Şimdi Ara

ASUS P5B DE VİSTA İSLETİM SISTEMI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • sen vistanın hangi dilini kullanıyon TR Mİ YOKSA ENG. Mİ??
  • TR 32 BİT Home premium
  • arkadaslar ben de de 3 cıgıde acıyor sıstem ama cpu olcer e baktıgım da %70 lerdegezıyo vısta da 2 gb sart yani ama ben beyenmedım daha cok erken ne camera driverinı bulabılıyorum ama sesler benım kınde daha bı canlı cıkmaya basladı kısılma flan yok ben de 2.1 de de 5.1 dede ama vısta ıcın cok erken
  • arkadaşlar bende p5b aldım deluxe wifi sizdede olan sorun bende de var yani xp açılırken 10 kere felan çubuk sayıyor..Fakat şöyle birşey varki xp masa üstünde çok hızlı özellikle benim kullandığım 3dmax Photoshop Autocad AutodeskVIZ programlarının çalışmaları açılmaları çok hızlı oluyor kart xp yi masaüstüne taşıdığında çok hızlı çalışıyor..

    Sonuçta kart açılmak için kendi içerisindeki özellikleri yüklemeyye çalışıyor o sebepten yavaş açılıyor.Birde intel chip setlerinin halen nforce chipsetlerinden daha hızlı çalışmadığını sanıyorum uygun fiyata c2d destekli nforce chipsetli anakart alsamıydım diyorum kendime..Ama p5b den memnun olmadığım tek şey çubuk sayması.

    Ses olayında bir şey daha söliyeyim benim PC de sesde çızırdama kutu içerisinden verilen soundmax masaüstü mikrofonunu çıkarınca düzeliyor..Sadece titan quest adlı oyunda yaratıkları toplu olarak öldürdüğümde sesde çızırtı oluyor..Aslında bu çızırtının arızamı codec sorunumu ne sorunu olduğu hakkında daha bilgili birinden destek almamız gerekiyor.




  • arkadaşlar sizinkiler vistada nasıl 3-4 çubukta açıyor
    benimki 12 den aşağı inmiyor herşeyi denedim
  • Bende ASUS P5B alıcam ama Cd sinde vista driverları yok muş sanırım.

    ASUS'un sitesinde de BIOS, AUDIO, LAN gibi tek tek vermişler.

    Bilgisayarı almadan şimdi indiriyim mi driverları internetten?

    Çünkü aldıktan sonra ethernet'i tanıtamıcam o yüzden yapamam herhalde:)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: METALLICA

    Bende ASUS P5B alıcam ama Cd sinde vista driverları yok muş sanırım.

    ASUS'un sitesinde de BIOS, AUDIO, LAN gibi tek tek vermişler.

    Bilgisayarı almadan şimdi indiriyim mi driverları internetten?

    Çünkü aldıktan sonra ethernet'i tanıtamıcam o yüzden yapamam herhalde:)



    vista ethernet i kendisi tanıyor ama yinede indir en son etherneti garanti olur...
  • burak733 demek tanıyor üstündeki ethernet'i ha.

    O zaman geldiğinde indiririm internetten :)
  • hiçbirşeyere gerek yok vista hepsini tanıyor. Vista soundmax driverini indirdim asus sitesinden onunda ses daha kötü oluyor. Şunuda söyliyim benim vista 5-6 çizgide açılıyor üstelik xp ile vista arasında bariz hız farkı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i39AHiM -- 24 Mayıs 2007; 18:40:03 >
  • boot süresinin yavaşlığı kesinlikle ses kartından kaynaklanıyor arkadaşlar ses kartını kapattım 5 çizgide açtı pcı bir ses kartı alıcam artık dayanamıyorum
  • Açılış meselesine takan arkadaşlar dikkatli okuyun. HDD mekanik çalışan fiziksel bir aygıttır. Genelde bilgisayar sahipleri HDD'lerini mantıksal bölümlere ayırırlar. Ayırma işlemi sırasında bölümlerinize tesadüfen HDD üzerinde fiziksel bir bölüm atanır.

    Şimdi birazda fizik....

    Dairesel olan HDD kayıt alanları kayıt, silme ve benzeri işlemleri dönerek yapar ve bir kafa vardır. Disk döndükçe adreslenen bilgiler bu kafa tarafından okunur. Diskimiz sabit bir hızda döner, dolayısıyla diskin iç kısmına yazılan bilgilere ulaşmak, dışarı halkalara yazılan bilgilere ulaşmaktan daha fazla zaman alır.

    Yani...

    Vista'yı kurduğunuz bölüm belkide HDD'nizin iç kısımlarında bir bölümdür ve geç açılır, veya dış kısımlardadır çabuk açılır.

    XP'de MS'nin kendisi açılış optimizasyonunu yapmak için kendi bir araç çıkarmıştı. MS Boovis diye. Gerçekten güzel bir araçtı. İlkesi boot esnasında kullanılan tüm dosyaları diskin en hızlı kısımlarına yerleştirmekten ibaretti. Ben bir defasında okulun bilgisayarını 13 saniyede açabilmiştim. Bildiğim kadarıyla Vista'da böyle bir araç henüz yok, en azından MS cephesinde böyle.

    Belki Vista'nın içinde gömülü halde böyle bir araç vardır ve kendi işini otomatik olarak yapıyordur haberimiz olmadan.

    Benimde anakartım P5B, ses dışında Vista ile hiç bir sorunum yok. Asus'un bu sorunu çözeceğini ümit ederek bekliyorum. Bu anakart Vista'da uyku moduna geçemiyor. En son bios 1202 idi, bunu da yükledim , güç ayarlarından S3'ü seçince uykuya geçiyor ama fanlar çalışmaya devam ediyor.

    Bundan önceki anakartım P4P 865'di kendi nesli içinde en iyisiydi.(testler böyle söylüyordu-fiyat/performans) Bu anakartın neredeyse XP için her ay güncellemeleri çıkardı, kart gittikçe gelişirdi. Ama P5B'de bunu göremedim. Sonbaharda aldım bu anakartı ve hala aynı chipset driver'ını kullanıyoruz. Sanki Asus öksüz bırakmış bu anakartı.

    Artık benim son Asus Anakartım bu... Bundan sonra yüzüne dahi bakmam. Beni sürücü cephesinde yalnız bırakan bir firmayla işim olmaz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: burak733

    arkadaşlar sizinkiler vistada nasıl 3-4 çubukta açıyor
    benimki 12 den aşağı inmiyor herşeyi denedim

    senin sistemin neki ole 12 cizgide acıyor yazarmısın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: METALLICA

    Bende ASUS P5B alıcam ama Cd sinde vista driverları yok muş sanırım.

    ASUS'un sitesinde de BIOS, AUDIO, LAN gibi tek tek vermişler.

    Bilgisayarı almadan şimdi indiriyim mi driverları internetten?

    Çünkü aldıktan sonra ethernet'i tanıtamıcam o yüzden yapamam herhalde:)



    asus p5b nın herseyını goruyo otomatikman ben bir cok pc kuruyorum sadece bazı dd3 ekran kartını tanımıyor yada eski isletim sistemlerini gormuyor drverlarını ama tek sorun web cam sadace vıstada calısan fly ve creattive vista plus calısıyor dıgerlerını denedım olmyor bu yuzden cok erken sp2 cıksın onu yuklucem bide bakalım nasıl olacak
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.