Şimdi Ara

Asp.net core mvc ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aslında tavsiye'ye ihtiyacım var.Amacım asp.net core mvc ile katmanlı mimaride web uygulamaları geliştirebilmek.


    -Html,Css,Javascript,Jquery,Mssql,Entityframework ve C# 'ı full stack developerların bilebileceği seviyede(orta) biliyorum.


    -Asp.net Mvc yi öğrenirken katmanlı mimaride öğrendim.Ama eksik hissediyorum.

    • Business,Dataaccess,entity ve sunum katmanlarını oluşturabilirim.Bunları anladım yani
    • Web servis katmanını da ekleyebilmek istiyorum.


    -Mvc sonrasında Core mvc öğrenmemi tavsiye ettiler ve henüz tam giriş yapmamış iken başka kişilerin React.js tavsiyesi çıktı :) React.js ye giriş yaptım.Ama bunu katmanlı mimaride nasıl kullanacağımı bilemiyorum.


    -Kısaca Asp.net core mvc örnek projesi arıyorum.Aşağıdakileri içeren

    • Bll, dal, entity, sunum (presentation) ve web servis katmanlarını içeren,
    • Entity frameworkü kullanan
    • React.js içeren
    • Tam olarak kurumsal diyebileceğimiz yapıda yazılan (design patern,repository patern,dependency injections)

    bir örnek arıyorum.Kaynak önerebilir misiniz?








  • `Ama bunu katmanlı mimaride nasıl kullanacağımı bilemiyorum.`

    katmanlardan presentation katmani react js oluyor iste. React da basitce http istegi ile haberlesir, data alir verir. Bu katmanlar ihtiyactan meydana gelir. Oylece gidip ben katmanli mimari kuracagim dersen elinde kocaman bir sacmalik olur. Tavsiyem oncelikle bol bol urun yap, canliya al. Basitce yap. oyle 98 tane project acip adina kurumsal mimari diyen seylerden uzak dur. Yeterince uygulama yaptiginda sunu fark edersin zten. bu soyutlamalar niye yapiliyor, niye ayiriyoruz neyi cozuyor. Yoksa havada kalir. Papagan insani taklit eder. Kodda da papagan gibi ne yaptigni bilmeden sadece `dogru` veya `kurumsal` diye yapmak sadece cop urun cikarir.


    Domain driven design kavramini iyi ogrenmeye calis. Bu kavrami guzel uygularsan zaten katmanlar gayet yerinde ayrilir. .net dunyasinda bir ornek ariyorsan https://aspnetboilerplate.com/ bu urune bak. DotNet toplulugu tarafindan uzun zaman denenmis ve basarisi kanitlanmis bir yapi. Bu ve abp.io ekledigin herseyde ben bunu neden ekledim hangi sorunu cozuyor, ekmelesem olmazmiydiyi sorman lazim. Yoksa ipe dolanmis kedi gibi olmak mumkun.





  • mvc ile react nasıl birleşecek onu bilemedim.view'ı nasıl controller ile bağlayacağım?

  • Eger projeyi react ile gelistireceksn net core da gelistidigin apiyi react tarafinda kullanabilirsin. Yani mvc kullanmayacaksin. Net core u sadece api tarafinda kullanabilirsin. İkisi birbirinden tamamen farkli teknolojiler. Ayirca react one page app ler icin daha uygun bir platform bence. Yoksa reactte bir eticaret sitesi yapmak iskenceye donusebilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lament

    Eger projeyi react ile gelistireceksn net core da gelistidigin apiyi react tarafinda kullanabilirsin. Yani mvc kullanmayacaksin. Net core u sadece api tarafinda kullanabilirsin. İkisi birbirinden tamamen farkli teknolojiler. Ayirca react one page app ler icin daha uygun bir platform bence. Yoksa reactte bir eticaret sitesi yapmak iskenceye donusebilir

    Alakası bile yok. ikisi birlikte aynı projede kullanılabilir. Router yapısı zorunlu değildir. Multipage bir projede de react gayette kullanılabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahoni_38

    Alakası bile yok. ikisi birlikte aynı projede kullanılabilir. Router yapısı zorunlu değildir. Multipage bir projede de react gayette kullanılabilir.



    Alıntıları Göster

    Mvc kullandiktan sonra react kullanmanin ne anlami kaldi peki?

    ayrica ben kullanilamaz demedim resact one page yapilar icin daha uygun dedim. İkisinin arasinda baya fark var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lament -- 27 Eylül 2020; 1:20:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lament

    Mvc kullandiktan sonra react kullanmanin ne anlami kaldi peki?

    ayrica ben kullanilamaz demedim resact one page yapilar icin daha uygun dedim. İkisinin arasinda baya fark var



    Alıntıları Göster

    React çıktı diye multipage öldü sanıyorsunuz sanırım. Nextjs inceleyin derim. react != spa framework. 100 tane ekran vardir. 95 tanesı tanim ekranidir. Mvc ve razor ile hızlıca geliştirilir. 5 tanesi karmaşık arayüz ihtiyaçları vardır. Bunlar componentler ile yapılır. Misal bu basit bir örnek. Spa zorunluluk değil. gitlab ruby on rails ile geliştiriliyor ancak vue de kullanıyor. Yani bir proje hem multipage hem js kütüphanesi kullanır bu normaldir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 27 Eylül 2020; 23:5:59 >




  • Hocam gerek olan yerlerde react , vue... gibi frameworkler kullanilabilir hatta kullanilmali. Ornegin net core mvc yazmis oldugum bir projede webrtc kullanmam gerekti bu kisimi react ile yazdik.

    yazmis oldugumuz bir cms var buda tamamen react ile gelistirildi.

    benim anlatmak istedigin sirf react kullanmis olmak icin ornegin bir eticaret sitesinin tamamen reactte yazilmasinin anlamsiz oldugu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.