Şimdi Ara

Astra 1.4 T 140 BG 2.000 devir altında gelen ses

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim aracım arızalı olduğundan bir haftadır babamın astrasını kullanıyorum. Active select şanzıman. Geçen hafta da lpg taktırdım opal ankarada, landi turbo kit. Fakat şuan farkettiğim bir husus var 2 bin devir altında gaza bastığımda sanki balans yokmuş gibi titreşim ve hafif ses yapıyor, ama direksiyonda hissedilen bir titreme değil. Sanki konsol oynuyormuşcasına bir titreşim. Motordan mı geliyor, direksiyon kutusundan mı anlayamıyorum. Şanzıman değil diye düşünüyorum vites geçişlerinde,d konumunda beklemede vs sıkıntı yok. Yalnızca 2.000 devir altında ve 3-4-5-6 viteslerde hissediliyor. Sanki manuel araçta 4. 5. Vitesle 1-1,500 devirde giderken araba sanki kaldıramayacak gibi olur da titrer ya sanki o tarzda bir titreme daha çok kadran ve altından geliyor gibi. Böyle birşey başına gelen var mı? LPG ile alakalı olabilir mi? Karşılaşan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • kimsede böyle bir sıkıntı yok herhalde servise gideceğim perşembe günü sonucu da yazarım ki benden başka başına gelen olursa forum geçmişinde aradığında işine yarayabilir.
  • Anladımkimforumda otomobil böşümü baya zayıf heleki astra sanırım :). Servisten randevu aldım perşembe göstereceğim bakalım ciddi birşey değildir inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gepe kullanıcısına yanıt
    Hocam tüp taktırmadan önce de var mıydı aynı olay?
  • Çok farkedilir değil hocam ama sanırım vardı, lpg takıldıktan sonra lpgye geçiş nasıl, motor sesi değişti mi falan diye arabayı dinlerken farkettim tam olarak. sanki böyke konsolda yada kapı gözüne bir şey koyarsınızda titrer adamı deli eder ya o tarz bir ses/titreme. Plastik nalzemeyle alakalı gibi. Gösterge panelinden ses geliyordu önceden, serviste ek yalıtım yapmışlardı 1ay öncesinde falan, o yalıtımın iyi yapılmamasıylada alakalı da olabilir. lpg dönüşümcü bir aksilik göremedi, bir arada servise göstereceğim çok kalabalıktı gösteremedim lpg için gittiğimde. Ama astra da bu ses/titreme/gıcırtı olayları kronik sanırım. çözdüğüm zaman yine yazarım konuya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg dönüşümünden memnun musunuz ? Aynı motor ve vites araç bendede mevcut. Landirenzo kiti garantinin devamı için mecburen bende düşünüyorum. Perrformans anlamında kayıp oluştumu ? Yakıt değerleri vs. değerlerndirmenizi rica ederim. Ses içinde bi çözüme ulaştınız mı sebebi ne imiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle lpg dönüşümünden gayet memnunnkaldık. araçta hissedilir bir performans kaybı olmadı, lpg olduğu için muhtemelki bir kayıp olmalı ama dediğim gibi hissettiğimiz bir kayıp yok. ankara keçiören-balgat arası yoğun trafikte yol bilgisayarı 11,5lt/100 gösterirken lpg olarak 26kuruş yaktı, kış mevsimi nedeniyle benzini de biraz fazla yakıyor lpgye hemen geçememesi nedeniyle, benzinide hesapladığımda 30-32 kuruş bandında yaktı ilk ölçümümde, bugün ölçtüğümde de lpgde 23kuruş yakmış, tahmini benzin yakarınıda eklediğimde 28 kuruş civarında yakmış. benzinde 50 kuruş dolaylarında yaktığımızı düşündüğümde %35-45 arası bir tasarruf sağlıyor mevsime ve kullanışa göre. dÖnüşümdeki arkadaşta yaklaşık net %40 tasarruf sağlar hatta bazı kullanıcılarımız %45-50 tasarruf sağladıklarıbı söylüyorlar demişti. Bende yakın oranları yakalayacağıma kanaat getirdim bu 2 haftalık süreçte.

    Lpgde aracın çalışması ise hiç değişmedi gayet akıcı motor sesi, benzinden lpgye geçişlerde çoğu zaman hissettirmeden geçiyor çok dikkat ederseniz ancak fark ediyorsunuz. Ciddi bir sallantı yapmıyor geçişte, tekleme itekleme gibi hususlar yok özetle.

    6ay/10.000 de bir bakımı olacak lpgnin, 65 tl imiş filtre değişiyormuş ve genel kontrol yapılıyormuş. birde yağlamalı sistem olduğu için 4-5bin km de bir yağını eklemek/eklettirmek gerekiyormuş. motor yağı değil kendi özel bir yağ deposu ve yağı var. onun fiyatını sormamışım çok değildir sanırım. şimdilik çok memnunuz. kendi aracım dizel, arızası nedeniyle 3 hafta kadar bunu kullandım kullanıyorum benzindeyken içim gidiyordu şimdi rahat binebiliyorum. ilk 1000 kmde de bir kontrolü var o nedenle bir an önce dolsun diye kullanmaya devam ediyorum.

    ses içinde tekrar bir tespit yaptırmadım henüz. şimdilik duymazdan geliyorum, ama klasik plastik aksam sıkıntısı gibi duruyor. astra bunkonuda malesef sıkıntılı, astra h vardı bende 2011de onda da teknsıkıntım abuk subuk seslerdi, kadrandan, koltuktan gelen gıcırtılar sesler. j kasada da aynı dert var sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gepe -- 12 Ocak 2016; 21:47:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.