Şimdi Ara

asus rog strix g531gt i5-9300h gtx1650 inceleme (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
559
Cevap
12
Favori
35.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Asusg531 A kullanıcısına yanıt

    sağolun hocam sizce servis tuşu değiştirir mi? tuşlar çalışıyor sadece üstteki şey kırıldı başka bir sorun yok. sizin soruna gelecek olursak onu galiba intel ekran kartında güç kısmında birkaç ayar yaparak çözdüm

  • Trepeci T kullanıcısına yanıt

    Ben ısınma sorunundan dolayı göndermiştim.Kutusu ile arctix mx4 beraberinde müşteri hizmetleri kendi gönderdiğim termal macun için 108 tl gibi bir ücret isteyeceğini belirtmişti biraz içim kurcalandı.Servisten geldiğinde herhangi bir ücret talep etmemişlerdi umarım sizinkilerdende etmezler iki tuş için koskoca firmanın para isteyeceğini sanmıyorum.


    Güç ayarlarından neyi düzelttiğinizi hatırlıyor musunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asusg531 A kullanıcısına yanıt

    garantiye gitmeden önce kaç derece alıyordunuz şuanki termal macunla kaç derece alıyorsunuz hocam? ben fanlar perf ve turbo modda iken 92-95 in altına düşmüyor ekran kartı da 79-81 arası geziyor. elektrik ile çalışırken de maks pil ömrü seçili yani bu seçeneklerle çözdüm galiba öyle hatırlıyorum yani siz bir de nvidayı son sürüme güncelleyin. ayrıca yanlış anlamadım değil mi 108 lira ücret isteyeceklerini söylediler ama istemediler. ram takmak için de 118 lira ücret istiyorlar acaba onu alırlar mı? çünkü ram takviyesi yapmayı düşünüyorum





    asus rog strix g531gt i5-9300h gtx1650 inceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trepeci -- 1 Ocak 2021; 20:27:47 >




  • Trepeci T kullanıcısına yanıt

    Ram i bilmiyorum bana müşteri isteği üzerine ücretsiz yapılabilir dendi.Servisten sonra yaklaşık 5 derecelik fark oldu.Bu arada biosu myasus tan 307 sürümüne güncelledim benim bilgisayarda undervolt biostan kitlenmiş herhangi bir şekilde elleyemiyorum.Undervolt yapabilsem 5 derecelik fark artar muhtemelen.Ekran kartı driverini ddu ile sildirip kaldırdım düzelmemişti umarım sizin dediklerini yaptıktan sonra düzelir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trepeci T kullanıcısına yanıt

    Cyberpunk gördüm desktopda asus rog strix g531gt i5-9300h gtx1650 inceleme  fps ler ne durumda crack mi oyun?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asusg531 A kullanıcısına yanıt

    yok hocam orijinal 250 lira baydık baymaz olaydım. yüksek ayarlarda 35 fps alıyor şehir içinde çatışamada baazen düşebiliyor. onun dışında araba sürerken ort 25 fps alıyorum bazen 18 19 a düşüyor bu genel bir sorun zaten. şuanlık oynamayı bıraktım optimizasyon sorunları halledilince fps in artacağını düşünüyorum o zaman daha keyifli bir şekilde oynarım

  • Trepeci T kullanıcısına yanıt

    Hocam hiç sıcaklığı düşürmek için undervolt yollarını denediniz mi?Ben myasus tan bios sürüm güncellemesi yaptığımdan beri undervolt yapamıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asusg531 A kullanıcısına yanıt

    Hiç denemedim hocam anlamam zaten öyle detaylı işlerden. Technopat sosyalde sorabilirsiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asusg531 A kullanıcısına yanıt

    Hocam sizin PC de coil whine var mı? Garantiye gönderirken coil whine sorununu bildirmeye gerek yok galiba çözülemiyor diye biliyorum ben. Ayrıca ben bu tuş kırılma sorununu servisle nasıl görüşeceğim Asus müşteri hizmetlerini mi arıyorum yoksa İstanbul ve Ankara'da ki servislerden birini mi arıyorum? Son olarak da sorunları yazdığım videosunu koyduğum bir USB bellekle yollasam belleğin kaybolma durumu var mıdır geri gelmeme gibi :D ve habersiz olarak format atma ihtimalleri var mıdır? Çok uzun oldu ama kusura bakmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trepeci T kullanıcısına yanıt

    Coil whine bu modellerde kronikmiş sanırım ama ben hala karşılaşmadım.

