Şimdi Ara

Asus N551VW-CN007T Kullanıcıları Kulübü || 6700HQ ve GTX960M (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
594
Cevap
22
Favori
34.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şubat ayından beri kullanıyorum.

    Aldığımdan beri hoparlördeki "pıt" sesi beni deli etti. Başlarda müzik ya da video vs. durduğumdan birkaç saniye sonra o ses gelirdi şimdi biraz forumda gezindim ve o süreyi biraz uzatabildim. Kendimi alıştırdım bu konu hakkında. Ama sese çok duyarlıysanız gerçekten sinir bozucu.

    İkinci olarak aldığımdan beri böyle masaüstü kendini yeniler gibi bir şey yapıyor. Hiçbir şey anlamadım. Sanki bilgisayar benim kontrolüm dışında gibi hissediyorum. İlk günden beri var. Bilgisayarı alır almaz eski bilgisayarımdan ve harici harddiskten veri aktardım acaba virüs mü bulaştı diye düşünüyorum ama kesin bir fikrim yok. Bu kendini yenileme durumu sizlerde de var mı acaba çok merak ediyorum. Turbo boost'tan olabileceğini söyledi birisi. Bilgisayar performans gereğine göre kendini yeniliyor vs. gibisinden, tam ikna olmadım.

    2 gün önce de maalesef orijinal olmayan bir oyun indirme girişiminde bulundum ve oyunu kurduğum andan itibaren bilgisayar kasmaya başladı. Eskiden D sürücüsüne hemen girerdim şimdi neredeyse 1dk bekliyorum hatta "özellikler"e tıkladığımda çok sonra geliyor. Oyunu D sürücüsüne kurmuştum. C'de ise windows ve autocad vs gibi orijinal ve hızlı olmasını istediğim programlar var. Oyunu silme durumunda eğer bu kasmalar geçerse ona bile razıyım. Oyun: samorost 3 bu arada (evet saçma sapan oyunlar oynamayı severim.)

    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar...




  • air06saw A kullanıcısına yanıt
    Masaüstü kendini nasıl yeniliyor biraz daha açabilir misin? Anlık renk değişimi mi oluyor? Biraz sararıp tekrar düzelmesinden bahsediyorsan o bilgisayara kurulu olarak gelen eyecare programından kaynaklanıyor. O program açıkken başka bir programa girmek istediğinde rengi otomatik ayarlaması neden oluyor. Kapatıp tekrar deneyebilirsin.

    Somorost 3 bende de var ve d'ye kurulu ama orjinal olduğu için kasma olmadı. Oyunu kaldırıp kasma sorunu devam ediyor mu deneyebilirsin.
  • yenilenme derken şöyle:

    Windows kendini yeniliyor sanki. Bunun tam tanımı ne bilmiyorum. Alttaki görev çubuğundaki uygulamalar yenilendiği an kayboluyor, çubuk uzun süre siyah kalıyor ve yavaş yavaş uygulamalar gelmeye başlıyor (ilk başlat icon'u ve sonrası olarak). Yani bilgisayar sanki yeni açılmış da yükleniyormuş gibi bir his. Birkaç yüklü boyutlarda dosya aktarımı yaparken de bu oldu. Bilgisayarı hiç kullanmadığım anda da yani masaüstündeyken ve hiçbir program çalışmıyorken ve bilgisayara bakmadan başka bir şeyle uğraşırken göz ucuyla bile gördüm "lan napıyo bilgisayar" diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air06saw -- 19 Nisan 2016; 12:10:27 >
  • air06saw A kullanıcısına yanıt
    O zaman normal olmayan bir şeyler var. Baştan kurulum yapmanı öneririm.
  • arkadaşlar bu hoparlördeki "pıt" sesini tamamen ortadan kaldırmak için önerebileceğiniz bir şey var mı?

