Şimdi Ara

Asosyalliğin sebebi acıda olsa fark ettim.Sizi de rahatlatıcak....

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
2.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu dışı bölümünden uzaklaştırılmam var,Siz oraya konuyu taşırsınız....

Ben asosyal biriyim.Sokağa çıkmam,ailemle fazla dolaşmam hep ev,ev,ev ama bunu sebebini bize hiç sormadılar neden diye.Terzi kendi söküğünü dikemez misali çözümü bulamıyoruz hiç bir zaman ve SORUNLU İNSANIM DİYEREK DAHADA İÇE KAPANIYORUZ. .Bizim problemimiz kafa dengi insanların etrafımızda olmayışı,çıkarcı insanların etrafımızda oluşu...Nese konuya gelim.

Ben lise4de staj yaptığım firmada acemiyiz hata yapıorum şef laf sokuo herkese.Ben olmasam bilmem ne...Hızlı yap dio hızlı yapıorum bu sefer hata oluşuo ben mi temizlicem herşeyi gibi.Bu hergün devam etti iyi adam laf yok ama duygusal ve alıngan biriyim.Bugün şirkette tutamam herkes yemekte ağladım felan benle ilgilenen adam fark etti gitti şefe söledi 12 YILLIK ADAM gitti şefle o kadra arki olmasına rağmen benim için arasını bozdu....

Kendime geldim o kadar insanın içinde ağlayınca sıkıosun kendini dahada ağlıyosun tabi...

Yanımdaki adam helal olsun.Tüm problemlerimi unutturdu ve hayata yeşil ışık yaktım....
    Sen seçici birisin.Aslında asosyal sen değilsin.Senin kafa dengi insanlar karşına çıkmamış.Az önce olduğu gibi hayatta her insan iyi olamaz...Çevremde kötü kafa dengi kimsem yok.çıkıp sgara içki mi içim...evde otururm hesabı...

Beni çalıştıran adam sana çekingenliğini,utangaçlığını,asosyalliğini unutturucam aslında diğer(sigara içen kötü çevre)onlar asosyal.Sen seçicisin 300 kişiye salam veriorum bitane adam akıllı yan yana takıldığım insna var...Sen rahat ol seni bitirim yapıcam demesiyle özgüvenimi topladım

Başımdan geçen bir olay.Bazıları okumayıp dalga geçicek olsa da biz Asosyalliğe itildik ve kelime hafızamız bunu açıklamya yetmedi.Biz asosyal değiliz...Kendimizle beynimizle savaştığımızdan kaybediooruz....

• Ne yazsam bilemedim hakkında hayırlısı olsun
  • aynen ya millet zorla herkesin içine itiyor bizi bu mudur sosyallik adam gibi adamlarla takılmadıktan sonra böyle sosyalliğin taaaaa ben şuan üniye yeni başladım pekte bir tanıdığım yok eski okulumdan adamları görüyorum beni küçümseyen insanlar onlarr şimdi diş hekimliğine gidiyor ben ise tıpa neden onlar gibi her itin peşinden koşmadım beni anlayan gerektiğinde birlikte çalışacağımız gerektiğinde eğleneceğimiz insanlarla takıldım 1-2 kişi oda ama beni aşağılayan asosyal diye itenlerin şimdi halini görüyoruz çok çevrenin değil kaliteli çevrenin önemi var o tip insanlarda cidden az yoksa bakın üniye başladım bende asosyalim diyordum çok efendi biriyle tanıştım birden samimi olduk oysa güya 2 mizde asosyaldik

Belki de senin kafada bir sorun var. Belki de sen kimsenin kafa dengi olamiyosun.

Sigara icen herkes sosyal olmak icin mi iciyo ? Baban, amcan, dayin vs sosyal olmak icin mi zehirliyo kendini ?

Icki icmeyenlerin sosyal cevresi yok mu saniyorsunuz ? Kardes bu isin nargilesi var. O da olmadi kahvesi, cayi var.

