Şimdi Ara

Astra,Delta,i30 - Öneri lütfen. Bütçe 62.000TL. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • i30 hak etmiyor o parayi bence. Aracta adlandiramadigim bir his eksik, evet iyi kaciyor fakat yetmeyen budur demenize engel olan birsey var aracta.

    Uzun sure kullanilacaksa delta, kisa surede satilacaksa astra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarda da söyledim.
    Değer kaybı dediğiniz müddetçe esnaf zihniyetiyle hareket ediyorsunuz demektir ki,Lanciayı hyundaiyi konuşmanız bile abes olur.
    Boşu boşuna insanları yormayın bence,değer kaybı diyen adamın gideceği plazalar bellidir:
    vw opel ford toyota honda.
    Gerisi hikaye.
  • Elbet araç aldığınızda 4 yıl sonra değerinin düşmesini istemezsiniz. Bir araç 10000 biri 5000 lira değer kaybediyorsa bu bence kıyaslanması gereken bir konudur. Esnaf zihniyetiyle alakası olduğunu düşünmüyorum.
    Toyota demişsiniz. O yeni corolla değer kaybetse ne olur kaybetmese ne olur. Araca bindiğimiz zaman resmen şok olduk. Araçta inanılmaz rezalet bir panel. Resmen dümdüz en ufak bir estetik bulunmayan değişik bir iç mekan olmuş. Arka diz mesafesi deseniz Delta'nın daha fazlaydı. İç mekan kalitesi bakımından bile tatminkar değildi. Bunların yanında birde utanmadan showroomda 72.000TL fiyat yazmışlar.
    Ford deseniz tasarım olarak hoşumuza gitmeyen bir araç olduğu için hiç bakmadık bile.
    Honda'ya gelirsek biraz kötü bir geçmişimiz var o yüzden yanaşmıyoruz. Gider bir 1.2 TSI Golf alır değer kaybını kafaya takmadan binebilirdik.
    Anlayacağınız öyle değer kaybına takılmanıza gerek yok. Ben sadece +lar -ler olarak yazmış bulundum. Böyle esnaf ziyniyeti olarak direk noktayı koyacağınız bilsem yazmazdım bile. İnsanları yormayın demişsiniz. İnsanlar sanırım gidip benim için showroomda araç test edip burada yorum yapıyorlar. Sadece bilenlerden yorumlarını almak istedim. Konu açarken bile 5000 kere düşüneceğiz sanırım.
    Bence siz böyle sert çıkışarak kendinizi yormayın. Başka konularla ilgilenin. Hayırlı akşamlar olsun.undefined



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yqtcn -- 26 Ekim 2013; 21:32:01 >




  • Bana kalırsa hiçbiri,tavsiyem yeni pejo 308,mazda 3,kia forte,makyajlanacak honda civic,yeni honda jazz ..bunları bekleyin derim,özellikler pejo 308...tabiki aceleniz yoksa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yqtcn

    Elbet araç aldığınızda 4 yıl sonra değerinin düşmesini istemezsiniz. Bir araç 10000 biri 5000 lira değer kaybediyorsa bu bence kıyaslanması gereken bir konudur.

    evet ve bu yüzden de esnaf araçlarının markalarını yazdım.
    Bu kriteriniz orada durduğu sürece rakiplerinin içinden geçebilecek güçte bir otomobil olan Delta sizin için hayalden öteye geçemeyecek kastettiğim bu.
    Yani müşteri arayışında kriterler ön plana çıkarılırken araçtan beklentiler konuşulmalıdır en başta.
    Ve siz beklenti listesine 3 4 yıl sonra satarsam 5 bin mi 10 bin mi zarar ederi yazıyorsanız zaten gideceğiniz yerler de galerici plazalarıdır,astranın yerinden kalkmayan motoru da olsa,toyotanın rezil dediğiniz durumu da olsa,veya başka bir markanın Deltanın çok çok altında kalan bir özelliği de olsa sonuç değişmez,değer kaybı meselesi müşterinin beynine çakılan 1 numaralı çividir.
    Zaten bahsettiğiniz o 70 binler de bu çivinin kazığa dönüşmesidir.
    2. elim iyi der firma,basar fahiş fiyatları,müşteri gider,kuzu kuzu alır,ondan sonra esnafım diye bir de gerinir.
    Aldığı daha aşağı araba veya ödediği fazladan dünya paralar umurunda dahil değildir.
    Sizin durumunuzda benim tahminimce bu,ve bugüne kadar esnaf zihniyeti konusundaki tahminlerimde yanılmadım,inşallah sizde yanılırım.
    Konuya dönersek,başta da söyledim,bu araçların hiç birinin sabaha kadar kanırtsanız kurcalasanız esnaflık ve galericilik meselesini çıkarsak Delta'ya rakip olma şansı ve potansiyeli yok.




