Şimdi Ara

ASUS Anakart sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mrb arkadaşlar. bilgisayarı yeni topladım. bilgisayarı her 3-4 açma işleminde bir, bilgisayar 3 bip sesi veriyor, takiben kapanıp ya normal bir şekilde açılıyor ya da 2 nci kez hata verip kapanıp ondan sonra normal bir şekilde açılıyor. ramlerin yerini değiştirdim, bios pilini söküp taktım vs. olmadı. hata halen devam ediyor. anakarat asus B350 prime plus. ram corsair 2x8 16 GB 3000 mhz. ekran kartı rx 580. anakart 3000 mhz. rami desteklemiyordu ama güncellemeyle sorun halledildi, bios ekranından manuel 3000 mhz. yaptım. acaba bundan dolayı mı diye asus müşteri hizmetleriyle de yazıştım ama nafile. eleman o hata sesi başka bir donanımdan geliyordur diye beni dumur edip konuyu sonlandırdı :) neden olduğu hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum. saygılar.



  • Yokmudur yardım edecek hayırsever

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba sorun ram kaynaklı gibi. Asusun sitesinden anakartınızın modeline baktım ben, bios sürüm 1002 yaptınız mı?, öncelik bu. Sonra bellek desteği; Sürüm -2017/07/04 güncelleme 982.55 KBytes
    PRIME_B350-PLUS_Memory_QVL dosyasını açıp bakın(acrobet reader da ctrl+f 3000 yazın, corsair ramin sizdeki modeli ve versiyonu ile destekleyen modelleri karşılaştırın. Anakart 3000 mhz destekliyor ama elle birşey değiştirmenize gerek yok load defaults yapın. Eğer sizdeki model listede yoksa asusa bildirin yazılım ekleyebilirler.
    Ayroca son birşey ramleri dimm1 ve dimm2 ye takın kontrol edin bunu da.
  • Bahsettiklerinizi yapmıştım zaten ama değişen bişey yok. İlerde arıza çıkmayacaksa böyle gitsede olur :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.