Şimdi Ara

astra 1.3 cdti ne kadar yakıt tüketir? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
47.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Araba yol sesini biraz alıyor ama motor sesinden fazla şikayetçi değilim...
    quote:

Orjinalden alıntı: nolamaz

ilerde düzelecektir arkadaşım ilk olduğu için hepsinde böyle oluyor

bu arada birşey sorabilir miyim ?

aracın içinde ki ses nasıl yani yol ve motor sesi detaylı bir şekilde alıyor sesi veya almıyor gibi anlatır mısın ?
  • dizeli benzinliden daha yüksek fiyata geri satabilirsin bunuda düşün öyle karar ver
    ama yinede aklını karıştırmasın bu söylediğim;)
  • bence uzun yol için kesinlikle ideal
    babam kullanıyor bu arabayı yol bilgisayarına nezaman baksam 5.5 ile 5.8 l/100km arası gösteriyor .
    aslında bana versede mersin arana arasını bu arabayla (90 -100 sabit hızla) gitsem ben 5 inde altına düşürürüm:)
  • merhaba arkadaslar.. ben istanbulda yasayan bir ogrenciyim ve babamla ortak kullandıgımız 307yi satıp astra cdti almayı dusnuoruz.. okulla ev arası git gel 52 km.. ve hafta ic her gun okula gidiorum. ayrıca haftasonları da gezmem veya ailece gezmemiz cabası. babam arabayı bana verdiginde benzinini kendim doldurdugumdan 307yi almak cebimi baya yakıor senede anca 20.000 km yaparız ama dedigim gibi araba bende oldugunda benzin parası benden cıkıo... o yuzden ailenin de sıgabilecegi ve donanımına gore parası ve yakıtı ii olan astra gibi gelio.. ama sorunları beni korkutuo.. babama karsı mahcup olmak istemiorum cunku ben astra diye tutturmusum .yakıt tuketimi okudugum kadarıyla ii.. ama sunu da sormak istiyorum: biz 5 kişilik bi aileyiz ve yazlıga gittigimiz zaman arabanın nagajı tamamen doluo, acaba o yuku de tasıyabilr mi ? en azından kalkısta ?? şimdiden herkese teşekkürler..

• yük konusunda iyidir astra 6 vites olması yük taşıma kapasitesini arttırıyor

babamın 1.3 tdci astrası ile adanadan mersine ev taşıdım 3 kişi ve birsürü eşya ile tam dolu bir şekilde 100 km gittim gayet iyi taşıyor ve yaklıt tüketimide iyiydi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatihfy

bence uzun yol için kesinlikle ideal
    babam kullanıyor bu arabayı yol bilgisayarına nezaman baksam 5.5 ile 5.8 l/100km arası gösteriyor .
    aslında bana versede mersin arana arasını bu arabayla (90 -100 sabit hızla) gitsem ben 5 inde altına düşürürüm:)

bahsettiğin hızla gidersen 4lt'ye kadar düşebilirsin...

quote:

Orjinalden alıntı: mstf.ky

merhaba arkadaslar.. ben istanbulda yasayan bir ogrenciyim ve babamla ortak kullandıgımız 307yi satıp astra cdti almayı dusnuoruz.. okulla ev arası git gel 52 km.. ve hafta ic her gun okula gidiorum. ayrıca haftasonları da gezmem veya ailece gezmemiz cabası. babam arabayı bana verdiginde benzinini kendim doldurdugumdan 307yi almak cebimi baya yakıor senede anca 20.000 km yaparız ama dedigim gibi araba bende oldugunda benzin parası benden cıkıo... o yuzden ailenin de sıgabilecegi ve donanımına gore parası ve yakıtı ii olan astra gibi gelio.. ama sorunları beni korkutuo.. babama karsı mahcup olmak istemiorum cunku ben astra diye tutturmusum .yakıt tuketimi okudugum kadarıyla ii.. ama sunu da sormak istiyorum: biz 5 kişilik bi aileyiz ve yazlıga gittigimiz zaman arabanın nagajı tamamen doluo, acaba o yuku de tasıyabilr mi ? en azından kalkısta ?? şimdiden herkese teşekkürler..

