Şimdi Ara

ASUS N56VZ SSD sonrası BIOS sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Geçtiğimiz hafta N56 model notebookumun optik sürücü bölmesine Akasa ile HyperX 3K 120GB SSD taktım. Win8.1i yükledikten sonra BIOStan boot priority'i SSD'ye aldım ve Save changes&Exit diyerek çıktım.
    Bilgisayarım SSD'den açıldı bu noktaya kadar sorun yoktu fakat kapatıp açtığımda BIOS'taki boot priority'nin resetlenmiş olduğunu ve önceliğin tekrar eski HDD'me verildiğini gördüm. Düzeltip tekrar Save changes&Exit diyerek BIOS'tan çıktım bilgisayar da yeniden başlamak için kapandı. Açılırken fan, klavye ışıkları çalıştı fakat ekrana görüntü gelmedi. Kapatıp tekrar denedim ekran hariç diğer bölümler çalışıyor fakat ekrana hiçbir görüntü gelmiyordu.
    Ankara servise elden verdim ve onlar sorunumu BIOS güncellemesi ve bottom case'i değiştirerek giderdiklerini söylediler. Bilgisayar çalışıyordu fakat aynı BIOS sorunu devam ediyordu. Priority'i değiştirmek için yine girip aynı şeylerimi yaptığımda yine aynı sorunla karşılaştım. Fakat şu an Ankara'da değilim ve bildiğiniz gibi Ankara servisi de kargo kabul etmiyor. İstanbul servisi ise anakarta sıvı teması var diyip duruyor. İçinizde benzer sorun yaşayan var mı ? Nedir bu sorun , nasıl çözülür ? İzmir'de yaptırabileceğim bir yer var mı güvenilir veya kendim de düzeltebilir miyim?







  • Dostum ayni modele sahibim an itibariyle cihazim yetkili serviste gelismeleri izliyorum cihaz aynen dedigin gibi ekrana hic goruntu gelmiyor ama klavye isiklari yaniyor fanlar calisiyo ama ekranda hicbir tepkime yok cok yol denedim kör bios yuklemeyi denedim usb den sonra cdcden denedim olmadi hdd çıkardım ram cikardim olmadi ramlarin yerini degistim olmadi batarya ve guc kablosunu cikardim acma tusuna 3 dk basili tuttum elektrigi 0 lamak icin olmadi 100 kere actim kapadim olmadi denemedigim yol yok denecek kadar azdir tek çözümü şu bir aparat var bios programlama aparati anakarti aciyosun ve biosa uzten tutturuyosun aparati kutuplari boisun bacaklarına degiyor ve 2. Bir pc vasitasiyla biosa yazilim yaziyor bunun haricinde o pc acilmaz ki ben ssd yakmadim bile boot menusunde csw mi cvs mi öyle bir ayari disable deyip kaydetip ciktim bu aorun oldu yani biosta yaptigim bir ayar default bir pc nin bios yazilimini ucurdu nasil olur bu ve nasil çözümü olmaz cok arastirdim basina gelen herkez teknik servis ile çözmüşler sorunu 150 tl lik bir bedeli varmış garantisi bittiysede 150 tl ye yapiyolarmis anladigim kadariyla bilmiyorm bios guncelledinizmi ama 217 bios surumun yuklediysen bu sorun olusuyor bnim pc de 216 sürümü vardi ve bios ayarinda degisiklik yaptigimda sorun olmamisti ama 217 yukledim sonrasinda bios ekraninda degisiklik yaptigimda bios uctu ama ayni ayari yine 217 de yapmistim pc acilmisti kanimca n56vz nin biosu hatali ve hemen ucuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • allah cezalarını versin.. Antalya da bilgisayarcıyım. bu N serisi kadar berbat bir cihaz görmedim, ki birde asus'un en kallavi serisi olarak çıkarılıyor.. Bios ta neye dokunsan uçuyor.. belki 10 tane cihaz geldi bana bu halde, 1 tanesi dışında hepsi patates oldu. servise gönderiyorsun. abuk subuk bahane uyduruyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.