Herkes kötü bir ben iyiyim mantiginla gezerseniz asosyallige de mahkum olursunuz. Cukura kendiniz dusup de beni ittiler demeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim ortaokulda en fazla 3 arkadaşım oldu. lisede 2 arkadaşım oldu koca lisede 4 senede. ama asosyal mi derler çoksa çok hareketli sosyal bi kişilikmi derler umrumda değil. o benle takılanlar hariç kimse umrumda bile olmadı. Zaten dövüşçüyüm ne kadar içime kapanırsam o kadar başarılı oluyorum ve kimseyede ezdirmem eyvallah etmem tiki, apaçi vs ortamlarıymış karı-kız ortamları eğlencelermiş bana göre değil gitsem katılsam bende katılırım ama bana göre değil

Sigara,içki içmeyiz(istisnalar olur) Boş iştir...
    Sokakta boş boş o kıza bu kıza bakıp laf yapmayız çünkü bizim ailemizeyapılırsa diye baz alırız...
    Çevremiz bu yüzden yok bizim isteğimiz çıkarcı 100lerce arkadaşımız olup acı çekiceğimize hiç olmasın daha iyi deriz.

Ve bunu asosyal olarak nitelendirmişler.

Konuyu açma sebebim Ne kadar bu yüzden dertli,Psiklojik çöküntü acı çekiosun belki anlamassın bunları ama bu çoğunluk çok fazlalaşmaya başladı biz teknoliji kullanıoruz ama 100-200 yıl önceki herkesin birbirine güvendiği birbiriyle ağladı,Enteresan aşkllarla,dağları delme olayları daha çekici gelio o emo seniin bu emo benim misali değil olay. Ha eve atim işi bitirme olayı değil...

Başımdan bir olay geçti benim hayatta o kelimeleri hiç söyleyemem ama 41 yaşındaki adam hayat tecrübesiyle anlattmış.

İnsanlar bizi asosyal diyerek korkutmuş içimize kapatmış.Aslında biz asosyal değil.Adam olucak insanlarız anlayana.....

SAygılarımla

• Öncelikle senin adına sevindim, inşallah daha mutlu olursun.

Bak şurada sonuna kadar haklısın,
    "Bizim problemimiz kafa dengi insanların etrafımızda olmayışı,çıkarcı insanların etrafımızda oluşu"

Kafa dengi arkadaşlarım var ama bir elin parmaklarını geçmez.Tanıdığım birini çok iyi incelerim, hemen hemen herşeyini bilirim ama benim hiçbişeyimi bilmez.Olaylar karşısında nasıl davrandıklarını inceden inceye süzerim ve genelde beğenmediğim tavırları olanlarla pek fazla muhattap olmam.Az konuşurum çok düşünürüm, hiçbir kimseyi zerre kadar üzmek istemem duygusalımdır ve bu yönümüde çok severim keşke herkes birbirini üzmemek için çaba harcasa.

Hayat hikayemi yazsam, salya sümük ağlabilirsiniz.Hiçkimse zevkinden ben diğerlerinden farklıyım elitim cool um diyip tek başına yaşamaz, çevrenizde varsa dalga geçmek yerine bi sorunlarını dinleyin.

Asosyallikmiş ha çok da umrumdaydı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beni de seven bir kız olur mu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3-4 samimi arkadaş yeter, gerisi boş. Gerek yok öyle boş yaşayan vasıfsız, özenti, başkalarına kendini beğendirmek, ortama girmek için 1001 takla atan kişiliksiz adamlarla bir arada olmaya veya gerçek sevginin olmadığı bir kızla inip-çıkmaya, sağ elimle gayet mutluyum. Güven bana gayet boş ve sıkılacağın ortamlar, zaten sıkılmayacak yada o insanlara benzer biri olsaydın, çoktan sosyal olmuştun Toplumun gruplandırmalarına takma kafayı bu kadar-her konuda-, tabuları yetmiyormuş gibi..Açıkçası farklı olmak, toplumun genel baskısından sıyrılıp bizzat kendi isteğine göre yaşamak cesaret ister ama eğer bunu yaparsan en özgür adam olursun

Kaynak: Tecrübe. Offf 2 kere yaptığım o aptallığı, ne yaptık dersin ? Gittik bakırköye ki en çok uyuz olduğum yerdir, gençler oturur, nargile-sigara içer, sonra sahile inerler, kızlara laf atarlar, bira içerler, fotoğraf çektirip Facebook'a yüklerler, sonra bir halt ettiklerini zannederler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Pink -- 7 Ekim 2011; 17:02:44 >

