Şimdi Ara

||| ASUS N53(SN-SV) SERİSİ KULLANICILARI KULÜBÜ (157. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.539
Cevap
97
Favori
784.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mühendis77

    Merhaba Arkadaşlar,

    1000TL bir bilgisayar almak için gittiğim Bimeks ten N53SV-SX077V model bir Asus aldım. Cazip ödeme koşulları, fiyat ve "almışken en iyisini alayım bari" fikri etkili oldu.

    Fakat makinayı kullanmaya başlayınca kafamdaki Asus = Kalite fikri yıkılmaya başladı. Bilgisayarımda bazı sorunlar yaşıyorum ve benzer sorunları forumdaki bazı arkadaşlarında yaşadığını okudum.

    Benim yaşadığım sorunları detaylı yazmaya çalıştım. Eğer yazılımsal ufak müdehaleler ile çözülebilecek ise yardımlarınızı bekliyorum.

    Asus N53SV model bilgisayarımda yaşadığım sorunlar aşağıda belirtilmiştir.
    1. Power 4 Gear programınında, "Battery Saving" seçeneği seçilip bilgisayar pil ile çelıştırıldığında bazı ekran görüntülerinde monitörde ciddi rahatsız edici ekran kaymaları, titremeler oluşuyor. Bu sorun her ekran görüntüsünde oluşmuyor. Bir resim açıldığı zaman (resmin içeriğindeki renklere göre bu tireme miktarı değişiyor) veya bazı program ekranlarında oluşuyor.

    2. Bilgisayar üzerindeki web camera kalitesi son derece kötü. Skype ile farklı kişiler (farklı bilgisayarlar ) ileyaptığım görüşmelerde kamera görüntümün son derece kötü, donuk olduğu belirtildi. Görüşme yaptığım kişiler bu sorunu başkaları ile yaşamıyor.

    Görüşme esnasında kendi ekranımdaki kamera görüntüsünde de zaman zaman kararma oluyor ve sonrasında tekrar görüntü geliyor. "Brigthness Controll" den kaynaklı bir sorun veya sürücüler ile ilgili bir sorun gibi görünüyor.

    İnternet bağlantı hızım "8Mbit e kadar" ADSL bağlantısı olup bağlantım da hiçbir sorun yok. Download hızları 7Mbit seviyelerine çok rahat çıkıyor.

    3. Mouse Pad ile de sorun yaşıyorum. Ekran boş iken pek sorun olmasada pencereler açıkken ve pencereler üzerinde hareket ettirirken imleçte takılmalar oluyor, ilerlemiyor. Resmen itakleyerek imleci ilerletiyorum. Burda pad in çok fonksiyonlu olmasından (aynı zamanda multi touch olmasından ) kaynaklı bir sorun mu bilemiyorum. Fakat şimdiye kadar kullandığım hiçbir laptop da benzer bir sorun yaşamadım.

    4. Filimleri (animasyonlarda dahabelirgin oluşuyor) Philips 42PFL74xx serisi Full HD LCD televizyona HDMI kablo (kaliteli 80TL lik bir kablo) ile bağlayıp Power DVD veya Media Player ile seyrettiğimde ekranda aşağıdan yukarıya kayıp giden yatay bir çizgi oluşuyor. Film seyrederken insan gözüne takılıyor ve rahatsız ediyor.

    Fakat bu problemin öncesinde yaşadığım sorun görüntü kalitesinin son derece düşük olması idi. Masa Üstü-> Sağ tuş-> Intel Grafik Özellikleri seçeneğinden Gelişmiş Mod un altındaki seçeneklerde Ekran-> Özel Çözünürlükler den Renk derinliğini 32bit yaptıktan sonra görüntü kalitesi arttı. Fakat 32bitte frekansı 50Hz in üzerine ayarlıyamıyorum. 16bit yapılınca 80Hz ayarlanabiliyor (sanırım 80hz idi, HDMI kabloyu takınca bu özellik aktif oluyor).

    Anladığım kadarı ile İntel Grafik kartı HDMI çıkış için yeterli gelmiyor. Bu sefer nVidia seçeneklerine girmem rağmen HDMI çıkışı ile ilgili hiç bir ayar bulamadım, ayarlıyamadım. nVidia denetim masasında HDMI kablo takılı iken HDMI çıkışını İntel grafik kartı üzerinde olduğunu gösteren bir grafik çıkıyor ve hiçbir şekilde nVidia ya geçiremedim.

