Şimdi Ara

ASUS DSL-AC88U Modem ve Yönlendirici (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.724
Cevap
17
Favori
74.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kaçırmayın Ellerindekini paraya cevirmek için yapmışlar birdaha bu fiyata bulamazsınız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sağda solda normal çalışma esnasında 13 watt güç tükettiği yazıyor. 5 GHz wifi kapanıp açıldığında fark eder mi sizce ? Gece 5 GHz i kapatıyorum ben ama çok fark etmeyecekse gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drahmizm

    Sağda solda normal çalışma esnasında 13 watt güç tükettiği yazıyor. 5 GHz wifi kapanıp açıldığında fark eder mi sizce ? Gece 5 GHz i kapatıyorum ben ama çok fark etmeyecekse gerek yok.
    güç tüketim farkı olurmu ben sadece cep telimi 5 ghrz baglıyorum oda olsada olur olmasada olur

    Nerden kapatıldıgınıda bulamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easy Ice -- 24 Kasım 2018; 19:28:2 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Easy Ice

    güç tüketim farkı olurmu ben sadece cep telimi 5 ghrz baglıyorum oda olsada olur olmasada olur

    Nerden kapatıldıgınıda bulamadım.

    Alıntıları Göster
    İşte az bir fark olur diye düşünüyorum çünkü 2 wifi çipi frekansa göre ayrı sanırım.

    Buraya gir http://router.asus.com/Advanced_WAdvanced_Content.htm orada 5 GHz i seç, bir altındaki ayar kapatıp açma ayarı.

    ASUS DSL-AC88U Modem ve Yönlendirici




  • Eskiyen RT-AC66U yerine bu yeni modem/routerı aldım. İki gündür kurcalıyorum. Benim için çok önemli olan vpn client modda internete bağlanamıyorum. Benzer sorun yaşayan varsa ve başarılı olduysa lütfen yardımcı olsun. Eski routerda PPTP seçip vpn servis sağlayıcının adres ve şifresini girmek yeterliydi. Burada yeni profil yaratmak gerekiyor. Profili PPTP ya da L2TP olarak seçip adres ve şifre girince servis sağlayıcı onaylıyor, web arayüzü bağlı olarak gösteriyor, ne var ki bağlanmış olmuyorsunuz. Ne ben ne de kullandığım Strongvpn görevlisi yardımcı olamadı. VPN kullanan varsa ve meseleyi çözdüyse, nasıl? Başka bir servis sağlayıcı ile bağlanabiliyorsa onu da söyleyebilir. Şimdiden teşekkürler.
  • 591 Beta

    https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/A8FA1F94BFEE4980B9683652CD2CB0CBY


    Değişiklik listesi ile ilgili bir bilgi yok, fark ettiklerimi yazayım

    - Türkçe dili kullanılabilir hale gelmiş.
    - Kablosuz ağ zamanlaması, zamanlama kapalıyken yapılabilir hale gelmiş.

    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 5 Aralık 2018; 20:59:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drahmizm

    591 Beta

    https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/A8FA1F94BFEE4980B9683652CD2CB0CBY


    Değişiklik listesi ile ilgili bir bilgi yok, fark ettiklerimi yazayım

    - Türkçe dili kullanılabilir hale gelmiş.
    - Kablosuz ağ zamanlaması, zamanlama kapalıyken yapılabilir hale gelmiş.

    .
    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pearewill

    Eskiyen RT-AC66U yerine bu yeni modem/routerı aldım. İki gündür kurcalıyorum. Benim için çok önemli olan vpn client modda internete bağlanamıyorum. Benzer sorun yaşayan varsa ve başarılı olduysa lütfen yardımcı olsun. Eski routerda PPTP seçip vpn servis sağlayıcının adres ve şifresini girmek yeterliydi. Burada yeni profil yaratmak gerekiyor. Profili PPTP ya da L2TP olarak seçip adres ve şifre girince servis sağlayıcı onaylıyor, web arayüzü bağlı olarak gösteriyor, ne var ki bağlanmış olmuyorsunuz. Ne ben ne de kullandığım Strongvpn görevlisi yardımcı olamadı. VPN kullanan varsa ve meseleyi çözdüyse, nasıl? Başka bir servis sağlayıcı ile bağlanabiliyorsa onu da söyleyebilir. Şimdiden teşekkürler.
    ASUS u arayıp destek isterseniz belki faydası olabilir yada diğer kullanıcıların olduğu forumdan destek alabilirsiniz donanimhaber.com/mesaj/yonlen/91268552




