Şimdi Ara

Astra 28.2°E / SKY SPORTS UK PAKETi ---> Bursa'dan izlenebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Uydu sistemleri konusuna pek hakim değilim ancak 3-4 aydır Astra 2E/2F/2G - 28.2°E uydusunu Bursa'dan nasıl izleyebilirim diye araştırdığımda kafam gittikçe karışmaya başladı.Kimisi 120 cm çanakla izlersin, kimisi 3m çanak lazım, kimisi izlenemez gibi yorumlarda bulunuyor.

    Amacım ingiliz SKY UK paketini izleyebilmek özellikle de Sky Sports F1 HD, belgesel kanalları ve Channel4 ile BTSport kanalları.
    Bu kanalları Bursa'dan seyredebilmem mümkün mü ve Bursa'da bunun kurulumunu yapabilecek kimse var mı?

    Ücreti karşılığında kurdurmaya hazırım.

    Tavsiyeleriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 2 Aralık 2019; 15:24:13 >



  • uyducu ile görüştünüz mü?
  • ÖZELKUVVET kullanıcısına yanıt
    Mahallede bir uyducu var, onunla görüştüm.Hiç kurmadım şimdiye kadar bir şey diyemem dedi, biraz da kaçamak cevaplar verince güvenemedim.
    Ama ben bu işi yaparım diyen varsa da her zaman kapım açık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kabaca 4 metre çanak gerekli.zamanında adanadan 4 metre ile uk alanını alan vardı.parasına değmez
  • Arkadaşım Formula yarşları için istiyorsan astra19.2 de var. Movistar F1. Dediğin uydu 28.2 sky uk , Bursa için kapsama alanı dışındadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaddafi K kullanıcısına yanıt
    ONY86 kullanıcısına yanıt
    Evet doğrudur asıl amacım Sky Sports F1 yayınını seyredebilmek ama ingilizce olarak yani Sky Sports UK paketi.
    Movistar F1 ispanyolca malesef, işimi görmüyor.Teşekkürler bilgilendirme için.

    @ONY86 İşte bu durumda kafam iyice karışıyor.Mesela sen diyorsun ki 4 m'lik çanak lazım, diğer arkadaş (@kaddafi) Bursa kapsama alanı dışındadır diyor.Hangisi doğru yada ikinizin dediği de kısmen doğru mu? Nedir bu durum? Basit ve kısaca anlatabilcek kimse var mı?
  • Linkten kapsama alanlarına bakabilirsiniz
    http://www.flysat-beams.com/astra28-beam.php

    2g europe kanalları için 150 cm yeterli gibi görünuyor

    Sky formula 1 için,2e kapsama alanında görünüyor,170-200 cm yeterli gibi görünüyor

    Channel 4 kanalları ve bt sport kanalları uk beamde görünüyor,çok daha büyük çapta anten gerekli

    +

    Yayınları cccam ile izleyeceksiniz herhalde yani kaçak illegal yolla,yayınların garantisi yok,takılma donma da olur,yayın kapanır da,garantisi yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalyalı. -- 2 Aralık 2019; 19:44:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım uyduyu izleyemezsin diye bir kaide yok. Ancak istediğin sky uk paketini alabilmen için 3-5 metre çanak gerektirir. Bunu kaldırabilecek mali durumun ve yerin varsa ok. Ona göre karar ver. Ama kapsama alanı dışındasın. Kanalları alsan bile, gece gündüz, yağmurlu v.s hava durumları bile etkiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Araba ve nilsat da kapsama alanı dışı ancak 99 cm ile çekiyor. Kapsama alanı dışına çıkınca aniden güç düşüyor olay bu.adanadan 4 metre ile sinyal alindigi forumda var.siz Turkey form sitesine gidin.orada bu işle ugrasan çok kişi var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @quaresma. : Evet illegal olacak çünkü Sky grubu Birleşik Krallık dışına satış yapmadığı için mecbur cccam seyredeceğim.İlk etapta SkySportsF1 düzgün göstersin yeterli benim için.Teşekkürler bilgilndirme için.Peki 2m'lik çanak balkon demirine asılır mı yoksa beton kaideye sabitlemek şart mı? 5 katlı binanın en üst katında oturuyorum.Üstümde kiremit çatı var, beton kaideye sabitlemek biraz zor gibi.

    @kaddafi: İşin aslı maliyet konusunda çok bilgim yok.Ortalama ne civarda tutar böyle bir sistem ? (Yaklaşık olarak).10bin TL'den fazlaysa hiç bulaşmayayım ona göre.Teşekkürler bilgilendirmelerin için tekrar.