    5. Genel olarakda i7 işlemcili bir bilgisayardan beklentimin altında bir performans gördüm. Power 4 Gear yazılımı ile elektrik bağlantısı yapılmış iken maksimum performansa ayarlı olmasına rağmen programların çalıştırılması (Solid Works gibi), dosya transferleri beklentimin altında bir performans ortaya koyuyor. Ayrıca Bilgisayarım-> Sağ tuş->Özelliklere tıklandığında Sistem -> Derecelendirme de 5.6 gibi bir değerin elde edilmesi de manidar. Acaba i7 işlemcili 2000TL lik bir makina bile yüksek performans gösteremiyor ise hangi laptop bunu başarabilir (zayıf halka HDD hızı olarak yapılacak bir açıklamayı yeterli bulmuyorum).

    Bu sorunları yaşadıktan sonra "Acaba bilgisayarımın henüz kullanmadığım özelliklerinde de sorun varmı? " şüphesi oluştu. Henüz Blue Ray, USB 3.0 ve bluetooth özelliklerini deneme fırsatım olmadı.


    Özet olarak hevesim kursağımda kaldı. Severek aldım fakat beklentilerimin altında bir laptop çıktı karşıma.

    Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

    Saygılarımla.


    merhaba
    toucpadte algılama sorunu olablır ancak yazılımsalda olabılır yanı hassaslık olcusunu ayarrlamanız gerek once hala olmuyosa sorun vardır zaten
    lcd panelınızde kesın bır sorun var donanımsal bu sorun. Varsa daha surenız degısım alın derım.

    Iyı gunler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pntgrmyk


    quote:

    Orijinalden alıntı: vaart44


    quote:

    Orijinalden alıntı: zabito


    quote:

    Orijinalden alıntı: vaart44

    Arkadaşlar gerçekten önemli bir sorunum var :(
    Bilgisayar konusunda çok şanssızım Vatan'dan internetten almıştım Samsung RF511 3 kez geldi kutudaki sorun yüzünden geri yolladım en sonunda para iadesi oldu.
    İnternetten almayayım, gerekirse biraz fazla para verip Teknosa'dan alayım dedim gittim Teknosa'ya c.tesi günü 2630 liraya N53SN SZ174V modelini aldım.
    Performans bakımından pek memnun kalamadım başlarda ama güncelleme vs. yüklüyordur, o yüzden oluyordur düşüncesiyle bekldim. Açılıştaki bütün programları kaldırmama rağmen yavaş açılıyor gibi geliyordu bana(Samsung R580 var, ondan 10 sn fln geç açılıyordu). Tam içime sinmemişti yani.
    Son olarak dün Windows Update Service Pack 1 i yüklerken sürekli hata veriyordu. Bir kaç kez denedim ardından Microsoft ÇEvrimiçi Destek Hattı'nı aradım, görevli arkadaş baya bir işlem yaptırdı ama sorun çözülmedi. Ayrıca gitgide bilgisayar yavaşladı. Emin olamadım o görevli arkadaşın yaptırdığı işlemlerden mi olduğunu ama çok geç açılmalar, bilgisayarıma sağ tıklayınca özelliklerin 15 sn de falan gelmesi durumuyla karşılaşınca telefondaki görevli normal olmadığını yeni bir bilgisayarda, aldığım yere bir götürmemi tavsiye etti.
    Götürdüm Teknosa'ya ürünü aldıktan 3 gün sonra. Anlattım şikayetlerimi, ürünün performansından memnun olmadığımı, iade edip paramı almak istediğimi söyledim mümkün olmadığını söylediler. Orda bir geri yükleme yaptılar; hızlandığını söylediler ama bana yine de yeni bir bilgisayara göre yavaş geldi. Ayrıca kullandıkca yavaşladığını(hiçbir program veya oyun yüklememiştim bilgisayara) söyledim, onun da güvenlik duvarından kaynaklandığını, onu kaldırdığını artık böyle bir sorun olmayacağını söyledi.
    Yine de içime sinmediğini, üründen memnun olmadığımı söyleyince servise gönderelim ordan iade-değişim kararı çıkarsa para iadesi yapabileceklerini söyledi ve ürünü servise yolladık.

