Şimdi Ara

Assassin's Creed Odyssey | PS ANA KONU | Rehber ilk sayfada (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.294
Cevap
25
Favori
111.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • byvolcan kullanıcısına yanıt
    Tavuk olayı zeldanın Eski ve yeni oyunlarında epeydir olan bir şey hocam
  • Evet öyle. Bitiremedim bile dün sattım oyunu.

    Aynı şeyler tekrar etmeye başladı. Zaten kadın ve erkek karakterin hikayelerinin farklılaşmaması daha bir fiyasko bence.
  • Hocam oyun işlemcinizi desteklemiyor olabilir. Ubisoft sistem gereksinimlerinde oyun çıkmadan değişikliğe gitti sanırım.



    Bu arada 7 saat kadar oynadım çok keyif aldım. Bu kadarını beklemiyordum. İlk izlenimim olumlu.İlerleyen zamanlarda sıkmaz umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle kendini tekrar etmek ile tekdüze olmayı birbirine karıştırmayın. İstisnasız tüm açık dünya oyunları tekrar eder ama her açık dünya oyunu tekdüze değildir. Mesela Spider Man kendini tekrar eder ve tekdüze bir oyundur, doğaçlama hiçbir şey yapılamaz her şey bellidir.

    Bir diğer husus ise hiçbir yapımcı hepsi birbirinden farklı yüzlerce ya da binlerce görev hazırlamakla uğraşmaz, zaten doğru bir yol da değil zira böyle bir durumda oyunları geliştirme süreci çok uzar. Bakınız RDR2, 5 yıldır geliştiriliyor ama çok büyük ihtimalle onda bile tekrar eden görevler göreceğiz, bu kaçınılmaz ama farkı şurada işte, tekdüze olmayacak. Misal, içmek için bara yürürken bir kadını haydutlardan kurtarma görevi görüyorsun, ona giderken yolda gördüğün bir konvoyu soymaya yelteniyorsun ama gücün yetmiyor, silahlı elemanlardan kaçarken ormana sığınıyorsun tam kurtuldum derken ayı çıkıyor karşına vs. diye gider.

    Burada önemli olan harita tasarımı ve görevlerin dağılımı; Odyssey'de bu konuda son yıllarda çıkmış en iyi oyunlardan biri bence. Çünkü haritası ormanlar, kasabalar, şehirler, denizler, göller, su altı yaşamı, mağaralar, kaleler vs. birçok farklı seçeneği barındırdığı ve bu seçeneklere de çeşitli görevler yerleştirildiği için bir şeyden sıkıldığınız zaman başka bir şeye yönelme imkanı buluyor ya da farkında olmadan oradan oraya sürükleniyorsunuz. Kendimden örnek vereyim, bir ara üst üste birkaç kaleyi temizledim hali ile sıkıldım, ara verip denize açılayım dedim hem keşif yaparım hem de kazandığım savaşların sonucunda gemi yağmalarım diye düşündüm. Birkaç yağmanın ardından yakınlarda daha önce gitmediğim bir ada görünce oraya demir attım keşfe çıktım. Mağara buldum ama ayıların mağarasıymış meğer içeriden yarım düzine ayı çıktı, baktım hepsini yenemiyorum başladım kaçmaya, şansıma adada demirci var dedim bir, iki geliştirme yapayım, girdim kasabaya paralı avcılardan birine denk geldim bu defa onunla çarpıştım ve bu zincirleme reaksiyonu siz bozmadığınız sürece o özgürlük sizi alıp götürüyor. Odyssey bu yüzden başarılı bir oyun, açık dünya yapısını olması gerektiği gibi sunuyor.




  • melkor23 kullanıcısına yanıt
    hocam bravo çok güzel açıklamişsıniz. bende benzer şeyler yazacaktim ama üşendim acikcasi. bende oyunda 25 saate yaklaştim bi gramda sıkılmadim. dediğin gibi yapacak şey çok fazla dengeli oynarsaniz zamanin nasil geçtiğini anlamiyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • odyssey beni acayip gaza getiriyor ama önümde ilk ac origins sonra rdr2 duruyor.

    bu ikisinden sonra ilk indirimde alacağım oyun olacak bu oyunda.

    o zamana da performans sorumları komple çözülmüş olur herhalde
  • Guzel DLC bence.















































    Saka saka, onlardan degilim.