    Asus müşteri hizmetlerini arayın onlar sizi yönlendirecektir.

    Usb belleğin kaybolma ihtimali var ben de garantiye yollamadan önce şikayetler okumuştum bir çok şikayet vs.

    Bir klavye için format atılacağını zannetmiyorum onu müşteri hizmetleri ile konuşabilirsiniz.

    Donanımsal veya yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorsanız kesin format atarlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asusg531 A kullanıcısına yanıt

    Anladım teşekkürler. Bir şey daha sormak istiyorum. Daha önceki mesajları okurken dikkatimi çekti ekran kapağı için tek elle açılabiliyor denmiş. Ben tek elimle sadece ekranı tutup kaldırmak istediğimde kapak tam kalkmıyor kasa havaya kalkıyor elimle kasaya destek uygulamam gerekiyor. Sizde tek elle açılıyor mu kapak yoksa ben mi yanlış anladım bu tek elle açılma olayını asus rog strix g531gt i5-9300h gtx1650 inceleme 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trepeci T kullanıcısına yanıt

    Ben tek elle açmaya çalıştığımda kasa soğutucu üstünde arkaya kayıyor çift elle kenarlardan tutarak açmanızı öneririm.


    Masanın üstüne koyup denedim şimdi tek elle açılıyor kayma yok belki sizin zemin farkınızdan dolayıdır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler hocam sizi biraz soruya boğmuş gibi oluyorum ama bu aralar sıcaklığa kafayı taktım. CPU performans ve turbo modda 92 derecenin altına inmiyor bunu normal karşılıyorum ama GPU performans ve turbo modda 81 82 den aşağı inmiyor hatta bazen 83 görüyor. Sessiz modda ise 73 74 te geziyor. Normal mi bu sıcaklıklar? Battlefield 1 de alıyorum bu değerleri. @hiimesdeath hocam siz de 5 oynuyordunuz galiba bu değerler normal midir?


    Ayrıca servis klavye tuşu için 550 lira masraf çıkardı asus rog strix g531gt i5-9300h gtx1650 inceleme 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trepeci -- 7 Ocak 2021; 18:52:46 >
  • Trepeci T kullanıcısına yanıt

    Undervolt yapmadan normal ben cs de 99 gördüm :) 88 civarlarında dolaşıyor undervolt şart bu bilgisayarlara.


    Servis tuşlar için insafsız davranmış neden bu kadar pahalı istemişler anlamıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • illanois kullanıcısına yanıt

    mesajları okurken mesajınızı yeni farkettim. garantiye yolladınız mı nasıl bir sorun anlatabilir misiniz? bende de sanki panel yerinden gevşemiş gibi sağ üst köşeye hafif bastırınca tık diye ses geliyor.

  • Trepeci T kullanıcısına yanıt

    Benim cihazda da var hocam o menteşe problemi bir süredir. Kapağı esnetince sol taraftan yay sesi geliyor. Demek ki düşündüğümüz kadar sağlam değilmiş menteşeleri kronik sorun gibi gözüküyor.


    Ben laptop'u alalı 1 yılı biraz geçti. Tek sorun bu değil maalesef. Bir süredir oyun bile oynamıyorum sıcaklık probleminden. İşlemci hiçbir zaman tam güçte çalışmıyor sürekli güç kesiyor ve çok fazla drop yiyorum. Turbo boost kapalı oynamayı denediğimde bile 90 dereceye ulaşıyor bazen işlemci sıcaklığı. Ekran kartı desen 85 dereceyi gördüğü oluyor. Fanlara dolan tozdan kirdendir ya da termal macun erimiştir diye düşünüyorum ama 1 yılda böyle olur mu bilmiyorum.


