Şimdi Ara

Astra J 1.4 140 bg. Turbo Active Select nasıldır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar meraba. başlıkta belirttiğim aracın sağ arka kapı ve sağ arka tampon boyalı. km 150.000 lpg takılı değil. fiat 56.000 TL ye pazarlık yaptık haber vereğimi ilettim. aracın hasar kaydı 2 adet. 1.030 ve 300 Tl olmak üzere. bu araç nasıldır en önemli iki husus km için ne diyorsunuz ve 1 yıl sonra satacak olursam zarar ettirirmi. bilen arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var. kolay gelsin.

• Bu kadar yorum yaptınızda kaç kez Astra j kullandınız sağdan solan duyma laflar Astra J lpg ye tam uyumludur.

Turbo arızası veren Astra henüz görmedim. Benzinli de olsa eğer çok km yapmayacaksa rahatlıkla binilir.

Konu sahibi arkadaşa sesleniyorum daha düşük km de bulursan senin için daha iyi olur.
  • Astra 1.4 T ActiveSelect için söyleyeceklerim:

1.4 T motoru benzin içer

Turbosu arızalara gebedir. Turbo çevresinde yağ kaçağı olup olmadığı ve Turbo'da boşluk olup olmadığı görsel olarak kontrol edilerek alınmalıdır.

LPG ile uyumsuz/uyum sorunu vardır, LPG taktıranlar sanayiden çıkmamaktadır.

Pazarlık yaptığınız araca gelince:
    Hasar kaydı 2 adet 1.330 TL bence çok
    1 parça boya tolere edilebilir
    150.000 Km olması bu aracın elde patlayacak bomba olduğuna delalet eder

150.000 Km 1 sene sonra 180.000 Km olursa zor satılır.
  • Hunharca Eleştiri H kullanıcısına yanıt
    Bu yorumları hangi tecrübelere dayanarak yaptınız. Yoksa her zamanki gibi gerçek dışı yorumlarınızdan mı...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usttekinin dediklerini dikkate alma nickinden belli sadece atıyor. Hasar kaydı 1030 lira çok rakam değil bı ayna kirilsa o para yapar zaten. LPG ile supap erime sorunu oluşur ama 60-80 bin km sonra adam akıllı kit ve usta olduktan sonra sanayide işin olmaz. Emme manifold arızası çıkar bazılarında şans işi illa olacak diye bir şart da yok. İyi bir ekspertiz ile alınabilir. Vites e iyi baktirin yağını da değiştirin kolay kolay sıkıntı çıkarmaz tam otomatik vites te.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu kadar yorum yaptınızda kaç kez Astra j kullandınız sağdan solan duyma laflar Astra J lpg ye tam uyumludur.

Turbo arızası veren Astra henüz görmedim. Benzinli de olsa eğer çok km yapmayacaksa rahatlıkla binilir.

Konu sahibi arkadaşa sesleniyorum daha düşük km de bulursan senin için daha iyi olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Saçmalayanları bir kenara bırakırsak, satın aldığınız aracı 1 sene sonra satarken zarar etmeniz için;
    - Ciddi hasarlı bir kaza yapmanız gerekir.
    - Piyasanın bir anda altüst olması gerekir.
    - Çok acil elden çıkarmanız gerekir.
    - 1 yıl içerisinde turbosunda, şanzımanında ya da diğer pahalı aksamlarının herhangi birinde sorun çıkması ve büyük masraf etmeniz gerekir.
    Bu durumların hiçbirinin garantisini veremeyiz ama genellersek ve normal şartlar altında fikir yürütürsek, Opel Astra zarar ettirmez. Günümüzde, hiçbir araç zarar ettirmez. Tabii buradaki kıstas, alırken geçerli olan fiyatla kıyaslamadır.
  • Çok güzel araçtır, akrabamda var, arada ben de kullanıyorum. 110 bini devirdi, 100 bin kilometredir yağlamalı sistem lpg ile kullanıyor, hiçbir sorun yaşamadı. Performansı, ve buna karşılık lpg ile yakıt masrafı çok uygun, keyifli bi araç.