    asus reklam olarak sesi o kadar ön planda tutması tam bir tezat oluşturmuş. o kadar sesçiyle çalışılmış fakat bu "pıt" sesi gözden kaçmış. sıkıntı var.
  • Arkadaşlar merhaba, son bi kaç aydır neredeyse bilgisayarı her başlattığımda donma oluyor ve fan birden hızlı ve gürültülü şekilde çalışmaya başlıyor, ancak reset yapınca normal şekilde açılıyor. Acaba sürücüler mi güncel değil diye güncellemeleri de yapıyorum ama yine değişen bişey yok. Böyle bi durumla karşılaşan oldu mu?
  • asus n551vw nun farklı tiplerinde farklı paneller kullanılmış lg samsung ve boe panel gibi en iyisi lg sonra samsung panel ve her ikisi de çok iyi ama FY273T de boe panel kullanmışlar bu panelin kalitesi nedir bilmiyorum ama düşük kalite galiba panellere bizzat kendim baktım yani kesin bilgi bununla ilgili bilgisi olan paylaşabilir mi acaba
  • arkadaşlar slm , bende asus' un aşağıdaki cihazını vatan bilgisayardan satın aldım.

    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-n551vw-core-i7-6700hq-2-6ghz-16gb-1tb-128-ssd-15-6-gtx960m-4gb-w10-notebook.html

    tasarımını çok beğendim, harika diyebilirim.
    performansla ilgili bir-iki problemim var rica etsem yardımcı olur musunuz?
    bu bilgisayarı alırken bütçemi biraz zorladım. i7-6700hq işlemci ve gtx960m ekran kartıyla çok yüksek performans bekliyordum ama bu konuda şüphelerim var, sistemin performansını nasıl test edebilirim?
    bir de bilgisayarda çalışırken sık sık aşağıdaki resimdeki hata veriyor.. bu problemin kaynağı nedir bileniniz var mı?
    Asus N551VW-CN007T Kullanıcıları Kulübü || 6700HQ ve GTX960M




  • profession P kullanıcısına yanıt
    Google amcaya yazıp biraz araştırsanız aradığınız bilgiler linkte mevcut hayırlı olsun yenı bilgisayarınız

    http://ademocut.com/cozum-goruntu-surucusu-yanit-vermeyi-kesti-ve-bu-durumdan-kurtuldu/
  • Ben bilgisayarı yeni aldım şöyle 1 hafta oldu arada bir garip bi ses geliyo bazen hemen bidaha geliyo falan tamam.bu pek önemli deil fazla rahatsız etmiyo.Ama asıl sorun 2 gündür pc 3 kere dondu ve bende kapama tuşundan kapadım bu 3 seferdede açılırken güncelleniyor dendi nedeni ne ne yapmalıyım ?
  • Bilgisayarın ekranı ara sıra dönüyor ve iyice sıklaştırın neden oluyor bilen varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar 2 aydır ben de aynı Dizüstünü kullanıyorum. Ram takviyesi yapıp dual channelin nimetlerinden faydalanayım dedim. Maalesef üzerindeki Ram den birebir bulamadım. Ülkemizde yok. Ben de kit aldım. Düşünen varsa bizim notebookların üzerinde takılı olan Samsung DDR4-2133 8GB/512Mx64 CL15 Laptop Memory M471A1G43DB0-CPB ihtiyaç fazlası ram satılıktır. Üründe hiçbir arıza veya deformasyon yoktur. Herhangi bir sıkıntı halinde ürün geri kabulümdür. Asus N551VW-CN007T Kullanıcıları Kulübü || 6700HQ ve GTX960M




  • arkadaşlar 551 vw modelinde m2 port yok bunun yerine msata ara yüzüvar, hız farkı var ama m2 port vazgeçilmz bir özellik midir. bir de sonradan kazandırılabilir mi.
  • Arkadaşlar bu bilgisayarı forumda ilk alanlardan biriyim. Aldığımda ekranda ışık sızması yoktu.

    Şimdi ekranın köşelerinde kronik ışık sızması var. Ayrıca sol üst köşede 1 tane ölü piksel oluştu. Bunlar için asusun ankarada ki teknik servisine götüren var mı? Değişim yapıyorlar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açılay kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, ışık sızması panellerin çoğunda olan bir sorun fakat eğer gerçekten canınızı sıkan bir sorun olmaya başladıysa teknik servisi önce arayıp sonrasında gitmenizi tavsiye ederim. Bu modelin çoğunda ekran sızması sorunu olduğu için belki direk panel değişimi gibi bir şey yapıyor olabilirler. Ölü piksel de olduğu için bilgisayarınızın panel kısmı değişebilir diye düşünüyorum.
  • Çok fazla sorun yapmıyorum da. Forumdan değiştirip sorunu çözülen olduysa ben de uğraşacaktım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, dün gece Vatan Bilgisayar'dan kampanyalı olarak Asus N551VW-CN006T modelini aldım. Hızlı kargo ile bugün 17:00 civarı elime ulaştı.

