Şimdi Ara

Asus DSL-N66U (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
6.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gençler ASUS DSL-N66U Beta Firmware version 1.0.8.6 yükmeleyin sürekli kesintiler oluyor ama gelişmeler iyi modemin performansı arttı beta sürümü oldugunda bazı sorunlar var ama düzelicektir BETA sını yüklemeyin !
  • 1.0.8.6 sürümünü kullanıyorum modem gün içinde bazen bir kez bazen iki kez durup dururken kendisine reboot ediyor. oyun v.b şeyler sırasında olunca çok sinir bozucu olabiliyor bu durumu yaşayan başkaları'da var'mı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deagles48

    1.0.8.6 sürümünü kullanıyorum modem gün içinde bazen bir kez bazen iki kez durup dururken kendisine reboot ediyor. oyun v.b şeyler sırasında olunca çok sinir bozucu olabiliyor bu durumu yaşayan başkaları'da var'mı.

    1.0.8.6 sürümü beta firmware'dir, bende aynı tip sorunlar yaşadığım için tekrar 1.0.7.8'e geri döndüm !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: truecupper

    quote:

    Orijinalden alıntı: Deagles48

    1.0.8.6 sürümünü kullanıyorum modem gün içinde bazen bir kez bazen iki kez durup dururken kendisine reboot ediyor. oyun v.b şeyler sırasında olunca çok sinir bozucu olabiliyor bu durumu yaşayan başkaları'da var'mı.

    1.0.8.6 sürümü beta firmware'dir, bende aynı tip sorunlar yaşadığım için tekrar 1.0.7.8'e geri döndüm !

    Beta olduğunu bilmiyordum direkt Asus'un sitesinden indirdim beta falanda yazmamışlar ilginç.. Neyse dün cihazı bir fabrika ayarlarına döndürdüm şuanda iyi gibi bakalım eğer tekrar yaparsa, 1.7'ye downgrade etmeyi denerim.. Bu arada bu ikinci DSL-N66U'm birincisinin yıldırım yüzünden DSL portu gitti onda hiç böyle sorunlar olmamıştı sadece yeni gelen modem'de rast geldim böyle şeylere donanımsal değildir umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deagles48 -- 10 Nisan 2015; 17:17:44 >




  • donanımsal değildir asus yeterince test etmeden servise sunmuş muhtemelen bütün dsl n55 n66 gibi gibi ürünlerin hepsinde çalışıcak bir yazılım yapmaya çalışıyor ama dsl n66u da iyi test etmemişler düzeltirler yakında
  • 1.0.7.8 kullanmaktayım şu an stabil tavsiye ederim 1.8.6 stabil calışmıyor yeni güncelleme gelirse test eder yazarım
  • Version 1.0.9.2 Firmware Asus'un web sitesinde yayınlandı !

    http://www.asus.com/us/supportonly/DSL-N66U/HelpDesk_Download/
  • truecupper T kullanıcısına yanıt
    yükledin mi Stabil mi sürekli kopup durmasın sonra
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DBerkkk

    yükledin mi Stabil mi sürekli kopup durmasın sonra



    Tam olarak anlayabilmek için birkaç gün kullanmak gerekir... 3-4 Saattir kullanıyorum kopma yok, stabil çalışıyor !
  • 2 gündür 1.0.9.2 kullanıyorum. Bağlantıyla ilgili sıkıntılar yaşıyorum. Wd My Cloud (WesternDigital kişisel bulult) cihazım var bunu ağa dahil ettiğim anda (ethernetle) modem bağlantısı sapıtıyor. Adsl ışığı sabit olmasına rağmen internete çıkış yapamiyor. 404 Sayfa bulunamadı hatası veriyor her request için. Bu sorun ağdaki tüm cihazlar için geçerli oluyor. Ayrıca 192.168.1.1 den modem arayüzüne girmeye çalıştığımda 192.168.1.1/UI ya yani WD'nin arayüzüne yönlendiriyor. Normalde WD nin arayüzüne WD'nin kendi ip'sinden erişiyorsun.

    Benzer sorunla karşılaşıp çözen var mi? Ya da en azından elinde 1.0.7.7 sürümü olan varsa benimle paylaşabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canibam -- 27 Nisan 2015; 19:15:28 >
  • Sorunu Çözdüm,

    Başkalarına da yardımcı olabileceği gerekçesiyle çözüm yolunu belirtmek istedim. Sorunun temelinde bir önceki kullandığım sürüm olan 1.0.7.7 firmware de yapmadığı şekilde yeni sürümde 1.0.9.2'de 80 veya 443 portu üzerinden gelen isteği WdMyCloud'a yönlendiriyordu. Bu da pek çok soruna neden oluyordu. Bu sorunu aşağıda belirttiğim şekilde çözdüm.