  • Bu arada yeni ASUS ürün alacaklar için bir hatırlatma olsun. Avasya, Ebrar, Eksen, Hepsiburada, incehesap, Integra, inventus, itopya, Media Markt, QP Bilişim, Sanalmarketim, Sinerji ve Vatan Bilgisayar'da 31 Aralık'a kadar promosyon devam ediyormuş. 2 adet promosyona sahip olabilirsiniz, bu mesaj dışında daha fazla ve doğru bilgi için alışveriş sitelerini inceleyin.

    1) Call of Duty®: Black Ops 4 Standart Edition PC sürümü sahibi olun. Kodun ASUS promosyon sitesinde son kullanım süresi 10 Ocak 2019. Activision Call of Duty®: Black Ops 4 aktivasyon kodunun kullanılabileceği son gün 12 Nisan 2019. Satın alma belgesi, E-posta veya ürününüzün Call of Duty: Black Ops 4 Edition perakende kutusundaki “Teşekkür Kartı” içinde ASUS kodunu girmek için, açılır listeden bölgenizi seçin, gerekli bilgileri girin
    Geçerlilik onayı alındıktan sonra ROG Ekibi size Activision Call of Duty: Black Ops 4 aktivasyon kodunuzu ve kod kullanma talimatlarını 20 iş günü içinde gönderecektir.
    2) Bu Asus ürünü ile gelen hediye kodunu kullanarak Turknet'ten 1 ay boyunca ücretsiz internet kazanabilirsiniz. daha fazla bilgi için https://turk.net/asus-kampanya/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 10 Aralık 2018; 23:57:51 >




  • Wifi veya herhangi bir kullanıcı için hız limiti yapmayı başaramadım cihazda bu özellik mevcut değil mi ? Nasıl yapılacağını bilen var mıdır ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Me[S]uT

    Wifi veya herhangi bir kullanıcı için hız limiti yapmayı başaramadım cihazda bu özellik mevcut değil mi ? Nasıl yapılacağını bilen var mıdır ?

    Sadece uploada öncelik olarak limit verebilirsiniz, yazılım daha gelişmediği için şu anda istediğiniz şekilde kısıtlama yapılamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 13 Aralık 2018; 0:27:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Son yazılımın linki ölmüş, başka link paylaşabilir misiniz?
  • Merhaba arkadaşlar,

    Resimdeki gibi normal destek sayfasından Others seçerseniz beta firmware lerde çıkıyor, bilginize.ASUS DSL-AC88U Modem ve Yönlendirici
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrbluesman

    Merhaba arkadaşlar,

    Resimdeki gibi normal destek sayfasından Others seçerseniz beta firmware lerde çıkıyor, bilginize.ASUS DSL-AC88U Modem ve Yönlendirici

    O Ekran görüntüsündeki beta değil, normal firmware. Beta firmware de yazılım sürümü 9 ile başlar, 1 ile başladığında normal firmware oluyor.


    1.10.06 Buil591 sürümünü alttan indirebilirsniz

    https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/wireless/DSL-AC88U/FW_DSL_AC88U_11006591.zip


    2018/12/14
    33.34 MBytes

    ASUS DSL-AC88U Firmware version 1.10.06 Build591 (This product supports Annex A)

    New feature:
    - Now supports Advanced WiFi Scheduler feature.

    DSL:
    - Fixed ES/SES counters not reset after xDSL resync.

    Bug fixes and enhancements:
    - Fixed Web UI display issue with language Turkish/ Czech/ French.
    - Fixed AiProtection not reinitiated under certain condition issue.
    - Fixed PPPoE host-uniq not working issue.
    - Fixed various UI related issues.
    - AiProtection > DPI Engine updated: RC25.

