladınız? ayrıca daha önce bahsedilen fan sorunu bende de meydana geldi cd rom gibi çıkan ses olayı gönderirsem fanları da değiştirmeyi düşünüyorum ve tabi göndermişken ram de taktırıcam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trepeci -- 17 Şubat 2021; 17:15:34 >
  • Trepeci T kullanıcısına yanıt

    Şarjdayken temassızlık problemi yaşıyordum, adaptörü değiştirdiler. Bir de fanları temizleyip termal macunu yenilemişler böylelikle ısınma sorunum çözüldü. Ben kendim macun yollamadım oradaki macunu uygulamışlar. Cihaz onlara ulaştığında 2 gün içinde onarıldı kargo falan derken toplam süreç 1 haftayı buldu.

  • Merhaha arkadaşlar. Nitro 5 2020'imi iade ettim. Sebebi ise fanların kapatılmaması idi. Nitro 5 2020 piyasanın en serin çalışan laptoplarin başını çekiyor ama boşta 32 derece iken bile 1450rpm de fanlar aktif idi. Ne yaparsam yapayım çözemedim ve iade ettim. Rog Strix G512'de(Eski ismiyle 531) manuel olarak misal 55 dereceye kadar fan açma,55 den sonra 1200rpm çalış gibi detaylı fan ayarı var mı? Soğutması iyi değil modelin ama soğutmadan çok sese bakıyorum artık. Bir arkadaş görüyor ise hızlıca cevap verebilirse çok memnun olurum. YouTube'da incik incik aradım ama kimse çekmemiş video.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt

    .

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pilamimarsu

    Merhaha arkadaşlar. Nitro 5 2020'imi iade ettim. Sebebi ise fanların kapatılmaması idi. Nitro 5 2020 piyasanın en serin çalışan laptoplarin başını çekiyor ama boşta 32 derece iken bile 1450rpm de fanlar aktif idi. Ne yaparsam yapayım çözemedim ve iade ettim. Rog Strix G512'de(Eski ismiyle 531) manuel olarak misal 55 dereceye kadar fan açma,55 den sonra 1200rpm çalış gibi detaylı fan ayarı var mı? Soğutması iyi değil modelin ama soğutmadan çok sese bakıyorum artık. Bir arkadaş görüyor ise hızlıca cevap verebilirse çok memnun olurum. YouTube'da incik incik aradım ama kimse çekmemiş video.
    ben bi incelemede okuduğum kadarıyla idle yani sistem dururken bile aşırı fan çalışıyor denmişti o yüzden aradığınız laptop bu olmayabilir :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrESB -- 25 Şubat 2021; 23:0:55 >
  • DrESB D kullanıcısına yanıt

    Evet dururken fanlar aşırı çalışıyor ama sorduğum manuel ayar kısmında dereceye göre fan rpm çalışma şeysi varsa sorun olmaz. Nitro 5'de boşta 34 derecede 1400rpm ler sessizdi ama fanin uğultusu beni çıldırtıyordu internette sörf yaparken. Rog Zephyrus da bu ayar var onu biliyorum ama bütçe 600 TL daha çıkmıyor...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asus rog strix g531gt i5-9300h gtx1650 inceleme
    asus rog strix g531gt i5-9300h gtx1650 inceleme
    asus rog strix g531gt i5-9300h gtx1650 inceleme

    Performans modunda da turbo modunda da bu değerleri alıyorum neden ,CPU-GPU çok ısınıyor,çok düşük yüzdelerde çalışıyor özelikle GPU(%35-40) lzaım olduğunda çalışmayacaksa ne anlamı var ve ayriyeten çok düşük fps alıyorum valorant gibi bir oyunda medium ayarlarda 60-70 fps o da droplu ayriyeten cyberpunkta da low ayarlarda şehir merkezinde 15-25 kapalı mekanda 30-45 arası bu değerler normal mi daha hiç servise göndermedim yani termal macun ve fanlar temizlenmedi.Ayriyeten sağ arka fandan bir hava çıkışı hissetmiyorum bilgisayarın kronik sorunundan dolayı olabilir mi çünkü sağ fandan ses geliyor.Bir de en son olarak hocam termal macun ve fan için bir ücret istiyorlar mı ? Şimdiden çok teşekkürler cevaplayan herkese.Son olarak ise sessiz modda ekran kartı yüzde 1 düşüyor şaka gibi.


    asus rog strix g531gt i5-9300h gtx1650 inceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a_altunkaya -- 1 Mart 2021; 22:14:50 >




