Şimdi Ara

Asus M2A-VM Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Başlıktaki anakartı imzadaki sistemle kullanıyorum. Sorunum bazen bilgisayarımın açılmaması. Fanlar çalışıyor kasadan güç ışığı yanıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Yeni HDD aldıktan sonra yapmaya başladı bunu ama HDD sorunsuz çalışıyor.

Bu sorunu her zaman yapmıyor. Çok nadir yapıyor. BIOS güncellemek istiyorum ama şöyle bir şeyi merak ettim. BIOS güncellemesi için son çıkan güncellemeyi yaparsam öncekileri de içerir mi yoksa onları da tek tek yükleyip adım adım mı yapmam gerek?

Sanırım benim sorun 1901 numaralı güncellemede var. Ama S3 mode nedir bilmiyorum. BIOS altında anakartın hiçbir ayarını değiştirmedim. Bu konuda bilgisi olan varsa çok rica ederim yardım etsin...

Teşekkürler

• 1901 üstünü yükleme gerk yk ve sorun var gibi gelio hiçbir şekilde oc olmuyor
    sorununa gelince kasanın buzzer yada hoparlörü varmı uyarı olarak ne verio acaba yani belki ram ekran k sornu olablr
    S3 mode uyku modudur bilgisayar kapanmış gibi olr ama power a basılınca kaldığı yerden devam eder sık kullndığm bi şey
  • Ya ben Sapphire 690 alacaktım adamların ellerinde Sapphire yokmuş ama şansa benim emektar varmış İlk zamanlar IDE sabit disk ve tümleşik ekran kartımla iyi gitti de ben SATA'ya geçince garipleşti. Aslında bir sıkıntım yoktu da bugün biraz fazla tekrarladı bu durumu.

Beni yanıltan SATA seçeneklerinde de S3 var. Bu nedenle mi diye düşündüm. Neyse ben hiç BIOS olayına girmeyeyim. Geçenlerde 1801 yükledim sanırım kalsın öyle.

Disket okuyucum yok. Flash bellek var da anakartım sıcak bakmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 15 Eylül 2008; 23:57:23 >
  • Son sürümleri var indirdim onları Ama yüklemedim daha. Normalde düzeltilen şeyleri belirtiyorlar ama bunlarda benim işime yarar bir düzeltme yok. Gerçi anakartım coştu sayılır. Güncel Phenomları destekliyor felan...

Aslında sorun kısa ve öz olarak şu;
    Açma düğmesine basıyorum. Fanlar çalışmaya başlıyor. Yeşil gül ışığı yanıyor. O sırada kasa hoparlöründen gelmesi gereken o naçizane ses gelmiyor. Hiçbir HDD aktivitesi olmuyor (kırmızı ışık sürekli kapalı) Daha sonra reset düğmesiyle yeniden başlatıyorum başlıyor...

Yeni aldığım sabit diskin ilk günlerinde Windows kurulumu için önyükleme dahi yapamıyordum. Sabit disk mi sorunludur diye tereddüt ettim ama onda sorun olsa daha sonra çalışmazdı. Şimdilerde gayet güzel çalışıyor sabit disk.

Sabit diski tanımama durumu var mıdır diye düşündüm (eskiden kalma alışkanlık; eski anakartıma 80GB gösterene kadar çok uğraşmıştım. Gerçi sonra öğrendim ama). Ama tanımayacak olsa hiç tanımazdı ya da boyutu hiç görmezdi... Anlamadım gitti. Garip bir durum...

• Asus uyarmış aslında. O yüzden yüklemeden bir sorayım dedim

Anakartınızda problem yoksa BIOS update etmeyin demişer... Neyse ya. İyice bezdirirse atarım tazecik BIOS kendine gelir...
  • 1901 diye bios var miydi yav 1905 degil miydi ben en son onu kullaniyordum.problem az bile yapilsa oc'den kaynaklaniyor olabilir.biosa gore cok farkediyordu oc yapmak.ben beta 1001 diye biosla kullandim uzun sure, 1600'lu bioslar felaketti.12 eylul tarihli 2101 biosu bir de bunu dene bakalim.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socketAM2/M2A-VM/2101.zip
  • quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

