Şimdi Ara

Asus M5A99X Evo Kullanıcı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir Kullanıcı, 2 Masaüstü Kullanıcı
165
Cevap
5
Favori
14.630
Tıklama
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> Asus M5A99X Evo Kullanıcı İncelemesi
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
  • Yarbay
    3794 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: *Furious*

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gerginix

    quote:

    Orijinalden alıntı: *Furious*

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gerginix

    Bugün bu anakartı ben de satın aldım. 990XA'yı iade ettim. Şimdilik çok memnunum ama az sonra SSD SATA3 performansına ek olarak, siyah RAID portlarını kullanacağım için çok sabırsızım.

    Umarım sorun yaşamazsın, Gigabyte ile başına gelmeyen kalmadı

    Gigabyte'ın AMD ile bir uyumsuzluğu var sanırım. Uzun süredir var galiba bu olay yeni değil yani.

    Aslında Gigabyte'ın AMD ile davul zurna eşliğinde tüm dünyayı çatlatacak biçimde barıştığı noktada sistem toplamıştım yani 2 yıl önce 790FXTA - UD5 almıştım. Çok da memnundum SATA3 MARVELL olayına kadar. Kartı terketmek zorunda kaldığım için hala içim buruktur. Teşekkürler iyi temenniler için

    Güzel karta denk gelmişsin.

    Epox ile Abit olacaktı ki varya ne güzel Kartlar yaparlardı AMD için

    99 yılında İki adet P3 800 MHZ CPU takılabilen ABIT anakart gördüğümde annem demiştim. ruhu şadolsun ABIT'in.
    |
    |
    _____________________________
    Her sabah, bir önceki gün olduğu gibi insan olarak uyanmak, "Oh hayır, yine mi" gerginliğini beraberinde getiriyor.




  • Yüzbaşı
    983 Mesaj
    Arkadaşlar, anakartlarınız hayırlı olsun ama bir şey demem gerekiyor. Kullandığınız siyah renkli sata port'u AMD yongasının portları değil. AMD çipset konusunda gerçekten çok başarılı olduğu için tavsiyem beyaz portları kullanmanız. Siyahlar sata2 mi 3 mü bilmiyorum ama beyazlar kesinlikle sata3.

    Bu arada EPOX'u pek hatırlayamadım ama ABit bence çok kaliteli, ileriye dönük, teknolojik yenilik getiren anakartlar üretiyordu. Bence de bugün piyasada olmaması ciddi bir eksikliktir. Yanlış hatırlamıyorsam Sata sistemini kartları üzerinde kullanan ilk şirketti.
    |
    |
    _____________________________
    XFX 480 GTR @1425 | Asus Sabertooth 990fx incelemesi ve testler (eski) | Asus m3a32-mvp-wifi ve phenom 9600 ile geçekleştirdiğim Oc denemelerim testler (eski)

    Kullandığım sistem: Case: Thermaltake Suppressor F51 (E-ATX Mid-Tower), PSU: Super Flower 850W Platinum Black, Motherboard: Asus Sabertooth 990Fx r.1 (Bios 1604), CPU: AMD Fx 8370, Cooler: Arctic Liguid Freezer 240mm, RAM: Kingston HyperX T1 Series 8GB (2 x 4GB), GPU: XFX RX 480 GTR 8GB GDDR5, SSD: SAMSUNG 850 PRO 256GB, HDD1: Seagate ST3500418AS 500GB, HDD2: Seagate ST3500630AS 500GB, Ext. HDD: Seagate Central 3TB, Sound Card: Creative X-Fi Platinum Fatal1ty Pro, Monitor: Samsung, Home Cinema: Logitech Z5500
  • Yarbay
    3794 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: zargana_11

    Arkadaşlar, anakartlarınız hayırlı olsun ama bir şey demem gerekiyor. Kullandığınız siyah renkli sata port'u AMD yongasının portları değil. AMD çipset konusunda gerçekten çok başarılı olduğu için tavsiyem beyaz portları kullanmanız. Siyahlar sata2 mi 3 mü bilmiyorum ama beyazlar kesinlikle sata3.