aracın çıkarabilceği sorunlar tamamen şans işi..
    kimisinde hiç sorunsuz kullanabiliyo, kimisinde forumdaki bi arkadaşımızda olduğu gibi ilk günden sorun çıkarabiliyo..
    bu her araba için böyle, astraya özel bi durum değil...

kendi yakıtını koyuyosan dizel şart derim
    yılda 20bin km olarak düşünme, alırken verceğin 4bin ytl dizel farkını satarken geri alcaksın, dizel araç ikinci elde de pahallı...

çekiş problemi yaşamazsın büyük ihtimalle..
    ankara elazığ arası 1.6lt vectra kullandım, araçta iriyarı 5 kişi ve full bi bagajımız vardı..
    1280kg + söylediklerim, yaklaşık 2ton civarındaydık
    vectranın 1. vitesi, astra cdti'dan daha uzun olmasına rağmen ben kalkışları rahat yapabiliyodum, ama yokuşlarda canımı çıkarıyodu..
    ama astradaki 6 ileri şanzıman bu sorunu da çözmüş, kalkışta da yokuşta da yeterli performansı alabilirsin..

• quote:

Orjinalden alıntı: fircam

quote:

Orjinalden alıntı: fatihfy

bence uzun yol için kesinlikle ideal

bahsettiğin hızla gidersen 4lt'ye kadar düşebilirsin...

quote:

Orjinalden alıntı: mstf.ky

merhaba arkadaslar.. ben istanbulda yasayan bir ogrenciyim ve babamla ortak kullandıgımız 307yi satıp astra cdti almayı dusnuoruz.. okulla ev arası git gel 52 km.. ve hafta ic her gun okula gidiorum. ayrıca haftasonları da gezmem veya ailece gezmemiz cabası. babam arabayı bana verdiginde benzinini kendim doldurdugumdan 307yi almak cebimi baya yakıor senede anca 20.000 km yaparız ama dedigim gibi araba bende oldugunda benzin parası benden cıkıo... o yuzden ailenin de sıgabilecegi ve donanımına gore parası ve yakıtı ii olan astra gibi gelio.. ama sorunları beni korkutuo.. babama karsı mahcup olmak istemiorum cunku ben astra diye tutturmusum .yakıt tuketimi okudugum kadarıyla ii.. ama sunu da sormak istiyorum: biz 5 kişilik bi aileyiz ve yazlıga gittigimiz zaman arabanın nagajı tamamen doluo, acaba o yuku de tasıyabilr mi ? en azından kalkısta ?? şimdiden herkese teşekkürler..

aracın çıkarabilceği sorunlar tamamen şans işi..
    kimisinde hiç sorunsuz kullanabiliyo, kimisinde forumdaki bi arkadaşımızda olduğu gibi ilk günden sorun çıkarabiliyo..
    bu her araba için böyle, astraya özel bi durum değil...

kendi yakıtını koyuyosan dizel şart derim
    yılda 20bin km olarak düşünme, alırken verceğin 4bin ytl dizel farkını satarken geri alcaksın, dizel araç ikinci elde de pahallı...

çekiş problemi yaşamazsın büyük ihtimalle..
    ankara elazığ arası 1.6lt vectra kullandım, araçta iriyarı 5 kişi ve full bi bagajımız vardı..
    1280kg + söylediklerim, yaklaşık 2ton civarındaydık
    vectranın 1. vitesi, astra cdti'dan daha uzun olmasına rağmen ben kalkışları rahat yapabiliyodum, ama yokuşlarda canımı çıkarıyodu..
    ama astradaki 6 ileri şanzıman bu sorunu da çözmüş, kalkışta da yokuşta da yeterli performansı alabilirsin..

