Şimdi Ara

ASUS 27' MX279H MONİTOR KULLANICILARI (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
586
Cevap
11
Favori
54.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sol altta olan bu hafif ışık sızması kenarlarda var ,vatan da değişim sorunlumu acaba ?. onu bırakın adamlar garanti belgesini göndermemişler sadece fatura değişim içim yeterli olurmu ?

    bi cevaplarsanız sevinirim.
  • monitörün sol alttan dan gelen bu ışık sızması hafif de olsa kenarlarda da var.değirsem mi değiştirmesem mi bilemedim.
    Vatanda değişim zormu ?.Ayrıca adamlar ürünü gönderirirken garanti belgeseini gönderemişler,fatura ile değişim yapabilirmiyim.

    cevaplarsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redraven -- 16 Mart 2013; 14:06:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redraven

    monitörün sol alttan dan gelen bu ışık sızması hafif de olsa kenarlarda da var.değirsem mi değiştirmesem mi bilemedim.
    Vatanda değişim zormu ?.Ayrıca adamlar ürünü gönderirirken garanti belgeseini gönderemişler,fatura ile değişim yapabilirmiyim.

    cevaplarsanız sevinirim.

    İlk aldığım monitörde garanti belgesi mevcut değildi. Vatan'a gidince sadece faturayı istediler benden. Zaten fatura üzerinde ürün seri numarası yazıyor, dolayısıyla sadece fatura yeterlidir.

    İlk 30 gün içinde değişim rahat oluyor. Bu süreyi aştığınız an ürün distribütöre mi ne gidiyor ve değişim işlem 10 iş günü kadar sürüyor.
  • Açıkçası bu kadar para verip bu kadar sorunlu olması mönitörün çok üzücü. Her yerde bir tasarım harikası olarak gösteriliyor. Evet, tasarım olarak iyi güzel, fakat panel sorunlu. İlk gelen partiden aldığım monitörde siyah görüntüde kırmızı noktalar beliriyordu, yeni parti mönitörlerin ise ışık sızdırma problemi var hem sol alt kısımda, hem de, fazla olmasa da, kenarlarda. Verdiğiniz paraya değmiyor açıkçası. Asus bu ürünü ile hayal kırıklığı yarattı bende.
  • bilgilendirmen için teşekkür ederim.

    monitörün her yerde tasarım harikası gibi yansıltılması na kandım bende.en çokta tekno seyirin videosundaki arkadaşların siyahı tam siyah demesine,ama gerçekler hiçde öyle değil siyahta sorun var.
    orda duymuştum lg siyahta tüm ledleri söndürüyor aus ise yakmaya devam ediyormuş.belkide bu kadar backlight sorunu olaması bundandır.

    birde firmalar nasıl böyle sorunlu ürünleri müşterilerine gönderiyor anlamıyorum yani.şimdi birde bu monitörü alıp yerine daha da sorunlusunu verirler diye korkuyorum aslında,
    yani karpuzmu satıyorlar elektronik ürün mü? anlamadım.
  • http://www.youtube.com/watch?v=pqw0eHBhgJU işte bendeki sorunun aynısı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redraven

    http://www.youtube.com/watch?v=pqw0eHBhgJU işte bendeki sorunun aynısı

    Ben daha önce de bu sorunu dile getirmeye çalışmıştım ekran camının kenarlarına basınca özellikle üst köşeler cam çerçeveye yapıştırılmadığı için 1-2 mm lik boşluk oynamaları oluyor.

    Alt köşeden parlak ışık olayı bendeki üründe de var. Siyah ekranda belli oluyor.

    Bir de yeni bir sorun keşfettim. Oyunlarda 1920*1080 çözünürlükte normal parlaklık ayarında oynarken oyunun biraz kastığını düşünüp çözünürlüğü 1600*900 e düşürünce ekran daha karanlık bir hal alıyor. Oyun içinden parlaklık ayarını açmam gerekti. Acaba oyundamı böle bir sorun var dedim ama aynı oyunu lcd tv ye görüntüyü aktarak denedim onda çözünürlüğü değiştirince herhangi bir parlaklık ayarı değişmiyor. Ve bunu iki oyunda denedim sonuç aynı.

    Siyahın tam siyah olmadığını daha önce de söylemiştim. Özellikle ben eski monitörle (Asus pw201 LCD) yan yana koyarak karşılaştırmıştım. Onun yanında tam bir boz gri rengi oluyor. Üstelik önceki monitorum Lcd olmasına rağmen siyahlar tam siyahtı.

    Asus bu kez anlaşılan sadece tasarıma özen göstermiş kaliteyi unutmuş. Önceki monitor çok kaliteliydi. Üstelik sağlam bir yapısı vardı. Camı, kenarları falan oynamıyordu.




