Şimdi Ara

ASUS DSL N16 Modemim İnternet Hızımı Yavaşlatıyor Lütfen Yardım Edin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
5.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus DSL N16 (wireless-N300) Modem Kullanıcısıyım. Modemi alalı çok olmadı. İnternet Hizmeti olarak "Turk.Net ADSL 16 Mbit" Kullanıyorum.

    Ancak internetimin hızı 16 Mbit değil. 5 ile 7 Mbit arasında değişiyor. Yalnız arada Asus modeme güncelleme çıkardığında modemin günceeliyorum ve güncelleme bittiğinde Hızı 12 Mbit'e yükseliyor. Fakat bir iki gün sonra tekrar hızı düşüyor. (Bu arada Masaüstü kullanıcısıyım Modemin kablosu kasaya direk bağlı)

    İlk başta sorunun Turk.net kaynaklı olduğunu düşündüm. Arıza kaydı açtım. Turk.net ekipleri durumu kontrol etmişler :

    " Download Noise Margin Download Mevcut Hızı Download Kapasite Hızı Download Çıkış Gücü 21.8 dB 8.5 dB 14216 kbps 15372 kbps 19.4 Upload Attn. Upload Noise Margin Upload Mevcut Hızı Upload Kapasite Hızı Upload Çıkış Gücü 10.9 dB 13.5 dB 797 kbps 929 kbps 12.2 "

    Yukarıdaki raporda gördüğünüz üzere Turk.net kaynaklı bir sorun yok. Zaten Modemin güncllendikten hemen sonra hızının birden artmasıda Modem'den kaynaklı bir problem olduğunu doğruluyor.

    Arkadaşlar Bu ADSL modemlerde hız ayarını nasıl yapabilirim ? Belliki bu Modemin ayarlarıyla alakalı ama ben anlamıyorum. 6 küsür Mbit internet resmen beni süründürüyor. Youtube'dan video bile izleyemiyorum.

    Lütfen yardımcı olun



  • Hocam sorununuzu çözdünüz mü bilmiyorum ama bende de düşük hız sorunu vardı ASUS MODEM REHBERİ konusundaki stabilite ayarlarını yapınca sorunsuz şekilde tam hızıma kavuştum. Hatta 3 ayar linkinden sadece dsl ayarlarını yapınca sorunum çözüldü. Belki sizinde işinize yarar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.