    Unity’den beri AC oynamiyordum, Unity’yi de artik hep ayni oynanistan bikip birakmistim yarida.
    Simdi herkesin Origins benzerliginden sikayet ettigini gorunce “Iyiki Origins’i oynamamisim.” diyorum.

    Oyun harika otesi, uzun zamandir disime gore bir oyun bulamadigimdan eski oyunlara donup, zamaninda bitirdigim oyunlari tekrar tekrar bitiriyordum oyunsuzluktan.

    Tomb Raider desen Tomb Raider 1 guzeldi, direkt bitirdim ama 2’yi cok cirkin yapmislardi. Ozellikle yari acik dunya kafasi hic gitmemisti TR’ye. Oyunun yarisinda artik oyunu zevk almadan, sadece bitirmek icin oynadigimi farkedip silmistim direkt. TR3’ude bu yuzden almamistim oyunsuzluktan cigerlerimin kurumasina ragmen ama AC Odyssey resmen kurumus cigerlerime su serpti. Oyunsuzluktan ne hale dustugumu dusunun bu oyuna duydugum sempatiye bakip iste.

    Cikis zamani cok iyi oldu bence. Herkes oynayacak oyun ararken uzun soluklu bir yari AC oyunu cok iyi gitti. Kafadan bir 100-120 saati var bu oyunun benim icin.

    Yari AC oyunu dememin sebebiyse oyunun AC serisi ile hic hir alakasi olmamasindan kaynakli, he bu kotu bir sey degil, diger AC oyunlari zamaninda cok guzeldi ama yeter artik, zamaninda iyiydi sadece. Serinin suanki gidisi bence cok iyi, hem zamana ayak uydurup hem de hep ayni mokun farkli farkli renklerini sunkuyorlar onumuze eskisi gibi.

    Oyuna olan tek sikayetim bir sure sonra asiri kolaylasmasi. Bu gece eve gidince nightmare deneyecegim artik son care.

    Oyun basinda assassin takilayim diyordum, mercenary’lerin baskinlari yuzunden hafif warrior’a kaydim ve herkesi rahat rahat dograyabildigimi farkedince assassinligi tamamen birakip zirh seti+mizrak dizip dun 6 aranmada ayni anda 7-8 mercenary’nin icinden gectim.

    Oyunda 22 saatim var ama ilk 9-10 saat ilk basladigimiz adada gecti, adayi %100 yapip oyle ciktim, ciktigimda galiba 8 ya da 9 level olmustum. Baya kolaylik sagladi o adayi bitirmem.

    Oyunun trailer’ini ilk kez dun izledim ve iyiki daha once izlememisim. Trailer’da resmen spoiler veriyorlar...

    Assassin's Creed Odyssey | PS ANA KONU | Rehber ilk sayfada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi made off hit her -- 11 Ekim 2018; 20:2:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oyunda çok bug var. Sandık açıyorum ama açmadım gösteriyor, bu yüzden load Game demek zorunda kalıyorum.



    Fakat en son patch ile;

    Performans gözle görülür derecede daha iyi

    Oyun donmaları olmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ac serisisinde tek anlamadığım nokta origins ve oddysey oyunlari 4/4 luk oyunlar bana gore..Ama cok kisa sürede yapildi bildigim kadarıyla. .Bu kadar kisa sürede bu kalitede oyun yapabiliyorsa ubisoftu tebrik etmek lazim..Nasil bu hizda oyun yaptiklarini merak etmiyor değilim .Bence Ac2 den sonra en iyi iki oyun origins ve odsyseydir...Black flag (ozellikle deniz savaslari ) ve Ac3 te farklı iyi oyunlardi..Sydnycate farkli yapisi ile idare eder hatta en iyiler icindeydi. ..Ama benim icin ac2 ,origin ve odsysey cok farkli yerde...bilmem katilirmisiniz bana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asus1981 -- 11 Ekim 2018; 21:21:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asus1981 kullanıcısına yanıt
    Ubisoft'un tek stüdyosu yok hocam. Bir sürü stüdyosu var. 3 tane AC yapan stüdyosu var bunlar birbiri ile paslaşıyor.