tesekkurler..
    yokuslarda dikkat etmemiz gerekecek o zaman

• astra cdti 2006 model var..ilk 5 bın km motor kendıne gelmesı ıçın bekleyın..şimdi 12 bınde ..şehir içi devırlı kullansanda kullanmasanda artık 6.3 lt gosterıyor.şehir dışı 150 km ıle 5.8 lt...sadece tek derdım dıreksıyonun biraz sert olması..olsun ..kollar zinde kalıyor.
  • Kornası çok sert.Çalabilmek için kuvvetli bi darbe şart.Direksiyon ağır.Yol tutuş mükemmel.Düz viteslerde oldukça sık vites değiştirmek gerek.Ama 1750-4000 devir arası deli fişek.
  • 5 defa depoyu fulledim. her seferinde 650 km yi zor görüyorum. ama bu sefer daha sakin kullanmaya çalışıyorum. şu an için 780 km gidecek gibi. hedefim 720 km yi bulmak. hayırlısı bakalım
  • 90'ın altında ve genellikle şehir için 800 km rahat götürdü.
  • Arkadaşlar bende 1.3 cdti kullanıyorum. ekim 2005 yılında aldım şu anda 25.000 km'de

ben çoğu kişinin yaşadığı, arabanın sabahları çalışamama problemini yaşamadım. Sabahları tık diye çalışıyo.. fakat internetten takip etiiğim kadarıyla bir parçanın değişmesi ile bu problem ortadan kalkıyor (marş motorumuydu neydi)

arabanın ikinci kronik problemi direksiyon çevirirken çıtır çıtır diye ses geliyor bu problemi bizzat yaşadım ve servis direksiyonla ilgili elektronik ve ilgili bazı parçaları değiştirdi ve problem ortadan kalktı.

bu problemler garanti kapsamında ücretsiz olarak hallediliyor bilginiz olsun...

beb beşiktaş dolmabahçede opel gerçek te yaptırdım...

bunların haricinde problem yaşamadım.

yakıt tüketimi şehirlerarası (90km/h - 120km/h arası kullanım) 100km'de 4 litre yakalanabiliyor. soğuk havalarda 4,3 - 4,5 oluyor daha dikkatli kullanımla biraz daha düşürülebilir. eğer daha fazlaysa servise götürülmeli normal değildir çünkü...

motor performansı yeterli, arabayı rahat kaldırıyor (ilk 5000 km hariç...) benim araba 7000 km'den sonra açıldı...

3000 devirden sonra arabayı kullanmanın bir anlamı yok...

şimdilik aklıma gelenler bunlar...

• aracı kullandıkca motorun kendını bulur ..hem performansı artar hemde yakıt düşer.
  • astra +corsa 1.3 cdti 750 km sehir icinde max daha fazla yapamadım daha once 1.7 dti corsam vardı onunla 840 km görmüstüm ama 1.3 750 civarında astrada asagı yukarı aynı daha iyisini beklemeyin sehirler arası yolda dayanabilirsen 1000 km yolu 90 la gitmeye ozaman 1 depoyla 1000 km yaparsın :)
  • bassanda basmasanda şehir içi 6,3 gösteriyo..şehir dışı 130 km/h üzerinde 5,3 yakar..90 la gidersen 4,0 yakıyo ..aracım 15 bınde..öncelerı daha fazla yakıyodu..ilk servis bakımında karbon temizliği..filitre falan değişecek...daha da azalır dıye umuyorum
  • yeni astra 1.3 alan yokmu yaa bence güzel araba hemde piyasaya göre ucuz
  • İzmirden Aydına doğru yola çıktık.Depoyu fulledik.110 km sabit hız + 6.vites 15 lira yakmıştı.9000 km oldu ortalama yakıt şuan 5.1 gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Everything4Life

İzmirden Aydına doğru yola çıktık.Depoyu fulledik.110 km sabit hız + 6.vites 15 lira yakmıştı.9000 km oldu ortalama yakıt şuan 5.1 gösteriyor.

1 depo ile yapabileceğiniz veya yaptıgınız maksimum yol ne kadar
    1,3 dizel ile vede yol sehir içimi sehir dısımı
  • Astra yı tavsiye ederim yakıtta bayağı iyidir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.