Araç temiz ise zarar ettirmez, fiyat uygun. Km de uygun, avrupada, amerikada millet milyon km yapıyor, burda 150 bini geçince "abi alınmaz yaa" diyenler çıkıyor... Alınır da satılır da

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/astra-k-1-4-turbo-150-hp-lpg-uyumu--133451999
    https://forum.donanimhaber.com/opel-asta-j-1-4-turbo-lpg-kit-secimi--122722485
    https://forum.donanimhaber.com/astra-j-sedan-1-4-t-lpg-ne-durumda--117254840
    https://forum.donanimhaber.com/yeni-opel-astra-sport-1-4-140-hp-a-lpg-takilir-mi--51916554
    http://www.opelim.net/forums/opel-lpg-uygulamalari/115169-astra-1-4-turbo-motor-lpg-uyumu.html

LPG markası ve kullanım koşullarına bağlı olarak piston ve valfler ile ilgili çok sayıda şikayet bulunuyor. (Benim duyduklarım daha fazla ama foruma yansıyan sadece birkaç örneği paylaşmak istedim.)

Ayrıca otomatik şanzıman konusunda Opel'in başarısızlığı ortada. Otomatik şanzımanlı araç alanlar önce çift kavramalı şanzımanları daha sonra Japon kökenli şanzımanları tercih ederler.

Her model için sayfalarca sorun konusu bulursun, hiçbir arabayı almayalım o zaman. Aracı kullandıysan, kullanana yakın tanıdığın varsa yorumunu yap, yoksa milletin kafasını bulandırma boş yere.

Çift kavramaymış, tam otomatik sorunsuzluğu nere çift kavrama nere, biz de çift kavrama kullanıyoruz ama objektif konuşuyoruz.

• arkadaşlar ben lpg taktırmayı düşünmüyorum. benzinnli olarak yola devam edeceğim almak nasip olursa. tek sıkıntı ettiğim nokta 150 bin km hasar kaydı da önemli değil neticede bende mutlaka bi yerini sürteceğim:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

Bu kadar yorum yaptınızda kaç kez Astra j kullandınız sağdan solan duyma laflar Astra J lpg ye tam uyumludur.

Arkadaş hakli galiba. 1.6 olanlar uyumlu ama onda da subap sorunu var. 1.4 lere de uyar ama kitleri çok pahalı ucuz alırsan sorun çıkarabiliyor

• BekirARSLAN kullanıcısına yanıt
    Bir astra j team grubuna girin isterseniz son bir iki aydır bir turbo çatlaklığıdır patladı gidiyor. Kendi aracımın da turbosu gidik ama sırf gidip beceriksiz bir ustaya yılların ustası dediler gittim taktırdım aracı mal etti. Söktürdüm kiti bu sefer de turbonun çatladığını öğrendim.

Araç lpg ye uyumlu fakat turbosu pek öyle durmuyor. Zaten turbosunun malzemesi kalitesiz bir de lpg olunca hepten ömrü kısalıyor. Ha ama bu şu demek değil 100 1.4 t astranın 100ü de bu problemi yaşıyor. Grupta 40-60bin km kullanıp sıkıntı yaşamayanlar da var ama bu da sorun yaşamayacaklar anlamına gelmiyor.
    Subap meselesi ise tamamen Çelik takarak çözülebilen bir problem.

91binde aldığım araç şu an 100bin oldu sayılır. Araçtan memnunum turbo meselesi dışında. Doğru kullanılırsa turboyu elinize almazsınız zaten.

