Şimdi Ara

ASUS BIOS Uyarısı! Maximus VIII Ranger.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şuan'da Asus bios mağdurları kulübü kurulsa eminim yeteri kadar üye toplar.

    Maximus V formula ve Maximus VI Formula serilerinde pek sorun yokken Skylake işlemcilerden sonra Lga1151 de aşırı Bios sorunları çıkmaya başladı.

    İlk başta kendilerini belli eden sorunlar'dı self test , boot up failure gibi,

    Şuan'daki son sıkıntımız.

    En son update açıklamaların'da 1402 bios unda. Microcode ile ilgili güncelleme yaptıklarını belirtmiş'lerdi. Ama sorun 2001 bios una kadar devam etti arada 4,5 bios daha var.

    2001 bios undan sonra 1 ay geçmeden yenisi çıktı çünkü Bios pek stabil değildi. 2202 Bios u gelmiş geçmiş en stabil bios oldu.


    2016 12 26 olması lazım yanlış hatırlamıyor isem , 3007 Bios u piyasaya global olarak sürüldü. Ve şuan'ki arızası Microcode.

    01-03-04 Q-code , hatalarını veriyor , sistem açıkken bile çökebiliyor , Mylogo kısmın'da 3 saniyelik Anda'da çöktüğü oluyor. Windows açılış ekranın'da bile çöktüğüde oluyor.

    1 ay'dır ez flash update et diye arka plan'dan sık sık çıkmaya başlayınca güncelledim Ve bu hazin sonu yaşadım. 3 adet video çektim sistem 10 ~ 15 kere peş peşe açılmayı denedi açılmadı.


    Downgrade yapılmıyor bios u düşüremiyorum verdiği hata ise çok garip. Sistemin bu rom a uygun olmadığını söylüyor kısaca, Yani Downgrade e dair bir şeye değinmiyor. Bu sistemin yazılımı bu değil diyor ve alt bios lara geçemiyor sunuz şimdiye kadar pek ihtiyacım olmadığı için downgrade bios ta çok denediğim bir şey değil'di hali ile diğer serilerde yapılabiliyor muydu bilmiyorum.


    Aklıma bu bios düşürememe sorunu ile ilgli 2 şık geliyor

    1) Downgrade ihtimali yok limitlenmiş bios versiyonu düşmüyor.
    2) Bios yazılımın'da problem var. Copy paste ile bazı noktalar düzeltilmeye çalışılmış olabilir , cihaz a yüklenen bios nedeni ile cihaz kendini farklı bir model sanıyor olabilir ve eski rom larını hali ile kabul etmiyor


    Şimdi bu arıza yuklediğim'den beri var , servise gitmem gerek , cihazı söküp parçalayamayacağım gerçek'ten artık sökmek çok yorucu bir iş oldu soğutucusu vs.. Böyle alıp kasayı gideceğim çok düşük bir ihtimal ama , arka tarafa onlarla birlikte geçmeyi isteyeceğim zor buna okay vermeleri ama.

    Diyeceğim şu olacak Asus motherboard a kefil olabilir'siniz ama diğer sistem parçalarının akıbetin'den emin olmak için sizin'le gelmek istiyorum , soğutucum kolay sökülür bişey değil Vs.. Vs..


    Siz Siz olun Update yapmayın kardeşim şu dönemler. Bekleyin. Bu nasıl bir ızdıraptır .

    Siz bunu Global ölçekte bios u sürmeden test etmiyormusunuz bende çıkan bu arıza diğer anakartlar'da çıkacak nasıl olsa sizde nasıl çıkmıyor.

    Baştan sağmalık vardır bu Revizyon farklı ile cihazlarda olacak bir şey deği , büyük arızalar olmadığı sürece artık Rev. Pek yok hayatımız'da revizyonsuz geçiyor genelde M.b. ler bunun nedenı her yıl yeni bir anakart çıktığı için olabilir.

