Şimdi Ara

^ASUS MG278Q İNCELEMESİ^>>AMD Freesync KULLANICILARI KLÜBÜ<< (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
745
Cevap
11
Favori
21.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • asus mg278q sıfır ayarında garantili monitörüm takaslıktır. Daha alt modellerle üstüne nakit şeklinde tekliflere açığım.
  • Merhaba,

    1 - Nvidia ekran kartım var. ASUS 27MG278Q Monitörünü kullanırken FreeSync özelliğini açmalı mıyım yoksa açık ya da kapalı oluşu hiçbir şeyi değiştirmiyor mu?

    2 - Monitörün içinden çıkan HDMI kablo 2.0 değil mi? 2k ve 144hz özelliklerinden aynı anda faydalanmak için ayrıca bir kablo mu almam gerekiyor?

    Aydınlatırsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QbLaY!!! -- 25 Ekim 2018; 0:22:30 >
  • QbLaY!!! kullanıcısına yanıt
    1-FreeSync acamazsınız cunku o özellik amd ekran kartin olması gerekli ve uyumlu bir monitör lazim sizdeki gibi
    2-Monitörün içinden çikan kablo hdmi 1.4 ama siz displayport kullanın 240hz kadar verebiliyor!
    ^ASUS MG278Q İNCELEMESİ^>>AMD Freesync KULLANICILARI KLÜBÜ<<



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 31 Ekim 2018; 20:56:38 >




  • Amd bu sene başında freesync2 olarak yeni çıkan monitörleri günceleyerek devam edecek bilgi sahibi olmak isteyenler bu yazi okuyabilirler!...

    ^ASUS MG278Q İNCELEMESİ^>>AMD Freesync KULLANICILARI KLÜBÜ<<

    ^ASUS MG278Q İNCELEMESİ^>>AMD Freesync KULLANICILARI KLÜBÜ<<

    Monitörlerin dinamik yenileme hızı sunmasını sağlayan GSync ve FreeSync gibi teknolojiler bir süredir hayatımızda. NVIDIA, 2013 yılında GSync ile ilk adımı attı ve AMD, 2015 yılında FreeSync ile yarışa dahil oldu. Yarışa geç başlayan AMD, geçtiğimiz iki yıl boyunca ek özellik konusunda NVIDIA’ya yetişmeye çalışıyordu ve görünüşe göre geçtiğimiz aylarda sunulan çerçevesiz pencere modu desteği şirket için yeterli oldu, zira Ocak ayında AMD yeni nesil monitör teknolojisi FreeSync 2’yi tanıttı.

    Dinamik yenileme hızı her iki şirket için cepte olduğu için yeni nesil monitör teknolojisi farklı bir konuya odaklanıyor: HDR.

    Orijinal FreeSync’i tanımlamak oldukça basitti. Monitörün yenileme hızını ihtiyaca göre dinamik bir şekilde değiştiren FreeSync, zaman içinde bazı ek özellikler kazanmış olsa da her zaman dinamik yenileme hızı desteği ile ön plana çıktı. FreeSync 2’yi ise aynı şekilde tanımlamak pek mümkün değil. HDR desteği FreeSync 2 için oldukça ön planda olsa da, AMD yeni teknolojisi ile beklentilerin dışına çıkmaya hazırlanıyor. FreeSync 2’yi kısaca AMD ve monitör partnerlerinin oyun deneyimini geliştirme konusunda kullanacakları bir platform olarak tanımlayabiliriz.

    Teknik çerçeveden bakacak olursak FreeSync 2, Windows platformunda eksikliği çekilen HDR oyunculuğu geliştirmeyi hedefliyor. Windows 10 bir süredir yeni nesil görüntüleme teknolojilerinin potansiyellerini tam olarak kullanamamakla eleştiriliyordu. Özellikle HDR destekli monitörler için yeterince kapsamlı bir renk yönetimi sunulmaması, HDR teknolojisinin Windows üzerinde tam potansiyelinde kullanılmasını engelliyordu. Microsoft Yıldönümü güncellemesi ile bu soruna bir nebze çözüm sunsa da görünüşe göre AMD sonuçlardan hala memnun değil.

