Şimdi Ara

Asus FX553VE vs Acer Nitro 5 AN515 hangisini tercih etmeliyim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ayrıca Acer Nitro 5'te işlemci i5 7300hq. Konuya u olarak yazmışsınız. Zaten teknik özellikleri bakımından çok benzer iki cihaz. Ufak tefek farklar var aralarında. Kronik sorunlarına bakın cihazların. Mesela ben alırken en çok ısınma sorununu okumuştum nitro 5 hakkında ama son zamanlarda satılan nitro 5 lerde daha az rastlanıyormuş bu soruna. Bende rastladım diyemem. Çünkü ısınma sorunu yaşayanlar pc nin 90 dereceleri gördüklerini belirtiyorlardı. Ben bu değerlere yaklaşmadım bile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hkaplan55

    Yaklaşık 2 aydır Acer Nitro 5 kullanıyorum. Genel kullanım anlamında beni üzmüyor. Oyun performansı da gayet iyi. Yani beklediğiniz oyun performansını alabiliyorsunuz. Kullanıcıların çoğu forumda ısınmasından yakınmış. Ben 70-75 in üstünü çok görmedim. Isınması da işlemciden kaynaklanıyor. Ekran kartına nazaran daha çok ısınıyor. Bazı kullanıcılar bunun termal macundan kaynaklandığını ve termal macun değişikliğinden sonra işlemci sıcaklığının normal değerlere döndüğünü belirtmişler. Bende ne olur ne olmaz diye işlemci voltajını düşürdüm. İşlemci sıcaklığına etkisi bi hayli oluyor. Son olarak soğutma performansından bahsedeyim. Acer Quick Acces ile Coolboost ayarını aktif yaptım. Daha iyi soğutma sağlıyor ancak fanların biraz sesli çalıştığını da inkar edemeyeceğim. Günlük kullanımda coolboost seçeneğini devre dışı bırakırsanız sessiz çalışıyor. Ancak oyunlarda aktif etmek soğutma açısından daha yararlı. Ayrıca oyun oynarken fanların sesli çalışması benim için bir sorun değil o yüzden bu konuyu pek takmıyorum. En nihayetinde kulaklık ile oynuyorum. Fan sesinin bana ne zararı olabilir.
    hocam bende ısınma konusunu okuduktan sonra zaten soğudum cihazdan oyun oynamak için özenle seçtiğim özelliklere sahip bir cihazdan gereken performansı ısınamıyor diye alamamak açıkcası bence saçma olur eğer 7300hq performansı alamayacaksam neden 7300hq parası ödiyim diye düşünüyordum. ayrıca Acer nitro serisinin tasarımı açıkcası Asus'un yanında çok sönük kalıyor buradaki Asus un aynısı kuzenimde var ve gerçekten tasarımı mükemmel ve görüntüsü çok hoş ama işte Asus hem ram hem SSD olmaması hemde ekranın IPS olmaması beni düşünmeye sevk ediyordu neyse ki bugün Asus un müşteri hizmetleri ile sıkıntı yaşayan bir arkadaşın konusuna denk geldim ve büyük bir ihtimal Acer'ı alıcam. benim içinde sesin sıkıntı olacağını düşünmüyorum sonuçta oyun oynarken ya kulaklık takılır yada ses zaten yüksek seviyede olur ve pek fazla rahatsız etmez diye düşünüyorum. acaba bu dediğiniz termal macun değişimi cihazı garanti dışı bırakır mı?




  • ChechenRebel kullanıcısına yanıt
    fan sesi konusunda bende aynen sizin gibi düşünüyorum (bu arada bundan daha sesli çalışan cihazlar da görmedim değil). ilk parti cihazlarda termal macun az sürüldüğünden dolayı 100 leri bulabiliyormuş sıcaklık değerleri ama daha sonraki üretimlerden ürün alanlar bu kadar abartı değerler görmediklerini belirttiler aynı zamanda bende de çok abartı bir değer yoktu. acer servisinin ilgili olduğunu duymuştum eğer onlara danışırsanız termal macun konusunda yardımcı olacaklardır. ama cihazı alınca önce bi testlere sokun oyunda ısı değerlerine göz atın. rahatsız etmiyorsa sizi boşuna cihazı söktürtmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkaplan55 -- 9 Kasım 2018; 0:38:17 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.