    GÜNCELLEME:

    2202 yazılımını usb bios flashback ile atabiliyorsunuz ama sistem çalışmıyor şuanki biostan daha kötü oluyor hiç açılmıyor

    Q-code:19
    Smd cpu led i yanıyor ayrıca (red)

    Bu işlemin dönüşü yok. Bu güncellemeyi yapmayın. Yetkili teknik servise muhtaç kaldım şuan 3007 bios ile açılır gibi oluyor resetler q-code 01 03 04 devam ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 30 Nisan 2017; 22:4:40 >







  • Eğer EZ Flash ile Downgrade yapamıyorsanız, USB Flashback ile deneyin. Çünkü orada protect kontolu yapılmadan direk biosu yazıyor yapmanız gerekenleri yazıyım,

    Yüklemek istediğiniz versiyonu download ediniz ve .CAP adlı dosyayı yeniden adlandırınız, Mesela bende V GENE var M5G.CAP olarak yeniden adlandırıyorum sizde kitapçığından bakıp dosya adını yeniden adlandırın sanırım sizinki M8R.CAP olması gerekli.

    USB Flash bellek bulup fat32 ile biçimlendirin. M8R.CAP adlı dosyanızı flash kopyalayın.

    PC kapatın USB Flash belleği anakartın arkasındaki Flashback Usb girişine takın, Resimde mevcut.

    ASUS BIOS Uyarısı! Maximus VIII Ranger.

    Son olarak USB ROG Flash tusuna 5-6 saniye basılı tutun ve tuşun ışıkları yanıp sönmeye başlayacak o sırada elinizi düğmeden çekin, ışıklar sönene kadar bekleyin daha sonra sistemi açıp biosa girin istediğiniz versiyona düştüyse eğer F5 ile sistemi varsayılan alıp, F10 ile kaydet çıkış yapın ve varsa gerekli ayarınız tekrar biosa girip yapın...

    USB Flashback video anlatımı...https://rog.asus.com/technology/rog-motherboard-innovations/usb-bios-flashback/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tècnics -- 28 Ocak 2017; 19:18:22 >




  • Asus Maximus VIII Ranger Z170 sahibiyim hocam, iki gün önce maalesef ben de 3007 sürümlü biosu güncellemek için daha önce yaptığım ve sıkıntı yaşamadığım şekilde sistem kapalı iken usb bios flash portunu kullanarak denedim. İşin ilginç yanı ise güncellemeden (başarılı şekilde) sonra qcode "00" dan başka birşey ve anakartta güç düğmesine bastığım andan itibaren yanan cpu_boot_led den başka birşey göremedim. Eski bios sürüm/leri ni de denememe rağmen hiçbir gelişme kaydedemedim.



    Zaten kartı da bugün Asus'a gönderdim.



    Görünen o ki bu durum kronikleşme yolunda ilerliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomania -- 28 Ocak 2017; 19:39:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    1 ay'dır ez flash update et diye arka plan'dan sık sık çıkmaya başlayınca güncelledim Ve bu hazin sonu yaşadım. 3 adet video çektim sistem 10 ~ 15 kere peş peşe açılmayı denedi açılmadı.




    Bu benim de basima geldi. Neyseki sistem açıldı ve dokunmadim daha. Dediginiz gibi hiçbir test asamasindan geçmeden bios çıkarılıyor. Birde bu seviye bordlara takdir etmek lazim.

    Anakrtim maximus 8 gene

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tècnics kullanıcısına yanıt
    arkadan flash back ile denedim yemedi. Fat32 ye çevirmemiştim , ve ismini değişmemiştim Rom un , şimdi deniyorum hocam umarım işe yarar.. Yoksa yarın alacağım kasayı gideceğim firmware attıracağım anakartın üzerin'den

    Birde ez ile indirmiyorum manual olarak indirip EZ üzerinden windows'tan update ediyorum sistemi