    Windows platformu, konsollara kıyasla daha karmaşık olduğu için PlayStation 4’te olduğu gibi genel bir yazılım güncellemesi ile HDR desteğini kullanıcılara yaymak pek mümkün değil. AMD ise bu aşamada devreye giriyor. FreeSync 2 ile hem HDR desteğinin kolayca yayılması hem de oyun deneyiminin geliştirilmesi hedefleniyor.

    Bu konuda AMD’nin yaklaşımı oldukça basit: çalışmayan parçaları ortadan kaldır ve yerine daha iyisini geliştir. Yukarıda belirttiğimiz gibi Windows’un dahili HDR desteği yeterince iyi değil. Öte yandan HDR destekli monitörler de giriş gecikmesi tarzı sorunlarla boğuşuyor. Bu monitörlerde kullanılan işlemciler çoğu zaman monitörün yerel renk paletine düşük gecikmeli ton eşleme işleminin altından kalkamıyor. Yani HDR modunu kullanmak daha fazla gecikmeye sebep olabiliyor. Ayrıca HDR10 gibi popüler HDR format taşıyıcıları çoğunlukla uygulama-taşıyıcı arası ve taşıyıcı-yerel renk paleti arası olmak üzere iki adet ton eşleme gerektiriyor.

    FreeSync 2 çözüm olarak Windows’u denklemden çıkarmayı ve monitörün yükünü mümkün olduğunca azaltmayı hedefliyor. Günümüzde kullanılan iki adımlı ton eşleme yerine FreeSync 2 ile birlikte uygulama-renk paleti arası tek eşleme yapılabilecek ve gecikme süresi kayda değer miktarda azaltılabilecek.

    Free Sync 2 ile birlikte Windows’a kazandırılacak bir diğer özellik ise otomatik görüntüleme modu değişimi. Yukarıda bahsettiğimiz gibi HDR, Windows yeterince iyi olmadığı bir alan ve günlük kullanımda sRGB dışında herhangi bir modu tüm potansiyeli ile kullanılamıyor. Bu nedenle kullanıcıların bu modu kullanması en mantıklısı. Ancak FreeSync 2 destekli bir oyun çalıştırıldığında AMD’nin sürücüleri görüntüleme modunu otomatik olarak HDR’a çevirecek. Bu özellik ile her an kullanıcılara en uygun görüntüleme modu sunulması planlanıyor.

    Engeller
    Kulağa oldukça bu özellikler için AMD’nin önünde iki önemli engel mevcut. FreeSync 2’nin tüm potansiyeli ile kullanılabilmesi için monitör üreticilerinin ve oyun geliştiricilerinin tam işbirliği şart. FreeSync 2’nin düşük gecikmeli HDR desteğini sunabilmesi için oyunların, yansıtıldıkları monitörün renk paleti, parlaklık aralığı gibi belirli özelliklerini görebilmesi gerekiyor ve ne yazık ki Windows API’si şu anda bu iletişimi sağlayabilecek durumda değil. AMD’nin FreeSync 2 API’si ise bu görevin altından kalkabilir ancak bunun için oyun geliştiricilerinin ortaklığı gerekiyor.

    Neyse ki görünürde geliştiricilerin ve AMD’nin ortaklığının önünde ciddi bir engel bulunmuyor. Günümüzde geliştirilen çoğu oyun HDR destekli olduğu ve en azından SDR seviyesinde ton eşlemesi uyguladığı için FreeSync 2’nin geliştirme sürecinde dahil edilmesinin kolay olması gerekiyor. Geliştiricilerin yapması gereken tek şey FreeSync 2 API’sine sorgu uygulamak ve AMD’ni sağladığı özelliklere uygun ton eşlemesi yapmak. Bu işlemlerden sonra geliştiriciler topu AMD ve monitör üreticilerine atıyor.