    AC Origins'i yapan ekip AC Black Flag'ı yapan ekipti. AC Odyssey'i yapan ekip ise AC Syndicate'ı yapan ekipti.

    Ubisoft dünya yaratmada, tarihi iyi yansıtmak, ağaçtır, böcektir, hayvandır, yeşilliktir bunları çok iyi başarıyor bana kalırsa. AC serisi Origins itibaren yükselmeye başladı.

    Fakat şöyle bir olmuş. Origins'e göre fiziksel satışlarda %25 azalmış. Dijital de durumlar o bilinmiyor. Ya fiziksel satışlar azalmaya başlıyor insanlar dijitale kaydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 11 Ekim 2018; 22:11:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asus1981

    Bu ac serisisinde tek anlamadığım nokta origins ve oddysey oyunlari 4/4 luk oyunlar bana gore..Ama cok kisa sürede yapildi bildigim kadarıyla. .Bu kadar kisa sürede bu kalitede oyun yapabiliyorsa ubisoftu tebrik etmek lazim..Nasil bu hizda oyun yaptiklarini merak etmiyor değilim .Bence Ac2 den sonra en iyi iki oyun origins ve odsyseydir...Black flag (ozellikle deniz savaslari ) ve Ac3 te farklı iyi oyunlardi..Sydnycate farkli yapisi ile idare eder hatta en iyiler icindeydi. ..Ama benim icin ac2 ,origin ve odsysey cok farkli yerde...bilmem katilirmisiniz bana
    Odyssey’i 3 yilda yaptiklarini soylediler ilk gameplay videosunda. Yani cabuk cabuk bastan sagma yapilmis bir oyun degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 32.saatteyim ve ana hikaye çok çok güzel , ilk defa bir AC oyununun ana hikayesi beni etkiledi. İyi ki Kassandrayı seçmişim müthiş bir karakter olmuş. hikayede öyle duygusal anlar var ki, erkek olan karakterin hüngür hüngür ağlamasını görmek komik olurdu açıkçası
  • 61 Saat oldu daha yapılacak bir ton şey var. Bu oyun gerçekten güzel olmuş. Origins'i de oynamış birisi olarak söylemeliyim ki ortada birine DLC denecekse Origins'e denmelidir.


    Bu arada arkadaşlar hangi Silah türünü kullanıyorsunuz ? Ben kılıç kullanıyorum ama sıkıldım bu türden, Aslında Mızrak kullanmak istiyorum ele de yakışıyor ancak vuruş tarzı çok sinir bozucu. (Sürekli ileri doğru saplama hareketi olacağına şöyle sağa sola savurabilseymişiz daha iyi olurmuş) Sürekli olarak mızrak kullanan ve Silahtan gayet iyi verim alan var mı aranızda ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thraciann -- 12 Ekim 2018; 5:2:49 >
  • Haritalari kesfedip tamamlamak bagimlilik yapici. Bu kadar guzel tasarim ayarlayinca hikayeyi bir miktar erteleyip ne yapacaginizi sasirma moduna geciyorsunuz. Cultiste mi gideyim soru isareti mi kasayim viewpoint mi halledeyim conquest olaylarina mi gireyim derken aklin tutuluyor. Hepsi her yerde surusune bereket. Oyunun dunyasi yasayan sehir olarak eksik o hissi mesela bir Unitynin yanina bile yaklasamiyor. Veya parkour animasyonlari yine yetersiz. Unityde cok boldu ve daha akiciydi. Ama Odysseyde harita cok buyuk, kesif hissi inanilmaz ve tasarimlar super. Zaten artik Ac serisi suikast olaylarini bitirdi ve tarihi kesif oyunlarina evrildi. Suikast cizgisini bozmamasini isteyen biri olarak tadi damagimda kalan Unity'den sonra Ac'nim geldigi noktayi sevmiyorum. Ama artik bunu kabullenip sadece Animus hikayesini takip ediyorum ve bu bir ac oyunu degilmis gibi oynamayi kabulleniyorum. Bu haldeyken oyun harika cunku. Ama artik good old bir ac artik beklememek gerek sanki. Ileride ubisoft un kafasi yine degisir muhtemelen. Dur lan suikastten cok uzaklastik az daha o islere girelim derler. Yapar bunlar biraz kafadan catlak malum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 12 Ekim 2018; 7:41:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beyler oyundan memnun musunuz spiderman bitti de bunu almayı düşünüyorum da herkes memnun gibi baya