    Bu arada EPOX'u pek hatırlayamadım ama ABit bence çok kaliteli, ileriye dönük, teknolojik yenilik getiren anakartlar üretiyordu. Bence de bugün piyasada olmaması ciddi bir eksikliktir. Yanlış hatırlamıyorsam Sata sistemini kartları üzerinde kullanan ilk şirketti.

    Siyah portlar SATA 2 fakat yukarıda bahsettiğim basit RAID kurulumunu henüz keşfedemedim.
    |
    |
    _____________________________
    Her sabah, bir önceki gün olduğu gibi insan olarak uyanmak, "Oh hayır, yine mi" gerginliğini beraberinde getiriyor.
  • Yüzbaşı
    326 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: *Furious*

    quote:

    Orijinalden alıntı: SupperMert

    Yok kasayı biliyorumda uzay montajını gördüğüm için söyledim. Yoksa verdiğin değerler gayet başarılı zaten.

    CORSAIR H50'den memnun musunuz ?

    Değerler nedir acaba boşta ve yük altında?

    hemde çok. Açıkçası ben yer ve görüntü açısından tercih ediyordum derece olarak aynı kalması bile yeterli olacaktı.Ancak derce olarakta düşük değerler aldım.
    İşlemci defaulttayken Boşta 26 yükte 57 derce gördü maksimum
    3,8Ghz boşta 31 yükte 66 derce
    4,0Ghz boşta 33-44 yükte 69-70 derece arasında.
    |
    |
    _____________________________
    FX X8 8350 - Corsair H50 - Asus M5A99X EVo - 4*2 Gb. Corsair 1600mhz. - Powercolor R9 280x CF - Corsair Force 3 SSD 120 GB - Seagate 1TB - Western Digital C.Green 1TB - Maxtor 500GB Ext. - Western Digital 320GB Ext. 2.5" - LG 32LA620S - Silvestone Raven RV03 - Sapphire Pure 625w - Logitech X530 - Logitech Mx 3200 - Logitech G9x - Logitech Mx Air - Logitech Rumble Pad 2 Wireless
  • Yarbay
    3794 Mesaj
    Siyah SATA2 portlaın kendine özgü - basit RAID kurulumu diye birşey hatta normal RAID bile yapamadım. Satış temsilcisini kartı aldığım zaman giderayak kurduğu siyah portlar vs... açıklaması ya gerçeği yansıtmıyormuş veya ben anlayamadım ve çözemedim kendisinin günahını aldıysam da affola. Hatta normal RAID bile yapamadım.

    2x750 GB Seegate ikizleri 5. ve 6. sata porta takıp, 5. ve 6. SATA portlar için klasik ön yüklemeli + ön sürücülü RAID seçeneğini aktif kılmak için:

    1. YÖNTEM:
    1- ASUS driver DVD'yi DVD ROM'a takıyorum.
    2- Açılışta BIOS'a geçip CD ROM boot ediyorum.
    3- CD Boot ettikten sonra RAID sürücsü ile RAID sistem disketi oluşturmak için çıkan dos komutunu uyguluyorum
    4- Floppy disk (A SÜRÜCÜSÜ) olmadığı için Flash USB'yi A: sürücüsü olarak atayıp DVD ROM boot menüden RAID sürücüsünü USB Flasha atmaya çalışıyorum ama yemiyor, A: Floppy disk takılı değil diyor takılı olmaz çünkü floppy yok. Allah aşkına floppy sürücü mü kaldı?

    2. YÖNTEM
    1- Windows masaüstünde ASUS driver DVD'yi açıp RAID sürücüsünü USB flash içine kuruyorum
    2- Restart atıp USB Flash boot ediyorum bana diski çıkarıp tuşa basın diyor yani USB flash içindeki sürücü ile RAID kurulum açılmıyor.


