Şimdi Ara

ASRock Kullanıcıları Yardımlaşma Kulübü (80 Üye) (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
989
Cevap
13
Favori
37.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Asrock Z77 Extreme 4 ile birlikte Seagate ST2000DM001 2TB Disk kullanan var mı ?
    Zira ben yeni aldığım bu diski kullanamadım!!!
    Diski ilk kurulumda biçimlendirdikten sonra, birdaha pc açılmıyor! ne biosa giriyor ne sistem açılıyor kart üzerindeki led A2 hatası verip öyle takılıp kalıyor!
    Disk arızalı zannedip iade değişimden yenisini aldım fakat onda da aynı sorunla karşılaştım!
    Başka bilgisayara taktığım disk sorunsuz çalışıyor fakat benim kartta çalışmıyor, ne hikmetse!
    Hal böyle olunca çizgi elektroniğin yolunu tuttu benim kart, bakalım ne çıkacak ?
  • Bana da bir fikir veren çıkarsa sevineceğim anakart ssd ve power supply alacağım anakartta asrockta karar kıldım ama aradığım anakart hiç bir yerde yok türkiyede Asrock Fatal1ty 990 Fx professional kaç tane siteye baktım stokta yok diyor ama görüyorum ki alanlar oluyor bir yerlerden gene ne iş çözemedm hala da bulamazsam asus gigabyte msi dan birini tercih edeceğim artık.
  • Ekleyebilirsin hocam;

    Arkadaşlar AsRock OC Formula Z77 kullanıyorum 3570K ile. Hiç bir ayar değiştirmeden çarpanı auto'dan all core 42 yaptım sistemi başlattım ama nafile hız 38'in üzerine çıkmıyor.

    Daha önce Extreme 6 2700K ile bir çok OC denemesi yapıp 4.8 gibi stabil hızlar elde ettim her türlü ince ayarı yaptım ama şu an takıldım kaldım.

    Voltajı falan da auto'da bıraktım bakalım ne verecek sıcaklıklar ne olacak diye, hatta çarpanı 44'te de denedim ama PC açılıyor OC yok ortada. Cinebench çalıştırıyorum, voltaj ortalama 0.05 arttı ama hız 3.8

    Şaka gibi anlayacağınız. Ne yapmam gerektiğini çözemedim :)

    [OC Tweak diye bir sekme var biosta, yazdığına göre 3DMark puanlarını iyileştirir gibi bir şey yazıyor ama açmadım]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cianni -- 28 Eylül 2013; 15:38:21 >




  • İnternet üzerinden baktığım resim ve ayarlarda insanların çarpanı artırdıklarında dahi Intel Turbo opsiyonunu kapatabildiklerini görüyorum ama benim yaptığım ayarlamalarda hiç bir şekilde kapanmıyor.

    Bu Extreme 6 için de geçerli. Bu konuda yorumu olan arkadaşlar var mı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cianni

    İnternet üzerinden baktığım resim ve ayarlarda insanların çarpanı artırdıklarında dahi Intel Turbo opsiyonunu kapatabildiklerini görüyorum ama benim yaptığım ayarlamalarda hiç bir şekilde kapanmıyor.

    Bu Extreme 6 için de geçerli. Bu konuda yorumu olan arkadaşlar var mı acaba?

    bios tan kapattığın sürece sıkıntı olmaması gerekir ama..
  • F.@.T.İ.H kullanıcısına yanıt
    Peki ilk mesajdaki sorumu sorsam :) Ya çarpan artmıyor bile neden böyle yapar çözemedim.

    Şurada şöyle bir şey buldum;

    http://www.overclock.net/t/1262302/asrock-z77-24-7-club/10

    Galiba diyo ki "Core Current Limit / Primary Plane Current Limit: 500/500" bunu artırmassan çarpan artmaz gibi bir şey diyor ne kadar mantıklı abi? Yani demek istediğim sen OC yaparken bunu sen autoda bırakmıyor muydun?

    quote:

    First, you do need to set it to max (or the correct number if you know what you are doing... aka NOT AUTO) if you are overclocking. Otherwise it if your overclock requests more current then the set limit, it will stop the CPU from going to the multiplier you set in the BIOS. This has been confirmed and caused quite some head scratching in the first month of overclocking.

    Second, when using negative offset already, I would not try to use Turbo. You won't get much of a difference. You can only knock the offset voltage down so far negative and it will get unstable really fast. This is because intel actually tested and knows what voltage you need for idle and it is set in the CPU and that is what the offset is based on. So your trying to use less volts than what Intel set it too. Like I said, you can't get much lower than that at idle. You might use Turbo to decrease max mult volts even further, but again you won't have much headroom to work with as you are already past the Intel tested mark of x33 and you're getting lucky with it working on Auto and not positive setting. Just happens most chips can do AT LEAST x40 on Auto Turbo.

