Şimdi Ara

ASUS K55VJ BIOS Ayar Değişikliği Sonrası Siyah Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    ASUS K55VJ Notebookum var. 2013 yılında almıştım ve düne kadar sorunsuz kullanıyordum.


    Dün bir SSD aldım ve monte edip boot etmeye çalıştım. BIOS'tan boot sıralamasını değiştirip save ettim ve BIOS uçtu. Şuan power tuşuna basıp siyah ekran alıyorum sadece ve başka herhangi bir şey yapamıyorum. HDD ve DVD söküp öyle denedim olmadı. CMOS pilinin çıkarılması demişleri ama okuduğum kaynaklarda o da bir işe yaramıyor gibi duruyor.


    Baya bi araştırdım gördüğüm kadarıyla kronik bir problem. SSD vs masraf etmişken piyasa da yüksekken yeni pc almak istemiyorum.


    Gördüğüm kadarıyla aşağıdaki kaynaklarda sorunun tek çözümü BIOS chipine yeniden flash/yazılım atılması. Bunun için de bilgi ve donanım bende yok.


    ASUS K55VD black screen on boot up | Tom's Hardware Forum


    Asus K55VM rev 2.3 Görüntü Gelmiyor | Bios Problemi - YouTube


    asus s400c laptop won't turn on - YouTube


    1. Daha basit ev ortamında yapılabilecek bir çözüm var mıdır?
    2. Ya da bu BIOS chip yazılım işlemi maliyeti nedir? Bilgisi olan arkadaşların cevaplarını rica ederim.







  • Üzerinden yaklaşık 1 sene geçmiş fakat yinede belki başkasına bir yardımı olur diye bir cevap vereyim. Sorunun aynısını birebir yaşadım hatta okurken acaba bunu ben mi yazmıştım diye tereddüte düştüm. ASUS K55VJ laptopum vardı 2013 yılında almıştım geçtiğimiz yaz ssd alıp takmak istedim eski hdd i de kızakla cd rom kısmına takacaktım ssdyi hdd bölümüne taktım yalnız sistem kurmak için biostan boot sıralamasında ssd yi öne çekip kaydedince biosum uçtu benimde. Güç tuşuna basınca sadece siyah ekranda kalıyordu. Sorunumu bu işlerden iyi anlayan bir bilgisayar tamircisine götürerek çözdüm. Sizinde dediğiniz gibi anladığım kadarıyla biosun uyumlu bir başka biosla değiştirilmesi yada yazılım atılması gerekiyor. İşlemleri yaparken bilgisayarcının yanındaydım lehimleri eritip bios çipini söktü ve başka bir özel cihaza bağladı muhtemelen yazılım attı. Galiba ios çipide sıkıntılıydı başka bir çip alıp ASUS K55VJ-sx077d e uygun bi yazılım atıp bilgisayara taktı. Bilgisayarım çalıştı fakat açılış sürem çok fazla uzadı, bu mevzular olmadan önce yaklaşık 10-12 snde masaüstü geliyordu ilk açılışta. şuan 1-2 dk yı buluyor. Ve fazla ısınma yapıyor. Bios Yazılım uyumsuzluğundan kanaklı olabileceğini düşünüyorum, o sıralar acelem vardı fazla üstünde duramamıştım benim için bilgisayarın açılıyo olması yeterliydi fakat memleketime döndüğümde bu sorunlarlada ayrıca ilgileneceğim. Bu konuda sormak istediğiniz birşey olursa

    instagram adresim: ugurenesates


    Bu arada işlem ücreti 100 tl vermiştim ozaman tabi dayanamıyıp bilgisayarı 2. kez kurcalamaya kalkıp yeniden biosu uçurmamı saymazsak : )) 2. si içinde bi 100 tl verdim Total 200tl





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.