1901 diye bios var miydi yav 1905 degil miydi ben en son onu kullaniyordum.problem az bile yapilsa oc'den kaynaklaniyor olabilir.biosa gore cok farkediyordu oc yapmak.ben beta 1001 diye biosla kullandim uzun sure, 1600'lu bioslar felaketti.12 eylul tarihli 2101 biosu bir de bunu dene bakalim.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socketAM2/M2A-VM/2101.zip

ben bu 1901 sonrasında oc sorunu yaşıyorum sizdede varmı bu sorun. aslında pek gereği yok ama güncel olsun mobomuz dimi yani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus A8V K8T800 - SATA Disk Sorunu
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yok yok Delay süresü yok bende. Yani gayet normal başlıyor sorun çıkmayacaksa. Peki bu BIOS için teknik döküman bulabilir miyim bir yerden?

Benim anakartla aram pek iyi değil. Yani çok bilgim yok anakart hususunda. O nedenle de biraz sorun yaşıyorum. OC ile uğraşmam. Bir tek dün deneyeyim dedim sağolsun sevgili anakartım kabul etmedi. Ben de bu anakartta kesin olarak OC'dan vazgeçtim.

@45. ACP sen hangisini kullanıyorsun? Bir de sorun yaşıyor musun o versiyonla?

quote:

Yeşil gül ışığı yanıyor.

Bu arada ne yazım yanlışı yapmışım . Yeşil gül ışıkları felan

Yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim...

• quote:

Orjinalden alıntı: AndryTR

@45. ACP sen hangisini kullanıyorsun? Bir de sorun yaşıyor musun o versiyonla?

valla kullanmiyorum su anda.uzerindeki islemciyle birlikte kizaga cektim.ben de cok cektim bu anakarttan ama benim derdim kuzey koprusune sogutucu uyduramamakti.TT sprit aldim olmadi zalman aldim olmadi thermalright aldim olmadi bir iki daha.. sonra baktim fireball konya 2 diye sube acacam vazgectim uymuyor o cipe hic bir sogutucu. yani oc'den vazgectim diyorsun ama ben bir sogutabilseydim kopruyu bazi islemcileri canavar oc yapiyor o alet tabi ramini uydurabilirsen.4-5 takim ram denemisimdir bu anakartta.yani bu anakart olmasa ugrasmazdim ben oc ile bu kadar.biosa gore aletin ruh hali degisiyor ben onu soylemek icin yazdim degistir dur eski yeni elinden alan mi var, win uzerinden de programi var tamam iste.

• Dükkanı açınca geliriz artık. Şaka bir yana da sanırım yeni BIOS'u yüklemem gerek. Neyse bugün tekrar dener ona göre tekrar bir sonuç yazarım...
  • arkadaslar M2A-VM kullanıyorum bilgisayar durup dururken kitlenme yapıyor hiç bir şekilde geri gelmiyor elektriği kesip tekrar baslatıyorum bazen açılıştaki donanım listesinde takılıyor bios da gezerken takılıyor. bende hard diskten olma ihtimali uzerine hdd yi degiştirdim ama aynen devam ediyor
    acaba ısı sorunumu var diye merak ediyorum ama bios da hersey normal gozukuyor ayrıca windows uzerinden prgramlar yardımı ile ısıları kontrol ediyorum bi sorun vermiyor
    bazen 4-5 saat oyun oynuyorum banamısın demiyor bazen 2 gun acmıyorum actıgım gibi kitleniyor.
    BIOSum 1601 sanırım..
    en son cıkan bios u yuklesem sorun giderilirmi bilmiyorum..
    sistemim:
    Vista ultimate 64bit
    AMD 4200+
    M2A-VM
    2x1gb 533mhz ram
    ati 2600 pro
    320gb wd hdd
    NEC DVD
    560watt TT güç kaynagı

**Flshdisk ile guncelleme yapabilirmiyim sanırım oluyormus. ancak ben BİOS daki flash prgramı ile flashdiski göremedim
    belirli bi format istiyormu bilgilendirirseniz sevinirim

• aynı sorun bendede var ilk başta hdd den süpelendim garantiye gonderdim geldi hiç bir sorun yok dediler ne yaptiysam olmadi sonunda çizgiye gönderdim bekliyorum bakalim ben hardiski söküpde denedim ginde açmadi söyle bir dene 10 dk fanlar çalışır sekilde çalıştır sona kapat aç ozaman çalışıyor tuaf bir sorun valla arkadaşin dediği gibi biosdan olabilir her biyosu denedim gına geldi 15 biyos cikarmis sonra m3a78 aldım oda oyunlarda donuyor falla bende mi bisi var annamadim onuda paket yapip çizgiye gönderdim bekliyorum internet kafeden yaziyorum asus kaliteyi düşürdü heralde amd chipsette yeni olduğu için böle problemler cıkıyor olabilir valla 2 kartında chipsetinde yumurta deyil tavuk kanat bile kızartırsın

