Şimdi Ara

ASUS DSL-AC68U vs Airties 5760 (İNCELEME)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bayram ziyareti sebebi ile Avustralya'dan gelen akrabalara DSL-AC68U aldırmıştım, cihaz 2 gün önce geldiği için çok fazla kullanma şansım olmadı ama en azından Airties 5760 ile bazı özelliklerini karşılaştırabildim. 5760 ve USB-AC53 arkadaşın olduğu için iade ettim.

     ASUS DSL-AC68U vs Airties 5760 (İNCELEME)



    Cihazların teknik detaylarını aşağıdaki linklerden inceleyebilirsiniz.

    http://www.airties.com.tr/products/dslgw/Air5760
    http://www.asus.com/tr/Networking/DSLAC68U/specifications/


    Bağlantı olarak 35 Mbit fibernet (VDSL2) yanında Tivibu Ev kullanıyorum. Her iki cihazda da ne internet hızı ne de Tivibu tarafında herhangi bir sorun ve farklılık yok. Benim için önemli olan Wi-Fi çekim alanı ve hızı idi.

    Laptopumda Intel Centrino Ultimate-N 6300 Wi-Fi kartı var. 2.4 ve 5 Ghz N bağlantısını destekliyor. AC bağlantı için yine 5760'ı aldığım arkadaşın AC adaptörünü kullandım (AC-53)

    Usb harddiskten dosya aktarımı testlerini Buffalo MiniStation USB 3.0 harici disk ile yaptım.


    USB 3.0 diskten Airties 5 Ghz N bağlantıda dosya aktarım hızı (modeme 2 metre uzaklıkta iken)

     ASUS DSL-AC68U vs Airties 5760 (İNCELEME)




    USB 3.0 diskten Airties 5 Ghz AC bağlantıda dosya aktarım hızı (modeme 2 metre uzaklıkta iken)

     ASUS DSL-AC68U vs Airties 5760 (İNCELEME)




    USB 3.0 diskten Airties 1 Gbit kablolu bağlantıda dosya aktarım hızı

     ASUS DSL-AC68U vs Airties 5760 (İNCELEME)




    Evim 2 katlı olduğu için çekim gücünü olabilecek en zorlu şartlarda test ettim. Modemin bulunduğu nokta ile bağlanmaya çalıştığım nokta arasında 3 duvar ve 1 kat bulunuyor, modem-laptop arasındaki mesafe ise yaklaşık 15 metre.

     ASUS DSL-AC68U vs Airties 5760 (İNCELEME)




    Airties 2.4 Ghz'de en fazla 19 mbit, 5 Ghz'de 6 mbit ile bağlanabilse de 5 Ghz'de bağlantı stabil olmadığı için internete erişemedim.

     ASUS DSL-AC68U vs Airties 5760 (İNCELEME)
     ASUS DSL-AC68U vs Airties 5760 (İNCELEME)







    Benzer testleri Asus ile yapınca aldığım sonuçlar

    USB 3.0 diskten ASUS 5 Ghz AC bağlantıda dosya aktarım hızı (modeme 2 metre uzaklıkta iken)

     ASUS DSL-AC68U vs Airties 5760 (İNCELEME)




    USB 3.0 diskten ASUS 1 Gbit kablolu bağlantıda dosya aktarım hızı

     ASUS DSL-AC68U vs Airties 5760 (İNCELEME)




    Çekim alanı testinde Airties'te olduğu gibi modem ve laptopu aynı bölgelerde denedim. Modem ile laptop arasında 3 duvar ve 1 kat bulunuyor. Hem 2.4 hem de 5 Ghz'de her iki nokta internete bağlanabildim ve ağ hızlarım Airties'ten çok daha iyi.

     ASUS DSL-AC68U vs Airties 5760 (İNCELEME)
     ASUS DSL-AC68U vs Airties 5760 (İNCELEME)





    Airties'ın aktarım hızlarını ve çekim alanı gücünü beğenmedim. Ne kabloluda ne de kablosuzda (AC) 10 mb/sn üzerine çıkamadığım gibi çekim alanında TTNet'in verdiği Huawei 655d'den çok da farklı değildi. USB girişini maviye boyamışlar ama USB 2.0 performansı bile vermiyor. Hatırlayanlar olacaktır, DSL-N66U'da bağladığınız harddisk sürekli çalışırdı, aynı sorun 5760'ta da var ve sürekli bir yazma/okuma durumu sözkonusu ki aralıksız tıkırtı sesi beni çileden çıkardı diyebilirim.

    Asus aktarım hızında tam bir canavar çıktı, kabloluda 50 mb/sn hızı ile bu cihaz bir NAS alternatifi olabilir. USB 2.0 AC adaptörü ile kablosuzda 30 mb/sn değerleri gördüm, USB 3.0 destekleyen AC adaptör ile çok daha yüksek hızlara çıkılabilir. PCE-AC66 ile 55,7 mb/sn değerlere ulaşanlar var.

    Ayrıca her iki cihazı 1 saat boyunca zorlamaya çalıştım: Bilgisayardan torrent ve dahili torrent istemcilerinden download + USB diskten kablosuz dosya aktarımı
    İki cihaz da bana mısın demedi, ne restart ne de performans düşüşü olmadı ancak Airties ASUS'a nazaran daha fazla ısındı diyebilirim.

    İnternet hızında da Asus ve Airties'ta bir yavaşlama/hızlanma olmadı, her iki cihaz da 35 mbit'i sonuna kadar kullanabiliyor. Kullanmadım ama ASUS'un stabil olmayan DSL bağlantılarında stabilite ayarları mevcut. Bağlantısı sürekli kopanlara yardımcı olabilir (?)

    Menü dizaynında Asus açık ara önde bence gerek görsellik gerek kurcalanabilir ayar açısından Asus'un yazılımı daha başarılı. Güncelleme konusunda da daha iyi hizmet verdiklerini söyleyebilirim.

    Hangisini alalım diyen arkadaşlara, maddi imkanınız varsa mutlaka ASUS'u tercih edin derim. Airties kötü mü derseniz tabii ki değil. Stabil ve vaadettiğini gerçekleştiren bir cihaz ama şu da var; ne kabloluda ne de kablosuzda 10 mb/sn üzerinde dosya aktarımı yapamıyorsan AC 1600 mbit bağlantı sunmanın ne anlamı var?

    Ağustos'ta askere gidiyorum ve gidene kadar sorularınızı cevaplayabilirim. Airties 5760 ve USB adaptörü arkadaşa geri verdiğim için AC bağlantıda yardımcı olamam ama buraya yazmayı unuttuğum şeyler varsa hatırladıkça eklerim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.