Şimdi Ara

ASUS Eee PC 1215N: Nvidia ION 2 çipşetli ve Nvidia Optimus teknolojili netbook

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Taşınabilir bilgisayar pazarının güçlü isimlerinden Asus, yeni netbook bilgisayarı Eee Pc 1215N modelinde Nvidia'nın yeni teknolojilerine yer verecek. Asus'un Eee Pc 1215N kod adıyla üreteceği bilgisayarlarda Nvidia ION 2 çipşeti kullanılacak. Asus, Nvidia ION 2'nin yanında yine Nvidia'nın yeni teknolojilerinden biri olan Optimus teknolojisine de Eee PC 1215N'de yer veriyor. Nvidia Optimus teknolojisi ile bilgisayar GPU performansı ihtiyacı duyan uygulamalarda harici ekran kartını devreye sokarken, grafik performansının gerekmediği durumlarda ise entegre ekran kartını aktif duruma getirip batarya ömrü konusunda tasarruf sağlıyor. Intel'in "Pine Trail" platformuna ait 1.5 Ghz işlem hızına sahip çift çekirdekli Atom işlemcilere sahip olacak olan Eee PC 1215N, kullanıcılara 12.1 inç boyutunda ekran sunuyor. 1366x768 çözünürlüğe sahip olan bilgisayarda Nvidia Optimus teknolojisi doğrultusunda


    Intel GMA 3150 ve NVIDIA G218 olmak üzere 2 adet GPU bulunuyor. Sistem belleğinin 1-2 GB olması beklenirken, depolama alanı için 250 GB veya 320 GB kapasiteli sabit diskler kullanılacak.


    Asus'un Nvidia ION 2 çipsetli ve sahip olduğu Nvidia Optimus teknolojisi ile batarya ömrü-performans dengesini koruyacak olan netbook bilgisayarı Eee PC 1215N'nin Haziran ayından itibaren 550$ - 600$ arası fiyatlarla satışa sunulması bekleniyor.









  • Haber için teşekkürler.Daha 1201n modeli gelmedi kaç ay oldu bu model kesin seneye gelir.
  • adam akıllı netbooklar hala çıkmadı belki bu ilk olur... Tabi öncesinde tablet bilgisayarlar bu pazarı öldürmezse...
  • asus bu işi biliyor nvidia desteği ilede hd film oynatacak inşallah.
  • fx57;

    Bildiğim kadarıyla G218 diye bir model yok ION 2 dahilinde. GT218 çekirdeği üzerine ION 2'de bulunan model G310M olmalı. Gözden geçirirsen iyi olacak sanırı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jay jay justified

    fx57;

    Bildiğim kadarıyla G218 diye bir model yok ION 2 dahilinde. GT218 çekirdeği üzerine ION 2'de bulunan model G310M olmalı. Gözden geçirirsen iyi olacak sanırı.


    ASUS Eee PC 1215N: Nvidia ION 2 çipşetli ve Nvidia Optimus teknolojili netbook
  • Dediğim gibi, orada da GT218 çekirdeği yazıyor zaten ION 2'de. G305 veya G310 mevcut içinde.
  • Yeni versiyona 3G + parmak izi okuyucu dahil etselermiş keşke. Daha önceki modelin çıkalı 1 sene oldu halen gelemedi. Belki bu ondan önce gelir ama burada 1500 tlye satarlar.
  • Şu anda piyasada alınabilecek adam akıllı bir netbook yok inşallah ülkemize ucuz ve çabuk gelir bende düşünüyorum netbook almayı ama halen kararsızım. Haber için teşekkürler beklemeye devam.
  • Dokunmatik değilmi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mczaga

    Dokunmatik değilmi?


    Maalesef. O zaman tablet pc diye geçerdi. Zaten ipade benzer bi ürün yapmışlar.
  • ya bu netbook hakkında bir türlü bilgiye sahip olmadım. tamam bu oyun oynamak için bir makine değil ama insan küçük netbook'um var ama ara sırada güzel oyunları oyunatacak seviyede olsun istiyor. Yoromlarına baktım youtubeden videoları nı izledim cihaz crysis, call of duty modern warfare gibi oyunları neredeyse son grafik özelliklerinde oynatıyordu.hayret ettim gittik aldık modern warfare kurdum en düşük çözünürlükte en alt grafik ayarlarında bile şişti cihaz. hani bilgisayardanda baya anlarım driver filan, nvida ion optimize denemediğim birşey kalmadı, sonuçta iyi bilgisayar harddiskleri biraz sorunlu bundan herkes şikayetçi nvidia ion bence fiyasko çok şey beklememek lazım bana bir zamanların TNT model 32mb ekran kartlarını anımsattı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.