Şimdi Ara

Asrock X470 Taichi Ultimate - Ryzen 7 2700x

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ryzen 2700x ve MSİ RTX 2070'li bir sistem toplamayı düşünüyorum. Yurt dışından alacağım için Asrock X470 Taichi Ultimate ürünü gözüme çarptı. Yabancı forumlarda vs. bir çok incelemesi yorumları mevcut ama çeviriden çoğunu anlamadığım için buraya sorayım dedim. Diğer alternatif ise Gigabyte Gaming 7 ve ASUS ROG CrossHair VII Hero. Sizce hangisini almak mantıklıdır ?



  • Taichi Ultimate modeli 10 gigabit LAN destegi ile ayrisiyor. Sizin bu seviyede bir ihtiyaciniz var mi? Bu model yerine normal Taichi modelini degerlendirmeye alin.

    Gaming 7 ve CH VII bir tik daha ust seviyede kartlar. Ust duzey overclock yapacak olsaniz bile, Taichi modeli uzerine verdiginiz para icin ek bir karsilik alamayacaksiniz bu modellerden. Biraz "overkill" olarak yorumlaniyor yani bu 2 kart. Herseyin en iyisi en harikasi olsun denilerek fiyat cok artiyor. Onun yerine MSI X470 Carbon AC (Wifi istiyorsaniz AC istemiyorsaniz normal versiyonu) veya Asrock X470 Taichi yeterli olacaktir. Daha fazla para vermek, sadece ben bu urune sahibim demek icin isinize yarayacak.

    Ozel olarak bir sorunuz varsa yardimci olabilirim. Eger asiri OC yapmayacaksaniz, cift ekran karti kullanmayacaksaniz, fazladan usb, fan girisi gibi kriterler cok onemli degilse B450 serisinin ust modellerine de bakabilirsiniz. MSI B450 Carbon AC modeli F/P olarak saydiginiz urunlerden daha onde gozuktu bana. Daha zayif bir VRM yapisi var ama 2700X i sinirlarina kadar OClayabilecek bir kart, 16/32 bir islemciyi sinirlarina cikaracagim demediginiz surece yeterli gelecektir.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler hocam. Anladığınız gibi anakartlar hakkında pek bilgim yok. Özellikle bios ekranında hiç ayar yapmamış biriyim. Yabancı forumlarda anladığım kadarıyla asrock çok karışık bir biosa sahipmiş ve her şeyi kendimiz ayarlıyormuşuz. Bilgisayardaki amacım 2K belki ileride 4K oyun oynamak ve internete gezip film izlemek. Yani sistemi ileride upgrade yapmayıp oc işiyle yürütmek istiyorum. Aslında dediğiniz msi carbon modelini gördüm fakat diğerlerine göre zayıf kaldığını söylemişlerdi o yüzden listeye eklememiştim yoksa ekran kartımla aynı marka olsun istiyordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pesimist27 kullanıcısına yanıt
    Hocam MSI in arayuzu kesinlikle cok basarili. ASROCK icin ben de benzer yorumlar okudum ama RAM frekansi ayarlamak disinda hic kurcalamadim, tecrubem yok. MSI da ise advanced mod bile gayet kullanisli, mouse ile cok rahat yonetiliyor.

    Ingilizce cok guzel Review videolari var X470'ler ile ilgili. Su videoyu ozellikle cok begenmistim sistem tercih etme asamamda;

    https://www.youtube.com/watch?v=L8T2gzIkw78&t=2478s

    Ozetle: Crosshair zirvede, ama sivi nitrojen ile sogutma yapip extreme oc yapilmayacaksa gerek yok, Gigabyte Gaming 7 herseyiyle cok iyi, Taichi G7 a gore daha Fiyat/Performans, Carbon AC tum ozellikleri gayet iyi ama bazi bios ozellikleri sebebi ile video'da "onerilen" olarak gecmiyordu(sizin dediginiz eksiklikte bu olabilir), Update ile bu da kapandi. O yuzden ust seviye OC tecrubesi edinmek istiyorsaniz Asrock Taichi veya Carbon AC bakabilirsiniz. Ikisi de tum sinirlara kadar zorlar islemcileri, sizi yari yolda birakmaz.