    2x750 GB Seegate ikizleri 3. ve 4. sata porta takıp, (1 de SSD, 2 de DVD ROM var) 1 - 4 arası SATA portlar için UEFIBIOS'da bulunan default RAID kurulumunu açıyorum:

    3. YÖNTEM
    1- SSD''im SATA 1. portta, ANakart, 1 - 4 arasındaki portlarda BIOS'dan AHCI yerine RAID seçtiğinizde RAID menüsünü default + ek yüklemesiz + ek sürücüsüz açabiliyor.
    2- Ben de bu menüden RAID seçeneğini aktif kılıyorum, 2x70 HDD'leri 3. ve 4. portlara takıp RAID 0 atamasını başarıyla gerçekleştiriyorum, Restart atıyorum, sistem restart döngüsüne giriyor. RAID modundayken SSD'de bulunan işletim sistemine geçilemiyor.
    3- BIOS aşamasında BOOT sırasında OCZ AGILITY SSD'yi seçtiğimden emin olduğum halde tekrar kontrol edip deniyorum fakat restart döngüsünden kurtulamıyorum.
    4- Ne zaman SATA 1 - 4 arasındaki RAID seçeneğini kaldırıp tekrar AHCI seçsem sistem normal açılışını gerçekleştirebiliyor.


    Akşam deneyeceğim unsurlar:

    1- Önceki uygulamalarında dikkat etmediğim + atladığım + eksik bıraktığım unsurları gözden geçireceğim (bulursam elbet)

    2- ASUS DVD ROM içindeki RAID sürücüyü SSD'ye atıp, DVD ROM'a boş dvd takarak ssd üzerinde RAID boot cd oluşturmayı deneyeceğim

    3- SSD'yi SATA 5. Port'a - DVD ROM'u SATA 6. Port'a takıp, 2 x750 GB ikizleri 1. ve 2. SATA Port'lara takıp 1. ve 4. portlar arasındaki HDD'ler için default + ön yüklemesiz + ön sürücüsüz RAID kurulumunu deneyeceğim fakat sistem diski SATA 1 de olsun genel tavsiyesinin dışına çıkmış olacağım.

    SONUÇ: Kesinlikle bir yerlerde yanlışlık yapıyorum - atladığım birşeyler muhakkak var akşam eve geçince tekrar deneyeceğim, o vakte kadar önerilerinizi lütfen esirgmeyin:

    Saygılarımla...

    EDİT : Puntolar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 14 Aralık 2011; 12:58:05 >
    |
    |
    _____________________________
    Her sabah, bir önceki gün olduğu gibi insan olarak uyanmak, "Oh hayır, yine mi" gerginliğini beraberinde getiriyor.




  • Binbaşı
    1077 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Gerginix

    Siyah SATA2 portlaın kendine özgü - basit RAID kurulumu diye birşey hatta normal RAID bile yapamadım. Satış temsilcisini kartı aldığım zaman giderayak kurduğu siyah portlar vs... açıklaması ya gerçeği yansıtmıyormuş veya ben anlayamadım ve çözemedim kendisinin günahını aldıysam da affola. Hatta normal RAID bile yapamadım.

    2x750 GB Seegate ikizleri 5. ve 6. sata porta takıp, 5. ve 6. SATA portlar için klasik ön yüklemeli + ön sürücülü RAID seçeneğini aktif kılmak için:

    1. YÖNTEM:
    1- ASUS driver DVD'yi DVD ROM'a takıyorum.
    2- Açılışta BIOS'a geçip CD ROM boot ediyorum.
    3- CD Boot ettikten sonra RAID sürücsü ile RAID sistem disketi oluşturmak için çıkan dos komutunu uyguluyorum
    4- Floppy disk (A SÜRÜCÜSÜ) olmadığı için Flash USB'yi A: sürücüsü olarak atayıp DVD ROM boot menüden RAID sürücüsünü USB Flasha atmaya çalışıyorum ama yemiyor, A: Floppy disk takılı değil diyor takılı olmaz çünkü floppy yok. Allah aşkına floppy sürücü mü kaldı?

    2. YÖNTEM
    1- Windows masaüstünde ASUS driver DVD'yi açıp RAID sürücüsünü USB flash içine kuruyorum
    2- Restart atıp USB Flash boot ediyorum bana diski çıkarıp tuşa basın diyor yani USB flash içindeki sürücü ile RAID kurulum açılmıyor.


