Şifremi/Kullanıcı Adımı Unuttum
Bağlan Google+ ile Bağlan Facebook ile Bağlan
Şimdi Ara

ASP de Satır Nasıl Saydırılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir Kullanıcı, 1 Masaüstü Kullanıcı
5
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Cevapla
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Yüzbaşı
    601 Mesaj
    Arkdaşlar problem şu:

    id name gorev
    1 a ana
    2 b ana
    3 c işletme
    4 d işletme
    5 e işletme
    6 f yedek

    Burda şöyle bir liste nasıl çıkar:

    işletme (3)
    ana (2)
    yedek (1)

    en çokdan en aza.. şimdiden teşekkürler..
    ilk 10u sıralayan bir kod daha da iyi olur tabi..



    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    601 Mesaj
    Yaw yok mu yardım edecek bir cengaver?
    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    714 Mesaj
    Bunu array olarak sayı vererek yapman lazım yada şöyle yap

    objnumber = rs.recordcount ile sayıyı al

    isletme = isletme(objnumber)

    gibi isletme adlı değişkene o field daki kayıt sayısını sql komutuna göre seçtirerek bağlayabilirsin

    Bu arada tr karakterlere dikkat...
    |
    |
    _____________________________
    Türkçe ASP,ASP.net Arşiviniz
    http://www.asprehberi.net
  • Yüzbaşı
    601 Mesaj
    Hocam bir kodla izah etmen mümkün mü_?
    Teşekkürler.. Anladım sayılır ama havada kaldı biraz..
    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    714 Mesaj
    Bunun aynısı kategori mantığıdır.Kategori ismi yazar ve kaç tane kategori altı dosya olduğunu yazmak gibi
    Buda şöyle olur
    Alan adlarını ve tablo'yu kafadan atıyorum

    <%
    ' DB bağlantısı...

    set objRS = conn.execute("Select * from Tablo") 'Veritabanından tablomuzu seçtik.

    do while not objRS.eof
    set objicerik = conn.execute("Select count(*) as toplam from Tablo2 WHERE ID = " & objRS("ID") & ")
    response.write "" & objRS("isim") & " (" & objicerik("toplam") & ")<br>"
    objRS.movenext
    loop
    %>

    Böylece kategoriye ait içerik sayısını kategorilerin yanına yazarak alt alta sıralamış oldun.
    kolay gelsin.
    |
    |
    _____________________________
    Türkçe ASP,ASP.net Arşiviniz
    http://www.asprehberi.net
  • Yüzbaşı
    601 Mesaj
    Üstad müsaadenle bir şey daha sormak istiyorum..

    Misal:

    adana
    urfa
    muğla
    izmir
    adana
    muş
    hakkari
    muğla
    izmir

    diye giden bir sütun var..
    Bunları sıralıcak arka arkaya ama sıralarken aynı il gelirse bir alttakine atlayacak..
    Yani şunuı yazacak:

    adana
    urfa
    muğla
    izmir
    muş
    hakkari

    bunun kodu nedir?

    Sanırım aynı username kullanılıyorsa, kabül etme iletisiyle aynı kodlar olacak.. Ama kabül etmeme değil, bir alt veriye geçme şeklinde..
    |
    |
    _____________________________
HızlıCevap
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
haberler
Mobilya Takımları
SEO
Kurumsal Web Tasarım Şirketi
üniversite
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR4
0,172
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.