    Ekran olarak henüz doğrulama yapmadım ancak Ips gibi gözüküyor, yinede yapınca güncellerim. Işık sızması gibi bir sorun da gözükmüyor şimdilik.

    Ancak bir sorunum var o da uyku modundan çıkarken pc açılmasına karşın görüntü gelmiyor. Biraz araştırınca Asus Tr'nin sitesinde çözümü yazmış olduklarını gördüm ve uyguladım aynı şekilde.http://www.asus.com/tr/support/FAQ/1016000/ merak edenler için link.

    Intel Management Engine Interface'i yeniden yüklememe rağmen eski sürün olan 11.0.0.1160 kalmaya devam ediyor. Asus'un önerdiği ise 11.0.0.1162 sürümü.

    Kısa vadede çözüm olarak hiçbir şekilde uykuya almayacak ekilde düzenledim ancak basit ve sıkıntılı bir sorun olduğunu düşünüyorum, yardım ederseniz sevirim.




  • ayerli kullanıcısına yanıt
    Hocam bu sorun ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyor, özellikle Intel HD graphics olan ekran kartından. Intel sitesinden HD graphics sürücüsünü indirip temiz kurulum yaparsanız sorun çözülecektir diye düşünüyorum. Sorun çözülmezse yine yazarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Therocqula kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler, anlamadığım kısım eğer öyleyse neden Asus destek sisteminde bunu belirtmemiş veya sadece yönetim olanı değiştirin yazmış.

    Bir diğer konu da Intel Update Utility'i indirdim ve günceller versiyonları buldu. Not olarak ise pc üreticinizin en uygun sürümü yayınladığını yazmış. Şimdi güncellesem mi bilemedim. Mesela Nvidia'yı yaptım ve sıkıntı olmadı.

    Birde ekran için Asus'u aradım ilk bağlandığımda bir bayan çıktı ve seri no sorgulamasına göre ips değil dedi. Ancak daha ssonra hat düştü, yeniden aradığımda bir bey çıktı ve seri no ile yapmadı belki de bilmiyordu ki adama ips ekran dedim A plus mı , o ney gibi bişey sorunca açıkcası bilgileri yeterli mi düşünüyor insan. Asus sitesinde ise full hd için ips yazmışlar.

    Kısa sürelik bazı deneyimlerim oldu onları da paylaşayım,

    + Kasa malzemesi gayet hoş, tuş basma hissi de öyle.

    + Dokunmatik yüzeyi geniş ve hissi de fena değil. Tıklamalar bir miktar daha sessiz olsun isterdim tabi, klavye tuş sessizliğinden sonra biraz fazla.

    + Klavye aydınlatması yanlardan daha parlak gözükmekte ve dik açıyla baktığınız zaman bazı tuşlarda ışık dağılımının homojen olmaması dikkat çekiyor. Işık rengi ise soğuk beyaz gibi.

    + Ekran kalitesinde de sıkıntı göremedim, ölü piksel veya ışık sızması gibi.

    + Normal kullanımda ve oyunda fan sesi aşırı rahatsız etmedi, gece sessizliğinde dahi.

    + Kulaklık çıkışı 3.5mm ve mikrofon girişi de bu jack içinde. Ses kalitesi ve gücü ise gayet yeterli. Sony Mdr-xb450 ile oyunlara kendinizi kaptırmak son derece mümkün. Ancak ses yalıtımı oldukça iyi olan bu kulaklık ile dış etkenleri duymak zor.

    + Adaptör, 19v ve 6,32A yani 120w gücünde. Malzeme kalitesi gayet iyi, 220v bölümünde kablo da yumuşak ve katlaması kolay. Fakat çıkış yani 19v kablosu biraz kısa bunu belirteyim.


    - Pc açma/kapama tuşu klavyeyede. Yani ayrı bir tuş ancak hissi ve görünümü ilk başta değişik geliyor, ayrı da olabilirdi. Çok sorun değil yinede.

