Şimdi Ara

ASUS K501UW Intel Core İ7-6500U 2.5 Ghz 12 GB DDR4 1 TB 16 GB SSD Windows 10

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
3.136
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ürünü bizzat 1 ay önce aldım sonra stokları bitmişti tekrar satışa başladı.Bu fiyata bu özelliklerde oyun bilgisayarı bulmak çok zor arkadaşlar.

ASUS K501UW
    15.6 inç
    Intel Core İ7-6500U 2.5 Ghz
    12 GB DDR4
    1 TB
    16 GB SSD
    GTX 960 4 GB
    Windows 10

Cd sürücü yok ve yaklaşık 2kg
    Ayrıca internet kullanımında 3 saatten fazla pil süresi var

ASUS K501UW

Fiyat: 3169 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kansavkaplan -- 27 Eylül 2016; 0:38:39 >

• İ7 6700HQ yada i5 6300HQ olsaydı Dell 7559 yerine alınır her türlü diyecektim ama olsun bu fiyata da güzel ihtiyacı olan varsa alınır bir alet eğer ısınma yada menteşe problemi yoksa.
  • kansavkaplan kullanıcısına yanıt
    Daha düşük güç ile daha düşük ısılarda performans sergileyeceğinden muhakkak ki bir takım artıları olacaktır, ancak 4 gerçek çekirdeğe sahip bir işlemciden daha iyi olabileceği tek alan tek çekirdek kullanan temel uygulamalar olacaktır. Max Bellek desteğinden grafik arabirimine ve daha nice ek katkılarıyla 6300HQ'dan daha iyi bir işlemci olamayacaktır malesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Quake 3 arena master

When I was your age, i rocket jumped all the way to school, both ways....
  • quote:

Orijinalden alıntı: kansavkaplan

Yalnız bu işlemci i5 6300HQ'dan daha iyi bir işlemci.

Bu alınmalı bu fiyata:http://www.sadecenotebook.com/dell-inspiron-7559-b70w81c-pmu401192

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmark-List.2436.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 27 Eylül 2016; 1:16:32 >

• cohannan kullanıcısına yanıt
    Evet bu pc şuan f/p olarak piyasadaki en iyilerden fakat taksitli fiyatları 3250-3300 civarı ve 8gb ddr3 ram mevcut.
    8gb yeterli ram miktarı hocam

http://www.n11.com/bilgisayar/dizustu-bilgisayar?q=dell+7559&srt=PRICE_LOW

güzel bir komboyla n11 den de alınabilir taksitli alınacaksa

senelerce şu ekranları değiştiremediler OLED yaparlarsa yeni dizüstü alırım ekran kartına bakmıyorum gözümün zevkine bakıyorum

@cohannan arkadaşın önerdiği dell daha mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 27 Eylül 2016; 2:17:47 >

• Bu para bu cihaza verilmez. Dell Inspiron 7559 Netsiparis'te 3272 TL'ye satılırken U işlemciye sahip bir modele bu kadar para gömmek mantıksız. Ayrıca işlemcinin düşük olması darboğaz yaratacağından ekran kartının bile performansını düşürebilir. GTX 960M ya da üzeri bir model alınıyorsa i7 HQ işlemcili model seçmek en doğrusu. En azından i5 HQ serisi olmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

"Eğer öncelikli amacınız oyun oynamak ise tavsiyem bir masaüstü bilgisayar toplayın. Ha bu mümkün değilse o zaman bütçenizin elverdiği en güçlü ekran kartına sahip modeli almaya çalışın. Unutmayın; Önemli olan işlemci değil! Sanıldığının aksine oyunlarda işlemcinin rolü son derece sınırldır. Bu yüzden orta karar bir işlemci işinizi görecektir. Zaten hiçbir üretici ekran kartı ile uyumlu olmayacak kadar zayıf bir işlemciyi ürettiği bir mekineye koymaz. Tam aksine gereğinden güçlüsünü koyuyorlar.

Buraya takılacağınızı biliyorum o yüzden biraz daha açayım: Ekran kartını bir uzman, işlemciyi ise ne iş olsa yapan bir amele olarak düşünün. Ekran kartı yaptığı işte çok çok iyidir ama sadece o işi yapabilir işlemcinin yaptığı pek çok işi yapamaz. Oysa garibim işlemci her işi yapmak zorundadır. Bu yüzden de grafik işlemcinin yaptığı türden hesaplamalarda çok zayıftır. Herhangi bir oyunu oynarken örneğin 1 dk. içinde grafik işlemcinin yaptığı özel hesaplamaları işlemciye yaptırsanız (Hiçbir grafik yongasından destek almadan) bilemiyorum ama muhtemelen 1 saat falan sürecektir. Yani bir oyunun işlemcinizi de ekran kartınızı da tamamen kullandığını farz edelim. Ve bu şartlarda 50 fps üretiliyor olsun. Şimdi elinizdeki işlemciyi çok daha zayıf bir işlemci ile değiştirelim. Oluşacak düşüş en fazla 2-3 fps olacaktır."

• Hocam cevap için teşekkürler. Nvidia'da artık masaüstü mobil ayrımı yok. Masaüstü versiyonu ne yapıyorsa mobilde de aynısı yapılabiliyor. 10x serisi ile artık mobil cihazlar masaüstü performansını verebiliyorlar. Bu fark sadece gerçek anlamda üç veya dört çekirdek kullanan uygulamalarda farkeder sanırım. Render alırken falan fark ortaya çıkar.