  • a_altunkaya A kullanıcısına yanıt

    Hocam PC çok ısınıyor evet ona katılıyorum ama valorantta aldığınız FPS çok düşük geldi. Ben ilk çıktığı zamanlar oynuyordum en yüksekte 120-130 FPS alıyordum suanki durumunu bilmiyorum yüklü değil. Sağ arka taraftan hava çıkışı hissetmemeniz garip ben cyberpunk oynarken turbo modda çıkışlara elimi götürdüğümde müthiş bir sıcak hava dalgası vuruyor elime. Cyberpunk medium ayarlarda kapalı alan 35-40 şehir merkezinde araba falan sürerken gezerken 20-25 seviyelerine düşüyor bu oyundan kaynaklı bir sorun maalesef. Sağ fanda dediğiniz kronik ses bende de oluştu ama çok rahatsız edici değil cd rom sesi gibi bir ses geliyor yani sol fana göre biraz daha şey. Muhtemelen siz de CPU 95 seviyelerinde oynuyorsunuz ve CPU 3.2-3.3 GHz seviyelerinde çalışıyor. Sıcaklıktan dolayı tam güç çalışmıyor. Onun içinde termal macun yenilenmesi ve +8 ram gerekiyor. Termal macun yenilenmesi çok farkettiriyor. Onun içinde Windows sağ alttan güç ayarlarından high performans a alın öyle oyuna girin. Fan sessiz modda kalsın. Böylelikle hem işlemci 3 GHz de çalışıyor hem de fan çok çalışmıyor sıcaklık ta 86-87 de geziyor. Termal macun yeniletene kadar böyle kullanabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Asus ROG Strix serisinde manuel ayarlardan rpm seviyesini ayarlayabilirsiniz hocam veya sıfıra çekip kapatabilirsiniz. Onun dışında bende ki modelde boşta 50 derece falan olması lazım rpm i hatırlamıyorum da 24dbA da çalışıyor fanlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trepeci T kullanıcısına yanıt

    Görüldü atmadığınız için teşekkür ederim hocam. Maalesef indirim bitti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trepeci T kullanıcısına yanıt

    Hocam peki termal macun ve fan temizliği için ne kadar ücret istediler.

    asus rog strix g531gt i5-9300h gtx1650 inceleme

    Hocam birde neden bu kadar düşük ekran kartı kullanımı alıyorum yüzde olarak çünkü bu sorun yaratıyor oyunlarda kullanımı %30-40 larda kalıyor cyberpunkta bile 80 kalıyor performans alamıyorum şunu ekleyeyim 2 gün önce ekran kartı sürücüsü çöktü diye hata aldım ve ondan sonra durum bu fps çok düştü driverları yeniledim silip tekrar yükledim denetim masasından/aygıt yöneticisiden de yeniledim ama nafile.Umarım cözümünü bulurum çünkü bu kadar para verip bu işlerle uğraşmak can sıkıyor.





  • a_altunkaya A kullanıcısına yanıt

    Ücreti bilmiyorum burdan biri yollamıştı önceki mesajlarda olması lazım. Cyberpunkta 80 de kalmasına gelirsek ayarlardan ekran çözünürlüğüne bakın. O düşüktür. Çünkü bende de 80 lerde geziyordu kurcalerken gözüme çarptı çözünürlüğü 1920x1080 e alın kullanım oranı 99 a çıkacaktır. Diğer oyunlarda neden düşük kaldığı hakkında fikrim yok oyundan oyuna değişiklik gösterebilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam.

  • a_altunkaya A kullanıcısına yanıt

    hocam sizin ekranda ışık süzmesi var mı acaba? ışık süzmesi olup da garantiye gönderen var mı?

  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt

    hocam sizin ekranda ışık süzmesi var mı? bende ilk aldığım zamanlar vardı ama çok azdı rahatsız etmiyordu ama şuan sanki artmış gibi hissettim

  • Trepeci T kullanıcısına yanıt

    Evet hocam sol altta biraz var ama çok rahatsız etmiyor genelde ekran simsiyah iken gözüküyor fakat normal kullanımda pek fazla gözüme çarpmıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus bios güncellemesiyle undervolt'u kilitlediğinden beri oyun oynayamaz hale geldim thermal throttling olayı yüzünden. 95 derecenin altında tutamıyorum işlemciyi. Aynı dertten muzdarip olan veya çözebilen var mı? Undervoltsuz çöp oldu cihaz ya şaka gibi.

  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.