Şimdi Ara

Asus Asrock AB350M Bios ve İşlemci Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anakart belirttiğim gibi AB350M üzerinde Ryzen 3 2200g işlemci takılıydı. Bios sürümü 4.40 veya 4.60'tı. Yeni işlemci olarak Ryzen 5 3600 aldım ve biosu, bu işlemciyi desteklemesi için 5.40 versiyonuna yükseltmek istedim fakat pc flashın içindeki biosu görmedi yükleyemedim. Ben de biosun önce köprü versiyonu olan 3.20 versiyonunu yüklemeye karar verdim. Sonrasında 5.40'ı tekrar deneyecektim. Flashın içindeki biosu gördü. 3.20 başarılı bir şekilde yüklendi ama bu sefer üzerinde takılı olan Ryzen 3 2200g işlemciyi de tanımaz oldu. Görüntü vermiyor. Sanırım Ryzen 1000 serisi, FX 9000 serisi veya athlon x4 serisi AM4 soket bir işlemci bulup biosu tekrar güncellemem gerek. Bu işlemciler gerekmeden bios görüntüsü almanın bir yolu var mıdır? Ya da bana yardımcı olabilecek birileri var mı? İstanbul'da yaşıyorum oturduğum bölgede hiçbir PC tamircisi bana yardımcı olamadı. Hiçbirinde bu işlemcilerden yoktu başka bir çözümleri de yoktu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Tam olarak emin değilim. Ama sanırım geçen günler de aynı sorunu yaşayan bir arkadaş vardı. Anakart üzerinde flash için bir tuş ya da bir yöntem uygulanmasından fln bahsetmişti birileri. Konuyu bulamadım. Olmadı kadıkoye ya da beşiktaşa götürüp işlemi yapabilirsiniz...Umarım forumda yardımcı biri çıkar, yakın çevrelerden fln...
  • O özellik B350'lerde yok. Bahsettiğiniz özellik x70 serisinden aşağısında genellikle yok. Bi tane çalışan işlemci temin edip onunla yapacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 19 Eylül 2019; 16:11:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay bahtıma.. Bugün Mecidiyeköye geldim. (Şu an hala ordayım.) Biosa downgrade yaptığım için bios mala bağlamış. Eski işlemcilerle açılmıyor. Biosu söküp tekrar programlamak gerekiyormuş. uefi bioslarda şifreleme olduğu için ancak Asrock un kendi servisi yapabilirmiş.. onlarda kaale alırsa.. Şu an eski ekran kartımla işlemcimi satıp yeni bir anakart aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.