Ah etmez Fenerbahçe'sine, sessizce kenara çekilir ve zaman onu haklı çıkarır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Pink

3-4 samimi arkadaş yeter, gerisi boş. Gerek yok öyle boş yaşayan vasıfsız, özenti, başkalarına kendini beğendirmek, ortama girmek için 1001 takla atan kişiliksiz adamlarla bir arada olmaya veya gerçek sevginin olmadığı bir kızla inip-çıkmaya, sağ elimle gayet mutluyum. Güven bana gayet boş ve sıkılacağın ortamlar, zaten sıkılmayacak yada o insanlara benzer biri olsaydın, çoktan sosyal olmuştun Toplumun gruplandırmalarına takma kafayı bu kadar-her konuda-, tabuları yetmiyormuş gibi..Açıkçası farklı olmak, toplumun genel baskısından sıyrılıp bizzat kendi isteğine göre yaşamak cesaret ister ama eğer bunu yaparsan en özgür adam olursun

Kaynak: Tecrübe. Offf 2 kere yaptığım o aptallığı, ne yaptık dersin ? Gittik bakırköye ki en çok uyuz olduğum yerdir, gençler oturur, nargile-sigara içer, sonra sahile inerler, kızlara laf atarlar, bira içerler, fotoğraf çektirip Facebook'a yüklerler, sonra bir halt ettiklerini zannederler.

+1

-Milli Kayınço-

• Sosyal insanlarlada gezdim. Adam bana hapı attıktan sonraki hayatını anlatıyordu. Bende kendimden bi anı anlatınca bunu hayatın dermiş gibi tavır takınıyordu. Şimdi ne oldu? O iş yerinde yatıyor sabahları otoparkta araba yıkıyor ben üniversiteye hazırlanıyorum.

Ortama girmek için 1 paket sigara almamız yeterliydi ama biz onu seçmedik içkimizi içtik ama adam akıllı içtik. Hergün de içmedik ayda yılda 1 kere.

Sosyal olmak eğer hergün baba parasıyla barlara gidip hap atmak ise biz asosyal olalım daha iyi.

3-4 samimi arkadaş yeter, gerisi boş. Gerek yok öyle boş yaşayan vasıfsız, özenti, başkalarına kendini beğendirmek, ortama girmek için 1001 takla atan kişiliksiz adamlarla bir arada olmaya veya gerçek sevginin olmadığı bir kızla inip-çıkmaya, sağ elimle gayet mutluyum. Güven bana gayet boş ve sıkılacağın ortamlar, zaten sıkılmayacak yada o insanlara benzer biri olsaydın, çoktan sosyal olmuştun Toplumun gruplandırmalarına takma kafayı bu kadar-her konuda-, tabuları yetmiyormuş gibi..Açıkçası farklı olmak, toplumun genel baskısından sıyrılıp bizzat kendi isteğine göre yaşamak cesaret ister ama eğer bunu yaparsan en özgür adam olursun

+1

Bende aynısını söyleyecektim birde düşünsene ellerinden telefon düşmüyor saatlerce takır takır Ne anlıyorlar.. ama ne yapaıym ne desek Boş..

Saygılar..
    Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı

• quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

quote:

+1

Bende aynısını söyleyecektim birde düşünsene ellerinden telefon düşmüyor saatlerce takır takır Ne anlıyorlar.. ama ne yapaıym ne desek Boş..

Saygılar..

Bir arkadaşım var; saatte 30 kere mesajlaşıyordur. Yukarıda anlattığım kafe gencine bire bir uyar. Her hafta yeni bir sevgilisi olur. Belki sevişirler*. Bunları yine yapsa ama o zamanın ve paranın %10'u kitap okumaya harcasa çok mu kötü olur ? Boş adamlar..

*Buna bir sözüm yok, gayet doğaldır. Sonuçta insanoğlu doğası gereği poligamdır. Ama ben prensip olarak monogamım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Pink -- 7 Ekim 2011; 21:48:36 >

Ah etmez Fenerbahçe'sine, sessizce kenara çekilir ve zaman onu haklı çıkarır.