    Ancak bu noktada uygulamanın yapılabilir olması yapılacağı anlamına gelmiyor zira oyun geliştiricilerinin sadece PC platformuna özgü bir atılım için para ve zaman harcamasını beklemek oldukça riskli bir hamle. Geçmişte benzer atılımlardan dilleri oldukça yanan geliştirciler, FreeSync 2 trenine katılmak için acele etmeyecektir.

    Monitör üreticilerinin işbirliğini kazanmak ise daha kolay. AMD’nin ilk FreeSync atılımının başarılı olmasının sebeplerinden biri oldukça kolay uyarlanabilir olmasıydı. AMD FreeSync 2 ile birlikte benzer bir geçiş yöntemi sunmayı planlıyor. Gelen ilk bilgilere göre görüntü kontrolcülerinde ciddi bir değişikliğe gidilmeyecek. Onun yerine kontrolcülere ton eşleme bypass modu eklemek ve modlar arasında geçişe izin vermek FreeSync 2 teknolojisi için yeterli olacak.

    Yenileme Hızında Yeni Standartlar

    ^ASUS MG278Q İNCELEMESİ^>>AMD Freesync KULLANICILARI KLÜBÜ<<


    FreeSync’in açık yapısı, pek çok çeşitte ve fiyat aralığında monitörün bu teknolojiyi desteklemesini sağladı. Ancak benzer bir çeşitlilik FreeSync özelliklerinin kullanım alanına da yansıdı. Örneğin piyasada bulunan ucuz FreeSync monitörler sadece 30Hz ve 60Hz aralığında değişen yenileme hızı sunuyor. Her ne kadar bu aralık çoğu kullanıcı için faydalı olsa da, bu denli dar bir yenileme hızı aralığı, monitörlerin minimum yenileme hızı altında istenilen performansı verememesine yol açmıştı. Ayrıca bu monitörler FreeSync’in Low Framerate Compensation (LFC) özelliğini de desteklemiyor zira LFC desteği için monitörün en yüksek yenileme hızının, en düşük yenileme hızından 2.5 kat fazla olması gerekiyor.

    Bu nedenle AMD, FreeSync 2’nin standartlarını daha sıkı tutmaya karar verdi. Artık bütün FreeSync 2 monitörler ayrıca LFC desteklemek zorunda. Bu da monitör üreticilerini daha geniş aralıkta yenileme hızları sunmaya zorlayacaktır. Ayrıca AMD benzer bir zorunluluğu düşük gecikmeli HDR desteği için de uygulamayı planlıyor.

    Donanım Uyumluluğu
    AMD’nin teknoloji pazarına yaklaşma şekli FreeSync 2’yi, orijinalinden ayıran en önemli fark olacak. Bu teknoloji ile birlikte pek çok yeni özelliğin sunulacak olması, AMD için daha geniş çaplı bir lisanslama süreci demek. Bu da doğal olarak masrafların artmasına ve beraberinde şirketin hedef olarak üst seviye monitörlere yönelmesine sebep olacaktır.

    Söz konusu ekran kartları olduğunda ise AMD, şirket olarak övündüğü esneklik politikasına devam edecek. FreeSync destekleyen GCN 1.1 ve üzeri ekran kartları aynı zamanda HDR ve dinamik yenileme hızı desteğine sahip. Bu kartlar FreeSync 2’nin sunduğu özelliklerden yararlanmaya devam edecek.

    AMD, FreeSync 2 sürecine geçtiğimiz aylarda resmen başladı. Bu süreç yıl içerisinde gelişmeye devam edecek ve gerek AMD cephesi gerekse monitör üreticileri olsun, bu yeni teknolojiyi yıl içerisinde kullanıcılara sunmayı planlıyor.