    No:1https://store.donanimhaber.com/56/c2/df/56c2dffa1d67c002b70642c15ba24584.PNG
    No:2https://store.donanimhaber.com/9d/71/94/9d7194dd1a20c814b0533ab5b1bdef8f.PNG

    1-Wd MyCloud arayüzünden "Settings" (Ayarlar) altından "General" (Genel)'e erişerek, "Could Access" (Bulut Erişimi) altından bağlantı noktalarını 2. görsel alıntıdaki gibi yapılandırıyoruz.(Boşta olan herhangi bir port numarası verilebilir. Benim tercihim 9080 ve https için 9443 oldu).

    2-Settings altından Network(Ağ) menusune girerek Ağ Profili altından cihazın Mac Adresini not ediniz(sonrasında gerekebilecektir).

    3-Bundan sonra Modem'in ara yüzüne erişerek WdMyCloud kişisel bulut cihazına 3. görseldeki gibi sabit ip atıyoruz. (Mac Address kombosunda WdMyCloud cihazının ismi belirmezse 2 nolu adımda not ettiğiniz cihazın mac adresine karşılık gelen değeri seçiniz ve aynı ağ geçidi altında istediğiniz bir ip adresini atayınız. )

    4-port yönlendirmesi: "Advanced Settings" (Gelişmiş Ayarlar) altından WAN menüsüne erişerek "virtual Server/ port forwarding" (port yönlendirme) tabına erişiyouruz. Burada 4. görseldeki sırayla gerekli atamaları yapınız.
    "Service name" (Hizmet Adı): istediğiniz ismi verebilirsiniz.
    "Port Range" (Bağlantı Noktası Aralığı): 1. adımda belirlenen değer.
    "Local IP" (Yerel IP): WdMycloud için atanan sabit ip. (3. adımdaki değer)
    "Local Port" (Yerel Bağlantı Noktası): 9080 için 80,9443 için 443
    Protokol: "both" atanarak add / delete (Ekle / Sil) tıklanarak işlem tamamlanır.

    Son olarak yine 1 nolu adımdaki taba dönerek "WdMyCloud->Settings->General" altında "Cloud Access" te Connection Status (Bağlantı Durumu): Connected (Bağlandı) ve dip not olarak "Port forwarding connection established" (Bağlantı noktası iletme bağlantısı kuruldu.) yazıyorsa işlem başarılı biçimde yapılmıştır. Yukarıdakilerin hepsini yaptınız ancak bu sonucu göremiyorsanız son olarak WdMyCloud cihazını yeniden başlatınız bu sonuç görünecektir.


    Umarım benzer sorun yaşayanlara yardımcı olabilmişimdir.

     Asus DSL-N66U Asus DSL-N66U Asus DSL-N66U Asus DSL-N66U



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canibam -- 28 Nisan 2015; 15:28:48 >




  • Merhaba, modemin 1.0.9.2 sürümünü yükledikten sonra ayarları kaydetmiyor. Yani modem kurulumunu vs. her şeyi yapıyorsun ama modemin arkasından kapatıp açınca bütün herşey sıfırlanıyor, başına böyle bir sorun gelen var mı?
  • Dostlar,

    1.9.2'yi bende kullanıyorum ve en ufak bir problem görmedim açıkcası. 1.9.3 çıkmış changelistte sadece French UI düzeltilmiş fark göremedim. Ama açıkcası fw güncelleme sonrası cihazı hard reset yapmak gerektiğini 1-2 fw güncelleme öncesi söylemişti (özellikle beta fwlerde) Size tavsiyem cihazı hard resetten sonra fw güncellemesi yapmanız.
  • Arkadaslar bu modemi almayi dusunuyorum bir iki sorum olacakti.birincisi modemin ev icin wireless performansi (en uzak yer 10 metre yaklasik 3 duvar var) ikincisi cok ust seviye kullanici degilim ama torrent master kullanimi nasildir.son olarak da 2 tb harici disk uzerinden medya sunucusu kullanmak istiyorum performansi nasildir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forzareal F kullanıcısına yanıt
    valla hocam bende öyle n17u ve bunun arasında kaldım. üstatlar bize yardım etsin
  • forzareal F kullanıcısına yanıt
    Gencler DSL - N66U kullanıcısıyım genel olarak memnunum
    Media Player olarak eve yayında yapıyor kablosuz hdd olarak da kullanıyorum(Yavaş kablosuz hdd özelliği belirtiyim usb 2.0). 5GHZ de smart tv de 1080p olan filmler donmadan izlenebiliyor.

    Torrent Master çalışıyor çalışmasına da yavaş kalıyor bir bilgisayardan indiriyormuş gibi olmuyor tam performans alamazsın ama çalışır.Sıkıntı şu modemden hddyi söküp bilgisayara taktığında sonra hdd yi geri taktığında torrent master media sunucusu falan sapıtıyor.

    2.4 ghz bandında bildiğin klasik tuğla duvarda internete bağlanırsın rahat rahat ama 5ghz bandının menzilii daha kucuk ama bu 5ghz bant çok daha hızlı.Media Player donmasın dersen 5 ten bağlanman lazım.
    DSL-N66U da usb 2.0 var dez avantajlarından biri bu.

