Şifremi/Kullanıcı Adımı Unuttum
Bağlan Google+ ile Bağlan Facebook ile Bağlan
Şimdi Ara

asp DB bağlantı kurma

8
Cevap
0
Favori
112
Tıklama
Cevapla
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
    • Binbaşı
      1575 Mesaj
      19 Mart 2006 14:23:26 Konu Sahibi
      db = "db"
      '## Veritabanı yolunu kendinize göre düzenleyiniz.

      arkadaşlar burda Db nasıl bağlantı kuracam



      |
      |
      _____________________________
    • Binbaşı
      1575 Mesaj
      19 Mart 2006 15:23:01 Konu Sahibi
      acil gerçekten
      |
      |
      _____________________________
    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      1 Not
      19 Mart 2006 15:29:46
      quote:

      Orjinalden alıntı: Tobin

      db = "db"
      '## Veritabanı yolunu kendinize göre düzenleyiniz.

      arkadaşlar burda Db nasıl bağlantı kuracam

      arkadaşım sorunu biraz daha açıklayıcı yazarsan daha fazla yardım alabilirsin aklıma okadar çok cevap geliyoki hangi birini anlatayım tam olarak sorun ney anlatırsan ona göre bir cevap yazayım
      |
      |
      _____________________________
    • Binbaşı
      1575 Mesaj
      19 Mart 2006 17:11:16 Konu Sahibi
      <%

      db = "db"
      '## Veritabanı yolunu kendinize göre düzenleyiniz.

      siteadi = "Yenionline.Com Download"

      url = "www.yenionline.com"
      '## Site adresinizi "http://" eklemeden yazınız.

      sitemail = "tobin453@gmail.com"

      title = "Yenionline.Com Hoşgeldiniz"

      content = "Ücretsiz program download, bilgisayar, forum, sitene ekle, script, asp, download"

      css = "images/yenionline.css"

      ustreklam = "<IFRAME SRC=""http://www.hostbul.net/bannerlar/bannerg.asp?id=2332"" WIDTH=760 HEIGHT=45 MARGINWIDTH=0 MARGINHEIGHT=0 HSPACE=0 VSPACE=0 FRAMEBORDER=0 SCROLLING=NO></IFRAME>"

      logo = "images/logo.gif"

      %>



      db ayarlarında sadece bunlar yazıyor
      |
      |
      _____________________________
    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      1 Not
      19 Mart 2006 17:19:58
      quote:

      Orjinalden alıntı: Tobin

      <%

      db = "db"
      '## Veritabanı yolunu kendinize göre düzenleyiniz.

      siteadi = "Yenionline.Com Download"

      url = "www.yenionline.com"
      '## Site adresinizi "http://" eklemeden yazınız.

      sitemail = "tobin453@gmail.com"

      title = "Yenionline.Com Hoşgeldiniz"

      content = "Ücretsiz program download, bilgisayar, forum, sitene ekle, script, asp, download"

      css = "images/yenionline.css"

      ustreklam = "<IFRAME SRC=""http://www.hostbul.net/bannerlar/bannerg.asp?id=2332"" WIDTH=760 HEIGHT=45 MARGINWIDTH=0 MARGINHEIGHT=0 HSPACE=0 VSPACE=0 FRAMEBORDER=0 SCROLLING=NO></IFRAME>"

      logo = "images/logo.gif"

      %>



      db ayarlarında sadece bunlar yazıyor



      Bu biraz tuhaf kardeş çünkü database le ne alakası varsa anlamadım db ayarlarında genekde dbuname="databaskullanıcı ismi" dbname="database ismi" ve dbpass="şifre" gibi şeyler olur
      sen ne kurmaya çalıyosun?

      Bunlar setup dosyasındaki bilgilermi www.seninsiten.com/serup.asp gibi buradan mı yapmaya çalışıyosun?
      |
      |
      _____________________________




    • Binbaşı
      1575 Mesaj
      19 Mart 2006 17:30:59 Konu Sahibi
      bu asp bunda böyle işte
      |
      |
      _____________________________
    • Yarbay
      3054 Mesaj
      19 Mart 2006 20:10:40
      SQL server için
       
      db.open = "Provider=SQLOLEDB; Data Source=<buraya serverdın adresi>;Initial Catalog=<buraya db'nin adı>;User ID=<server kullanıcı adı>;password=<server şifresi>"


      Access db için
       
      db.open = "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("<buraya db nin adı>")


      Bu kodlar asp için.

      Ama sanırım senin yazdığın kodta db in adını düzgün yazarsan script connection'u başka sayfada yaratıyor. Senden sadece db yolunu istiyor.

      "db.mdb" yada "db/db.mdb" şeklinde.
      |
      |
      _____________________________
    • Binbaşı
      1575 Mesaj
      20 Mart 2006 02:30:48 Konu Sahibi
      quote:

      Orjinalden alıntı: piXeLus

      SQL server için
       
      db.open = "Provider=SQLOLEDB; Data Source=<buraya serverdın adresi>;Initial Catalog=<buraya db'nin adı>;User ID=<server kullanıcı adı>;password=<server şifresi>"


      Access db için
       
      db.open = "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("<buraya db nin adı>")


      Bu kodlar asp için.

      Ama sanırım senin yazdığın kodta db in adını düzgün yazarsan script connection'u başka sayfada yaratıyor. Senden sadece db yolunu istiyor.

      "db.mdb" yada "db/db.mdb" şeklinde.


      hmm
      |
      |
      _____________________________
    • Yüzbaşı
      697 Mesaj
      20 Mart 2006 03:45:22
      sadece db yolunu goster bi olmazsa sonra sor.. mdb klasorunu nereye koyuyorsan oranın linkini vereceksin. dosyaların oldugu klasordeyse mdb nin adıda db ise "db.mdb" yazacaksın

      yok eger ayrı bi dosya actında "dosya adı/db.mdb" seklinde vereceksin

      de burdaki mantık ne bende anlamadım
      |
      |
      _____________________________
Reklamlar
sohbet
Blogio
SEO
Ankara Web Tasarım
haberler
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Tablet sürümü
Mini Sürümü

BR3
0,234
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.