    2x750 GB Seegate ikizleri 3. ve 4. sata porta takıp, (1 de SSD, 2 de DVD ROM var) 1 - 4 arası SATA portlar için UEFIBIOS'da bulunan default RAID kurulumunu açıyorum:

    3. YÖNTEM
    1- SSD''im SATA 1. portta, ANakart, 1 - 4 arasındaki portlarda BIOS'dan AHCI yerine RAID seçtiğinizde RAID menüsünü default + ek yüklemesiz + ek sürücüsüz açabiliyor.
    2- Ben de bu menüden RAID seçeneğini aktif kılıyorum, 2x70 HDD'leri 3. ve 4. portlara takıp RAID 0 atamasını başarıyla gerçekleştiriyorum, Restart atıyorum, sistem restart döngüsüne giriyor. RAID modundayken SSD'de bulunan işletim sistemine geçilemiyor.
    3- BIOS aşamasında BOOT sırasında OCZ AGILITY SSD'yi seçtiğimden emin olduğum halde tekrar kontrol edip deniyorum fakat restart döngüsünden kurtulamıyorum.
    4- Ne zaman SATA 1 - 4 arasındaki RAID seçeneğini kaldırıp tekrar AHCI seçsem sistem normal açılışını gerçekleştirebiliyor.


    Akşam deneyeceğim unsurlar:

    1- Önceki uygulamalarında dikkat etmediğim + atladığım + eksik bıraktığım unsurları gözden geçireceğim (bulursam elbet)

    2- ASUS DVD ROM içindeki RAID sürücüyü SSD'ye atıp, DVD ROM'a boş dvd takarak ssd üzerinde RAID boot cd oluşturmayı deneyeceğim

    3- SSD'yi SATA 5. Port'a - DVD ROM'u SATA 6. Port'a takıp, 2 x750 GB ikizleri 1. ve 2. SATA Port'lara takıp 1. ve 4. portlar arasındaki HDD'ler için default + ön yüklemesiz + ön sürücüsüz RAID kurulumunu deneyeceğim fakat sistem diski SATA 1 de olsun genel tavsiyesinin dışına çıkmış olacağım.

    SONUÇ: Kesinlikle bir yerlerde yanlışlık yapıyorum - atladığım birşeyler muhakkak var akşam eve geçince tekrar deneyeceğim, o vakte kadar önerilerinizi lütfen esirgmeyin:

    Saygılarımla...

    EDİT : Puntolar

    hocam biosun icinde sata configrasyon yeri var muhtemelen orada ahci olarak ayarlı, onları raid yapmanız gerekebilir.biosta bir yerlerde ama nerde bilmiyorum tam olarak. ama sata1-2 ahci
    sata3-4 ahci, sata5-6 ahci yazıyor, değiştir dediğinizde raid olarak yapabiliyorsunuz bir deneyin
    |
    |
    _____________________________
    MSI X470 Gaming Plus - AMD Ryzen 3600 - Msi 1660 Ti Gaming X - Samsung 970 Evo Nvme 500GB - Kingston Hyperx Predator DDR4 3000mhz CL15 - Zalman H1 - Razer BlackWidow Ultimate - Razer Deathadder Elite - Viewsonic XG2401 - Logitech G933




  • Yarbay
    3794 Mesaj
    BIOS'u, tüm ayarların yerini ve görevlerini ezberledim. Söylediğiniz ayarları zaten yaptım SSD 1. portta iken RAID moduna geçtiğimde sistem sürekli restart atıyor. Bir şekilde çözüp anakartın tüm özelliklerini keşfedip ayrıntılı bir başlık açmayı düşünüyorum fakat önce güç biriktirmem lazım.
    _____________________________
    Her sabah, bir önceki gün olduğu gibi insan olarak uyanmak, "Oh hayır, yine mi" gerginliğini beraberinde getiriyor.
  • Binbaşı
    1077 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Gerginix

    BIOS'u, tüm ayarların yerini ve görevlerini ezberledim. Söylediğiniz ayarları zaten yaptım SSD 1. portta iken RAID moduna geçtiğimde sistem sürekli restart atıyor. Bir şekilde çözüp anakartın tüm özelliklerini keşfedip ayrıntılı bir başlık açmayı düşünüyorum fakat önce güç biriktirmem lazım.