    Bir de şarj soketinde problem var sanırım şarj olurken temassızlık yapıyor. Önümüzdeki günlerde garantiye yollayacağım ben de ama menteşe probleminden bahsetsem mi emin değilim kurcalanıp daha beter hale geldikten sonra mağdur olma ihtimali de var.





  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt

    ben de alalı 8 ay oldu hocam. aynı problemleri ben de yaşıyorum. işlemci asla 4ghz de çalışmıyor kısa süre sonra 3.5-3.3 ghz ye düşüyor. internetten biraz araştırdım pc de power limit throttling var nasıl çözerim diye baktım ama risk almak istemedim başıma iş açarım diye. cpu sıcaklık desen 93-95 ten aşağı düşmüyor gpu da 86 yı gördüğüm oldu ama turbo fanda 80 de sabit kalıyor diyebilirim uzun süre de turbo modda kullanmak istemiyorum. undervolt yapmayı denedim sıcaklıklarda hiçbir değişim olmadı. ekran menteşe sorunu bende de var daha önce buraya yazmıştım hatta video da atmıştım kapağı esnetince yay sesi geliyor ama bende sağ taraftan geliyor dediğiniz gibi ben de ram ve termal macun için garantiye göndermeyi düşünüyorum ama menteşeden bahsedip bahsetmemekte kararsızım. sonuçta gözle görülür bir rahatsızlık vermiyor bir sorun da yok şimdi açarlar iyice berbat ederler bir de onla uğraşırız. garantiye göndermek için de erken olduğunu düşünmüyor değilim çok kararsızım. müşteri hizmetlerini aradım bu ram olayı için kendimiz açabiliyor muyuz diye sordum. eğer kullanma kılavuzunda yükseltmeye dair kasayı açmaya dair yönerge içeren bölüm varsa açabilirsiniz garanti dışı kalmaz dediler burdan baktığımda var olarak gözüküyor açabilirsiniz ama yine de siz bir bakın dediler. ben baktım kılavuzda böyle bir şey göremedim sizde var mı öyle bir bölüm?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trepeci -- 16 Ocak 2021; 22:41:53 >




  • Trepeci T kullanıcısına yanıt

    Kullanma kılavuzunu hiç incelemedim ama yarın bir bakıp haber veririm size hocam. Ben ilk aldığım zamanlarda teknik destekle iletişime geçip sormuştum garanti mevzusunu bozulmaz demişlerdi diye hatırlıyorum. Geçenlerde arkadaşım da asus tuf serisi bir laptop aldı alır almaz içini açıp ram ekledi. Garantinin bozulmayacağını söylemişler ona da. Yine de siz bilirsiniz tabii ki bir daha iletişime geçip sorun isterseniz.


    Bir de garantiye göndermek için erken olduğunu sanmıyorum aslında, laptoplar için 6 ayda bir termal macun değişimi ve fanların temizlenmesini öneriyorlar. Dandik macunlar daha da kısa sürede kuruyormuş. Bizim makinelerde ısınmanın sorunu da budur muhtemelen kaliteli bir macunla halledilir gibi gözüküyor. Youtube'da bu modeli kullanan eleman thermal grizzly ile CPU'yu 70 derecenin altına GPU'yu da 60 derecenin altına çekmiş. Ben de alıp kasayı açıp denemeyi düşünüyorum ya da macunla birlikte servise yollayacağım çünkü şarj problemi yüzünden her halükarda yollamam şart.





  • Asusg531 A kullanıcısına yanıt

    Hocam servisin sizin yolladığınız macunu mu uyguladığından emin misiniz? Thermal grizzly alıp yollamayı düşünüyorum ben de ama hiç ederler diye çekindim biraz malum tuzlu biraz fiyatı. Kabul etmiyorlarsa veya düzgün yapmıyorlarsa işi kendim yapayım ben.

  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt

    CPU yu 70 derecenin altına çeken eleman aynı zamanda undervolt ta yapmış hocam. Sadece termal ile o değerleri alamayız. Undervolt ta bizde anlamadığım bir şekilde işe yaramıyor. BIOS 307 de undervolt kilitli zaten. Ben de RAM ve macun için göndermeyi düşünüyorum. RAM neyse de termal macunu bizim sürmemiz her şekilde garantiden çıkarıyormuş galiba.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.