    - Ses sistemi, Bang&Olufsen High End ses sistemi üreticisidir ve ürünleri gerçekten kalitelidir.

    Gelgelelim bu pc'de sadece alüminyum tasarımdaki yuvarlak noktalı detayları güzel onun haricinde ses olarak diğer Casper ve Lenovo standart pcmizden dahi az ve extrası yok. Yanında gelen subwoofer ise şöyle, olması güzel yoksa aramam kendi adıma. Evet bir derinlik verdiği doğrudur fakat sadece alt frekanslar değil ortalar yani konuşma sesleri de geliyor. Toplam ses kalitesinde subwoofer sesini Realtek'ten %50, oyunlarda %30 seviyelerine getiriyorum daha iyi geliyor kulağıma. Neden eksi vedin derseniz, ses yüksekliği gerçeten normal yani ismine yakışır bulmadım. Daha da kötüsü subwoofer'ı jack girişine takınca pc üzerindeki hoparlörlerin tiz miktarını ve ses çıkış gücünü kısıyor. Yani sanki içerde tek amfiye bağlıymış da güçleri bölünüyormuş gibi. Zaten nette görüğüm fotoğraflara baktığımda ve jack'ta da gördüğüm üzere öyle sanıyorum ki subwoofer çift bobinli ve pcnin ana amfisine bağlanıyor. Yinede emin değilim.

    - Isınma durumu, bu konu için yaz ayındayız ve İstanbul'da odam 27-27,5'C. Bu haliyle Gpu ve Cpu'da rahatlıkla 89'C yi görülüyor Msi Afterburner ile. Pc'nin sol üstü alüminyumun da etkisiyle gerçekten ısınıyor ve 10sn orada serçe parmağınızı tutmak sıkıntılı oluyor. Tabiki tek fan ve altı nerdeyse komple kapalı bir pc'den Msi vb. soğutma performasnı beklemiyordum o yüzden kendi adıma çok da dert etmiyorum, sadece durumu belirtmek istedim.

    - Meşhur hoparlör sesi, gece sessizliğinde gayet net olarak duyuluyor ve bence rahatsız edici. Sürekli olarak ses sisteminin açılıp kapanmasından dolayı bu sanırım. Çözümü varmış sanırım da denemedim herhangi birşey henüz.

    -Subwoofer jack'ı 2.5mm yani ince, sebebi ise oraya kulaklık vs. takılmasını önlemek için diye düşünüyorum. Aynı zamanda pc üzerindeki jack da ilk zamanlar için oldukça sıkı. Bu yüzden tavsiyem jackı takarken döndürerek ittirmeniniz ve aynı şekilde çıkartmanız yönünde. Bu şekilde aşırı zorlanmadığı taktirde sıkıntı olacağını sanmıyorum .

    -Bluray kısmında subwoofer çıkış jackına yakın kısmında 1mm gibi ve elle kolaylıkla hissedilen bir bana kalırsa montaj veya üretim hatası var. Belki de şansıma böyledir de kasanın diğer kısımlarındaki işçilikten sonra göze batabilir. Benim açımdan çok dert değil yine.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, değişen ve ek olursa güncellerim kısmetse.

    Oyun için de şöyle, CsGo ilk açtığımda varsayılan olarak gayet yüksek açarken Fps minimum 110'A düşmekte ve bir kısmı da pingden ötürü tabi.

    Yalnız Msi Afterburner ile Ekran kartı çekirdek hızı 540Mhz'i geçmiyordu, Nvidia 3d ayarlarında kalite konumunda iken. Yine buradan performans kısmına alınca çekirdek hızı 1100Mhz civarlarına çıkıyor ve Vram kullanımı da 900mb civarı. Ekran kartı kullanımı %99. Daha detay isteyen olursa ss alıp eklerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayerli -- 18 Haziran 2016; 16:25:15 >




  • ayerli kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, incelemeleriniz de güzel olmuş elinize sağlık. Dediğim işlemi uyguladınız mı acaba sorunun o şekilde çözüleceğini düşünüyorum. Önce driver'ı kaldırıp daha sonra Intel'in Driver Utility'sinden indirdiğiniz driver'ı kurduğunuzda çözülecektir.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.