    @otomania

    Hocam bende de bir süre Cpu arıza ledi yandı endişelendim ama kitapçığı kurcalayınca %95 microcode arızası , bios update'inden dolayı olduğu kanısına vardım , sisteme hava tutmuştum oda tedirgin etmişti beni açıkcası , ama valt leri kısıp her zamanki gibi temkinli ve düşük pressure ile yaptım bu zamana kadar'da bir sorun yaşamadım hava ile temizlerken
  • Tècnics kullanıcısına yanıt
    Sistem tamamen göçtü hocam bu sefer yazılımı almaya başladı ama bitince sistem açılmıyor şuan 19 da ve 00 da kalıyor illa servis yolu gözükecek sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde şu şekilde deneyin yazılı attıkdan sonra yani ışıklar söndükten sonra 10-15 saniye daha bekleyin, dokunmayın ve ardından USB Flash belliği çıkartın anakartın üstünde bulunan Clear CMOS tuşuna 5 saniye basılı tutup, bırakın ve 2 saniye sonra açma tuşuna basın...


    Clear CMOS tuşu anakartaki yeri :

    ASUS BIOS Uyarısı! Maximus VIII Ranger.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tècnics -- 29 Ocak 2017; 14:47:53 >
  • Tècnics kullanıcısına yanıt
    Açtıktan sonra clr atmıştım cpu led yanıyor şuan tekrar 3007 bios unu attım elimdeki bütün kombinasyonları deniyeceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tècnics kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam VIII serisin'de.. Garip , daha önce hiç bios tan sonra clr cmos yapmamıştım , 3th 4th işlemci serilerinin kartları gibi değil usb bios flashback i sanırım ,

    3007 için yazılım bittikten sonra açmadan Clr attım işe yaradı , şimdi tekrar 2202 bios unu deniyeceğim , tekrar açmadan Clr atarak Umarım işe yarar. Tertemiz bir windows formatı çekmek zorunda kalacağım ayriyetten 10 15 defa kendini açamamıştı dün , windows onarım a gitmeye çalıştı dosyaların zarar görmüş olma ihtimali var, ama sistem ssd 'de yüklü , hdd iken bu arızalar çok aşırı dereceler'de idi , sistem başlatılamadığı zamanlar muhakkak bozulurdu dosyalar

    güvenlik nedeni ile bir temiz windows ile de başım ağrıyacak gibi , dereyi görmeden paçaları sıvamayayım tabi eski bios için tekrar gidiyorum :)
  • ASUS Z170-A kullanıyorum. En son 1602 BIOS'unu kullanıyordum ve sırasıyla tüm BIOS sürümlerini yükledim. Herhangi bir atlama yapmadım, Windows üzerinden de yüklemedim. BIOS dosyasını biçimlendirdiğim Flash Diske attım ve BIOS ekranına gelip dosyayı seçip yükle dedim. Windows üzerinde EZ Update'in sağlıklı bir yükleme yapacağını düşünmüyorum şahsen.

    1602>1702>1801>1902>2001>2202

    Şuan 3007 BIOS hazır fakat konuyu görünce duraksadım. Siz nasıl bir yükleme yönergesi uyguladınız?
  • Bios lar bir Rom dur sırası ile yüklemenize gerek yok , birini yüklerken sistemin içi tamamen silinir yani eski dosyaların içerdiği ve daha fazlası yeni rom'da mevcuttur.


    3007 Rom u %100 arızalı ve geriye dönüş yok. Downgrade Hata ile sonuçlanıyor 2202 Bios una düşemiyorum Sistem Q-code 19 da Cpu error da kalıyor aynı zamanda. 3007 çalışıyor sadece


    Onun yanında windows üzerin'den bir rom atmada problem yok. Sistem şu şekilde çalışır (asusun kendi yazılımıdır hali ile şüpheye pek maal yok) , direct bios olarak , yazılımı Flashback yerine yüklediğiniz Ssd hdd , depo biriminiz'den alır direk olarak Windows yazılımı açık ken bios depolama birimlerine yükler , windows üzerin'deki kopyalama tamamlanınca bios kendi içerisin'de Flash lamaya devam eder bu yüzden bir sorun teşkil etmiyor ,


    Ama bu Bios versiyonu hatalı ve geri dönüşü yok yüklemeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 11 Şubat 2017; 15:56:41 >




  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    EZ Update adlı yazılımdan bahsediyordum zaten, bir kere denedim hiçbir işe yaramadı. Daha da bulaşmadım o programa.