Konu sahibi için de şunu söyleyeyim. Yok 150bin yok bomba yok makatında patlar diye boş yapanları dikkate alma. Hasar kaydı da çok önemli durmuyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayonnaisse -- 30 Temmuz 2018; 23:34:21 >

• Mayonnaisse kullanıcısına yanıt
    youtube da izlediğim kadarıyla turbo konusunda ve sürüşte lpg nin bir zararı olmadığını söylüyorlar cahilliğime verin bir soru soracağım ama. Eğer lpg takılırsa araca, aracın sürüşünde bir eksiklik yaşanır mı performansına yansır mı? Dediğiniz gibi turbosunu korumak için ne yapmak gerekir ?
  • ummet15 U kullanıcısına yanıt
    Bu araçtan anlayan ve sorunlarını çözebilen bir ustaya doğru kiti taktırırsanız bir sıkıntı yaşamazsınız performans konusunda(kesinlikle lpg fanatikleri gibi LPG’de araç benzinden daha iyi çekiyor diye bir iddiam yok ama çok büyük kayıp da yaşamazsınız doğru montaj ile). Belki de turboda da yaşamazsınız bu da olabilir ama benim aracımda turbo probleminin LPG’den hemen sonrası çıkması tesadüf değil diye düşünüyorum. Tabi bu şahsi kanaatim.

Turboyu korumak içinse standart 30 saniye rölantide çalıştırma prosedürünün dışında; ekseriyetle düşük devir yüksek viteste hızlanmamak(Örn:1500dd 6. Vites ile ilerlerken vites düşürmeden hızlanmak), yokuş çıkarken vites düşürmek(hafif bir yokuş/rampa ise buna gerek yok %6-10 gibi eğimlerde düşük devirde turboyu zorlamak yüksek devirde zorlanmaktan daha çok zarar verir.), uzun süreli performanslı olarak kullanmamak, aniden gazı köklemekten kaçınmak. Bunlar benim normalde dikkat ettiğim şeyler. Başka varsa arkadaşlar lütfen eklesin.

• Bugün 2014 astra j aldım 1.4 140 sport stil beyaz renk sunroof ve ekranlı 2013 civic 2013 golf kullandım inanın astra aralarında en iyisi malzeme kalitesi ön kapı yumuşak döş yumuşak arka kapılar sert ama aşırı sert değil süspansiyonlar yumuşak konforlu yol sesi golf ile aynı sürüşü mükemmel dikiz aynaları geniş açılı içeriden hoş gözüküyor gece ambiyansı çok güzel heryerde ışıklar var yakıtı fazla hafta sonu lpg montajı yapacağım yol tutuşu çok iyi zorlamama rağmen esp devreye girmedi otomatiği dsg göre %15 civarında hissettiriyor ama çok az belli bile değil stil paket öneririm..

• 10 ay 20 bin km aynı motor sedan sport düz vites kullandım. LPG ile o zamanlar (litresi 1.90-2.10 arası iken) şehir içi 20-22 kuruş uzun yol 16-18 kuruş arası tüketimim olurdu. Ankara şehir içinde 8 litreyi hiç geçmedi. Bu arada benimkinde sübap sıkıntısı başlıyordu. 2 bin km’de iken takılmış 78 bin civarınds iyice sorunlar çıkmaya başlamıştı. Taktırırsanız aklınızda olsun çelik sübaplar ile bu sorunun önüne geçebilirsiniz

Hocam motorunuz A14NET mi B14NET mi?

Astra j kasalar japon aisin üretimi tork konvertörlü tam otomatik kullanıyor. O problemli dediğiniz astra h de kullanılan her tek kavrama şanzıman kadar porblem çıkaran easytronic şanzımandı. Şanzıman sorunu diyorsak japon toyota’nın ömt şanzımanı, easytronic’e rahmet okutacak kadar kötü

• BekirARSLAN kullanıcısına yanıt
    A14NET.

B14NET'ler bildiğim kadarıyla 120'lik ve merivalarda kullanılıyor. Emin değilim yine de.

edit: araçla ilgili detay verebilir misiniz? kaç model? hangi paket? kasa tipi nedir? sedan mı hatchback mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayonnaisse -- 31 Temmuz 2018; 14:9:34 >
    Benimki B14NET hocam Sedan 1.4T 2017 Otomatik Edition Plus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirARSLAN -- 31 Temmuz 2018; 14:19:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.