• Arkadaşınızla telefonla mesajlaşmak,sohbet etmek iyidir ona birşey olmaz ama sürekli her hafta kız akadaş ayarlamak yada boş boş facede takılmaksanda en azından karşındaki insanla sıcakkanlıca sohbet etsen çok daha iyi olur en azından internet kullanıyorsa böyle tarz sitelerde takılsınlar zaten herşeyi öğrenirler ve onla kalmayıp ciddi dürüst adamlarla takılsınlar bak bakalım nasıl öğrenebilioyrsunuz hayatı,insanlarla sohbet etmeyi yani nasıl davranılacağını,hayatta neler olacağını ama kafede takılanlar,sahilde içki içenler.. boş boş küfürlü muhabbetlerde pek işe yaramıyor ama onu boş geçersek diğer yaptıları çok ama uzatmayacağım.

Ha birde para bulduklarında bir ton para harcıyorlar sonrada düşünüyorlar abi ne yapacağım ben enliyete yazılcam ama para yok şuu bunu yapcam para yok önce bir düşünsün bakalım yerine göre tutumlu olmayı.. ondan sonra işin gerisi gelir.. Ne kadar erken davranırsan o kadar Kar edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 7 Ekim 2011; 22:05:43 >
    Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı

• Asosyalliğin sebebi acı da olsa kendine güvenmemek, birşeyler başaracağına inanmamak.

Ha ben çok sosyal biri değilim, ama kendimi gözlemlediğimde bunun sebebinin güven eksikliği olduğunu görebiliyorum.
  • Asosyalliğin bana göre en büyük nedenlerinden birisi baskıcı Türk aile yapısıdır. Burada ki arkadaşlarıma soruyum, hangimizin ailesi bizi küçüklükten beri özgürce yetiştirdi ? Malesef pek çoğumuzun çocukluğu "Acaba bunu yaparsak babam-annem benim hakkında ne düşünür ?, Kızarlar mı ?" şeklinde sorularla geçti. Kendi kendimize karar verme yetisini kazandığımızdan beri hep sonuçları ilk olarak başkaları açısından düşündük ve şimdi de artık ailenin yerini toplum aldı. Herhangi bir şey yapmadan yada fikirlerimizi belirtmeden önce genellikle "acaba diğer insanlar bu konuda ne düşünür?" mantığına o kadar bağlanmışız ki özgür olamıyoruz ve ne yazık ki diğer insanlar tarafından yok sayılıyoruz.

Son olarak şunu belirtmeliyim, baskıcı bir ailenin çocuğu, diktatörlük altında yaşayan insanlara benzer; fikirlerini ve düşüncelerini açıkça belirtemez, hayata atıldığında neşesini ve azmini kaybetmiş olarak kalır. Ha ben tüm suçu aileme atmıyorum, sonuçta bizler kurbanların kurbanlarıyız.

• bence asosyalliğin en önemli 3 nedeni var,bunu kendimden biliyorum.birincisi kendine güven eksiikliği.2. si ise problemler karşısında çaresiz oluşumuzdandır.mesela bir kız sevidum ve hala seviyorum onu.sevgilisi varmış,benle selamlaşma bile dedi,ve benim yapıcak hiçbişeyim yok.3. sü ise kendimizi tam ve doğru ifade edemememiz.

DH ESOGU
    Öğrencileri

• Beyler koyverin gitsin, ben öyle yaptım, ne asosyallik kaldı, ne başka bir şey
  • Oncelikle bana sosyallik-asosyallik kelimelerinden ne anladiginizi soyleyin. Buradaki herkes sosyalligi sigara icmek,icki icmek,kariya kiza laf atmak ve facebook'ta cok sık takilmak olarak goruyor. Ve bu yuzden de boyle bir hayat size sacma geldigi icin asosyal olarak yasamaya devam ediyorsunuz.