  • MX279H monitörü bugün aldım. tasarım, renkler, kalite çok iyi. sol alt köşedeki hafif ışık sızması simsiyah görüntüde bende de var, bu durum lcd lerin çoğunda mevcut. local dimming olmadığı sürece birçok lcd de olabilecek bir durum maalesef. kesinlikle rahatsız edici değil bunu belirteyim. günlük kullanım sırasında hiç farkedilmiyor.

    crysis 2 ile denedim, rahatsız edici herhangi bir sorun yaşamadım. filmlerde de aynı şekilde başarılı, özellikle resimlerdeki renkler çok canlı ve gerçeğe yakın.

    23 inç olanı almak için gitmiştim ama 27 inç beni resmen büyüledi diyebilirim. genel amaçlı kullanacak olanlara kesinlikle tavsiye ederim.

    bu arada vatandan %25 indirimle 889 tl ye aldım. fiyat, böyle bir monitör için uygun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgnday -- 17 Mart 2013; 23:01:28 >
  • Benim PB278Q ile aldığım test: tempo1 - tempo 5 - tempo10 - tempo 16

     ASUS 27' MX279H MONİTOR KULLANICILARI


     ASUS 27' MX279H MONİTOR KULLANICILARI


     ASUS 27' MX279H MONİTOR KULLANICILARI


     ASUS 27' MX279H MONİTOR KULLANICILARI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 18 Mart 2013; 0:14:55 >




  • Mx279 u bugün vatanda inceledim, Gecikme diğer tn monitörlere göre bariz bir şekilde var. Ama gecikmesi az olan monitörlerde de, tek bir video bütün monitörlere bağlandığı için az da olsa takılma var. Acaba hem bu hemde monitörün ips olması bu kadar takılmasına mı sebep oluyor? Çünkü burda kim aldıysa hiçkimse takılma var demiyor. Sadece futbol da ps3 ü bağlayınca biraz takılmalar gözükmüş. Tracefree 'yi 0 yapınca da renklerin kalitesi azaldı gibi geldi. Kullanan arkadaşlardan trace free yi değiştirip yorum alabilir miyim? Bende alıcam azcık daha yorum gelmesini bekliyorum.
  • crysis 2 yi trace free 0 olarak denedim, renklerde herhangi bir kalite düşüklüğü görmedim.

    bazı hazır ayarlarda (theater, game gibi) renkler aşırı belirgin oluyor ama standart mod da bir sıkıntı yok. zaten tüm ayarları menüden kişiselleştirebiliyorsunuz.

    Monitördeki tüm ayarları default ta bırakıp CCC den yazılımsal olarak ayar yapmak aslında daha rahat ve kolay oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cgnday

    crysis 2 yi trace free 0 olarak denedim, renklerde herhangi bir kalite düşüklüğü görmedim.

    bazı hazır ayarlarda (theater, game gibi) renkler aşırı belirgin oluyor ama standart mod da bir sıkıntı yok. zaten tüm ayarları menüden kişiselleştirebiliyorsunuz.

    Monitördeki tüm ayarları default ta bırakıp CCC den yazılımsal olarak ayar yapmak aslında daha rahat ve kolay oluyor.

    Teşekkür ederim. Bir sonraki %25 te artık alıcam inşallah..Şu an vatandan daha ucuza satan yok heralde?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soak -- 18 Mart 2013; 19:00:58 >
  • http://uk.hardware.info/productinfo/166646/asus-designo-mx279h#tab:testresults

    monitör hakkında teknik detay isteyen arkadaşlar yukarıdaki linki inceleyebilirler kontrast değerleri çok iyi özellikle. ben de bunun 23 inch olanını alacağım ama teknik özellikleri birebir aynıdır değil mi kontrast tepki süresi vs?
  • 23 inch olanını kullanıyorum süPEr
  • Arkadaşlar

    sol altta ışık sızması olayı herkezde var mı?
    ürünü geri vermeyi düşünüyorum.

    genel kullanım arada da ,tasarım işleri yaparım diye almıştım,
    ışık sızması olayı cidden canımı sıktı.
  • @redraven

    çok çok hafif ve yalnızca simsiyah görüntülerde oluyor bu olay. tüm lcd lerin sorunu hemen hemen.

    siyah görüntüde arka ışıklar kısılmadığı için meydana geliyor. sadece windows açılırken siyah ekranda çok çok az var bende, rahatsız edici değil.
  • Biraz sonra almaya gideceğim bakalım alırsam akşam resimleri eklerim %25 indirim buraya özel yazıyor ama yapmazlarsa hafta sonuna kalır.
  • İzlenimlerinizi bekliyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cgnday

    İzlenimlerinizi bekliyoruz

    Dün alamadım konuştuğum arkadaş yoktu diğer çalışanlarda bizim indirim yapma hakkımız yok dediler.Yarın sabah almaya gidiyorum elimde USB bellek cebimde kalibrasyon cihazı renk ve ölü piksel testi yapıp alacağım. Ölü piksel miş ışık sızmasıymış yemem
  • vatanda kendi programlarıyla test yapıyorlar isterseniz. ölü piksel vs çıkarsa değiştirebiliyorsunuz.

    ayrıca her durumda 1 hafta içinde ölü piksel çıkarsa yine değiştirebiliyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.