    Daha çok ROG serisi anakartlarda sorun görünüyor herhalde şu an?
  • HaybridX kullanıcısına yanıt
    Rog larda olması daha muhtemel taban yazılım aynıdır eklemeler yapılır slotlara göre paket yazılım. Copy paste yapa yapa devam ettikleri için test yok birşey yok demekki.



    Ez uğdate sistemi söylediğim gibi çalıştığından bir sorun teşkil etmez bios kendi üzerinde iken yazılımı flash işlemine geçer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart servisten dönünde tekrar bakacağım içerisinde hangi bios var ve durum ne gerçekten merak ediyorum.



    Asus'un kendi forumlarında bile birçok insan konuyla ilgili şikayet halinde, tek tük olarak 3007 kullanıp hiç sorun yaşamadığını söyleyenler de mevcut. Asus un şikayette bulunup durumla ilgili soru soran kullanıcılara da hatanın kaynağını bulmaya çalıştıklarını söylemişler ancak resmi bir durum göremedim.



    Artık bios güncellerken de iki defa düşünmemiz gerekiyor, Asus'a bu güven aşılaması için de teşekkür etmek lazım..

    Edit: Anakart garanti (teknik servis)den 1001 sürümü bios atılarak geri gönderildi. 2202 sürümlü biosa geçtim güncelleyerek yeniden. Sorun yok şimdilik, Asus güzel zamanını aldı 3007 ile mağdur ettiklerinin orası kesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomania -- 4 Şubat 2017; 1:15:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam ben henüz götüremedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 6 Şubat 2017; 3:54:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X99 Deluxe anakartımda benzer problemler var.

    Misal 1801 sonrası yeni nesil işlemciler için destek geldi, 2001 bios olması lazım ve üstüne 3 bios geldi. 2001'den beri "Load Optimized Defaults" (bir anakartın yapabileceği en basit iş) dediğimde anakart döngüye giriyor.Açılıyor, kapanıyor. Her seferinde bir kodd a takılıyor ve bios'a giremiyor. Clear CMOS filan hiç işe yaramıyor.

    Ta ki 1 adet ram sökene kadar böyle. Ram ya da anakartta bir sıkıntı olsa önce bioslarda neden olmuyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 10 Şubat 2017; 0:24:31 >
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    Hocam Anakartınızın tam modelini ve kullandığınız işlemciyi yazar mısınız?
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Benim ki Asus X99 Deluxe - i7 5820k
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    Şunu bir dener misiniz hocam

    https://www.asus.com/tr/support/CPU/1/42/3/1/WodJPah7ECKFSsxv/C20140829170048/
  • Şu an o biosu kullanıyorum.

    Ben yöntemi buldum - tabi kocakarı yöntemi :)

    4. kanal ram'i söküyorum - bios update ya da Load Opt. Def yapacağım zaman.

    Daha sonra 4. kanalı takıyorum ve yine görmüyor.Görmesi için herhangi bir değişiklik yapıp yeniden başlatmanız gerekiyor1.

    Misal 1.35 V olan voltajı 1.36 yapmak gibi. Sonrasında sıkıntı yok. Yeni nesil işlemcilere anakartları rastgele uydurmaya çalışıp, sallapati bios yapılınca böyle oluyor.

    Ama aynı sorun MSI x99a Gaming 7 anakartımda da var, birebir.

    Ram ile ilgisi yok. Ram'leri yer değiştiridiğimde sonuç aynı. Sadece 4. kanalı sevmiyor lanet bioslar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 12 Şubat 2017; 0:15:27 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.