Şimdi Ara

Asus n550jk ekran pembeleşme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sorunu yaşayanlar varmı aranızda? Ekran renkleri birbirine girdi cogunlukla yeşil ve pembe renkler hakim. Harici mönitore bagladim hersey normal. Sadece ekrani degistirsem olurmu yoksa anakart arizasi mi? Birde bu sorunu halletmenin pratik yolu var mi ekrani degistirmeden?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • arkadaşımla birlikte yeni asus ultrabook aldık birer adet (asus ux310UQ-FB418T) ekran malzeme kalitesi çok düşük. ekran çerçeveleri falan berbat, ekrana yapışmamış, ışık sızması vs..

    sizin bahsettiğiniz durum muhtemelen ana karttan ekrana giden kablolarda bir tutukluluktan kaynaklanıyor olabilir. PC monitörlerinde monitör kablosu tam takılmazsa bu sorun oluyo. mesela, Red-Geeen-Blue (yani kırmızı-yeşil-mavi) renklerini aktaran girişlerden biri temas etmezse, emsela kırmızı temaz etmezse, o zaman ekranda kızmını tonlar kaynoluyor ve mavi-yeşil renk tonlarına sahip görüntü alıyorsunuz. bunu PC monitöründe çok kişi yaşamıştır. monitör kablosunu elinde ittirip güzelce oturttun mu geçer.

    tabi bazen bu renk kablolarında biri direkt olarak kablonun içinden kopuyor, du durumda kabloyu değiştirmeniz gerekiyor.

    laptoplarda genelde böyl sorun hiç yaşanmaz. çünkü laptop kapalı kutu bir cihazdır. kablolar ana karta ve monitöre direk bağlı olurlar. tutukluluk yapmazlar yani öyle.

    ama, dediğim gibi, daha yeni aldığımız asus ultrabook'ların malzeme kalitesi o kadar kötü ki, hani böyle bir sorun yaşasam şaşırmam.




  • asus ne kadar sorunlu bir marka bu sorunu yaşayan çok...
    sorun tam olarak şu sorun. içini açtım kaploları çıkarıp yeniden taktım ama ne çare
    https://www.youtube.com/watch?v=rCs6nCEqhcY
  • Evet bugün aynı durumu yaşamaya başladım. Anakarttan panele giden kabloyu çıkarıp taktım bir değişiklik olmadı.İlginçtir sanki ekranın hafızası var gibi.Bir önceki görüntüler ekranda kalıyor,aynı telefonlarda ki ghost screen olayı gibi.Yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba?Asus n550jk ekran pembeleşme sorunu
  • Arkadaşlar merhaba konuyu hortlatıyorum ama aynı problem benim notebookta da oldu. Modeli N550JK. Bir çözüme ulaşabildiniz mi? Yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lonelyess

    Arkadaşlar merhaba konuyu hortlatıyorum ama aynı problem benim notebookta da oldu. Modeli N550JK. Bir çözüme ulaşabildiniz mi? Yardımlarınızı bekliyorum.
    Benimki bu sorunu yaşadıktan bir ay sonra cortladı komple gitti. Tamirciye verdim kac tane bunun anakarti degisecek bu yapilmaz dediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatihnds kullanıcısına yanıt
    Dostum Türkiye dünyada en çok anakart sipariş eden ülke olarak 1.sirada galiba her arızaya anakart degisitiyolar ilginç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatihnds kullanıcısına yanıt
    Problem kendi kendine geçti bir şey yapmadan ama yine tekrar eder muhtemelen. Bilgisayarı ilk aldıktan 1 ay sonra bu problemle karşılaşmıştım hatta servise garantiye göndermiştim bir problem yok diyip formatlayıp göndermişlerdi. Üzerinden 4.5 yıl geçti bügüne kadar sorunsuz kullandım yazılımdan olduğunu düşünmüştüm. Problem anakarttaysa problem sıkıntı cidden. Anakart değişim ücreti yüksek bir rakam çıkar karşıma herhalde.
    Cevap için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: icepower35

    Evet bugün aynı durumu yaşamaya başladım. Anakarttan panele giden kabloyu çıkarıp taktım bir değişiklik olmadı.İlginçtir sanki ekranın hafızası var gibi.Bir önceki görüntüler ekranda kalıyor,aynı telefonlarda ki ghost screen olayı gibi.Yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba?
    Birebir aynı sorunu yaşadım. Panel değişti.




  • Ayni sorun benim de başıma geldi. Bilgisayarciya goturdum sorun ekranda dedi, yeni ekran takti normaldi. HD markasiz bi ekran icin 400 lira istedi. Bilgisayar bu ekran probleminden sonra dayriyeten yavaşladı. Değiştirtmedim ama ne yapacagım onu da bilmiyorum. 4 yıl oldu alalı.

    Edit: servis ankara ve istanbulda var sanırım. Oraya yollamak mı daha mantıklı (garantisi bitti) yoksa pc tamir eden yerlere mi? Fiyat uçuk olur serviste dediler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuronGreyjoy -- 13 Ekim 2019; 0:6:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu saatten sonra bu cihaza masraf etmeye değmez. Ben uzun zaman önce ekranı değiştirip kullanmaya devam ettim, kesinlikle orjinal ekranı gibi olmuyor. Ama markasız ekranla kullanmaya devam edebilirsiniz. Paneli değiştirmezseniz kullanmanıza imkan yok, çünkü bir süre sonra tamamen gidiyor. Sorun kesinlikle kullanılan panelde, başka bir şey değiştirmeye gerek yok..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.