    Nedense servisten benim istediğim tarzda bir karar çıkacağını düşünmüyorum ve çok büyük olasılıkla ürün aynen bana geri dönecek. Burdaki tecrübeli ve bilgili arkadaşlara sormak istediğim sorular var, cevaplarsanız çok sevinirim:
    1-Ürün aynı şekilde gelirse, Tüketici Haklarına başvurursam bu şartlarda para iadesi alma şansım var mı? Sonuçta bariz bir problem değil de performanstan memnun değilim
    2-Özellikle bu ürünü kullanan arkadaşlar(diğer N53 serisi ürünleri de benzer şekildedir heralde) bu yaşadığım tarzda şeylerle karşılaştılar mı veya sizce bu durum normal mi? Ben mi çok fazla tedirgin davranıyorum?
    3-Bilgisayarı olduğu gibi yollarlarsa, tüketici haklarında da şansım olmazsa sizce bilgisayara ne yapmalıyım? Recovery mi, yanında gelen driverlerın olduğu cd var sanırım ondan bi güncelleme mi? Mecbur kalırsam kullanmaya bari mümkün olduğunca en iyi performansında kullanayım.

    Şu an için gerçekten bu ürünü aldığımı çok pişmanım, kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. Belki sorun sadece benim ürünümde, belki de sadece benim tedirginliğim-bilgisizliğimde. Yardımcı olur bilgi verirseniz çok sevinirim, gerçekten çaresiz kaldım ve tatilim berbat oldu


    Arkadaşım aynı sorunu bende yaşadım teknosa'da bu ürünlerde windows olarak bir sorun var format atınca düzeldi.


    Hocam gerçekten umut ışığı oldunuz bana :)
    Format atınca derken recovery mi yaptınız yoksa tam olarak format mı attınız? Tam olarak formatın nasıl atılacağını da bilmiyorum zaten. Belki bu sorundan haberleri varsa serviste format atar yollarlar diye umut ediyorum o zaman.
    Çok teşekkürler bilgilendirme için

    hocam bastan format atmalısınız cunku recovery yaparsanız yıne aynı olcak temız bır dvd ıle format atın bılgısayarın alttakı key ıle etkınlestırın.


    Evet temiz bir formatlama gerekiyor ama artık cd vermiyorlar yeni bilgisayar aldığında nedense.. Bende vardı windows 7 home premium onunla format attım.
  • Herkese merhaba.

    Bende N53SN-SZ076V modeli ile aranıza katıldım.

    Üzerinde 4GB lık tek RAM modülü var. Ben 1 adet 4GB RAM daha eklemek istiyorum.

    Üzerindeki RAM : Hynix 4GB 2Rx8 PC3-10600S HMT351S6BFR8C-H9 (9-9-9-24)

    Yeni RAM ile birlikte sistemin dual channel ve uyumlu olarak çalışabilmesi için yeni RAM'in de bire bir eskisi ile aynı olması mı gerekiyor?
    Yoksa 9-9-9-24 ve PC3-10600 olması yeterli mi?

    Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pntgrmyk


    quote:

    Orijinalden alıntı: vaart44


    quote:

    Orijinalden alıntı: zabito


    quote:

