Şimdi Ara

ASUS F3Jc ORTAK PAYLAŞIM ALANI(İnceleme,öneri ve sorunlarınız) (134. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.697
Cevap
2
Favori
183.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fcmk


    quote:

    Orijinalden alıntı: apollo_17


    quote:

    Orijinalden alıntı: Be-Mine


    quote:

    Orijinalden alıntı: apollo_17

    quote:

    Orijinalden alıntı: ekrem.kolu

    quote:

    Orijinalden alıntı: apollo_17

    f3jc mi şuan core2duo t7600 2.33 ghz işlemci, 2+2 gb 667mhz ram ve 750 gb 7200 rpm hdd ile kullanıyorum. windows 7 yüklü gayet güzel çalışıyor.

    win 8 kurdum hala kullanıyorum 8.1 kurmayı denedim hata verdi cözemedim bıraktım cözümü bilen varmı....

    uefi desteği yok hocam 8.1 kurulamıyor. en son win8

    Asıl problem F3JC'nin UEFI desteği olMAması DEĞİL, sorun başka bir yerde gibi görünüyor!

    Cihazın ekranını çalışır hale getirince biraz kurcalamak istedim. BIOSu 205'den 307'ye guncelledim. Daha önce taktığım 250GB Samsung HM250JI HDDyi biraz daha hızlı olduğunu düşündüğüm 250GB Seagate ST9250315AS ile değiştirdim. HDDyi yenilemişken bir de Win8.1 kurulumunu denemek istedim.

    Daha önce Packard Bell VR46'da kullandığım ve çalıştığını bildiğim bir "Windows 8.1 SL x64.iso"sunu DVD'ye yazdırarak denedim ama daha kurulumun başlarında bir hata mesajı çıkıp F3JC restart etti. Cihazın orijinal Matshita DVD-Writer'ında sorun olabileceği ihtimali aklıma geldi önce, zaten yazıcıyı denemek için DVD'ye yazdırmıştım isoyu. Sonrasında bir de USB flash bellekle yüklemeyi denedim ama yine aynı yerde hata verip reboot etti.

    Emin olmak için bir de Windows 10 kurulumunu denemek istedim. MS sitesinden indirdiğim "Win10_1607_SingleLang_Turkish_x64.iso" imajı ile aynı işlemleri tekrarladım ama yine sonuç alamadım. Win8.1'den farklı olarak hiçbir hata mesajı çıkmıyor ve ilk dakikalarda birdenbire cihaz kapanıyor, restart etmiyor. Win8.1 ile benzer bir mesele olduğu aşikar.

    Ayrıca elimde USBden boot edilip On The Go çalıştırılabilen bir Win8.1 PE x86 (32bit) vardı, o da ilk açılışta aynı yerde hata veriyor. Yani sadece kurulum değil aynı zamanda Win8.1 ve Win10 PE'lerini çalıştırmak da mümkün görünmüyor.

    Win8.1'de beliren hata mesajı bir anlığına çıkıp hemen reset atıyordu o yüzden ne yazdığını görebilmek imkansızdı. Normalde bu tür hatalar 1-2 saniye ekranda kalıyor ve ne yazdığı görülebiliyor. Ama bu hatayı görebilmek için videoya çekip kare kare oynatmam gerekti:

     ASUS F3Jc ORTAK PAYLAŞIM ALANI(İnceleme,öneri ve sorunlarınız)

    Hata mesajı tam olarak görüntülenemiyor ama yazan şu (Dil türkçe olmasına rağmen hata mesajı ingilizce):
    "If you'd like to know more, you can search online later for this error: DRIVER VIOLATION"

    Başka bir hata kodu ve açıklama yok, o yüzden detayları bilemiyoruz. Bu şekilde (sürücü ihlali) hata mesajı alanlar var nette ama özellikle alttaki bulduğum linkte birçok ASUS kullanıcısının aynı durumla karşılaştığını görebilirsiniz:

    Can't install Windows 8.1 - Driver Violation https://social.technet.microsoft.com/Forums/exchange/en-US/f9777383-d89f-48bb-9790-56a0fdf01208/cant-install-windows-81-driver-violation?forum=w8itproinstall

    Mesajlarda bahsi geçen cihazlar da güncel değil ve en yenisi 2010 tarihli Asus U43JC gibi görünüyor:

    Asus U43JC
    Asus F5VL
    Asus F5SL
    Asus Z53H
    Asus Z53J/F3JP
    Asus G60J

    Bu cihazların ortak özelliği nedir acaba? Hepsi farklı chipset, CPU,GPU vs.ye sahip gibi görünüyor. Tek ortak nokta ASUS marka emektar cihazlar olmaları.