  • Teşekkürler yorumunuz için. Aracı aldığımızda ilk sizi haberdar edicem konudan.
    @shadowgeist
  • focus niye düşünmediniz, taş gibi araba,,,,,bence tercihlerinizi gözden geçirin,al birini vur ötekine
  • Delta elbette.Test edin zaten kalite farkını görünce diğer iki araca bakmayacaksınız.
  • Astra alirsaniz arabayi bayirlarda bazi zamanlar duz yolda itmek icin 2 kisi ise almaniz gerekecek butceyi asmis olacaksiniz o yuzden i30 oneririrm hayirli olsun simdiden.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.3 Astra o performansıyla tercih edilmez bana göre..
  • i30 da pazarlık payı geniş biraz pazarlık ve bayileri gezerek 58.000 e alırsınız bu aracı.
  • Allah nasip ederse benim de bir sonraki arabam bu üçünden biri olacak. Hangisini alırsanız alın üzülmeyeceksiniz, bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Benim bunlar arasında tercihim Delta olurdu.
  • egelidost kullanıcısına yanıt
    Akşam uzun araştırmalar yaptıktan sonra yavaştan Astra'yı elemeye başladık. Kullanıcı yorumlarına baktığımızda genelde performans açısından gerçekten çok sıkıntı yaşandığını söylüyorlar. Test sürüşünde de klima açtığımızda bariz bir ağırlaşma olmuştu. Bunlardan dolayı Astra'ya eskisi kadar sıcak bakmıyoruz. Ayrıca Ankara'nın yollarını bilen bilir. Çok fazla yokuş olduğu için yazın klima ile kullanımda aracın çileye dönüşeceğini düşünüyoruz.
    Kesin kararımız Delta'nın test sürüşünden sonra belli olacak gibi. Test sürüşünden ardından detaylı bilgi vereceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yqtcn -- 27 Ekim 2013; 11:33:52 >
  • Golf 1.6 tdi comfortline dusunmez misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MORTALDANCE -- 27 Ekim 2013; 11:35:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i30u 57-58000'e rahatlıkla alırsınız bence.
    Benim de tavsiyem i30.
  • Astra motordan,Delta piyasadan,İ30 imajdan ve Delta kadar olmasa da piyasadan kaybeder.Focus Titanium TDCI optimum değeri sunacaktır size.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yqtcn

    Arkadaşlar babam bu ay içerisinde araba almaya karar verdi. Şu ana kadar baktığımız araçlar Astra , i30 ve Delta. Testler sonucu aklımızda şekillenenleri burada paylaşmak istedim.
    Bütçe mak. 62.000TL'ye kadar çıkabilir. Araç mutlaka dizel+manuel olacak. Hepinizden yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

    Astra :

    Yol tutuşu gerçekten güzeldi. Tek sıkıntı klimayı açtığımızda biraz ağırlaşma oldu. Ama iç paneli, ses sistemi, arka diz mesafesi gayet tatminkar. Tek kaygımız düşük motor acaba sıkıntı yaşatır mı? Bir de 1.6dizel modeli gelince 1.3'te değer kaybı olur mu?
    Aklına şuan yatan araba Astra HB 1.3 Dizel ( Cosmo ) . Aldığı fiyat ise 59.000TL ( Sunroof, navigasyon hariç). İkna edebilirsem navigasyon seçeneğinide ekletebilirim. O zaman fiyat 61.000'lere çıkıyor.

    i30 :

    Aracın cam tavanı, geri görüş kamerası oldukça iyidi ama araçta tarif edilemeyecek bir eksik var gibi. İç donanıma bakılırsa Astra'ya göre üstün bir araç özellikle cam tavan seçeneği ile. Ama dediğim gibi test sürüşünde anlamadığımız bir eksik vardı. Sanki parasını hak etmeyen bir araba gibi. Tabi dizel baktığımız için 1.6Crdi motor Astra'ya göre çok seri geldi. Buda sürüş sırasında baya bir rahatlık sağladı. i30'a aldığımız fiyat ise 62.000 TL oldu. Aracın rengi kırmızı. Ancak fiyatta tam bir pazarlık yapmadık. Biraz daha indirime gideceklerini belirttiler.

    Delta :

    Son olarakda Lancia Delta'ya baktık. Aracın test sürüşünü önümüzdeki Çarşamba günü yapmayı düşünüyoruz. Araç Astra ve i30'a göre inanılmaz kaliteli geldi. Özellikle aracın arka genişliği sınıfına göre kusursuz. Full deri koltuk, dış dizaynı gördükten sonra kafamız biraz karıştı. Bu araca tam bir fiyat almadık ama manuelde yaklaşık 63.000TL'ye geleceğini söyledi satış görevlisi. Delta'ya baya ılımlı bakıyoruz gibi ancak bir takım kaygılarımız var. Lancia fazla bildiğimiz bir model değil ve yakınlarımızda da kullanan tanıdığımız yok.
    Araçta çok değer kaybı olur mu? Uzun süre kullanımda içinde bir yıpranma söz konusu olur mu? Multijet motor uzun vadede sıkıntı yaratır mı?

    Focus.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de haziran 2014 te ya lancia delta yada alfaromeo giuletta alacağım.2.el tabi
  • lancianın motoru iyidir ama 2.eli ölüdür.. aynı benim bravo gibi.. uzun yıllar binecekseniz lanciayı alın.. yoksa 1 sene sonra satacaksınız hiç bulaşmayın..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.