    Orijinalden alıntı: vaart44

    Arkadaşlar gerçekten önemli bir sorunum var :(
    Bilgisayar konusunda çok şanssızım Vatan'dan internetten almıştım Samsung RF511 3 kez geldi kutudaki sorun yüzünden geri yolladım en sonunda para iadesi oldu.
    İnternetten almayayım, gerekirse biraz fazla para verip Teknosa'dan alayım dedim gittim Teknosa'ya c.tesi günü 2630 liraya N53SN SZ174V modelini aldım.
    Performans bakımından pek memnun kalamadım başlarda ama güncelleme vs. yüklüyordur, o yüzden oluyordur düşüncesiyle bekldim. Açılıştaki bütün programları kaldırmama rağmen yavaş açılıyor gibi geliyordu bana(Samsung R580 var, ondan 10 sn fln geç açılıyordu). Tam içime sinmemişti yani.
    Son olarak dün Windows Update Service Pack 1 i yüklerken sürekli hata veriyordu. Bir kaç kez denedim ardından Microsoft ÇEvrimiçi Destek Hattı'nı aradım, görevli arkadaş baya bir işlem yaptırdı ama sorun çözülmedi. Ayrıca gitgide bilgisayar yavaşladı. Emin olamadım o görevli arkadaşın yaptırdığı işlemlerden mi olduğunu ama çok geç açılmalar, bilgisayarıma sağ tıklayınca özelliklerin 15 sn de falan gelmesi durumuyla karşılaşınca telefondaki görevli normal olmadığını yeni bir bilgisayarda, aldığım yere bir götürmemi tavsiye etti.
    Götürdüm Teknosa'ya ürünü aldıktan 3 gün sonra. Anlattım şikayetlerimi, ürünün performansından memnun olmadığımı, iade edip paramı almak istediğimi söyledim mümkün olmadığını söylediler. Orda bir geri yükleme yaptılar; hızlandığını söylediler ama bana yine de yeni bir bilgisayara göre yavaş geldi. Ayrıca kullandıkca yavaşladığını(hiçbir program veya oyun yüklememiştim bilgisayara) söyledim, onun da güvenlik duvarından kaynaklandığını, onu kaldırdığını artık böyle bir sorun olmayacağını söyledi.
    Yine de içime sinmediğini, üründen memnun olmadığımı söyleyince servise gönderelim ordan iade-değişim kararı çıkarsa para iadesi yapabileceklerini söyledi ve ürünü servise yolladık.

    Nedense servisten benim istediğim tarzda bir karar çıkacağını düşünmüyorum ve çok büyük olasılıkla ürün aynen bana geri dönecek. Burdaki tecrübeli ve bilgili arkadaşlara sormak istediğim sorular var, cevaplarsanız çok sevinirim:
    1-Ürün aynı şekilde gelirse, Tüketici Haklarına başvurursam bu şartlarda para iadesi alma şansım var mı? Sonuçta bariz bir problem değil de performanstan memnun değilim
    2-Özellikle bu ürünü kullanan arkadaşlar(diğer N53 serisi ürünleri de benzer şekildedir heralde) bu yaşadığım tarzda şeylerle karşılaştılar mı veya sizce bu durum normal mi? Ben mi çok fazla tedirgin davranıyorum?
    3-Bilgisayarı olduğu gibi yollarlarsa, tüketici haklarında da şansım olmazsa sizce bilgisayara ne yapmalıyım? Recovery mi, yanında gelen driverlerın olduğu cd var sanırım ondan bi güncelleme mi? Mecbur kalırsam kullanmaya bari mümkün olduğunca en iyi performansında kullanayım.

    Şu an için gerçekten bu ürünü aldığımı çok pişmanım, kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. Belki sorun sadece benim ürünümde, belki de sadece benim tedirginliğim-bilgisizliğimde. Yardımcı olur bilgi verirseniz çok sevinirim, gerçekten çaresiz kaldım ve tatilim berbat oldu


    Arkadaşım aynı sorunu bende yaşadım teknosa'da bu ürünlerde windows olarak bir sorun var format atınca düzeldi.


    Hocam gerçekten umut ışığı oldunuz bana :)
    Format atınca derken recovery mi yaptınız yoksa tam olarak format mı attınız? Tam olarak formatın nasıl atılacağını da bilmiyorum zaten. Belki bu sorundan haberleri varsa serviste format atar yollarlar diye umut ediyorum o zaman.
    Çok teşekkürler bilgilendirme için

    hocam bastan format atmalısınız cunku recovery yaparsanız yıne aynı olcak temız bır dvd ıle format atın bılgısayarın alttakı key ıle etkınlestırın.