Kansavkaplan DDR3 DDR4 farkı sanılanın aksine oyunlarda yok denecek kadar az. Burada kilit nokta boyutu tabiki. Yoksa 8 olsa inan hiçbir şey farkettirmez.

Yanlışım varsa affola.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: BonzArt

"Eğer öncelikli amacınız oyun oynamak ise tavsiyem bir masaüstü bilgisayar toplayın. Ha bu mümkün değilse o zaman bütçenizin elverdiği en güçlü ekran kartına sahip modeli almaya çalışın. Unutmayın; Önemli olan işlemci değil! Sanıldığının aksine oyunlarda işlemcinin rolü son derece sınırldır. Bu yüzden orta karar bir işlemci işinizi görecektir. Zaten hiçbir üretici ekran kartı ile uyumlu olmayacak kadar zayıf bir işlemciyi ürettiği bir mekineye koymaz. Tam aksine gereğinden güçlüsünü koyuyorlar.

Buraya takılacağınızı biliyorum o yüzden biraz daha açayım: Ekran kartını bir uzman, işlemciyi ise ne iş olsa yapan bir amele olarak düşünün. Ekran kartı yaptığı işte çok çok iyidir ama sadece o işi yapabilir işlemcinin yaptığı pek çok işi yapamaz. Oysa garibim işlemci her işi yapmak zorundadır. Bu yüzden de grafik işlemcinin yaptığı türden hesaplamalarda çok zayıftır. Herhangi bir oyunu oynarken örneğin 1 dk. içinde grafik işlemcinin yaptığı özel hesaplamaları işlemciye yaptırsanız (Hiçbir grafik yongasından destek almadan) bilemiyorum ama muhtemelen 1 saat falan sürecektir. Yani bir oyunun işlemcinizi de ekran kartınızı da tamamen kullandığını farz edelim. Ve bu şartlarda 50 fps üretiliyor olsun. Şimdi elinizdeki işlemciyi çok daha zayıf bir işlemci ile değiştirelim. Oluşacak düşüş en fazla 2-3 fps olacaktır."

Keşke alıntı yaptığınız yeri de mesaja iliştirseydiniz hocam :).

http://www.enpedi.com/2010/08/notebook-kullanmaya-baslangc-neler.html

Ayrıca bu yazıda yazıyı da komple ele almak gerekir.
    "Bir bilgisayar en zayıf donanımı kadar hızlıdır. Üstte sıraladığım donanımdan biri diğerlerine göre zayıfsa bu bilgisayarın beklenen performansı vermesini engeller. Buna "Darboğaz" denir."

Kaldı ki yazıda katılmadığım yerler de var. Üreticilere pek fazla güvenmemek lazım :). Msi ın meşhur gx serisinde yaptığı hatayı herkes yapabilir.
    Kaldı ki aynı fiyatı verdikten sonra daha güçlü işlemci seçmek daha iyi bir tercih olacaktır ki sonuçta bu aletleri sırf oyun oynamak için almıyorsunuz. Yarın bir gün okulda kullacağınız zaman işlemciye yüklenen programlarda sıkıntı çekersiniz.

• Gençler o paralara ikinci el temiz msi-lenovo-asus rog serilerine bakın.
    Ben 1 yıl garantisi kalmış
    Msi ge72 aldım. Cihazda 970m ekran kartı, 128gb m2 ssd-1tb 7200rpm hdd, i7 4720hq, 8gb ram var. Ayrıca üzerine steeelseries aydınlatmalı klavye konmuş. Ses desen muazzam. (2500₺ civarına denk geldi)
    Asusun "K" serisi ile uğraşmayın. Asus multimedya düzeyi arıyorsanız "N" serisi alın.
    1000 dolar üzerine çıkmışsınız fiyatta iyi bişey bakın.

• Oyun için alacaksanız u işlemci var içinde alınmaz. Bu işlemci 2 çekirdekli. Yok iş için alınacaksa ssd yok içinde bir müddet sonra Excel Word geç açılacak bunu göz önüne alın. 1 tb harddisk yerine 256gb ssd tercih ederim. Alır ssd takarsan garanti biter. 3100 lira iyi para, oyun için alacak varsa i5 ya da i7 hq işlemcili bir bilgisayar daha mantıklı. Bench mark sonuç değerlendirmelerinde 6500u işlemcinin düşük güç tüketimi için ofis tipi bilgisayarlara özel tasarlanmış olduğunu görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promac -- 28 Eylül 2016; 13:06:57 >
  • islemci ile ilgili yapilan sacma sapan yorumlara katilmiyorum. Her ne amacla aliniyorsa alinsin. Laptopta u serisinden sasmayin. Eger oyun oynayacaksaniz i5 bile yeterli. Zaten i7 ile arasinda ciddi fark yok u serisinde.

Peki bu bilgisayar alinirmi.
    Kesinlikle hayir bu fiyata bu cihaz tek kelime ile

COP

E o zaman link vercilerler gelir birazdan. Benim link verememem bu cihazi sicak yapmaz. Cihaz cok iyi bi kombin ekran karti islemcisi vs. Ama bu fiyata alicisi olmaz. Ederi 2.2 - 2.5

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.