Şimdi Ara

Asus Rog Helios Fanlarını Kontrol Etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
1.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar Asus Rog Helios kasa var ve kendi fan kontrolcüsünde sadece 2 ayar olduğundan 1500 civarı RPM ile dönüyor ve doğal olarak ses yapıyor.


    Bu fanları 4-3 pin fan çoklayıcı pwm ile anakarta doğrudan bağlasam kontrol edilebilir mi? Yaklaşık 50 TL'lik fan çoklayıcılar var onlardan alsam bu sorunum çözülür mü?


    Yardım için şimdiden teşekkürler.


    Not : Büyük ve pahalı fan kontrolcü düşünmüyorum çünkü 4 tane fan için kontrolcüye ortalama 400-1000 TL para vermek pek mantıklı gelmiyor açıkçası. (ileride kasaya fan ekleme durumu olur mu onu da bilmiyorum)




  • Merhabalar aynı kasa bende de var ben o söylediğin sorunu bununla çözdüm amazondan alabilirsin fanlar artık anakartın kendi üzerindeki 4 farklı hızl çalışıyor sesiz orta performas turbo gibi


    Asus Rog Helios Fanlarını Kontrol Etmek
    Asus Rog Helios Fanlarını Kontrol Etmekamazon
    Alfais 4353 4 Port Fan Çoklayıcı Y PWM Splitter 4 pin CPU 12v Switch Power Güç IDE Çoğaltıcı Molex Kablosu
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B087FPC6J6/ref=ppx_yo_dt_b_asin_image_o00_s00?ie=UTF8&psc=1







    Asus Rog Helios Fanlarını Kontrol Etmek




  • Thebabutza kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam bunun bir değişiğini aldım kimse yanıt vermeyince ben de risk alarak aldım ama şükür sorunsuz çalışıyor tek kötü yanı kısa geldi biraz zor duruyor ama sorunsuz çalışıyor.

  • CcOsmanLı kullanıcısına yanıt

    karşim sen kasayı da mı değiştirdin?iyi para harcamışsın valla.fanları kontrolcüden çıkarmaya karşıyım ben ama kontrolcüden bir çıkış kablo ile anakarta bağlayıp yazılımsal kontrol edebilsek şükela olurdu.sırf bu 4 fan yüzünden hiçbir şeyi sessizleştirmiyorum bunlar her şeyi bastırıyor.baksana o dediğime bi oluyor mu?cinayet modundayım çünkü ben 46 gün eve kapalı kalınca şimdi açsam parçalar atarım.dark guardian ama pro değil iş yerindeki kasanın kontrolcüsünde bir tuş var basınca ses mes kalmıyor yani o adamlar akıl etmiş bunlar da 1500 devre low demiş.dark guardian pro'da zaten kumanda var kısıp açabiliyorsun low'u fena sessiz hatta autoya alınca fanları durdurdu süper kasa ama biraz küçük olunca D15'in ön fanı sığmadı ramler de yüksek olunca ben de 12cm noctua taktım bi o çok hafif ses yapıyor yoksa direkt ölü sessizliği.uğraşmadığım kasada oldu uğraştığım kasada olmadı.





  • Aynen hocam şuan full Asus sistem oldu. Asus dışında bir tek donanım ram onların da rog rami yok zaten :) Aynen bayağı para harcadım ama sanırım değdi gibi :) Rog strix 3060 var imkan olsa 6700xt alıp pc muhabbetini kapatacam artık. 4 pin çoklayıcı kablo aldım anakartın pvm çıkışına bağladım biostan ve yazılımdan ayarlanıyor işlemci 50 dereceye gelene kadar çalışmıyor şimdilik bu şekilde kullanıyorum şükür bir sorunu da yok. Dark pro kontrolcüyü gördüm ancak pek gerek duymadım açıkçası. Ayrıca asus ekran kartlarının arkasında fan çıkışı varya oraya da takabilirim ama şuan ihtiyacım yok böyle çalışıyorlar :)

  • hayırlı olsun sende benim gibi eko sistem manyağısın sanırım benimde tüm sistem asus oldu asusun programı üzerinden windows fan ayarı yapıla biliyor bende onu denedin mi hiç


    bu arada senin de dediğin gibi ram ler ve psu başka marka onları da yine kendi eko sistemi içinde almaya çalıştım corsair tercih ettim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.