    Farklı bir windows 7 home premium cd siyle format atıp, bilgisayarın altındaki seri numarasıyla etkinleştirebiliyor muyum?
    Ardından bilgisayarın içinden çıkan Asus Driver cd si ile gereken driverları kuracam ve iş olup bitecek heralde. İnternetten bir siteden windows 7 home premium(veya ultimate) indirip, dvd ye atıp işlemi gerçekleştirebilirim o zaman?
    Bilgisayara takıp bilgisayarı yeniden başlattığımda cd den kurulum oluyordu heralde?
  • Yani bendeki ürün anahtarı Windows 7 Home premium 64 bit.
    Ben Windows 7 ultimate veya Win7 Home Premium 32 bit vs. yüklersem bendeki ürün anahtarı geçerli oluyor mu? Çeşitli sitelerde %100 çalışan crack fşn diyorlar ama elimde orjinal şansı varken o işlere girmek istemiyorum.
    Tabi önce bilgisayarın gelmesi lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vaart44

    Yani bendeki ürün anahtarı Windows 7 Home premium 64 bit.
    Ben Windows 7 ultimate veya Win7 Home Premium 32 bit vs. yüklersem bendeki ürün anahtarı geçerli oluyor mu? Çeşitli sitelerde %100 çalışan crack fşn diyorlar ama elimde orjinal şansı varken o işlere girmek istemiyorum.
    Tabi önce bilgisayarın gelmesi lazım

    wındows 7 home pre x64 yuklersenız eger tamamen bıre bır orjınal olmaktadır. Crack vb ıslere gırısmenıze gerek yoktur.
    Iyı aksamlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pntgrmyk


    quote:

    Orijinalden alıntı: vaart44

    Yani bendeki ürün anahtarı Windows 7 Home premium 64 bit.
    Ben Windows 7 ultimate veya Win7 Home Premium 32 bit vs. yüklersem bendeki ürün anahtarı geçerli oluyor mu? Çeşitli sitelerde %100 çalışan crack fşn diyorlar ama elimde orjinal şansı varken o işlere girmek istemiyorum.
    Tabi önce bilgisayarın gelmesi lazım

    wındows 7 home pre x64 yuklersenız eger tamamen bıre bır orjınal olmaktadır. Crack vb ıslere gırısmenıze gerek yoktur.
    Iyı aksamlar


    Çok teşekkür ederim gerekli bilgileri tam anlamıyla aldım. Artık ürünün servisten dönmesini bekleyecem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pntgrmyk


    quote:

    Orijinalden alıntı: divanidestan


    quote:

    Orijinalden alıntı: runo15


    quote:

    Orijinalden alıntı: divanidestan


    quote:

    Orijinalden alıntı: runo15


    quote:

    Orijinalden alıntı: divanidestan


    quote:

    Orijinalden alıntı: runo15


    quote:

    Orijinalden alıntı: divanidestan

    merhaba herkese;

    yazılanlardan anladığım kadarıyla geç açılma problemi bir tek ben de var, performans ayarlarından işlemci kullanımı %100 yaptım,fakat hala geç açılıyor, bazen de yapılan işlemlere geç tepki veriyor, bu pilin 6 saatte gittiğini görmedim 3 saat ancak, sırf sağlam bir cihaz diye Asus aldım fakat istediğim performansı sağlamadı. sanırım benim cihazın bir problemi var??


    hocam problem cihazında değil sende
    gereksiz programları açılıştan kaldır + high performansı seç hızlanır biraz

    ve 6 hücreli batarya diye 6 saat gideceğinide nerden cıkardın. 3 saat oldukca iyi bir değer ve herkezde öyle


    hocam onlarda denendi, cihaz high perfom. daydı, cihazı götürdüm yenisi ile değiştirdiler, şimdi de yeni bir sorunum var klavyede bazı tuşlar çalışmaz oldu, bazen çalışıyor bu sefer çalışanlar çalışmamaya başladı.




    hocam driver cdsinde eksik kalan olan bişe varsa hepsini kur yada sen kesi,n çözüm recover yap düzelmesse götür geri.


    biraz saçma olabilir kusura bakma recovery cdsi olmadan yapabilir miyim?


    yanlış hatırlamıyosam açılışta f9 tuşuna bas recover ekranı gelir


    asus'un bu serisinde içinde recovery yokmuş, dvd ye çekmek gerekiyormuş...

    neyse dost yardımın için teşekkür ederim bugün gittim iade ettim yerine hp aldım, markadan dolayı biraz tedirginim hele ki bu kadar şansız olduğumu düşününce daha bir artıyor

    bu kadar sıkıntıdan sonra aşağıda verdiğim linkteki laptopu iyi fiyata verdiler.