    Alıntırdır.

    Benim ekliyceğim anlıycağınız daha geniş freesync aralığı sunuyor yeni çıkan freesync2 destekli monitörler ayrica hdr desteği ve HDMİ 2.0 desteğide mevcut

    ^ASUS MG278Q İNCELEMESİ^>>AMD Freesync KULLANICILARI KLÜBÜ<<





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 13 Aralık 2018; 13:14:46 >






  • 21:9 ultrawide ve 16:9 fullhd farki özellikle online oyunlarda çok işinize yarar 21:9 ve şimdiki çikan oyunların hepsinde 21:9 desteği mevcut!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 15 Aralık 2018; 17:58:37 >
  • Konudaki ürünün detaylı incelemesi

    https://nl.hardware.info/product/316430/asus-mg278q/testresultaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 22 Ocak 2019; 18:17:16 >
  • Merhaba,

    Nu monitördeki G-SYNC uyumlu nedemek?. 2 özellik nasıl 1 monitörde var?

    ASUS MG278Q Gaming Monitör - 27" 2K WQHD (2560 x 1440), 1ms, G-SYNC Uyumlu, 144Hz'e Kadar, FreeSync
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Hopeless

    Merhaba,

    Nu monitördeki G-SYNC uyumlu nedemek?. 2 özellik nasıl 1 monitörde var?

    ASUS MG278Q Gaming Monitör - 27" 2K WQHD (2560 x 1440), 1ms, G-SYNC Uyumlu, 144Hz'e Kadar, FreeSync
    G-SYNC NVİDİA kart için Uyumlu, FreeSync AMD kart için uyumlu hangi kart varsa onun özelliğini kullanırsın
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani,

    İçinde G-sync modülü var mı?

    İlk defa 2 özellik bir arada duyuyorum, varsa fiyatı bu kadar uygunken herkesin bunu tercih etmesi lazım. Bunun gibi başka monitör varmı çift destekleyen
  • Mr. Hopeless kullanıcısına yanıt
    ürün bilgisinde var diyor ama vatanın ürün bilgisine de pek güven olmaz o yüzden o modeli asus sitesinde incele doğruysa yazar zaten EKLEME: asus sitesinde de var linkhttps://www.asus.com/tr/Monitors/MG278Q/

    ^ASUS MG278Q İNCELEMESİ^>>AMD Freesync KULLANICILARI KLÜBÜ<<



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 28 Ocak 2019; 15:9:57 >




  • Mr. Hopeless kullanıcısına yanıt
    Önceden sadece freesync idi lakin amd ve nvidia anlaştilar ve bunu birleştirdiler freesyncler ve gsyncler bu yıldan itibaren her 2 özelliğide kullanabilecekmiş!
    https://www.teknotechnic.com/mujde-artik-freesync-monitorler-de-g-sync-destekleyecek/

    NVIDIA grafik kartı almak isteyen veyahut zaten sahip olan fakat G-Sync monitörlerin fiyatları çok yüksek olduğu için satın alamayan kullanıcılar için bir müjdemiz var. NVIDIA, bundan sonra AMD FreeSync destekli monitörlerde de Adaptive Sync özelliğinin kullanılmasına izin veriyor.

    Yüzlerce monitör üzerinde Adaptive Sync testi gerçekleştiren NVIDIA, bu testlerin sonucunda 12 FreeSync destekli monitörün NVIDIA Sync teknolojisiyle de tamamen uyumlu çalışabileceğini duyurdu. Bu 12 monitör şu şekilde:

    Acer XFA240
    Acer XZ321Q
    Acer XG270HU
    Acer XV273K
    Agon AG241QG4
    AOC G2590FX
    Asus MG278Q
    Asus XG248
    Asus VG258Q
    Asus XG258
    Asus VG278Q
    BenQ Xl2740



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 28 Ocak 2019; 15:24:23 >




  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Öcenlikle cevap için teşekkürler.

