Şimdi Ara

ASUS P8H61 - GİGA Z77DS3H karşılaştırma ( Z77 ALINDI RAİD 0 TEST İÇERİDE!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk cümleyi kurayım önce tabiki mimarı farkı var kağıt üzerideki değerler bile anlatıyor heşeyi ama ;

p8 h61 anakrt elimde hazır var i5 3430 ile kullanıcam ve 2 adet kingston 120 gb ssd ile raid 0 düşünüyorum

z77 alayımmı almayayımmı kararsız kaldım sata2 sata3 farkı bariz hissedilmiyor , oc çok öenmli değil bu pc 12 saat civarı çalışacak

alsak o kadar paraya değcek şu kadar performans farkı alırsın diyenleri bekliyorum yada değmez diyenleri nedeniyle birlikte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMTRSLN -- 28 Ağustos 2013; 14:18:46 >

Bilgisayarcı
  • ASUS P8H61'de Raid desteği yok.

http://www.asus.com/Motherboards/P8H61/#specifications

Z77 çipset alırsan hem raid yapabilirsin hemde ileri de çarpanı açık i7 vs. alırsan o.c yapma şansın da olur.
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • Valla neyi hedeflediğinizi anlayamasamda

-3430 ile ssd raid yapınca ne olacak x serisi işlemcin olur raid yaparsın ve gerçekten yeri geldiğinde işine yarar ama o işlemci için gerek yok.
    -Sata 2-sata 3 arasında günlük kullanımda pek anlayılmayacak bir fark var evet ama sata 3 ile kullanmak bence çok ama çok önemli.

H77 veya z77 çipset alman daha iyi olacaktır.

alsammı dediğim z77 ds3h yani diyorumki aralarında dağlar kadar farklar varmı sizce o paraya değermi

Orijinalden alıntı: *ExtraTechx*

Valla neyi hedeflediğinizi anlayamasamda

-3430 ile ssd raid yapınca ne olacak x serisi işlemcin olur raid yaparsın ve gerçekten yeri geldiğinde işine yarar ama o işlemci için gerek yok.
    -Sata 2-sata 3 arasında günlük kullanımda pek anlayılmayacak bir fark var evet ama sata 3 ile kullanmak bence çok ama çok önemli.

bu yorumunuzu hiç raid yapmadınız diye düşünüyorum , x işelmcisi olsun celeron olsun yada extreme olsun raidin dağlar kadar farkını kullanan bilir

Orijinalden alıntı: SMTRSLN

quote:

bu yorumunuzu hiç raid yapmadınız diye düşünüyorum , x işelmcisi olsun celeron olsun yada extreme olsun raidin dağlar kadar farkını kullanan bilir

Elimde sayısız hdd ve vertex 4 mevcut.Bir süre raid te kullandım.Hard diskler için dediğiniz gibi celeronluda olsa avataj sağlıyor mükemmel bir şey.Ama arkadaş dikkat ettiyseniz 2 tane 120gb kingston ssd ile raid yapacak.Bunun konu sahibi arkadaş için hiç bir olumlu yan ya da mantıklı bir yanını bulamıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • e?er ileride yine 1155 intel alackasan z77 al.. yoksa masrafa gerek yok.

quote:

Orijinalden alıntı: SMTRSLN

quote:

Elimde sayısız hdd ve vertex 4 mevcut.Bir süre raid te kullandım.Hard diskler için dediğiniz gibi celeronluda olsa avataj sağlıyor mükemmel bir şey.Ama arkadaş dikkat ettiyseniz 2 tane 120gb kingston ssd ile raid yapacak.Bunun konu sahibi arkadaş için hiç bir olumlu yan ya da mantıklı bir yanını bulamıyorum.

konu sahibi benm kardeşim :)

elimdeki 120 gb ssdnin sata 2 deki kurulduktan sonraki benchmark değeri ortalama 200 mb civari okuma hızı ama sata 2 de bu değer max 300 mb yani raid ile 2 adet 120 lik çalışırsa teorik olarak en azından 290 300 ler yakalanır diye düşünüyorum amacım bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMTRSLN -- 26 Ağustos 2013; 16:46:29 >

• Z77 M D3H alındı ve i5 3450 ile 2 adet 120lik kingron ssd ve 8 gb tek modul kingston ram hd 6850 ve besleme olarakta HP-1000 G14C kullanıldı test sonuçları işte buyrun ,
     ASUS P8H61 - GİGA Z77DS3H karşılaştırma ( Z77 ALINDI RAİD 0 TEST İÇERİDE!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMTRSLN -- 28 Ağustos 2013; 14:21:02 >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.