    vala hocam raidle hic alakam olmadı simdiye kadar bekliyorum ben de ayrıntılı incelemenizi
    |
    |
    _____________________________
    MSI X470 Gaming Plus - AMD Ryzen 3600 - Msi 1660 Ti Gaming X - Samsung 970 Evo Nvme 500GB - Kingston Hyperx Predator DDR4 3000mhz CL15 - Zalman H1 - Razer BlackWidow Ultimate - Razer Deathadder Elite - Viewsonic XG2401 - Logitech G933
  • Yüzbaşı
    983 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Gerginix

    BIOS'u, tüm ayarların yerini ve görevlerini ezberledim. Söylediğiniz ayarları zaten yaptım SSD 1. portta iken RAID moduna geçtiğimde sistem sürekli restart atıyor. Bir şekilde çözüp anakartın tüm özelliklerini keşfedip ayrıntılı bir başlık açmayı düşünüyorum fakat önce güç biriktirmem lazım.

    Sistemi Ssd'den kullanacağına göre neden şu şekilde denemiyorsun:

    Sata1-4: Ssd + dvd (Ahci)
    Sata5-6: İkizler. (Raid)

    Ha birde açılış diskini seçmen gerekiyor boot menu'den, döngü belki o nedenle oluyor. Ayrıca bios güncellemesi var mı yok mu diye bir göz at.
    _____________________________
    XFX 480 GTR @1425 | Asus Sabertooth 990fx incelemesi ve testler (eski) | Asus m3a32-mvp-wifi ve phenom 9600 ile geçekleştirdiğim Oc denemelerim testler (eski)

    Kullandığım sistem: Case: Thermaltake Suppressor F51 (E-ATX Mid-Tower), PSU: Super Flower 850W Platinum Black, Motherboard: Asus Sabertooth 990Fx r.1 (Bios 1604), CPU: AMD Fx 8370, Cooler: Arctic Liguid Freezer 240mm, RAM: Kingston HyperX T1 Series 8GB (2 x 4GB), GPU: XFX RX 480 GTR 8GB GDDR5, SSD: SAMSUNG 850 PRO 256GB, HDD1: Seagate ST3500418AS 500GB, HDD2: Seagate ST3500630AS 500GB, Ext. HDD: Seagate Central 3TB, Sound Card: Creative X-Fi Platinum Fatal1ty Pro, Monitor: Samsung, Home Cinema: Logitech Z5500
  • Yarbay
    3794 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: zargana_11

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gerginix

    BIOS'u, tüm ayarların yerini ve görevlerini ezberledim. Söylediğiniz ayarları zaten yaptım SSD 1. portta iken RAID moduna geçtiğimde sistem sürekli restart atıyor. Bir şekilde çözüp anakartın tüm özelliklerini keşfedip ayrıntılı bir başlık açmayı düşünüyorum fakat önce güç biriktirmem lazım.

    Sistemi Ssd'den kullanacağına göre neden şu şekilde denemiyorsun:

    Sata1-4: Ssd + dvd (Ahci)
    Sata5-6: İkizler. (Raid)

    Ha birde açılış diskini seçmen gerekiyor boot menu'den, döngü belki o nedenle oluyor. Ayrıca bios güncellemesi var mı yok mu diye bir göz at.


    Zaten denemediğim kombinasyon kalmadı. İlk olarak yaptığım şey de buydu, yani ikizler 5 ve 6 da SSD ve DVD 1 - 4 arasında... BIOS 901... Yani son versiyon... Açılış diskini seçiyorum zaten, flashdaki RAID sürücüsünü başa çekiyorum ve restart döngüsü oluşuyor. Bu geceyi bu işe ayırdım bakalım başaracak mıyım. Kesin atladığım birşeyler vardır.
    |
    |
    _____________________________
    Her sabah, bir önceki gün olduğu gibi insan olarak uyanmak, "Oh hayır, yine mi" gerginliğini beraberinde getiriyor.