    Yine de, bu modeller tum ayarlari en incesine kadar manuel girmek isteyen kullanicilar icindir. AMD nin X takili islemcileri Precision Boost Overclock ozelligi sayesinde, tum cekirdekleri ayni anda Isi-Enerji dengesini kuracak sekilde en ust seviyeye otomatik OC luyor. Bu ozelligi kullanmak icin X470e ihtiyaciniz yok. MSI B450 Tomahawk, MSI B450 Carbon AC, ASUS TUF B450 Pro Gaming, ASUS ROG B450-F gibi anakartlar da bu otomatik OC'da gayet iyi hizlar goruyor. Imzamdan sistemime bakabilirsiniz, oyunlarda islemci 4.2Ghz - 4.3Ghz All Core olarak calisiyor. Zaten manuel hiz asirtsam bunun uzerine cikmayacagim icin PBO ozelligi bana yetiyor, size de yetecegini dusunuyorum anlattiklariniz kadariyla. Bu yuzden kaliteli bir B450 anakarta da yonelebilirsiniz.

    Butceniz varsa, X470 Carbon AC veya Taichi modellerine bakabilirsiniz, fazlasina kesinlikle gerek yok.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Cevaplar için teşekkürler hocam. X470 Carbon AC alacağım muhtelemen. Ekran kartıylada uyum sağlar
  • Duz taichi alabilirsin.
    Asus ta iyi secenek ama ayni giyatta bile olsa asrock tercih ederdim.
    Giganin kompanentler saglam ama bios

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçtiklerinizdrn rn iyisi ASUS ROG CH7H' dir. Fiyatının hakkını sonuna kadar veren bir anakart arıyorsanız Asrock X470 Taichi(Ultimate değil.) modelini tercih etmenizi tavsiye ederim. Aklınızda bulunsun, BIOS' u hoş görünmüyor olabilir ama en stabil BIOS' lardan biri. Yazılımlarına da zerre önem vermiyorlar. Asrock X470 Taichi kullanıcısı olarak, aklınıza takılan bir şey olursa elimden yardımcı olabilirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Acelen yoksa 28 mayıs Computexi bekle x570 ler ve 3.nesil ryzenler tanıtılabilir daha şimdiden MSI ın x570 anakartı sızdı üstelik sızan model x399 ve x299 platformu için üretilen çok güçlü bir model x570 de anakartlar şuan ki x470 anakartlardan çok daha iyi olabilir.
    https://wccftech.com/amd-ryzen-3000-zen-2-cpu-msi-meg-x570-creation-motherboard-spotted/amp/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 2 Nisan 2019; 1:28:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolwes kullanıcısına yanıt
    Hocam tanıtılsa bile temmuzdan önce gelmeyeceğini söylüyorlar işlemcilerin yani anakartlarda onun tarihine yakın çıkar diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada msi boardlar pbo kullanımı için pek ideal değil negative voltage offset özelliği olmadığından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msi boardlara negative offset özelliği eklendi son bios updateleri ile -0.1 volt offset ile kullanıyorum 2700xi x470 gaming plus anakartımla.
  • 2700x li sistemimi ASUS ROG CrossHair VII Hero ile kullanmıştım. 3200mhz gskill ramları b-die ram olmamasına rağmen sorunsuz çalıştırmıştı. Hız aşırtma ve bileşenleri konusunda da çok iyi bir anakart. Tek eksisi fiyatı diyebilirim.
  • Bende bunu anlamıyorum AMD fanboylar diyor ki AMD Intel gibi değil soket desteği var vs vs ama şimdiden x570 anakartlar göründü , yeni 7nm ryzenler b450 anakartlar ile ne kadar overclock olabilecek? Çoğu b450 anakartta 4-5 tane vrm var kendine hayrı yok ki 7nm ryzen overclock yapsın

    Bende asrock z370 k6 kullanıyorum 8700k 5.2ghz rahat oc yapiyorum yani fiyatına göre kaliteli marka asrock bence , diğer anakartlari bilmiyorum ama arada çok fiyat farkı varsa Taichi tercih edilebilir sağlam kart

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.