    I only suggest using Turbo for really overclocking because past x33 no voltage has been tested by intel. So you may end up needing +0.1v to get stable. But it turns out Offset increases idle AND max mult volts, and Turbo only increases max mult.

    Sorry if that was a lot.

    SHORT VERSION: Overclocking on 0 voltage change = offset, no turbo. True Overclocking with voltage increase = no offset, and turbo use.




  • Burayla pek ilgilenen yok ama olsun;

    http://www.overclock.net/t/1198504/complete-overclocking-guide-sandy-bridge-ivy-bridge-asrock-edition

    Buradaki ikinci mesajdaki rehber inanılmaz güzel. Her adımı ayrıntılı anlatmış eleman. İlk mesaja sabitlenmeli diye düşünüyorum

    AsRock Intel OC için bulunmaz bir post olmuş.
  • ben bu sitenin mudavimiyim bu konuyud takip ediyorum.
  • Asrock X79 Extreme 6 aldim, insallah problem cikarmaz cünkü 3930k'nin 12 thread benim icin cok önemli

    Bu arada aranizda kullanan varsa ve düzgün calisan bios versiyonu vs hakkinda bilgi veren olursa cok sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapscallioN -- 29 Eylül 2013; 18:41:25 >
  • ASRock aldık, şöyle iyi dedik böyle iyi dedik, kullandık memnunda kaldık aslında, fakat satış sonrası servis hizmetlerini pek hesaba katmadık sanırım !?
    Aslında Çizgi Elektronik garantisi olması bize güven veriyordu fakat, kartla yaşadığım ilk arızada servisin "TIRT" olduğunu anlamış oldum malesef !!!
    Asus, MSI, Gigabyte gibi markaların piyasada birsürü Z77 kartı mevcutken Asrock henüz 1 sene olmasına rağmen bu kartları bulmak nerdeyse imkansız !!
    Servis kartımı önce onardık dediler, sonra onaramadık değişim yapıcaz dediler, bakıyorum stoklarda hiçbiryerde yok kart, 3 gündür bekletiyorlar beni, yerine yenisini alıcam ama bu belirsizlikten bişey yapamıyorum ! piyasada doğru düzgün Z77 kartta pek yok zaten!
    Nasıl iş anlamadım arkadaş, okadar para verip sistem topluyoruz sonra anakart arızalanınca, sap gibi kalıyoruz ortada! ne onarım yapılabiliyor ne değişim!
    Velasılkelam Asrock Türkiye satış sonrası desteği "sıfır" kart alırken buna da dikkat etmekte fayda var sanırım !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptanedi

    bu 2tb hdd takınca bios ekranında takılma sorunu başka kimsede yokmu mbr gpt farketmiyo ikisinide denedim hala acılmıyo kart sadece eski biosda acılıyo eski bios da da win 8 desteği yok

    Aynı dert bende de var kardeşim! Kart servise gitti gidiş o gidiş , onarım olmadı, değişim bekliyoruz lakin stoklarda kart yok ! Sonunda para iadesi yaparlar 1 ay sonra ! O parayada orta seviye Z77 kart bulmak imkansız !




  • Bazı arkadaşları bazen gerçekten anlayamıyorum marka fanatikliği yorumlarına okadar çok yansıyorki... Örnek vermek istiyorum bundan önceki anakartım msi 'dı ve okadar çok sorun yaşadımki anlatatamam bu demek değildirki msi kötü bir marka. Her markanın ürünlerinde sorun çıkar buna kimse garanti veremez. Asrock Z77 Oc formulayı ilk kullanan sistem toplayanlardan birisiyim. Asus la arasında çok gidip geldim aklım hep asusta kaldı ama yinede ben asrock 'u alıcam dedim çünkü beni çok cezbeden yönlerini gördüm. Ve topladığımdan beride bir okadar süre geçti en ufak bir sorun yaşadığımı hatırlamıyorum OC profillerinin işe yaramadığını söyleyen arkadaşlarda görüyorum nasıl yaramıyor anlamıyorum istediğim değerdeki profile alıp sıcaklıklara işkence testlerine herşeye çok rahatlıkla boyun eğiyor en ufak bir kararsızlık görmüyorum. Şugüne kadar en ufak bir hatayla karşılaştığımı hatırlamıyorum benim en çok sevmediğim olay Asrock 'un yazılımının hiç güncellenmeyişi ve sorunlarının olması onu adam gibi yapsınlar benim en ufak sorunum yok. Yani asus 'u alsaydım hayatımda ne değişirdi diye düşünüyorum bişey bulamıyrum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurunc

    ASRock aldık, şöyle iyi dedik böyle iyi dedik, kullandık memnunda kaldık aslında, fakat satış sonrası servis hizmetlerini pek hesaba katmadık sanırım !?
    Aslında Çizgi Elektronik garantisi olması bize güven veriyordu fakat, kartla yaşadığım ilk arızada servisin "TIRT" olduğunu anlamış oldum malesef !!!
    Asus, MSI, Gigabyte gibi markaların piyasada birsürü Z77 kartı mevcutken Asrock henüz 1 sene olmasına rağmen bu kartları bulmak nerdeyse imkansız !!
    Servis kartımı önce onardık dediler, sonra onaramadık değişim yapıcaz dediler, bakıyorum stoklarda hiçbiryerde yok kart, 3 gündür bekletiyorlar beni, yerine yenisini alıcam ama bu belirsizlikten bişey yapamıyorum ! piyasada doğru düzgün Z77 kartta pek yok zaten!
    Nasıl iş anlamadım arkadaş, okadar para verip sistem topluyoruz sonra anakart arızalanınca, sap gibi kalıyoruz ortada! ne onarım yapılabiliyor ne değişim!
    Velasılkelam Asrock Türkiye satış sonrası desteği "sıfır" kart alırken buna da dikkat etmekte fayda var sanırım !


    Benim msi anakartım 1 yılda ikinci defa şuanda da teknik serviste Msi piyasda şuanda z77 soket kart bulunmuyor.
    ayrıca hizmeti veren çizgi asusa farklı asrockafarklı yaklaşmıyorki
    yani demem o ki bu işler birazda şans işi kullanıcı açısından yok askeri bileşen yok 120 derece bunlar satış stratejisi hep
    Servis konusu ülkemizde hepimizin en büyük cezası ama ilkemizin yasalarından kaynaklanıyor biraz uzun hikaye
    Düzeltme:İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ronaldinho26 -- 30 Eylül 2013; 19:53:36 >




  • Ronaldinho26 kullanıcısına yanıt
    Aslında marka ayrımı yapmıyorum, şu iyidir bu kötüdür de demiyorum! Çizgi Elektornikte bu konuda pek bir şey yapacak durumda değil.
    Mesele bu firmaların Türkiyeye pek fazla önem vermemelerinden kaynaklanıyor!
    Z87 çıktı diye Z77 kartlar çöp mü oldu yani ?! Piyasada adam gibi Z77 kart yok ya !
    Serviste elindeki imkanlarla onarım yapabilirse yapacak yapamazsa para iadesine gidecek muhtemelen !
    Peki biz napalım ? Elimizdeki sistemi bozup Z87 sistem mi toplayalım yani ?
    Bir ürünü satıp 2 yıl garanti veriyorsan, en azından bu 2 yıl boyunca elinde yeterli stoğu bulundurmalısın diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurunc -- 1 Ekim 2013; 11:21:32 >
  • Yıl olmuş 2013 bizim anakart 2 TB Diskleri görmüyor iyimi
    Şimdi servisi aradım değişim bekleyen kart için para iadesi talep ettim, parayı kurtarabilirsem yeni bir Z77 kart almam lazım en kısa sürede.

    Bana önerebileceğiniz güzel bir Z77 kart var mı ? 300-350 TL maksimum! ve ilk tercihim Asus olacak.
  • Arkadaşlar asrock fm2a85x extreme 4 ve a6 5400k aldım 2+2 gb patriot 1600 ram kullanıyorum. Kurulumu yaptıktan sonra anskart üzerindeki hdmi bağlantısından bir türlü bios veya her hangi bir görüntü gelmedi dvı bağlsntısını denedim aynı.. Sonra eski ekran kartımı taktım ve bu sefer görüntü aldım Windows 8 kurdum. Tüm driverleri kurduktan sonra ekran kartını söküp tekrar anakarttski hdmi bağladım.. Yine biosa girmek istedim yine görüntü yok.. Reset atıp bekledim bu sefer direk masa üstü geldi anlamadım neden hdmi dan bios gözükmüyor ? Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar X79 Extreme 6 aldim ama sanirim kullanilmis anakarti göndermisler. USB 3.0 ön panel olmasi gerekiyordu ama icinden cikmadi. 5 tane sata kablosu yerine 2 tane sata kablosu cikti. Ayrica sormak istedigim, icinde anakartin kasaya takilmasi icin vida cikmasi gerektigi yaziyor ama onlarda cikmadi. Simdi pek hatirlayamiyorum eski anakartimi ama anakart kutularindan vida cikiyor muydu? Bununla ilgili acil bilgi verebilirseniz sevinirim
  • Beni listeden silebilirsiniz, extreme 4 iade ettim.
  • asrock 990 fx professional aldık forumdan seagete 500 gb hd bağlayınca sistem açılmıyor siyah ekran garip yazılar var çözemedim bir türlü
  • z77 fatal1ty'e geçtim ben de.

  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.