    BIOSları eski tip ve UEFI olMAdığı için denilebilir ama UEFI olmayan cihazlara Win8.1 ve Win10 yüklenebildiğini biliyoruz. Örnek bazı linkler vereyim, ayrıca nette kullanıcı deneyimleri de var:

    * How to Install Windows 8.1 and 10 on a non-UEFI Computer http://technozed.com/how-to-install-windows-8-1-and-10-on-a-non-uefi-computer/#ixzz4RQ9dOiaP
    * Can't Install Windows 8.1 on Non-UEFI Laptop http://www.eightforums.com/installation-setup/27472-cant-install-windows-8-1-non-uefi-laptop.html

    UEFI desteği olmayan cihazlara Windows 8.1 ve 10 yüklenebildiğini bizzat ben de deneyimledim. Çünkü halihazırda kullandığım Packard Bell VR46 Netbook da 6 yıllık ve eski tip BIOSa sahip (Insyde 2010-08-31). Ve ben buna daha önce Win8.1'i yüklemiştim. Ek olarak yeni indirdiğim Windows 10 isosunu bunda da denedim ve sorunsuz Win10 kurulumunu tamamladım:

     ASUS F3Jc ORTAK PAYLAŞIM ALANI(İnceleme,öneri ve sorunlarınız) .  ASUS F3Jc ORTAK PAYLAŞIM ALANI(İnceleme,öneri ve sorunlarınız)

    İşin ilginç tarafı, Windows 8.1 sistem gereksinimleri Win8 ile neredeyse tamamen aynı diye biliniyor. Araştırmalarımda sadece tek bir belirleyici fark olduğunu bulabildim, bu da zaten küçük bir kesimi ilgilendiriyor:

    "New Windows 8.1 requirements strand some users on Windows 8"http://www.pcworld.com/article/2058683/new-windows-8-1-requirements-strand-some-users-on-windows-8.html

    Özetlemek gerekirse; Win8.1 64bit'de Win8'den farklı olarak "CMPXCHG16b" desteği gerekiyor (32bit'de sorun olmamalı deniliyor!). Yeni nesil 64bit işlemcilerin çoğu bunu desteklese de bazı eski donanımlar desteklemeyebiliyormuş. Yani işlemci desteği olsa da bazı anakartların desteği olmadığı için sorun çıkabiliyormuş. F3JC ve benzeri Asus cihazlardaki işlemcilerin ve anakartların bu desteği olup olmadığını bilmiyorum ama eğer sorun bu olsaydı hata mesajı vermesi gerekirdi diye düşünüyorum. Genelde kurulum aşamasında "İşlemciniz CompareExchange128 desteklemiyor" gibi bir hata mesajı çıkıyormuş:

     ASUS F3Jc ORTAK PAYLAŞIM ALANI(İnceleme,öneri ve sorunlarınız) .  ASUS F3Jc ORTAK PAYLAŞIM ALANI(İnceleme,öneri ve sorunlarınız)

    Zaten bizim F3JC bu hatayı vermediği gibi aynı zamanda 32bit Win8.1'de çalıştıramıyor. Yani sorunumuz bu sistem gereksinimi de DEĞİL görünüyor. Bunun haricinde Win8.1'in başka farkı da yok gördüğüm kadarıyla.

    Diğer bazı kullanıcılar da MS destek takımının birçok önerisini denemelerine rağmen bu sorunu çözememiş şimdiye dek. Neden Win8 çalıştırabilen cihazlar Win8.1 (ve Win10) çalıştıramıyor? Orası şimdilik muamma!

    Bu meselenin sebebi ve çözümünü merak ediyorum, ama sadece o kadar. F3JC için en uygun Windows sürümünün Win7 32bit olduğunu düşünüyorum, daha üst sürümleri imkan olsa da kullanmak istemezdim şahsen.

    Edit: Win8.1 32bit sürümünü indirip kurmayı da denedim bugün, tahmin ettiğim gibi aynı noktada "DRIVER VIOLATION" hatasını verip restart ediyor!

    Ben de önceden uefi desteğinin olmaması olarak sansam da sonradan yaptığım araştırmalarda sebebin işlemci yada chipset uyumsuzluğundan olduğu sonucuna vardım. Daha doğrusu sanmaya başladım. Gerçekten de çözümsüz kalmış bir konu. Bana kalırsa yeni windows sürümlerinin içerisinde bulunan chipset driver dosyaları artık bu işlemci ve chipset ailesini desteklemiyor. Uygun driver yüklenemediği için yada uyumsuz muadil bir driver yükleyip işlemci ve chipseti sürmeye/çalıştırmaya kalktığı için böyle bir hata verip kapanıyor. Sahip olduğum laptop hala çalışıyor üzerine T7600 işlemci taktım sonuç yine aynı. Belki 667 mhz olan FSB hızı bile bu işletim sistemi için yeterli değil, bilemiyorum bir de 800 mhz olan F3SC gibi sistemlerde denemek gerekir.