    HP lc750ea

    ıyı gunlerde kullanın hocam ınsallah bı sorun cıkarmaz ama bıseyı cok merak ettım.
    Acaba sıze kullanılmıs bılgısayar vermıs olabılırlermı cunku recovery olmayan bılgısayar yoktur mutlaka olmalıdır zaten bılgısayardakı recovery sız dvdye cekıyosunuz olmaması ımkansız


    teşekkür ederim dost, kullanılmış olduğunu düşünmüyorum çünkü bilgisayarı kendim açtım, ama sizin aklınıza takılan soruyu ben sormuştum, bu seride içinde yok illa dvd'ye çekmek gerekiyor dediler, ne kadar doğru bilmiyorum, neyse bakalım şu an kullandığım cihazdan gayet memnunum, güzellik yapıp bayağı uygun bir fiyata vermeleri mutlu etti
  • ASUS N53SN-SZ002V
    İşlemci:Intel® Core™ i7 2630QM 2.0GHz Turbo ile 2.93GHz
    İşlemci Ön bellek: 6 MB
    RAM: 4 GB DDR3 1333 mhz(max 8. gb 2 slot boş)
    HDD:640 GB 5400 rpm
    Ekran kartı:nVidia GT550M 2GB Harici Bellek
    Ekran boyutu: 15.6” 1920x1080 Full HD LED ışıklandırmalı
    Optik Sürücü: Blu-RAY ROM - DVD-RW
    USB:1 Adet USB 3.0 + 2 Adet USB 2.0
    Bluetooth 3.0
    Wireless 02.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n


    N53SN-SZ182V
    İŞLEMCİ Intel Core i7-2630QM 2.0 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.93 GHz. ) 6 MB Cache Bellek İşlemci
    İŞLEMCİ TÜRÜ Intel Core i7
    RAM 4 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram
    SABİT DİSK 500 GB SATA (7200 Rpm) HDD
    OPTİK SÜRÜCÜ DVD-RW Double Layer
    İŞLETİM SİSTEMİ Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng (64 Bit)
    EKRAN KARTI NVIDIA GeForce GT 550M Max. 2613 MB Ekran Kartı
    EKRAN BOYUTU 15.6" Full HD LED Ekran (1920 X 1080)
    EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ 1920 X 1080
    SES ÇIKIŞI Stereo

    Oyun ve günlük işlerimi halletmek icin aradıgım laptoplar içinde en son bu 2 modelde karar kıldım.
    Blu-ray mı - 7200 donus hızımı tercih etmem gerekiyor.Aslında pek film izlemem ama ilerde bu sorun yaratırmı kafamı kurcalıyor.Yardımcı olursanız mutlu edersiniz beni, teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marjinaaL

    ASUS N53SN-SZ002V
    İşlemci:Intel® Core™ i7 2630QM 2.0GHz Turbo ile 2.93GHz
    İşlemci Ön bellek: 6 MB
    RAM: 4 GB DDR3 1333 mhz(max 8. gb 2 slot boş)
    HDD:640 GB 5400 rpm
    Ekran kartı:nVidia GT550M 2GB Harici Bellek
    Ekran boyutu: 15.6” 1920x1080 Full HD LED ışıklandırmalı
    Optik Sürücü: Blu-RAY ROM - DVD-RW
    USB:1 Adet USB 3.0 + 2 Adet USB 2.0
    Bluetooth 3.0
    Wireless 02.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n


    N53SN-SZ182V
    İŞLEMCİ Intel Core i7-2630QM 2.0 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.93 GHz. ) 6 MB Cache Bellek İşlemci
    İŞLEMCİ TÜRÜ Intel Core i7
    RAM 4 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram
    SABİT DİSK 500 GB SATA (7200 Rpm) HDD
    OPTİK SÜRÜCÜ DVD-RW Double Layer
    İŞLETİM SİSTEMİ Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng (64 Bit)
    EKRAN KARTI NVIDIA GeForce GT 550M Max. 2613 MB Ekran Kartı
    EKRAN BOYUTU 15.6" Full HD LED Ekran (1920 X 1080)
    EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ 1920 X 1080
    SES ÇIKIŞI Stereo

