Şimdi Ara

ASUS N61JQ ve X64JQ KULLANICILARI KULÜBÜ (312. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.831
Cevap
21
Favori
442.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 310311312313314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • okatur kullanıcısına yanıt
    http://www.asus.com/tr/Notebooks_Ultrabooks/N61Jq/#support

    Bios/Sürüm 212
    Bios araçları var bak orada ikisini de indir.Ama Windows 7 keyin silinebilir.Onu tekrar aktif edicen.Laptobun arkasında yazar Win7 şifren.
  • Merhaba Arkadaşlar. bende de N61JQ var üç yıldır ve yaklaşık 6 aydır HDD sorunum var. İyice ağırlaştı laptop ve sıksık takılmaya ve mavi ekran sorunlarıyla karşılaşmaya başladım. Maxblast-5 ile boot CD hazırladım. deep scan yaptım iki kez. bad sektörle hiç karşılaşmadım. O konuda HDD iyi ama takılmaların ve kasılmaların önüne geçemedim. Toshiba nın 500 GB HDD sini aldıp içindeki 640Gb lik HDD ile yer değiştirdim. Win 7 Ultımate 64 bit kurdum. Bu kez de Dijital imza hatası verdi ve USB3.0, Bluetooth, Ekran Kartı, Kablosuz Ağ kartı, sürücülerini yüklemedi. Ayrıca tak çalıştır donanımlarının da sürücülerini kurmadı dijital imza sorunu nedeniyle. Beni 640 GB HDD'ye neredeyse mahküm etti. Çünkü onu takıp kullandığımda yukarıdaki sorunların hiçbiri ortaya çıkmıyor. Bu kez AKASA nın DVD yatağına takılan aparatını aldım. Kendi HDD'sini ona, Toshiba HDD'yi LAPTOP'a takıp İMAJ DVD'lerinden sıfır kurulum yaptım. Şimdi driverler sorunsuz sayılır, şöyle ki sadece Bluetooth'un üç sürücüsünden birinin driveri için dijital imza hatası verdi. Bir de Logitech mouse'nin driverinde. Onun dışında iyi sayılır. Ancak bu kez de kendini windows güncellemelerine kapattı. Ne manuel kuruluma izin veriyor. Ne de Winows Update sitesine bağlanıyor. Denemediğim yol, sorunu gidermesi için windowstan indirmediğim program kalmadı. Hiç birisi işe yaramıyor. Fixit de sorunumu çözemedi. Ayrıca Kendi imajından Home premium 64 biti kurduğum halde her açılışta windowsunuz etkinleştirilemedi diyor. Taa ki Bilgisayarın özelliklerini açıp oradan kontrol edene kadar kendini aktifleştirmiyor. Ancak o zaman Windowsunuz etkinleştirildi diyip ürün kimlik kodunu gösteriyor. Ama niye her seferde Laptopu açtığımda bu sorun karşıma çıkıyor anlamadım. Niye ayarları kaydetmiyor.

    Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bykalizan

    Merhaba Arkadaşlar. bende de N61JQ var üç yıldır ve yaklaşık 6 aydır HDD sorunum var. İyice ağırlaştı laptop ve sıksık takılmaya ve mavi ekran sorunlarıyla karşılaşmaya başladım. Maxblast-5 ile boot CD hazırladım. deep scan yaptım iki kez. bad sektörle hiç karşılaşmadım. O konuda HDD iyi ama takılmaların ve kasılmaların önüne geçemedim. Toshiba nın 500 GB HDD sini aldıp içindeki 640Gb lik HDD ile yer değiştirdim. Win 7 Ultımate 64 bit kurdum. Bu kez de Dijital imza hatası verdi ve USB3.0, Bluetooth, Ekran Kartı, Kablosuz Ağ kartı, sürücülerini yüklemedi. Ayrıca tak çalıştır donanımlarının da sürücülerini kurmadı dijital imza sorunu nedeniyle. Beni 640 GB HDD'ye neredeyse mahküm etti. Çünkü onu takıp kullandığımda yukarıdaki sorunların hiçbiri ortaya çıkmıyor. Bu kez AKASA nın DVD yatağına takılan aparatını aldım. Kendi HDD'sini ona, Toshiba HDD'yi LAPTOP'a takıp İMAJ DVD'lerinden sıfır kurulum yaptım. Şimdi driverler sorunsuz sayılır, şöyle ki sadece Bluetooth'un üç sürücüsünden birinin driveri için dijital imza hatası verdi. Bir de Logitech mouse'nin driverinde. Onun dışında iyi sayılır. Ancak bu kez de kendini windows güncellemelerine kapattı. Ne manuel kuruluma izin veriyor. Ne de Winows Update sitesine bağlanıyor. Denemediğim yol, sorunu gidermesi için windowstan indirmediğim program kalmadı. Hiç birisi işe yaramıyor. Fixit de sorunumu çözemedi. Ayrıca Kendi imajından Home premium 64 biti kurduğum halde her açılışta windowsunuz etkinleştirilemedi diyor. Taa ki Bilgisayarın özelliklerini açıp oradan kontrol edene kadar kendini aktifleştirmiyor. Ancak o zaman Windowsunuz etkinleştirildi diyip ürün kimlik kodunu gösteriyor. Ama niye her seferde Laptopu açtığımda bu sorun karşıma çıkıyor anlamadım. Niye ayarları kaydetmiyor.

    Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar....

    Dijital imza ve windows update ile ilgili sorunların hiçbirisi hdd ile alakalı değil. En yakın zamanda yeni bir edineceğiniz windows kurulum .iso'su ile formatlayın bilgisayarınızı derim. Bu sorunlarla karşılaşmazsınız. Elinizdeki windows dvd'lerini de çöpe atın. Hatta hdd'leri depolama amacıyla kullanın sadece ve bir ssd edinin. Hiçbir sıkıntınız kalmayacağı gibi bilgisayarın daha rahat iş yapabildiğini farkedeceksiniz. windows kurulum .iso'su ile ilgili pm atıyorum.




  • İşletim sistemi değişikliği ile bu sorunlar hallolacaksa akşama temiz bir kurulum yapıp test edeyim :D Ben daha ziyade bios yada başka bir donanım uyumsuzluğundan şüphe ediyorum doğrusu. Sonucu paylaşırım. İnşallah işe yarar. SSD benim de aklımda var, ayrıca Ram'lerde de yükseltme yapma iyetim var, Ama tamamen dygusal nedenlerden dolayı şimdilik ertelemek durumundayım :D
  • bykalizan B kullanıcısına yanıt
    Ram'leri oyun odaklı değiştireceksen hiç değiştirme.Aşırı bi fps artışı olacağını sanmıyorum.Ama masaüstünde ciddi fark olucaktır.
  • Merhaba yurtdisinda yasiorum yaklasik 2 sene oldu bu laptopu alali bugune kadar hic bir problem yasamadim AMA bundan 10 gun once laptopun grafik karti yandi burda bir servise goturdum gerekli olan parcanin n10m-ns-s-b1 nvidia graphics card oldugunu solediler burda bulamadim turkiyede nerden bulabilirim ? Simdiden tessekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lordses L kullanıcısına yanıt
    ebay'da 20 dolara satılıyor settiğiniz kart. Hala atıştaysa alabilirsiniz.
    Grafik Kartı
  • Arkadaşlar, N61JQ Laptopta bios yükseltmesi yapıp v.212 ssürümünü kurmuştum. v.202 versiyonuna geri dönmek istiyorum. Bunun bir yolu var mıdır. Pil çıkartma işini yaptım. yarım saatten fazla pilsiz bıraktım ana kartı. Hatta bil yatağındaki (+,-) kutupları kısa devre bile yaptım biosu resetlemek için ancak çözüm olmadı. Hala v.212 görünüyor biosun sürümü. Farklı çözüm önerileri olan arkadaşlarımızdan fikirlerini paylaşmasını rica ediyorum.
  • bykalizan B kullanıcısına yanıt
    servise ver abi. baktım da senin bilgisayarın epey bi sorunu varmış tek tek çözülecek gibi deil...
  • arkadaşlar merhaba.

    n61jq kullanıyorum ve şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadığım bilgisayarımda çok tuhaf bir sıkıntım var.

    dün amd catalyst control center programının "13-12_mobility_win7_win8_64_dd_ccc_whql" sürümünü yükledim ve olanlar oldu.
    laptopumun ekranında lcd ekranın arlasında yer alan led lamba hiç çalışmıyor. Bilgisayarı başlattığımda monitör gayet normal çalışıyor ve "Windows Başlatılıyor" kısmından sonra ekranın ışığı tamamen sönüyor ve asla çalışmıyor. Ek monitörü vga dan bağladığımda tüm kontrolleri yaptım ancak yazılımda ki seçeneklerle düzeltemedim. HDMI ile tv ye bağladığımda da sorun yok ancak ekran ışığı asla çalışmıyor. Ekrana çok yakından baktığımda windows ekranı görüülüyor sadece arkaplan ışığı olmadığından kullanılamıyor.

    Yazılımı kaldırmak ve eski sürüme dönmek mi mantıklı yoksa kolay bir çözümü var mıdır?