    Windows 7 pro 64 bit gayet güzel çalışıyor. Ben vazgeçtim artık bu pc ile uğraşmaktan

    Bu bilgisayarı temmuz gibi kuzey çipini yaktığım eski laptun yerine 200tl vererek aldım. Yedek laptop olarak performansından memnunum ancak işlemcisini bulabilirsem t7600'e olmadı t7400'e yükseltmeyi planlıyorum. Özelleikle kablosuz ağ performansı beni memnun ediyor. 30-40m uzaktaki ap. de oturan akrabamdan çektiğim internetle 4-5 mbps hız elde edebiliyorum. Şuanda pcyi pencere kenarında tutup ICS ile aşağıdaki şemadaki gibi bir internet paylaşımında ana makine olarak kullanıyorum ve diğer aygıtlarda 480p video oynatabiliyorum. Tam karar vermedim ama pcyi media center tarzı bişey olarak kullanmayı da planlıyorum.

     ASUS F3Jc ORTAK PAYLAŞIM ALANI(İnceleme,öneri ve sorunlarınız)



    Windows 10 ve 8.1 sorununa gelecek olursak bende ilk aldığımda win 10 kurmaya çalışmıştım ama hata verip durmuştu. Nedir ne değildir diye araştırdım ve win 10'un NVidia GF GO 7300'ü desteklemediği bilgisine ulaştım. Win 8.1'i bilmiyorum (ama aynı nedenden olduğunu tahmin etmekteyim) win 10 sorunu ekran kartından kaynaklanıyor. Win 10'u bütün cihazlar tek işletim sistemi prensibiyle çıkaran microsoft'un neden böyle bir saçma iş yaptığını merak ediyorum açıkçası.


    ekran kartı da olası bir sebep. 2006 model pc ile daha fazla uğraşmaya değmez. dediğim gibi windows 7 pro 64 fazlasıyla yetiyor. işlemci gittigidiyorda satılık olarak vardı geçenlerde. t7600 bende sorunsuz çalışıyor. hız olarak da oldukça etkili özellikle 4 mb önbellek farkını ortaya koyuyor. Zaten en üst limit olarak da bu işlemciyi kaldırıyormuş.




  • Teşekkürler arkadaşlar
    Bende 2006 da almıştım haala kullanıyorum çok sağlam leptop.
    SSD taktım win10 kurmak istedim olmadı Win 8.1 kurmak istedim olmadı
    Tahmin ettiğim gibi ekran kartı uyumsuzluğundan yapıyormuş
    Açıklamalar yeterli oldu.
    Keşke ekran kartı driveri çakılı bi win10 olsa.
    Aslında yapılabilir sanırım ama ugraşmaya değermi.
  • Efsane bir laptoptu, konuyu acali neredeyse 15 sene olmus. Hey gidi gunler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MOKIA

    Teşekkürler arkadaşlar
    Bende 2006 da almıştım haala kullanıyorum çok sağlam leptop.
    SSD taktım win10 kurmak istedim olmadı Win 8.1 kurmak istedim olmadı
    Tahmin ettiğim gibi ekran kartı uyumsuzluğundan yapıyormuş
    Açıklamalar yeterli oldu.
    Keşke ekran kartı driveri çakılı bi win10 olsa.
    Aslında yapılabilir sanırım ama ugraşmaya değermi.
    Merhaba
    ben sizin yorumdan yola çıkarak öncelikle win8 kurdum ve üzerine bu bilgisayarı yükselt diyerek win10 indirdim
    tüm indirme işlemlerini yaptıktan sonra bilgisayarı kurulum için sistem restart ettiğinde direkt olarak mavi ekran geliyor ve ilerlemiyor.
    Yani ekran kartı driverları mevcut olmasına rağmen kurulum devam etmedi.

    Acaba başka bir yolu varmı bunun?
    Yani driverları farklı bir şekilde içine gömebilirmiyiz?
    Bildiğiniz gibi win8 için verilen destek de bitti artık.
    Win 10 süper olur.