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar oyun çok iyi, herkes origins’e benziyor demiş ama bence o kadarda değil. Dövüş sistemine gelen yeni mekanikler var onları kullanıyorsunuz mecbur öyle sadece R1’e bas devamlı kılıç salla değil olay. Arada heavy attack ile karışık yapınca çok daha rahat alıyorsunuz düşmanları.

    Benim merak ettiğim heykeller var,Mesaage Board diye geçiyor ve haritada kum saati şeklinde zamanlı görevler var yaptıkça yenisi geliyor bunlar ile uğraşmıyorum artık bunların oyunun %100 bitmesine ve trophy’lere bir etkisi varmı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler skilleri resetliyebiliyormuyuz?yardimci olabilirmisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baba Yorgun 10 B kullanıcısına yanıt
    L3 tuşunu basılı tutun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lion_Army

    Arkadaşlar oyun çok iyi, herkes origins’e benziyor demiş ama bence o kadarda değil. Dövüş sistemine gelen yeni mekanikler var onları kullanıyorsunuz mecbur öyle sadece R1’e bas devamlı kılıç salla değil olay. Arada heavy attack ile karışık yapınca çok daha rahat alıyorsunuz düşmanları.

    Benim merak ettiğim heykeller var,Mesaage Board diye geçiyor ve haritada kum saati şeklinde zamanlı görevler var yaptıkça yenisi geliyor bunlar ile uğraşmıyorum artık bunların oyunun %100 bitmesine ve trophy’lere bir etkisi varmı acaba?
    20 message board görevi yap diye kupa var hocam. o kupayi aldiysan başka yapmana gerek yok. oyunu %100 bitir diye kupa yok zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thraciann

    61 Saat oldu daha yapılacak bir ton şey var. Bu oyun gerçekten güzel olmuş. Origins'i de oynamış birisi olarak söylemeliyim ki ortada birine DLC denecekse Origins'e denmelidir.


    Bu arada arkadaşlar hangi Silah türünü kullanıyorsunuz ? Ben kılıç kullanıyorum ama sıkıldım bu türden, Aslında Mızrak kullanmak istiyorum ele de yakışıyor ancak vuruş tarzı çok sinir bozucu. (Sürekli ileri doğru saplama hareketi olacağına şöyle sağa sola savurabilseymişiz daha iyi olurmuş) Sürekli olarak mızrak kullanan ve Silahtan gayet iyi verim alan var mı aranızda ?
    Hocam ben mizrak kullaniyorum ama degisiklik olsun diye kilica gececegim.

    Mizragin olayi sag tikla charged attack yapinca mercenary disindakileri aninda yokedip fazlaliklardan kurtuluyorsun aninda, saglam AoE vurdugu icin. Kilicin yanina alinabilecek bir silah bence o yuzden ama ben acikcasi ana silahim olarak kullanmakla hata yaptigimi dusunuyorum.

    En guzel kismiysa mizragin; dodge, bir kere sol tik, sonra tekrar dodge, tekrar sol tik spamleyerek yana dogru kacarsan rakip kafayi yiyor ve sana saldiri dahi yapamiyor neredeyse.
    Tabi bu oynanista bir sure sonra bayiyor insani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi made off hit her -- 14 Ekim 2018; 14:36:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.