Şimdi Ara

Asus laptopumun fanı açılıştan itibaren çalısıp duruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus kvm 55 marka laptopum var. 5 yıldir kullaniyorum. Laptobumu açınca fan düşük hızda çalışmaya başlıyor. Windows açılınca max performansla çalışmaya başlıyor 1 saniyelik periyotlarla çalışıp duruyor. Durması anlık oluyor ama 1 2 dakika geçince otomatik pc kapanıyor. İçini açıp baktım ama fanda veya herhangi bir yerde sıkıntı yok. Sizce sorun ne olabilir yazilımsal mı donanımsal mı ? Ona gore servise vericem yada ufak biseyse kendim yapıcam. Yardımlarınizı bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Fan ömrünü tamamlamış büyük olasılıkla. Değiştirilmesi lazım. Ama fan durunca 1-2 dakika içerisinde pc kapanması da garip. Bilgisayarınızda başka sorunda var gibi.

    Fanın dediğiniz gibi çalışması da en başta dediğim gibi fan ömrünün bittiğine işaret gibi tabi masaüstü bilgisayarlar gibi dizüstü bilgisayarların fanlarına da yağlama işlemi yapılabiliyorsa belki fan kurtulabilir ama uzun vadede fanın değişmesi gerekiyor gibi gözükmekte. Bir fanın ara ara durarak çalışması o fanın yolun sonuna geldiğini genelde gösterir. 20 gün öncesine kadar masaüstü kullanan biriydim şimdi artık dizüstü kullanıyorum ama sizin dizüstü bilgisayarınızda ki fanda yaşanan benzer bir sorunu ben masaüstü bilgisayarda yaşadım. İşlemci fanı böyle sorun yapıyordu sık sık arka kısmından az miktar yağ damlatıyordum 2 ay düzeliyor 2 ay sonra tekrar aynı işlemi yapıyordum. Yıllarca bu şekilde sorun yaşadım. Kasanın ana fanı da aynı sorunu yapınca onu 2 defa yağladım sonrasında hepten gitti ve fanı değiştirmek zorunda kalmıştım.

    Kısa lafın özü ister dizüstü ister masaüstü olsun bu tür bir sorun yaşıyorsanız büyük olasılıkla fan ömrünü tamamlama aşamasına gelmiş demek.




  • Termal macunu yenileyin. Belki fan ile alakalı belki macun belki de ikisi de. MutlaMutlaka macun yenileyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.