Sosyallik eve kapanmamaktir. Girisken olmaktir. Spor yapmaktir. Kluplerde aktif gorev almaktir. Arkadaslarinizla disari cikip bowling,bilardo oynamak ve bir kafe'de oturup sohbet etmektir. Tatile gitmektir. 3-4 tane samimi arkadasin disindakilere guleryuzle selam vermektir vsvs.

Herkes de sosyalligi ''icki icmek,sigara icmek,facebooka resim yuklemek'' olarak taninlamis burda. Onlar sosyal degil palyacodur. Eger yukaridaki saydiklarimdansaniz zaten sosyalsiniz. Tutup da sabahtan aksama kadar oyun oynarsaniz,bilgisayarda takilirsaniz, herkesi cikarci olarak gorup ice kapanirsaniz da asosyal olursunuz.

Bir de ozguven meselesi var. Giydigin seyin markasi,tipin,paran onemli degil. Eger bir idealin varsa,ozguvenin varsa ve bunu iyi organize ediyorsan asla sırtın yere gelmez.

Sigara icmek ; agimlilik. Basta herkes ozentiliginden basliyor daha sonra da birakamiyor.

Icki ; Eger asiri dinci bir aileden gelmiyorsan haftada veya 2 haftada bir icersin kararinca. Bunun da sosyal bir aktivitesi pek yok. Asosyal olan birisi de alir evde icer ickisini. Bu da etkili bir kriter degil.

Kariya kiza laf atma; Bu da karakterle alakalidir.

Bu bahsettikleriniz tek bir türe cikiyor. O da ; Apaci türü.

Herkes cıkarcı diyenler ;

Aslinda herkes mucadeleci.Sen mucadeleci degilsin. Hayat bir mucadele. En tepeye varmak,hedeflerini gerceklestirmek, iyi yasam standartlari icin herkesi sollamalisin. Is hayatinda iyi baglantilari olan bir adami kötü calistigi halde iste tutarlar. Neden ? Sadece baglantilarindan yararlanmak icin. Bu da cikarciliktir. Mc donalds mesela. En az parayla en fazla calisacak koyun ariyorlar.

Bunlar sadece size degil ki bize de cikarcilar. Siz de baskalarina karsi cikarcisiniz. Su hayatta cikarci olmayan sadece 1 kisi tanidim. Oylelerine de polyanna diyoruz. 'herkes iyi herkes mukemmel''mantigi.

Hayat boyle. Ister asosyal olun ister sosyal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.B.V. -- 8 Ekim 2011; 10:16:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Asosyal insanlarin zugurt tesellisi aynidir ; sigara mi iceyim, icki mi iceyim, kafa dengi bir arkadasim yok.

Belki de senin kafada bir sorun var. Belki de sen kimsenin kafa dengi olamiyosun.

Sigara icen herkes sosyal olmak icin mi iciyo ? Baban, amcan, dayin vs sosyal olmak icin mi zehirliyo kendini ?

Icki icmeyenlerin sosyal cevresi yok mu saniyorsunuz ? Kardes bu isin nargilesi var. O da olmadi kahvesi, cayi var.

Herkes kötü bir ben iyiyim mantiginla gezerseniz asosyallige de mahkum olursunuz. Cukura kendiniz dusup de beni ittiler demeyin.

Sosyal olacağız diye 16-17 yaşlarında sigara/içki içip adam olduğunu sanan tiplerlemi takılcaz eğer bun tip insanlarla takılcağıma evde oturmayı tercih ediyorsam EVET ASOSYALİM

sen diyorsunki baban deden sigara içiyor sosyal olmak içinsen o kısmı yalnış anlamışsın arakadaşımız şu zamanki gençlerden bahsediyor ve haklıda aslında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyBatty -- 10 Ekim 2011; 20:30:50 >

• quote:

+∞
    // B460M DS3H + i5 10400f + Gigabyte RTX 3070 OC + 32 GB 2666 MHz + 750W PSU + Samsung 970 EVO Plus 1 TB + Custom Case + GameBooster G908 Mech KB + Razer DA V2 Mini + LG 27GL83A-B + Oculus Rift S VR + Philips Hue + Steam Deck OLED
    // Monster Tulpar T5 v14.1 + Casper Nirvana X400.1065-8V00X-S-F
    // Steam acc.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.