  • Teğmen
    181 Mesaj
    Arkadaşlar benim 2 sorum var bu ankartla ilgili.
    1.si usb belleklerim var toshiba u3 biri 2gb biri 4gb ama bu usb ler taktığımda çalışmıyor bunu nasıl çözebilirim?
    2.si corsair vengance 4gb 1600 mhz ram aldım ramler autoda 1333 olarak görüyor manuel seçtiğimde 1532 görüyor bunun nedeni nedir anlayamadım
    yardımcı olabilirmisiniz?
    _____________________________
    ÜLKÜMÜZ GÖKLERDEKİ SANCAK ALLAH ÖNÜNDE EĞİLİRİZ ANCAK

    ______________________________________________
    Asus M5a99x evo-Amd Fx 6100-S1284f-Xilence xp1000 1000w-Corsair vengance 4Gb*2 1600-Sapphire hd6870-
  • Binbaşı
    1077 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: hayabusa1907

    Arkadaşlar benim 2 sorum var bu ankartla ilgili.
    1.si usb belleklerim var toshiba u3 biri 2gb biri 4gb ama bu usb ler taktığımda çalışmıyor bunu nasıl çözebilirim?
    2.si corsair vengance 4gb 1600 mhz ram aldım ramler autoda 1333 olarak görüyor manuel seçtiğimde 1532 görüyor bunun nedeni nedir anlayamadım
    yardımcı olabilirmisiniz?

    1. soruna bişey diyemeyecem ilk defa duydum bu sorunu.

    2. sorun icin ise sistem kendini overclock etmiş olabilir.cpu-z den işlemci hızınızı bir kontrol ediniz
    |
    |
    _____________________________
    MSI X470 Gaming Plus - AMD Ryzen 3600 - Msi 1660 Ti Gaming X - Samsung 970 Evo Nvme 500GB - Kingston Hyperx Predator DDR4 3000mhz CL15 - Zalman H1 - Razer BlackWidow Ultimate - Razer Deathadder Elite - Viewsonic XG2401 - Logitech G933
  • Yarbay
    3794 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: hayabusa1907

    Arkadaşlar benim 2 sorum var bu ankartla ilgili.
    1.si usb belleklerim var toshiba u3 biri 2gb biri 4gb ama bu usb ler taktığımda çalışmıyor bunu nasıl çözebilirim?
    2.si corsair vengance 4gb 1600 mhz ram aldım ramler autoda 1333 olarak görüyor manuel seçtiğimde 1532 görüyor bunun nedeni nedir anlayamadım
    yardımcı olabilirmisiniz?

    1- flash bellekleri kasanın ön panelinden mi yoksa arka panelden mi takıyorsunuz? Ön panelden ise kasanın USB kabloları anakarta bağlanmamış olabilir.

    @FRAGILE
    2. sorun icin ise sistem kendini overclock etmiş olabilir.cpu-z den işlemci hızınızı bir kontrol ediniz
    |
    |
    _____________________________
    Her sabah, bir önceki gün olduğu gibi insan olarak uyanmak, "Oh hayır, yine mi" gerginliğini beraberinde getiriyor.
  • Yarbay
    2958 Mesaj
    Güzel Anakart Hayırlı Olsun
    |
    |
    _____________________________


    Intel Xeon E5 2660 2.2 GHz 20MB Cache 8 core/16 Thread - Huanan X79 Deluxe - Samsung 4x4 GB Quad 1600 MHz ECC REG Bellek - Gigabyte GTX 970 G1 Gaming 4 GB - Adata XPG Gammix S11 Pro 256 GB NVMe SSD - 2x WD Blue 1 TB 128 MB Cache 2.5" 5400 Rpm HDD (RAID 0 Mode) - Aerocool AERO-300 Kasa - High Power Element Smart 650W Moduler Power Supply - Samsung 23.5" Curved CF390 Monitör
  • Teğmen
    181 Mesaj
    Usb ne önde nede arkada çalışıyor.Birde bu ram neden 1333 olarak görünüyor?
    Bu auto overclock sizde yapmıyormu?bios sürümü nedir?
    _____________________________
    ÜLKÜMÜZ GÖKLERDEKİ SANCAK ALLAH ÖNÜNDE EĞİLİRİZ ANCAK