    Ben 5 ghz olan ağı salonda smart tv de rahat rahat video streamle izlemek için RE210 tplink menzil genişletici kullanıyorum.Donmadan smart tv de izleyebiliyorum.

    Güzel yanı aicloud diye bir teknoloji var modem cloud yayını yapıyor android ios tan web den modemdeki hdd ye bağlanıp fotolarını vs yükleyebiliyor çekebiliyorsun.
    Sık güncelleme geliyor. 1.0 ile başladı şu an 1.9.7 gibi bişi hatırlamıyorsam.Tavsiye ederim çok şık ve hızlı bir modem.

    Vatan Bilgisayarda 310 tl gibi bir fiyatı var.Arkasında bağlıcağın hdd prize takılan modellerden olursa daha iyi olur çok iyi bişi olmasına gerek yok ama sessiz bir hdd tak zira yoğun çalışıyor.
    Download master gibi mobil appleri de var ordan cihaza dışardayken bile torrent koyabiliyor indirme ne durumda izleyebiliyorsun.
    N ağ teknolojisinin en iyilerinden biri fakat devir AC devri artık.

    Tavsiyem AC teknolojisi içeren bir modem almanız veya ttnet süperonline ın verdiği modemi kullanıp AC router alın teknoloji gelişiyor artık ağ sistemleri AC ye geçiyor.N bir süre sonra eskide kalıcak.

    Tavsiye edeceğim yüksek fiyatlı ürün tr ye henüz gelmedi ama kral ürün google tasarlamış tplink üretmiş 6 tane 2.4 lük 6 tane 5 ghz lik 1 tane de bu frekansları dinleyen frekans çakışması olmasın diyen anten var toplam 13 tane menzil sıkıntısı yok anlayacağınız.http://www.tp-link.us/products/details/cat-9_TGR1900.html 200 dolardır kendisi üst düzey bir üründür

    orta fiyatlı AC http://www.bimeks.com.tr/urun/143565/airties-5760-1600-mbps-802-11ac-adsl2-vdsl2-modem.aspx 350tl

    başlangıç AC (router) http://www.bimeks.com.tr/urun/147403/asus-rt-ac51u-300mbps-433mbps-dual-bant-kablosuz-ac-router.aspx 170tl




  • Ben de bu modemi yeni aldım. İdeal Wifi ayarları nasıl olmalı? Bu b/g protection ne işe yarar. Son yazılımı kurdum ama içeri odalarda bazen kopmalar oluyor. Alan dar olduğu için modemi yan koydum acaba ondan mı kaynaklanıyor. Kablosuz ağ ayarları kısmının bir ekran görüntüsünü yollayabilirseniz sevinirim.
  • omergorur O kullanıcısına yanıt
    b/g bildiğim kadarı ile farklı network tipleri var AC , N , B ,G gibi bunlar farklı hızlarda frekans aralıklarında çalışıyor.Bunlara ortak yayın yapabilmeni sağlıyor.(Emin değilim yanlış yönlendirmek istemiyorum).
    Cihazı dik konumda koyup dene bir de cunku bir cok modemde yayılan dalgalar diklemesine değil yatay alanda yayılırlar.
    2.4 ghz daha geniş alanda hizmet verir ama daha yavastır.5ghz olan daha dar bir alanda daha yuksek hız verir.Video streaming gibi seyler yaparken 5ghz kullanmalısın.
    Sifreni karmasık bir sey koy büyük kucuk harf sayı ve noktalama icersin.
  • Teşekkürler. Ama enteresan şekilde 5ghz olan ağı sadece samsung telefon gördü. PC'den göremedim. b/g protection ı açmanın yararı olur mu? dik vaziyete aldığımda içerlerden ping daha iyi bir hal aldı. Bizimkiler LOL diye bir oyun oynuyor onlar şikayet etti çok lag oluyor diye. Modem de yeni olunca dedim acaba modem de mi sıkıntı var? Ama HD streaming yapıyorum hatta aynı anda 2-3 cihazla hd streaming yaptım kablosuz ağda bir sıkıntı göremedim. 3g ile oynayınca oyunda lag olmuyor deyince işkillendirdiler.
  • omergorur O kullanıcısına yanıt
    Ben Mac kullanıcısıyım mac görüyor 5ghz yi samsung telefon ve tabletimde görüyor.fakat eski toshiba laptop görmüyor mesela içindeki wifi kartına bağlı bu. Laptop görsün istiyorsan
    http://www.vatanbilgisayar.com/network-kart/?srt=PU bunun gibi bir parça almalısın. Bunun gibi bir parçayı digiturk ü nete bağlarken kullanıyorum.

    Oyunlardan daha iyi performans almak için trafik yöneticisi var ama tam olarak karıştırmadım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.