  •  ASUS F3Jc ORTAK PAYLAŞIM ALANI(İnceleme,öneri ve sorunlarınız)

    windows 8'i upgrade yapmak istediğim zaman bütün adımları geçtikten sonra bilgisayar restart oluyor ve sadece bu ekran geliyor.
  • windows vista dan ileriye gidemiyor malesef.Çünkü donanımların windows 8 ve 10 için desteği yok ekran kartını çalıştıramıyorsunuz 15-20dk sonra wifidan dolayı da mavi ekran alıyorsunuz.Tavsiyem windows 7 veya vistada kalmak.
  • arkadaşlar f3jc açılmıyor format atacağım fakat bimiyorum 32 bitmi 64 bit mi ? Nasıl öğrenebilirim acaba ?

  • WB kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam, elimde sadece ana karti ve lcd paneli duruyor. Dedim dur sunu aktif edeyin, baburtech diye bi magaza var orda mentese kasa alip toplayacagim tekradan. Ram ve ssd taksviyesi yapabilirsem yadindan yenmez. İslem bitince yazarim burda 😃


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anubisin_Ruhu kullanıcısına yanıt

    Takip ediyoruz  ASUS F3Jc ORTAK PAYLAŞIM ALANI(İnceleme,öneri ve sorunlarınız) 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu bilgisayarı akrabamdan almış oldum. Meğer çok eskiymiş  ASUS F3Jc ORTAK PAYLAŞIM ALANI(İnceleme,öneri ve sorunlarınız)  ben de günlerce win 10 yüklemekle uğraşmıştım. çözümün ekran kartını inaktif edip yüklemek diye okudum fakat, anakarta çakılı. bendeki z53jp modeli. bios update ise malesef bulamıyorum. hala 208 olarak gözüküyor. bios update sizdekilerle uyumlu mu merak ediyorum doğrusu.

  • Anubisin_Ruhu kullanıcısına yanıt

    ben de bugün aynı siteden kasa sipariş ettim. bakalım gerçekten düzgün parçalar gelecek mi? kasayı tazelemek istiyorum

  • fatihmed kullanıcısına yanıt

    Hayirli olsun hocam bilgilendirme yaparsaniz cok sevinirim. Henuz siparis gecemedim ben. Ayrica parca tedarigi icin ASUS ile iletisime gectim verdikleri cevap 5 yildan eski cihazlara parca tedarigi saglayamiyoruz oldu :) şaka gibiler valla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir görüşme için kameralı bilgisayar lazım oldu kilerden arayıp buldum antikayı.görüşme esnasında şarj aleti çıkmış yerinden ama batarya nasıl oluyorsa hala sapa sağlam ki 1 saat görüşme sırasında farkına varmadım. :)

  • fatihmed kullanıcısına yanıt

    Hocam kasa geldimi merak ettim nasil oldu. Bende anca bugun siparis verebildim. Servis kapaklari olmadan geliyormus onu ogrendim sadece.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sisteme linux veya pardus kurulabiliyor mu? Deneyen var mı?

  • Anubisin_Ruhu kullanıcısına yanıt

    Kusira bakmayın sitenin mail aboneliği bir türlü cevap attığınızı bana haberdar etmemiş. Evet kasayı aldım. Fakat hiç memnun olmadım. Çünkü sıfır gibi göstermişlerdi. İkinci el bir kasa geldi. Yine karbon laptop kaplama ile kaplamak zorunda kaldım. Benim kasa yurt dışı modeli olduğu için oturmayan ayrıntılar oldu. Onları da kendim çözdüm.

    Ama bilgisayarın kapağındaki sorun çözülmüş oldu dolaylı olarak. Geç cevap için afedersiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihmed kullanıcısına yanıt

    Estagfirullah hocam ne demek. Bende siparis verdim tam oturmadı benimki de biraz kanırtarak hallettim ama oldu sonunda. Hic olmassa derli toplu bir hal aldi. Hayirli olsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 8 kuruluyor ama 8.1 veya 10 kurulmuyor nedense

  • Merhabalar,

    Hocam bu bahsi geçen modeldeki laptopa windows 7 yada 8 yuklediğinizde driver meselesini nasıl yapıyorsunuz? Asus'un resmi sitesinde bu laptop için en son vista için driverlar mevcut. Buna bir çözüm var mı? Yani windows 7 yüklediğimizde driver sorunu yaşamaz mıyım?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  ASUS F3Jc ORTAK PAYLAŞIM ALANI(İnceleme,öneri ve sorunlarınız)
     ASUS F3Jc ORTAK PAYLAŞIM ALANI(İnceleme,öneri ve sorunlarınız)

    Emektar makineye yeni bir dış kasa bularak giydirmeyi başardık, şarj bağlantısıni ana karta lehimledik, termal macunları tazeledik. Onlarca kısa devre, darbe ve sarsıntıya rağmen hala çalışması beni çok mutlu etti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.