    Oyun ve günlük işlerimi halletmek icin aradıgım laptoplar içinde en son bu 2 modelde karar kıldım.
    Blu-ray mı - 7200 donus hızımı tercih etmem gerekiyor.Aslında pek film izlemem ama ilerde bu sorun yaratırmı kafamı kurcalıyor.Yardımcı olursanız mutlu edersiniz beni, teşekkürler.



    kesinlikle 7200rpm derim. 5400rpm hız bilgisayarı çok frenliyor. dakikalarca açılmıyor bilgisayar.
  • 5400 frenliyor evet. ben momentus xt hibrit alsam 5400'ün yerine pc çok farkeder mi? pc nin açılış süresi çok sinirime dokunuyor da...
  • Cevabınız için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bagavir

    5400 frenliyor evet. ben momentus xt hibrit alsam 5400'ün yerine pc çok farkeder mi? pc nin açılış süresi çok sinirime dokunuyor da...


    ediyormuş alan arkadaşlar 20sn de açıldığını söylüyorlardı.
  • N53SN-SZ182V bu modeli ilk defa duydum 6gb ram 7200rpm olanı da var mıymış acaba
  • merhaba
    benım ıcın cok onemlı bır soru soracagım. Acaba en fazla 10mm kalınlıgında tıtresımı yalıtmak ıcın kullanılan bırsey varmı bıldıgınız. Bılgısayarda muzık dınlerken masam tıtrıyo. Herhangı bırsey yapamıyorum yuksek sestede dınlemeyı cok sevıyorum. Bıraz komık bı sorun oldu belkı ama :D gercekten cok lazım.
    Yardımlarınızı ve onerılerınızı beklıyorum.

    Not: gecen masada bırsey yazmak ıstedım. Masa tıtresımınden dolayı ıgrenc bı yazı cıktı. :D
  • hd'si 5400 olan arkadaşlar rica etsem açılış süresini yazabilirler mi? şu sadece windows başlatılıyor yazısının çıktığı siyah ekran süresini yazsanız yeter...

    @pntgrmyk
    bende hiç titreme olmuyor...
    tavsiye dersen şunu deyim: pc nin ön alt kısmına yani tam hoparlor ızgarasının hizasındaki yere sağ ve sol köşelere yükseklik koy. birer tane silgi olabilir mesela. belki azaltır titreşimi, ama ısı konusunda en iyi soğutucudan daha yararlıdır bu yöntem ek bilgi olsun bu da...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bagavir -- 21 Temmuz 2011; 21:13:14 >
  • hocam ısletım sıstemının tamamen acılması bende 35 sanıye suruyo ancak wındows baslatılıyor kısmını hıc hesaplamadım.
    Gorece daha buyuk ve daha ınce bırsey ıstıyorum hocam cunku yazı yazmak ıstesem gene sorun olcak tıtreme soyle sankı masaya vuruyo. Ancak ayarları degısık benımkının sole solıyım
    sonıc m. Hepsı full
    realtek ıse 192000 studyo kalıtesı
    rock turu muzıklerde tıtreme yyapıyor sankı adam elındekı bagetı masama vuruyor :d bırde tekno sarkılar mesela kalp atısı vs.
    Yada kırtasıyerde ınce ve buyuk sılgıler varmıdırkı bı bakıyım. Cevap ıcın saol hocam
  • abi bende o ekranda resmen 2 dk duruyor deli olcam... nedir sorun anlamıyorum da...
    yükselti çok farketmiyor aslında hatta yazı yazarken daha da rahat oluyor yükselti olunca...
  • hocam ısletım sıstemı belkı uptade yapmıstır yaptıgı zaman bazen yenıden kayıt defterını duzenledıgı ıcın yavas calıstırabılır.
    Denemeye deger o zaman yarın gıdıp alıyım sılgılerı :D
  • Ben de aranıza n53sn sz129v ile katılmış bulunmaktayım. Klavyenin gece ışığı olmadığı konusunda laptopun bir eksiği yok taş gibi. Laptopta Asus Smartlogon adlı bir proğram yüklü yüz tanıma özelliğide var ama bir türlü windows açıldığında yüzümü tanıtarak açamadım.. Proğramı nasıl aktif edeceğimi laptop açıldığında yüzümü tanıtarak açacağımı detaylı birr şekilde anlatırsanız sevinirim..
  • 
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.