    @ONY86 : Teşekkürler bilgilendirme için, oraya da bir göz atayım bakayım.

    Kısacası forumda Astra 28.2E'yi ve özellikle de SkySports UK paketini şu an için Türkiye'den izleyebilen yok anladığım kadarıyla?

    Tekrar teşekkürler...




  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Balkonda 2 metre anten görünüş ve fiziksel olarak sakıncalı olur kanatimce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balkon demiri ve 2 m'lik anten sıkıntılıdır.
    2.kattayım benim balkonda 120 cm'lik çanak var rüzgarda fırtınada sallıyor.

    Balkon demiri ile çanak aşağı uçarsa başına iş alırsın. Zemine sabitlet ancak sinyal alsan bile alacağın serverın o paketi açacağının garantisi yok. Astra 19.2 de csatlar ve sky paketi açılmıyor diye biliyorum. 1-2 yıla kadar açıktı.

    Bence en garantisi aliexpress.com dan iptv al 4000 kanal çok ucuza gelir. Öncelikle satıcılarda test hesabı isteyip istediğiniz kanalların olup olmadığına kalitesine bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayhan515 A kullanıcısına yanıt
    Balkonum geniş 2-2,5m civarı antenin montajında sorun olmaz gibi geliyor.

    F1 seyrettiğim için aynı zamanda F1'in canlı zaman ekran uygulamasına (resmi - legal) da paralı olarak üyeyim.


    IPTV'de yaklaşık 60sn gecikme oluyor, sırf o gecikme olmasın diye uydudan SKY UK paketini seyretmek istiyorum zaten.
    SKY e-posta da gönderdim, paketi her türlü satın almak istediğimi belirttim ama bana gelen cevap ne Now TV ne de Sky paketlerinin birleşik krallık dışına satmadıkları oldu...
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    sinyalleri krallık dışında alınamıyor adamlar da haklı.bizim dmax kanalı da öyle.
  • 2015 yılında yaşadığım yer İzmir'de yeni taşındığımız binanın çatısında 200cm'lik yani 2 metrelik uydu anteni vardı üzerinde lnb yoktu ve çatıya çıkılan merdivenleri kapatan eğik beton yapıya sabitlenmiş üstüne bir de beton dökülmüştü ev sahibimize sordum bu çanak kimindir diye o da kimsenin sahibi yok demişti bende kullanabilir miyim diye sormuştum ev sahibimiz de kullanabilirsin tabii demişti neyse bende gidip lnb alıp çanağa bağladım sonra uydu alıcısıyla tv'yi çatıya çıkarıp başladım sinyal aramaya uydu alıcısından astra 28.2e uydusunu seçip rastgele bir frekans seçtim sonra başladım çanağı rastgele çevirmeye birden sinyal geldi hemen çanağı sabitledim sonra ince ayarı için lnb'yi çevirdim kaliteyi %75'e kadar çıkardıktan sonra o frekansta ki kanalları aramaya başladım challenge movies4men movies24 islam channel ve b4u ndtv24x7 miydi neydi hint kanallarını ve bir kaç tane şifreli sky kanalı bulmuştum. Ama bizim altımızda oturan ve sahil güvenlikte astsubay olan "sözde" komşumuz defolup giderlerken o çanağı da almış üstelik benim aldığım lnb'yi de almış ve gitmişler sonsuza dek o astsubaya hakkımı helal etmiyorum hem bu dünya da hemde öteki tarafta her iki yerde de cehennem hayatı olsun. Her neyse hocam sizin konumunuz biraz daha içeride yani marmara denizinin güneydoğusunda bu yüzden muhtemelen en az 3 metrelik çanağa ihtiyacınız olacak ya da belki de 2 metrelik eğer elinizde 2 metrelik çanak varsa kendiniz ya da bir uyducu çağırarak deneyin şahsen benim şu an elimde 2 metrelik o çanak anten olmuş olsaydı ve Bursa'da yaşıyor olsaydım kesinlikle denerdim yani denemeye değer. Ayrıca bir gün 20 metrelik uydu anteni alıp sırf o egoist ve kibirli ingilizleri inat sadece astra 28.2e uydusunu izliycem hatta iptv sitesi açıp bedava yayınlıycam




  • Ben de BBC kanallarını istiyordum ama olmaz diye okumuştum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.