  • fatihkur F kullanıcısına yanıt
    parlaklığı Fn+F6 ile arttır %62'nin üstüne çıkar.
  • witcher91 W kullanıcısına yanıt
    Ekran parlaklığını artırmayı denedim ancak %62 gibi bir sınırın üstüne çıkardım mı bilmiyorum. Arka arkaya basarak ekran ışığının açılmadığını farkettim. Bu yazılımdan kaynaklanan genel bir sorunmuydu. Siz de işe yaradı mı?
    Dün akşam yazılımı kaldırarak eski sürüme döndüm ancak dediğiniz şekilde düzeltiliyorsa yeni sürümü tekrar yükleyerek deneyeceğim.
  • ben 13.12 yüklerken %100 yapmıştım parlaklığı sorunsuz yükledi.Sonra farkettim ki %62'nin altına inersem siyah ekran veriyor.Win8 yüklü bende bu arada.Bi arkadaş Win7 de 13.12 komple siyah ekran oluyor diye yazmıştı. Anlıcağın Win7'de 13.12 ''HİÇ''kullanılmıyor
  • BELLEKLERİ ARTTIRACAK ARKADAŞLARIN DİKKATİNE!!!


     ASUS N61JQ ve X64JQ KULLANICILARI KULÜBÜ
  • ekran kartı update ederken siyah ekran sorunu uzun zamandır var. (win7 için) yaz aylarında beni bu yüzden delirtmişti ati. win7 için bu siyah ekran hatası vermeyen en güncel yazılım hangisidir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: witcher91

    ben 13.12 yüklerken %100 yapmıştım parlaklığı sorunsuz yükledi.Sonra farkettim ki %62'nin altına inersem siyah ekran veriyor.Win8 yüklü bende bu arada.Bi arkadaş Win7 de 13.12 komple siyah ekran oluyor diye yazmıştı. Anlıcağın Win7'de 13.12 ''HİÇ''kullanılmıyor

    Evet dostum haklısın. Bende Win 7 yüklü ve bu konuda tam bir siyah ekranla başbaşa kaldım. Programı driver kaldırmak şeklinde silsek de kalan artıklarını kaldırmak amacıyla sitelerde önerilen driver uninstaller programları restart atmasına kaldırmanın yarım kalmasına, bilgisayarda iyice karmaşa yaratmasına ve sonunda format ve yeniden kurulum yapmama kadar iş açtı başıma.

    Win 7 kullananlar asla denemesinler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wyzchuk

    ekran kartı update ederken siyah ekran sorunu uzun zamandır var. (win7 için) yaz aylarında beni bu yüzden delirtmişti ati. win7 için bu siyah ekran hatası vermeyen en güncel yazılım hangisidir?

    Dostum ben bu sorunu bilmeden update ettim ve görüntünün kaybolmasını laptop a bağlı ek lcd monitörüm ve led tv olarak düşündüm. Ana ekrana görüntüyü tekrar vermek için birkaç gün uğraştım. Bildiğim herşeyi yapmama rağmen görüntü gelmemesi meğer bu sebepten ötürüymüş. Bilmeyince hakkaten çok zor!

    Sorunun sandığım gibi olmadığınıda cep telefonumun ışığı monitöre geldiğinde lcd ekranda yazılanları fark ettiğimde buldum. Yoksa ati den sonra bende resmen delirecektim.

    Soruna cevap vermek bakımından ise yabancı forum sitelerini karıştırarak hangi versiyondan sonra sorun çıktığı bulunabilir ancak ben laptop un yanında gelen dvd den ilk sürümü geri yüklemeyi seçtim. Oyun oynamadığımdan yüksek performans gerekmiyor bu sebeple de orjinal yazılım işimi çok iyi görüyor.




  • merhabalar ben bu bilgisayada windows 8.1 kullanıyorum nedense arada bir bilgisayar kitleniyor hiç bir şey yapamıyorum kapatıp açmam gerekiyor.. böyle bi sorunla sizde karşılaşıyor musunuz ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atlantis0707

    merhabalar ben bu bilgisayada windows 8.1 kullanıyorum nedense arada bir bilgisayar kitleniyor hiç bir şey yapamıyorum kapatıp açmam gerekiyor.. böyle bi sorunla sizde karşılaşıyor musunuz ??

    Bilgisayar açıldıktan birkaç dakika sonra oluyordu. Tepki vermiyor, elektriğini kesmeden kapatamıyordum. Birkaç kez tekrardan 8.1 kurdum, yine aynı sorun devam etti. Windows 8'e geri döndüm ben de. Anlam veremiyorum windows 8 ile bu kadar uyumluyken 8.1 ile nasıl bu kadar sorun yaşabiliyoruz.
  • 8.1 kurmayıverin arkadaşlar sizde noolcek.PC artık yaşlanmaya başladı zaten hep güncel kalacak diye birşey yok.1 seneye kalmaz ekran kartının driver'ı da çıkmamaya başlar zaten.
  • 
Sayfa: önceki 310311312313314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.