    ______________________________________________
    Asus M5a99x evo-Amd Fx 6100-S1284f-Xilence xp1000 1000w-Corsair vengance 4Gb*2 1600-Sapphire hd6870-
  • Binbaşı
    1077 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: hayabusa1907

    Usb ne önde nede arkada çalışıyor.Birde bu ram neden 1333 olarak görünüyor?
    Bu auto overclock sizde yapmıyormu?bios sürümü nedir?

    hocam bir cok secenek olabilir simdi nasıl desem, hızınızı bir kontrol edin ondan sonra bir bakalım
    |
    |
    _____________________________
    MSI X470 Gaming Plus - AMD Ryzen 3600 - Msi 1660 Ti Gaming X - Samsung 970 Evo Nvme 500GB - Kingston Hyperx Predator DDR4 3000mhz CL15 - Zalman H1 - Razer BlackWidow Ultimate - Razer Deathadder Elite - Viewsonic XG2401 - Logitech G933
  • Teğmen
    181 Mesaj
    İşlemci 3.8 de çalışıyor normalde ben ramler 1600 görünsün diye 230 dan 240 a aldım şimdi işlemci 4.1 de çalışıyor ram 1599
    _____________________________
    ÜLKÜMÜZ GÖKLERDEKİ SANCAK ALLAH ÖNÜNDE EĞİLİRİZ ANCAK

    ______________________________________________
    Asus M5a99x evo-Amd Fx 6100-S1284f-Xilence xp1000 1000w-Corsair vengance 4Gb*2 1600-Sapphire hd6870-
  • Yarbay
    3794 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: hayabusa1907

    İşlemci 3.8 de çalışıyor normalde ben ramler 1600 görünsün diye 230 dan 240 a aldım şimdi işlemci 4.1 de çalışıyor ram 1599

    Bu durumda USB için anakartın sürücülerini gözden geçirin derim. O da olmadı kasayı, anakartı aldığınız yere götürün.
    |
    |
    _____________________________
    Her sabah, bir önceki gün olduğu gibi insan olarak uyanmak, "Oh hayır, yine mi" gerginliğini beraberinde getiriyor.
  • Binbaşı
    1077 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: hayabusa1907

    İşlemci 3.8 de çalışıyor normalde ben ramler 1600 görünsün diye 230 dan 240 a aldım şimdi işlemci 4.1 de çalışıyor ram 1599

    http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A99X_EVO/#download

    buradan güncel sürücülerini indirin hocam kurun sorununuz cözülecektir sanıyorum
    |
    |
    _____________________________
    MSI X470 Gaming Plus - AMD Ryzen 3600 - Msi 1660 Ti Gaming X - Samsung 970 Evo Nvme 500GB - Kingston Hyperx Predator DDR4 3000mhz CL15 - Zalman H1 - Razer BlackWidow Ultimate - Razer Deathadder Elite - Viewsonic XG2401 - Logitech G933
  • Teğmen
    181 Mesaj
    Yok driver felan hikaye hepsi güncel.
    Şimdi benim demek istediğim sizin işlemciler siz dokunmadan ayarlarına default hızlardamı çalışıyor auto overclock yapmıyormu?
    Usb bellekleriniz sorunsuz çalışıyormu?
    Ram'inizi taktığınızda otomatik 1600 mhz i görüyormu?
    Bunlara bi yanıt verirseniz ona göre söküp kartı iade edeceğim.
    Şimdiden verdiğiniz ve vereceğiniz cevaplara teşekkürler.
    _____________________________
    ÜLKÜMÜZ GÖKLERDEKİ SANCAK ALLAH ÖNÜNDE EĞİLİRİZ ANCAK

    ______________________________________________
    Asus M5a99x evo-Amd Fx 6100-S1284f-Xilence xp1000 1000w-Corsair vengance 4Gb*2 1600-Sapphire hd6870-
HızlıCevap
Sayfaya Git:
Sayfa:
Reklamlar
Canlı Tv izle
Bey Azura
SEO
SEO
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR4
0,641
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.