    Bu güzel habermiş gerçekten.

    Yalnız adaptive sync ile g-sync aynı şey değil diye biliyorum, öyle okumuştum. Yanlışmıyım?

    Ayrıca

    Bu monitörlerin yeni serilerinde mi bu özellik aktif olacak?
    Eskiden alanlar nasıl aktif edecek?
  • FreeSync Monitörde G-Sync Açma Rehberi

  • Monitör menüsünde FreeSync'i aktifleştirmeyi nereden yapıyoruz? Yoksa sürekli aktif mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QbLaY!!!

    Monitör menüsünde FreeSync'i aktifleştirmeyi nereden yapıyoruz? Yoksa sürekli aktif mi?
    ekran kartı ayarlarından da açman gerek alt resimde ok ile gösterdiğim yerden ama benim kart desteklemediği için açma tıkı yok monitörde de vardı sanırım ama asusta hangi bölümde bilemem freesync yazar araştır menüyü

    ^ASUS MG278Q İNCELEMESİ^>>AMD Freesync KULLANICILARI KLÜBÜ<<




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    ekran kartı ayarlarından da açman gerek alt resimde ok ile gösterdiğim yerden ama benim kart desteklemediği için açma tıkı yok monitörde de vardı sanırım ama asusta hangi bölümde bilemem freesync yazar araştır menüyü



    Alıntıları Göster
    Nvidea’dan açmıştım zaten, sorun monitôr idi. Lakin bizim monitör menusunde bunu acip kapama secenegi yok. Redditte öğrendiğim nvidea dan gsynci açtığımızda otomatik olarak monitörün gysnc özelliği aktif oluyor.

    Konuda çok fazla asus 278q kullanıcısi var ve technopat videosunu izleyip, monitörden freesync ozelligini acmaya çalışıp bulamayacak arkadaşlar olacaktır. Bu bilgi yardımcı olur onlara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • QbLaY!!! kullanıcısına yanıt
    Bende Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ var onda menüden açtım diye hatırlıyorum ama bir de amd yazılımından gösterdiğim yeri açmıştım bence asusda da varsa zor bir yerde değildir menüde yada bazı monitörlerde gerek yokmuş ekran kartı ayarlarından freesync açman yetiyormuş belki konudaki asusda öyledir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Şubat 2019; 14:38:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Hopeless

    Öcenlikle cevap için teşekkürler.

    Bu güzel habermiş gerçekten.

    Yalnız adaptive sync ile g-sync aynı şey değil diye biliyorum, öyle okumuştum. Yanlışmıyım?

    Ayrıca

    Bu monitörlerin yeni serilerinde mi bu özellik aktif olacak?
    Eskiden alanlar nasıl aktif edecek?
    Eski yeni monitor farketmiyor freesync monitorlerin cogunda oluyor!
    Anliycaginiz nvidia yine kazik atmis millette modul gerekli diye!
    Amd bu kazigi ortaya cikardi ve ucretsiz sundu amd kullananlara amd candir daha napsin adamlar!
    Amd olmasa suan nvidia gtx480leri 2bin dolardan satiyir olurdu millete intel tarafindada durum ayni!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler monitördeki ufak tukuruk izlerini nasıl silerim galiba bu ara öksürüyorum ondan oldu siyah ekranda cok rahatsız edici görünüyor.

    gözlük beziyle sildim olmadı nemlendirdim olmadı başka yolu var mı
  • Furki monitor silmek için özel solüsyonlar var.Ben bir tane almıştım kaç sene önce.Beziyle beraber satılıyor.Daha hala kullanırım.Hepsiburada da ya da bilgisayarcılarda vardır büyük ihtimal.Ben de bu ara öksürüyorum çok ama ağzımı kapatıorum öksürürken ekran kirlenmesin diye.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.