Şimdi Ara

Astronot'un çektiği fotoğraflar California yangınının boyutunu ortaya koydu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • ABD'nin California eyaletinde meydana gelen orman yangını, alevlerin henüz kontrol altına alınmaması nedeniyle tarihin en büyük felaketlerinden birine dönüşmüş durumda. Binlerde ev ve iş yerini kullanılamaz hale getiren yangınları söndürmek için 14 binin üstünde itfaiyeci aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor.

     

    Ayrıca Bkz.Japon öğrenciler Hiroşima'ya atılan atom bombasını sanal gerçeklikle yeniden canlandırdı
    Şimdiye kadar yaklaşık 148 kilometrekareden fazla ormanlık alanın yanmasına neden olan yangınlarda 7 kişi hayatını kaybetti. Tam 16 gündür bir türlü söndürülemeyen alevlerin Mendocino Milli Ormanı sınırı ve Lake ile Colusa bölgeleri arasındaki sınır bölgesi boyunca etkisini arttırdığı belirtiliyor.

     


    Astronot Alexander Gerst dehşeti gözler önüne serdi


    Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görevli astronot Alexander Gerst, Californiya eyaleti tarihinin en büyük yangınını uzaydan görüntüleyerek felaketin boyutunu farklı bir açıdan gözler önüne serdi. Alman astronot Dünya yörüngesinden çekilen fotoğraf karelerini Twitter hesabı aracılığı ile yayınladı.

     


    ABD Başkanı Donald Trump, yangınların büyümesinden eyalet yetkililerini ve itfaiyecileri sorumlu tuttu. Eyalet yetkililerinin kötü çevre politikaları uyguladığını iddia eden Trump itfaiyecileri ise suyu gerektiği gibi kullanmama ile itham etti. Eyalet yetkilileri ve yangın söndürme uzmanları ise yangınları söndürmek için yeterli suyun bulunduğunu ve şiddetli yangınlara iklim değişikliğinin neden olduğunu belirttiler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.