Şimdi Ara

Asus R7 265 Dcu II Fanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Ankara İlan Türü #Satılık Ekran Kartı #Ekran Kartı Kondisyon #Kullanılmış
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Satıldı! Bu ürün DH Forum üzerinden satılmıştır.
    Asus R7 265 Dcu II soğutucu bloğu ve fanları referans ilanıdır

    "kosedekibalici" nickli arkadaşımıza satılmıştır.



  • Bilgilendirme olması açısından :

    Malum parçayı elimde mevcut bulunan OEM (HP) RX460 marka model ekran kartımın soğutmasının yetersiz olduğunu düşünmem ve mevcut olan fanın yüksek devirlerde aşırı ses yapmasıydı. Hatta Call of Duty - WWII oynarken zaman zaman bilgisayarın kapanmasına neden oluyordu yeterli miktarda soğutamadığı için.

    Uygulanması ise şöyle oldu :
    Satın almadan önce soğutucu bloğa baktığım zaman 3 farklı ölçüde montaj için vida delikleri olduğunu gördüm. Hocamdan rica edince sağolsun her birinin arasındaki mesafeyi tek tek ölçüp yolladı bana. en küçük olan kısmın (5,1cm gibi bir şeydi sanırım) uyacağını gördüm ve ürünü satın almış bulundum. Kartın stock fanı 4 pinliyken gelen fan 5 pinliydi. baktığım zaman orjinal fanın 4 piniyle gelen yeni fanların 5 pininde renklerin aynı sıralı olduğunu 5 pin olanda sadece köşede fazladan kırmızı olanın fazla olduğunu gördüm. bende kırmızı olan boşta kalacak şekilde aynı renkler aynı yere denk gelecek şekilde söketi taktım. fanlar sorunsuz çalışıyor. ikiside eşit hızda. sıcaklık arttıkça hızlanıp düştükçe yavaşlıyorlar. yani sıkıntısız çalışıyorlar şuan o yüzden herhangi bir kesme biçme işlemi yapmadım.

    Bloğun montajına gelirsek, vidaların girdiği parçaları söküp kendi kartıma uygun olan deliklere taktım. daha sonra montajı gerçekleştirdim.sorunsuz bir şekilde oturduğunu düşünüp cihazı çalıştırdım. cihaz boştayken 60 derecelerde olduğunu gördüm. elle kontrol ettiğimde ise kart ve soğutucu buz gibiydi. tekrardan söküp baktığımda bloğun üzerindeki vida yuvaları uzun olduğu için soğutucu bloğun ekran kartının çipine temas etmediğini bu nedenle ısıyı bloğa iletmediğini farkettim. tekrardan soğutucu bloğu söküp malum vidaların geçeceği yuvayı üst kısmından zımparaladım. bu aşamada birkaç kez takıp denedim olmayınca tekrar söküp zımparaya devam ettim. ta ki montajdan sonra çipin üstündeki macun bloğa da bulaşıp yayılana kadar. macun blok kısmına da bulaşınca teması sağladığıma karar verdim ve tekrardan montajlayıp kasaya taktım.


    Şuanda boştayken kart 30-35 derece arası. yükteyse maksimum 75-80 derece görebildim. Birkaç kes 82-83 derecelere kısa süreli varıp tekrar kısa sürede düştü. Fan hızım otomatikteyken normal yükte kullanımda 80 i geçmediği sürece %40 civarlarında çalışıyor gayet sessiz. boştayken zaten %20de.

    Özellikle PUBG Mobile oynanırken ani FPS dropları yiyordum. Çok test etme şansım olmadı ama şuanda 1080p yüksek ayarlarda düzgünleştirme kapalı olarak 58-59 FPS sabit. tabii iyice bir denemek lazım :))

    özetle şimdilik istediğim oldu gibi. 70-80 dereceler bu kartta bu soğutucu için halen yüksek ama elimden başka bir şey de gelmiyor :)


    bu açıklamayı benzer düşenci olan arkadaşalr aratınca bulabilsin diye yazdım. bir tek kişinin bile işini görürse ne ala :))


    etiketler : oem rx460, rx 460 fan, rx 460 soğutucu, PUBG Mobile rx 460 vs vs




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.