    Please unzip the firmware file first then check the MD5 code.
    MD5: 2ca5e21f097536c0afafcba6e2f16748




    Ekleme: Bu geliştirici ne kadar değişik, normal yazılımda Türkçe sorunu yoktu ki, beta yazılımda vardı ama normal yazılım güncellemesinde fixes olarak geçmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 15 Aralık 2018; 0:51:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • ac88u modelinde DSL AYARI altındaki VDSL bölümünde kararlılık ayarı devre dışıyken snr margin kaç görünüyor. kullanan biri yardımcı olabilir mi? bende n17u modeli var maalesef pek iyi değil default ayarlardayken.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lifestyle4458

    ac88u modelinde DSL AYARI altındaki VDSL bölümünde kararlılık ayarı devre dışıyken snr margin kaç görünüyor. kullanan biri yardımcı olabilir mi? bende n17u modeli var maalesef pek iyi değil default ayarlardayken.

    Bu modelde VDSL kararlılık ayarı henüz yok ancak hatalı bir soru soruyorsunuz. SNR ve diğer hat değerleri kişiye özel olarak değişir, sizin için bir anlam ifade etmez. Hattınızda problem varsa operatörünüze arıza kaydı açmalısınız.

    Sorunuza aynı anlama gelen farklı bir örnek vereyim. Elektirikler yokken benim modemim çalışmıyor, sizinki çalışıyor mu demekten farkı yok..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 16 Aralık 2018; 17:37:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ₯

    Performans arttırmaya ait bir ipucu
    Upload hızlarınız stabil değilse bu tamponlamayı arttırıp paketlerin gecikmesine sebep olur ve performansınızı kötü yönde etkiler ve karşılıklı iletişimin daha geç cevap vermesine neden olur. Bunu webde dolaşırken bile fark edebilirsiniz. Şimdi 2 adımda bu problem için basit bir trafik yönecisi (QoS) ayarı tavsiye edeceğim.

    İlk önce Sistem günlüğü > DSL Günlüğüne girerek DSL hat değerlerinize bakın, alttaki resimde göründüğü gibi benim Upstrem Date Rate hızım 4089 görünüyor. Sizde de ne görünüyorsa onu not alın.

    ASUS DSL-AC88U Modem ve Yönlendirici

    İkinci olarak Trafik Yönlendiricisi ayarlarına giriyoruz ve alttaki resimdeki gibi Akıllı QoS'u etkinleştir seçeneğini açık yaparak altına önceki adımda not aldığımız upload hızına yakın bir değeri giriyoruz. Ben de 4089 olduğu için 1 Kbps daha az yazmayı tercih ettim ve 4088 olarak yazıp ayarları uyguladım. Performans bende bayağı fark ediyor, sizde de denemenizi tavsiye ediyorum. Daha önce QoS özelliğini kullanmadıysanız internet performansında çok fark göreceksiniz.

    ASUS DSL-AC88U Modem ve Yönlendirici


    Performans testi için dslreports sitesine girerek Speed Test sekmesinden DSL e basarak kontrol edebilirsiniz. BufferBloat gecikmesi ne kadar düşük olursa performans o kadar iyidir ve sitelerin sayfaları o kadar hızlı açılır. Tabi sadece siteler hızlı açılır şeklinde düşünmeyin yaşanılan pek çok gecikme, canlı görüşmelerde düşme gibi sorunlar yaşıyorsanız bunları çözüyor.

    Burada yanlış hesaplama olmuş, o değeri 4 veya 3 gibi değer olarak girmemiz gerekiyor. Mbps olarak yazıyormuş, ben Kbps olarak hesaplamıştım. Yanlış yazılsa da o özelliğin aktif edilmesi bufferbloat etkisini düzeltiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 16 Aralık 2018; 21:37:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • ASUS DSL-AC88U Modem ve Yönlendirici

    ASUS DSL-AC88U Modem ve Yönlendirici

    Cat 7 kablo öncesi Sonrası

    Not topraklama bağlı değil bağlandığında ayrıca farkı paylaşıcam yorumlarınızı alabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperACc -- 30 Aralık 2018; 22:40:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Hat değerleri çok fark etmiş, 18 SNR ile 100 Mbps ı güzel yani iyi performansla kullanırsın artık.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.