• Ben de bu kadar ciddi bir sorun çıkartmıyor. Hatta şu aralar normal gibi. BIOS sürümümü tam hatırlamıyorum ama 17xx olduğunu sanıyorum. Sıcaklıkları kontrol etmedim bir şey söyleyemem o konuda ama ben de HDD'den şüphe etmiştim ilk önce. Asus kaliteyi düşürmedi ama giriş seviyesi kartlarına fazla önem vermemeye başladı sanki.

Bu arada hala sorun çözülmedi ama arada sırada oluyor. Fazla sorun çıkartmıyor...
  • aynı sorun bende de oluyor 20 açılışta bir kasa çalışıyor ama ekranda görüntü yok ayriyeten klavyede işlemiyor aç kapa ile sorun hallediyorum
  • Sorun bu ama hala ortada bir sebep ve çözüm yok. Bir de Asus forumlarında yazayım ben bunu. Bilen biri çıkar belki...
  • ilginç, ben bu anakartla hiç açılma sorunu yaşamadım. Aynı anda ide ve sata harddiskler kullanıyorum.

ve bu başlıkta gördüğüm üzere anakartım bios update ile phenom destekliyormuş, çok şaşırdım. Gelecek ile ilgili bir takım planlar geldi aklıma
  • Valla bende 1 seneden beri neler çekiyorum bu karttan bi bilseniz.. en son camdan aşşağı komple kasayı atmak üzereydim.. iki tane ses çıkışı var.. bi board un. .bi ekran kartının ikiside aynı.. birini bilgisayardan ses alırken diğerini filmleri tv ye aktarırken ses almak için kullanıyorum.. ikisi çakışıyor kuramıyorum bi formatta kuruyorsam aynı adımlarla diğer formatta kuramıyorum.. açılırken görüntü gelmemesi bende de oluyor.. windows kurarken hdd ye dosyalar kopyalanmıyor ( bazen .. resetleniyor.. oyun oynarken oyundan atıp catalayst hatası veriyor..3-5 tanede acaip acaip hata mesajları var onları anlamıyorum.. 1 ayda 30 kere windows kurduğumu biliyorum.. garanti ye götürsem adamlara ne diyeceğimi bile bilmiyorum..ram dan midir.. ekran kartındanmıdır.. boarddan mıdır hdd denmidir bilmiyorum ama başka bi hdd takıp denediğimde de aynı problemleri yaşadım..
  • Asus M2A-VM Ye laf yok söleyin bakalım hangi 690 chipset anakart phenom destekliyor 2-3 tane olması lazım bunlardan biride M2A-VM Anakart gerçekten güzel sorunsuzca kullnıyorum 2201 versiyon yüklü piyasdaki tüm phenomları çalıştırıyor 9950 hariç ddr2 1066 desteğide var phenomla beraber tek eksiği 690 olması ht v.1 ama yinede birçok anakrta taş çıkartıyor :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: dlxattack

Asus M2A-VM Ye laf yok söleyin bakalım hangi 690 chipset anakart phenom destekliyor 2-3 tane olması lazım bunlardan biride M2A-VM Anakart gerçekten güzel sorunsuzca kullnıyorum 2201 versiyon yüklü piyasdaki tüm phenomları çalıştırıyor 9950 hariç ddr2 1066 desteğide var phenomla beraber tek eksiği 690 olması ht v.1 ama yinede birçok anakrta taş çıkartıyor :D

+ 10

,bende 2201 kulanıyorum canavar gibi masallah bu asus 690 G için herkes bişey söledi herkes kötüledi ama 1 senedir bende bir tane sorun yasamadım ... ayrıca O/C olmuyor diyenlerde var anlamıyorum gitti neyse saygılar umarım herkezin sorunları düzelir

• m2a-vm nin açık iken power düğmesine basıyorum. kendisi kapansın diye ama donup kalıyor ancak enerjisini kesip açmam gerekiyor acaba neden dir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.